na pierogi - 3500 przepisów (strona:103/234)

Pojemniki plastikowe 165

Przed nami najwspanialszy czas w roku, Boże Narodzenie. Zanim zasiądziemy do stołu, czeka nas spore wyzwanie. Sprzątanie kuchni, aby z przyjemnością później gotować, piec, lepić pierogi i dekorować pierniczki. Co zrobić, aby czas przygotowań do Świąt przebiegał w spokoju i porządku, pomimo ilości produktów i nawału pracy? Nawet najmniejsza kuchnia, jeśli jest mądrze zorganizowana, będzie przyjemnym pomieszczeniem do pracy

Moja smaczna kuchnia
RAVIOLI Z RICOTTĄ I BAZYLIĄ 206

Ravioli z ricottą i bazylią Ravioli to jedno z moich ulubionych, włoskich dań. Nasze polskie pierogi też uwielbiam, ale te fikuśne pierożki "urzekły" moje kubki smakowe pierwszy raz we Włoszech i do dzisiaj mam do nich wielki sentyment. Nadzienie moich sycylijskich pierożków było bardziej finezyjne: farsz grzybowy z sosem krewetkowym. Wierzcie mi, niebo w gębie! (przepis kiedyś pojawi się

Calzonella.com
Pierogi gryczano-grzybowe 291

kaszy gryczanej 2 garści grzybów suszonych 1 duża cebula 1 jajko 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz   ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczka … Czytaj dalej Pierogi gryczano-grzybowe

czarrna od kuchni
Polędwiczka z czerwoną kapustą i kopytkami 260

sklepu Dajar czeka tam ekstra rabat na produkty #Ambition Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z kaszą , Dania z patelni , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kapusta , kasza kukurydziana , wieprzowina , wino , żurawina

https:KKuchniaMniam
37 najlepszych przepisów na listopad 176

czosnkiem Gęsta jarzynowa z brukselką Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Surówka z marchewki z czarnuszką Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Placki ziemniaczane z kremowym

Moja smaczna kuchnia
Bezglutenowe knedle z truskawkami 126

knedli mieszankę pierogową Nutrifree i był to strzał w 10 :) Knedle smakują naprawdę wyśmienicie. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 1,5 szklanki Mixu do pierogów Nutrifree (Mix per Pasta Fresca) sól 1 kg średnich truskawek (umytych i odszypułkowanych)  Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Przestudź i obierz. Ziemniaki przepuść przez praskę lub zetrzyj

Kuchnia bezglutenowa
Ravioli z dyniowym farszem w sosie szałwiowym 186

skomplikowanego, i jak to u mnie w domu bywa, im mnie wydziwiania tym więcej zachwytów. Składniki na około 20 wielkich kluch: 2,5 szklanki mąki pszennej (polecam Basię do pierogów) szklanka gorącej wody szczypta soli 2 łyżki oliwy to może być dowolna szklanka/kubek itp. ważne aby tym samym naczyniem odmierzać składniki, ale i tak jak to w życiu bywa

greenscarf
Pampuchy z jeżynami 242

soku i wlać do jeżyn. Zamieszać i zagotować. Sos powinien być nadal płynny, ale zawiesisty. Polewać po gorących pampuchach. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta drożdżowe , Dla dzieci , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: drożdże , jeżyny

https:KKuchniaMniam
Pierogi ruskie 159

Pokażę Wam dzisiaj jak zrobić pyszne pierogi jak u babci. Całe przygotowanie jest troszkę czasochłonne, ale uwierzcie mi warto się chwilę pomęczyć, żeby potem móc się porządnie najeść. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Pierogi z kurkami, kozim serem i szynką wędzoną surową 260

dość słony. Odstawiamy do przestygnięcia. Gdy  ciasto odpoczywa kończymy farsz dodając sery i ziemniaki. Na krążki z ciasta kładziemy cienki plaster szynki a na to farsz i zawijamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut. Podajemy z rukolą i parmezanem. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Knedle ze śliwkami węgierkami. 194

Knedle ze śliwką to najbardziej lubiane przez nas kluchy. Nic im się nie równa - żadne kopytka, kluski śląskie, pierogi nawet te na słodko z jagodami (choć też je bardzo lubimy). Cały rok czekam by móc przygotować właśnie takie domowe knedle, ze śliwkami zerwanymi z własnego ogródka. Dzieci się cieszą, że zjedzą śliwki robaczywki w pysznym cieście a przy okazji

Poezja Smaków - blog kulinarny
Czekoladowe pierożki z jeżynami 139

zagniatamy podsypując mąką.  Serek ucieramy z jajkiem i cukrem dodajemy jeżyny i delikatnie mieszamy by nie rozgnieść owoców.  Ciasto wałkujemy tradycyjnie, wykrawamy krążki szklanką i lepimy pierogi nakładając po łyżeczce nadzienia.  Gotujemy w osłodzonym wrzątku, podajemy z bitą śmietaną lub jogurtem i owocami

Gotowanie jest łatwe
Pierogi z bobem i boczkiem 157

mieszamy. Mąkę mieszamy z oliwą i solą, zalewamy wrzątkiem i mieszamy łyżką , po przestudzeniu wybijamy jajko i zagniatamy ciasto podsypując mąką. Ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy krążki i lepimy pierogi nakładając po łyżeczce nadzienia. Gotujemy w osolonym wrzątku, podajemy z przysmażonym boczkiem z cebulką

Gotowanie jest łatwe
pierogi z bobem 229

pozostaw przykryte na około 30 minut folią, aby odpoczęło. Po tym czasie wyrabiaj z ciasta kulki, które rozwałkuj na cienkie krążki. Na każdym kawałku układaj farsz i ciasno zalep pierogi. Gotuj w osolonej i wrzącej wodzie, aż do wypłynięcia, około 3-4 minut. PODAWAJ OKRASZONE BOCZKIEM WĘDZONYM I POSYPANE SEREM PARMEZAN ORAZ ODROBINĄ CZARNEGO PIEPRZU. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki