muszle - 573 przepisów (strona:25/39)

Przekąski i przystawki na Sylwestra cz. 2 1880

Gulasz wołowy z czosnkowo-pietruszkowymi chlebkami naan http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/10/gulasz-woowy-z-czosnkowo-pietruszkowymi.html   Zapiekanka makaronowa a'la pizza   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/07/zapiekanka-makaronowa-la-pizza.html Naleśniki kukurydziane z mięsem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/07/nalesniki-kukurydzine-z-miesem.html   Muszle makaronowe z wołowiną http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/06/muszle-makaronowe-z-woowina.html   Holenderski kebab z pieczarkami- Kapsalon http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/holenderski-kebab-z-pieczarkami-kapsalon.html Sałatka z pierożkami ravioli http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/saatka-z-pierozkami-ravioli.html Nie znalazłeś dla siebie żadnej inspiracji? Zapraszam Cię

Kuchnia w czekoladzie
drożdżówki z duńskiego ciasta 174

jeden koniec paska ciasta w jednej ręce, a drugą ręką kręcić ciasto kilka obrotów Ułożyć pasek w dół na powierzchni roboczej i obróć ją wokół siebie (to powinno wyglądać muszle ślimaka) i podwinąć koniec pod spód. Ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Przykryć ściereczką i niech rosną około 30 minut. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 175stopni C.Wymieszać białko

w mojej kuchni
Nadziane pomidory 351

jest u Was hitem w menu na imprezach? U mnie zdecydowanie sałatki podane w niebanalny sposób. Oprócz nadziewanych muszli makaronowych sprawdzają się też u mnie faszerowane pomidory. Im mniejsze tym lepiej, choć oczywiście trudniej. Kto ma ochotę spróbować? Składniki: 6 małych pomidorów puszka tuńczyka 100 gr makaronu w kształcie ryżu mała puszka kukurydzy 4 małe ogórki kiszone pół żółtej papryki

Mama z miasta
Mule po dalmatyńsku 208

muli. Duszone w winie z czosnkiem są rewelacyjne, polecam. Ja kupiłam już mule oczyszczone ale jeśli udałoby się Wam zakupić całkiem świeże, nieoczyszczone to należy je wyszorować szczoteczką aby muszle nie miały na sobie piachu i nie można ich trzymać w wodzie podczas płukania bo się pootwierają. No to co? zabieramy się do gotowania? Obiad na Mikołajki gotowy. Mule

Moje Małe Czarowanie
Tajlandia od kuchni 207

właściwie się jada w tej Tajlandii? Przede wszystkim królują tu ryby i owoce morza. Na każdym kroku znaleźć można stoisko ze świeżymi (czasem jeszcze żywymi L ) rybami, krabami, krewetkami, muszlami. Wystarczy wybrać okaz, który nam się najbardziej podoba i zaraz ląduje on na naszym talerzu z porcją ryżu lub makaronu i warzywami. Najbardziej znana tajska potrawa to pad thai, czyli

Zawsze głodna!
MEKSYKAŃSKIE MUSZELKI 183

pieprz 1 szczypta sól 1/2 łyżeczki przecier 2 łyżki ketchup 1 łyżka woda 50 ml.  fasola czerwona z puszki 3 łyżki kukurydza z puszki 3 łyżki Dodatkowo: makaron muszle 400 gram bulion 300 ml.  przecier 3 łyżki pieprz 1 szczypta natka pietruszki 3 łyżki ser żółty 100 gram METODA: Mięso doprawiamy zgniecionym czosnkiem, przyprawą do mięs, papryką słodką

Kuchnia Paulettes
Paella z quinoną, małżami i krewetkami! 166

pokarmem! Zapraszam Was na obłędnie pyszną paellę przygotowaną z dbałością! SKŁADNIKI  DLA 4 OSÓB: - 1,5 szkl. suchej quinony - 10-12 małży nowozelandzkich (charakteryzują się przepięknymi niebiesko-zielonymi muszlami)  - 15 pomidorków papryczkowych małych - 300 g krewetek dużych wraz z pancerzykami (dzięki temu aroamt będzie intensywniejszy) - 5 ząbków czosnku - natka z pietruszki - świeża bazylia - 6-7 łyżek oliwy

SMYKWKUCHNI
5-6 LISTOPADA – JESIENNY ZLOT FOOD TRUCKÓW – WARSZAWA 149

Sezon z rozpędzonymi food truckami już zakończony? Nic podobnego. W najbliższy weekend pod Muszlą Koncertową w Parku Praskim możecie liczyć na pyszny, rozgrzewający street food! Artykuł 5-6 LISTOPADA – JESIENNY ZLOT FOOD TRUCKÓW – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
5-6 LISTOPADA – JESIENNY ZLOT FOOD TRUCKÓW – WARSZAWA 147

Sezon z rozpędzonymi food truckami już zakończony? Nic podobnego. W najbliższy weekend pod Muszlą Koncertową w Parku Praskim możecie liczyć na pyszny, rozgrzewający street food! Artykuł 5-6 LISTOPADA – JESIENNY ZLOT FOOD TRUCKÓW – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Makaron Miłośniczki Gotowania- penne z małżami nowozelandzkimi 168

cytrynowy WYKONANIE: - Na rondlu roztop masło, dodaj oliwę z oliwek - posiekaj szalotkę i czosnek - w międzyczasie nastaw makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu - małże oczyść z ewentualnych zabrudzeń na muszlach - na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek dodaj małże i podlej cydrem, całość dusimy tak aby sos się zredukował - doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą - posiekaj pietruszkę - makaron przelej na sitko

SMYKWKUCHNI
Łosoś atlantycki w cieście piwnym 221

również inne potrawy – z łososia, i z łososiem: Spring rolls z pieczonym łososiem Terrina z łososia w maku Tatar z łososia, z mango, na awokado Łosoś w maku Muszle taco z łososiem wędzonym Nigiri sushi z łososiem Temari sushi Tatar z łososia Szaszłyki z łososia Bliny ziemniaczane z łososiem Kotlety siekane z łososia Najlepszy domowy fishburger Pasta z pieczonego

mojewypiekiinietylko
Zapiekanka z pieczonymi pomidorami, cukinią i makaronem 503

morskiej 1 łyżka listków świeżego tymianku świeżo mielony czarny pieprz Piekarnik nastawić na 160°C (termoobieg) . Ugotować makaron w osolonej wodzie wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. 180 g makaronu muszle Przygotować parmezanowy sos beszamelowy : Zetrzeć parmezan na grubych oczkach. W rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać 1 łyżkę mąki i smażyć przez 1 minutę . Wlać mleko i cały czas mieszając

Moja Delicja