Czas przygotowania: 25 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Wytrawne gofry z kindziukiem, winogronami i fetą By Piotr 3 października 2018 Składniki: Wytrawne gofry mąka pszenna - 1/2 szklanki mleko - 1/4 szklanki jajko - 1 małe proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki papryka słodka - 1/2 łyżeczki sól, pieprz - duża szczypta Dodatki szpinak - świeży, garść kindziuk - kilka plastrów (można zastąpić dowolną inną, ulubioną(...)Wykonanie: W misce dokładnie mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, mleko, jajka, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Tak przygotowane gęste ciasto wylewamy do wysmarowanej olejem gofrownicy i smażymy gofry. Długość pieczenia/smażenia zależy od mocy naszej gofrownicy. Gotowe gofry smarujemy warstwą sosu, układamy szpinak, kindziuk, winogrona oraz pokruszony ser feta. Podajemy w wersji otwartej lub przykrytej drugim gofrem
Pogotujmy.plPrzerabiałam już w swoim życiu kilka gofrownic, by w końcu trafić na ideał:). Przedstawiam gofrownicę Dezal, model 301.7 LW, z którą - gwarantuję Wam - zrobicie najlepsze gofry w swoim życiu. Smakować będą tak samo dobrze albo nawet lepiej od tych kupionych nad morzem:). Gofrownica Dezel model 301.7 LW to taki Mercedes wśród gofrownic, świadczą o tym jej parametry(...)płyty grzewcze z grubą kratką (góra-dół) płyty grzeczne wykonane z powłoki, do której nic nie przywiera duże wymiary gofrów (9,5x15 cm) budowa przystosowana do ciągłej pracy duża waga urządzenia, co gwarantuje doskonałe dociśnięcie i dopieczenie gofrów Zacznijmy od początku, czyli od mojego pierwszego spotkania z gofrownicą. Elegancki, nowoczesny design - prosty, metalowy, z białą obudową wpasuje się do każdej
Szefowa kuchniChrupiące i puszyste bezglutenowe gofry to najlepszy początek dnia! W ramach małych przyjemności zrobiłam sobie prezent w postaci gofrownicy i się zaczęło! Od blisko dwóch tygodni prawie codziennie na śniadanie jemy puszyste i chrupiące bezglutenowe gofry i szczerze mówiąc… mogłabym je jeść również na drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację! Wiem, że to czyste szaleństwo, ale nie jadłam gofrów(...)kilku lat i teraz nadrabiam ten stracony czas :) Gofrowe wspomnienia z dzieciństwa Gofry nieodłącznie kojarzą mi się z latem, morzem i ciepłymi promieniami słońca. Niesamowite jest to, jak takie proste skojarzenia z okresu dzieciństwa są w nas głęboko zakorzenione i mogą zostać przywołane zmysłem smaku czy węchu. I te gofry takie wspomnienia własnie wywołują. A w dodatku przepis
Book of spellsChrupiące i puszyste bezglutenowe gofry to najlepszy początek dnia! W ramach małych przyjemności zrobiłam sobie prezent w postaci gofrownicy i się zaczęło! Od blisko dwóch tygodni prawie codziennie na śniadanie jemy puszyste i chrupiące bezglutenowe gofry i szczerze mówiąc… mogłabym je jeść również na drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację! Wiem, że to czyste szaleństwo, ale nie jadłam gofrów(...)kilku lat i teraz nadrabiam ten stracony czas :) Gofrowe wspomnienia z dzieciństwa Gofry nieodłącznie kojarzą mi się z latem, morzem i ciepłymi promieniami słońca. Niesamowite jest to, jak takie proste skojarzenia z okresu dzieciństwa są w nas głęboko zakorzenione i mogą zostać przywołane zmysłem smaku czy węchu. I te gofry takie wspomnienia własnie wywołują. A w dodatku przepis
Book of spellsszał. Nie dość, że prawie wszystkie pierniki już zjadłam i musiałam dorabiać drugą turę :D To mam ochotę, jeść je w każdej postaci. Dzisiaj na śniadanie u mnie były gofry piernikowe z miodem i powidłami - pychota. A do mleka to po prostu niebo w gębie. ok 10 sztuk Składniki:220 g mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki
Niezły Młynekmleko.Ciasto powinno być gęstepo 2-3 łyżki ciasta wykładać na rozgrzaną i lekko natłuszczną gofrownicę.Piec wg wskazań instrukcji ( u mnie 2,5 minuty) na złoty kolorpo upieczeniu odkładać gofry na kratkę kuchenną do ostudzenia ŻYCZĘ
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Gofry - przysmak dzieci - to rodzaj pulchnego lub chrupkiego wafla przygotowanego w gofrownicy. Są pyszne z bitą śmietaną i owocami. Składniki:2 jajka2 szklanki mąki2 szklanki mleka1/3 szklanki oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka soli1 łyżka cukruMąkę, mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia, cukier mieszamy. Z białek ubijamy sztywną pianę z solą, którą stopniowo dodajemy do przygotowanej masy. Gofrownicę smarujemy
Salonik smakówcukru1/2 szklanka mleka1 szklanka smietany 181/2 szkl.wody przegotowanej1 łyżeczka proszku do pieczenia5 jajek1/3 szkl.olejubita smietana-do dekoracjilistki miętyWykonanie:Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.Wlewamy ciasto do gofrownicy,zapiekany na złoto.Gotowe gofry smarujemy konfiturą z borówki amerykańskiej.Dekorujemy bita smietaną i listkami miety
Z Majeczką w kuchnisynowie mają ochotę na takie zwykłe nieudziwniane gofry to robię im właśnie takie Składniki:kostka masła 20 dag cukru 2 opakowania cukru waniliowego 5 jajek pól kg mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 350 ml mlekaWykonanie:Jajka ucieramy na pianę. Dodajemy cukier, cukier waniliowy,a następnie dobrze mieszamy. Dodajemy rozpuszczone ostudzone masło, proszek do pieczenia, mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę
Z Majeczką w kuchniWczoraj zachciało mi się gofrów, więc koniecznie musiałam spełnić swoją zachciankę ze względu na to, że jeszcze kilka dni i zaczynam studenckie życie bez gofrownicy ! Nie miałam czasu na takie rzeczy jak szukanie specjalnego przepisu, bo chciałam je już, w tej chwili. Problem z nimi jest taki, że nie zatrzymują długo swojej chrupkości, no ale nie zawsze można mieć wszystko
charlotte gotujearsenale kuchennych zabawek, dzięki zorganizowanej akcji moich dzieci, przybyła gofrownica. Idealne rozwiązanie na szybki, pyszny, chrupiący (dzięki wodzie gazowanej) i różnorodny (dzięki dodatkom) deser. Polecam:)) Gofry na wodzie gazowanej Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 - 2 łyżki drobnego cukru 4 łyżki oleju 2 jajka Rozgrzać gofrownicę
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPost Chrupiące, kawowe gofry z espresso pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeNowy tydzień zaczynamy od czegoś, czego dawno tutaj nie było. O czym mowa? Oczywiście o gofrach Niskokaloryczne gofry wytrawne to jedno z moich ulubionych, śniadaniowych opcji. Cenię je za prostotę, szybkość przygotowania oraz fakt, iż można przygotować je na niezliczoną ilość sposobów. Najczęściej jadam gofry w wersji słodkiej, jednak gdy wybieram je na śniadanie, stawiam wtedy na wersję wytrawną(...)wersji, którą Wam tutaj prezentuję, jeden gofr to ok. 100 kcal, więc nie jest to dużo. Jeśli dołożycie do tego chude białko, na przykład pod postacią jajka i dużą ilość warzyw, wtedy otrzymacie smaczny i sycący posiłek. Eksperymentujcie, szukajcie swoich ulubionych wersji gofrów. Dodawajcie do nich ulubione dodatki i przyprawy. W ten sposób niezdrowe gofry ociekające cukrem i bita śmietaną
365 dni dookoła kuchniGofry to taki fajny pomysł na różne pory roku i dnia 😍. I na lato i na zimę, i wtedy kiedy chce się nam coś słodkiego, albo kiedy mamy ochotę na porządne wytrawne śniadanie. I taki właśnie jest dzisiejszy przepis, który podpatrzyłam u Żanety Hajnowskiej . Troszkę zmieniłam proporcje, bo moja gofrownica lubi gęste ciasto. Przepis na razowe gofry orkiszowe nie zawiera(...)cukru, więc jest idealny także jako baza do dań wytrawnych. Do moich orkiszowych gofrów podałam galaretkę z czarnej porzeczki i plasterki czerwonych pomarańczy. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na gofry: gofry z bitą śmietaną i granatem gofry żytnie pełnoziarniste gofry klasyczne mleczne gofry ryżowe Razowe gofry orkiszowe bez cukru Czas przygotowania: 30 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatitymnie idealne gofry powinny być chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz aksamitnie miękkie w środku. Podawałam Wam już sprawdzony przepis i kilka porad , aby właśnie takie wyszły. Możecie precyzyjnie trzymać się receptury oraz wszystkich wskazówek, ale i tak coś może pójść nie tak i Wasze gofry nie będą doskonałe... Przyznam szczerze, że moja gofrowa przygoda zaczęła się dość dawno(...)dobry przepis pozwoli osiągnąć mi sukces i nabyłam po prostu pierwszą lepszą gofrownicę, którą znalazłam w promocyjnej cenie. Metodą prób i błędów udało mi się upiec dość smaczne gofry, ale po pewnym czasie płyty grzewcze przestały spełniać swoją funkcję. Wtedy już więcej wiedziałam o gofrowaniu, dlatego kupując nową gofrownicę dodatkowym parametrem, na który zwracałam uwagę była jej moc. Od razu
Di gotujeWytrawne gofry orkiszowe podane z pieczonymi burakami posypanymi tymiankiem, serem feta i pysznym dipem jogurtowym, to zdecydowanie idealna, a zarazem wykwintna przekąska, którą możemy poczęstować swoich gości. Oczywiście nie musimy się ograniczać do samej przekąski. Tak przygotowane gofry będą równie pyszne na podwieczorek lub śniadanie. Polecam Wam gorąco ten przepis, bo takie zestawienie jest przepyszne. Do upieczenia gofrów wykorzystałam moją(...)gofrownicę firmy MPM. Wpis bierze udział w konkursie #mpm #wlaczgoscinnosc . Gofry z poniższego przepisu są puszyste i w smaku przypominają pancakes. SKŁADNIKI Gofry: 3 jajka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 500 ml maślanki 3 łyżki oleju rzepakowego 150 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 1 kg buraków oliwa
Passions hobbies lifeGofry kakaowe Oj jak ja kocham gofry… Od momentu, gdy kupiłem gofrownicę, goszczą u mnie niemalże codziennie. Były już gofry bezglutenowe , dla fanów „innych” mąk, które uznaję za najlepsze, jak i gofry ziemniaczane , dedykowane dla tych co chcieliby gofra na wytrawny obiad. Dzisiaj przyszedł czas na gofry kakaowe , ponieważ poza byciem nowym fanem gofrów, jestem również starym(...)fanem czekolady i kakao. Dostałem od Was zapytania jak zrobić fajne glutenowe gofry, więc przychodzę z odsieczą, bo wiem, że nie każdy chce na jeden raz zaopatrywać się w duże opakowania różnych mąk. Ja standardowo używam orkiszowej, ponieważ jest ona zdrowsza od zwykłej pszennej, ale technologicznie jedna i druga nadaje się do tego przepisu. Z mąkami bezglutenowymi w tym przypadku
BlendmanPodczas wakacyjnych wypadów, czy to nad morze czy też w góry, atakowani jesteśmy co kilka kroków przez budki z lodami i goframi. Zapach ciepłego gofra wypełnia uliczki, którymi spacerujemy. Nie ma się więc czemu dziwić, że gofry to chyba najpopularniejszy wakacyjny deser. Dlaczego cieszą się aż taką popularnością? Być może chodzi o ich smak. Słodki, o lekkim waniliowym aromacie(...)dodatkami o jakich tylko śnimy. Ale skąd pochodzą gofry? Pierwsze wzmianki dotyczące gofrów datowane są na XVIII wiek i dotyczą ciężkich i bardzo słodkich wafli z Liege. Jednak dopiero druga połowa XX wieku stanowiła ich renesans i rozprzestrzenienie się gofrów na cały świat. Wszystko za sprawą Maurice’a Vermerscha i jego żony. To właśnie oni opracowali recepturę na ciasto
Jacob Tastesgofrowa kanapka z pieczonym kurczakiem, sałatą, pomidorem, ogórkiem(zielonym i konserwowym) i sosem miodowo-musztardowym Dziwna i szalona noc, poranne sprzątanie i frytki z bigosem
More food, love and dreams