600g jogurtu truskawkowego 200g mrożonych truskawek 4 galaretki truskawkowe 200ml kremówki 1/2 galaretki agrestowej czekoladowe gwiazdki Pieguskami wyłożyłam spód małej tortownicy. Galaretki truskawkowe rozpuściłam w 1/4 zalecanej dawki wody, odstawiłam do stężenia. Truskawki odmroziłam, zmiksowałam na mus. Połączyłam z jogurtem. Dodałam ostudzoną, tężejącą galaretkę, dokładnie wymieszałam. Masę wylałam na ciasteczka. Galaretkę agrestową rozpuściłam w 1/3 szklanki wrzątku. Przestudziłam. Kremówkę ubiłam
W kuchni Karmel-itkijabłek 2 zielone galaretki (np. agrestowe) łyżka cukru szklanka wody 2 łyżki soku z cytryny na mus czekoladowy: 350 ml śmietanki 30% 130 g czekolady deserowej (lub pół na pół z mleczną) na piankę: 300 ml śmietanki 30% galaretka truskawkowa dodatkowo: ok. 24 kakaowe herbatniki 12 podłużnych biszkoptów lady fingers 3 łyżki wiórków czekoladowych(...)wystygną. Czekoladę połamać, wrzucić do miski i ustawić nad garnkiem z wrzątkiem. Mieszając rozpuścić. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z roztopioną czekoladą. Wyłożyć na ciasto. Na musie czekoladowym ułożyć biszkopty nasączone w mleku. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Wystudzić. Kremówkę ubić, wlać galaretkę i zmiksować. Wyłożyć na biszkopty. Wierzch posypać wiórkami czekoladowymi. Ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCiasto, które swoim wyglądem, zaskoczy Waszych gości. Jest bardzo truskawkowe i do tego z wyglądu, można powiedzieć, że przypomina igloo. W internecie znajdziecie je również pod nazwą “truskawkowe iglo” czy po prostu “ciasto z truskawkami”. U mnie występuje jako wykwintny truskawkowiec. Niestety przy robieniu tego ciasta, potrzebujemy trochę czasu, aby galaretka nie wsiąkła nam w biszkopt(...)piekarnika, biszkopt przekładamy (razem z papierem) do keksówki i delikatnie dociskamy brzegi. Studzimy. W między czasie przygotowujemy masę truskawkową. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Połowę truskawek miksujemy w blenderze. Obie galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku. Studzimy. Dodajemy mus z truskawek i mieszamy. Odstawiamy do lekkiego stężenia (jest to bardzo ważne, ponieważ inaczej galaretka nam wsiąknie w biszkopt!). Pozostałe truskawki
CookYourselfCiasto, które swoim wyglądem, zaskoczy Waszych gości. Jest bardzo truskawkowe i do tego z wyglądu, można powiedzieć, że przypomina igloo. W internecie znajdziecie je również pod nazwą „truskawkowe iglo” czy po prostu „ciasto z truskawkami”. U mnie występuje jako wykwintny truskawkowiec. Niestety przy robieniu tego ciasta, potrzebujemy trochę czasu, aby galaretka nie wsiąkła nam w biszkopt(...)piekarnika, biszkopt przekładamy (razem z papierem) do keksówki i delikatnie dociskamy brzegi. Studzimy. W między czasie przygotowujemy masę truskawkową. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Połowę truskawek miksujemy w blenderze. Obie galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku. Studzimy. Dodajemy mus z truskawek i mieszamy. Odstawiamy do lekkiego stężenia (jest to bardzo ważne, ponieważ inaczej galaretka nam wsiąknie w biszkopt!). Pozostałe truskawki
CookYourselfprzygotowaną masę wlewamy na przestudzony biszkopt. Wkładamy do lodówki na około 3-4 godziny aż pianka się schłodzi. Masa truskawkowa Truskawki blendujemy na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i delikatnie wlewamy do truskawek ponownie blendując. Tak przygotowany mus wlewamy na zastygłą piankę. Ponownie wkładamy do lodówki na 3-4 h. Ciasto jest niezwykle lekkie i puszyste. Po schłodzeniu
Health-Fit-LifeHej!, jak zapewne widzicie mamy taką porę że gdzie nie popatrzymy tam sprzedają... TRUSKAWKI, dlatego im więcej pomysłów na ich skonsumowanie tym lepiej :) . Dziś połączenie smaków
Kuchnia PROzdrowotnaKarmelizowane gruszki na musie dyniowym! Taaadam! Słodkie a nie ma w nich ani grama cukru. Za to jest bardzo dużo gorzkiej czekolady i pysznej kremowej dyni. Karmelizowane gruszki na musie dyniowym to nie mam wątpliwości, bezkonkurencyjnie najlepszy deser wykonany w większej mierze z warzyw. Dla zaostrzenia smaku i efektów wizualnych / bo wiadomo jemy oczami / część puree z dyni połączyłam(...)obłędnie! INNE PRZEPISY NA SŁODKIE ALE ZDROWE DESERY: TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK Z BURAKA Z MALINAMI TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM SĄ: – Bezkonkurencyjne na deser wykonany z warzyw – Łatwe
globuskulinarnymoże być zwykła pszenna) majeranek sól pieprz opcjonalnie: natka pietruszki i płatki migdałów winegret truskawkowy: 1 szklanka truskawek 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu 3 łyżki oliwy extra virgin szczypta soli (przepis na 4 porcje) Truskawki myjemy i miksujemy na gładki mus, łączymy z resztą składników sosu, odstawiamy. Wątróbki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy majerankiem
Kardamonovysłoiku tak, aby można było się nim delektować również w zimowe wieczory. Sam rabarbar jest kwaśny. Ponieważ idealnie komponuje się z truskawkami, połączyłam oba smaki i wyszedł pyszny, aksamitny mus. Idealnie smakuje jako dodatek do naleśników, kanapek jak również do ciast. Składniki 2 kg rabarbaru 2,5 kg truskawek 2 szkl. cukru Krok po Kroku 1 Umyte i oczyszczone truskawki(...)godzinie zauważymy, że sok jaki powstał zaczął się redukować. Rabarbar blendujemy i łączymy z masą truskawkową i smażymy do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji (proponuje aby przed wekowaniem skosztować, a jeśli uznacie że jest zbyt kwaśny to należy dodać jeszcze trochę cukru). 4 Mus przekładamy do uprzednio wyparzonych słoików i wekujemy przez 15 min. Czynność powtarzamy następnego dnia
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisygalaretka truskawkowa 500 ml gorącej wody owoce, u mnie: arbuz, jeżyny, nektarynka, banan Serek homogenizowany i owoce przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Blaszkę 25x28 wyłożyć herbatnikami i odstawić do lodówki. Masa 1 z borówkami i jeżynami Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuścić w 200 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Borówki i jeżyny zmiksować na mus(...)wody i odstawić do wystudzenia. Brzoskwinię i nektarynkę pozbawić pestek i zmiksować na mus. Do miski przełożyć serek i dodać zmiksowane owoce. Dodać też wystudzona galaretkę i dokładni zmiksować. Masę wylać na stężałą masę z bananami. Wstawić ponownie do lodówki aby masa stężała. Wierzch Galaretkę truskawkową rozpuścić w 500 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Gdy ostatnia warstwa już
Monia miesza i gotujeznajdziecie inną wersję deseru na dzień zakochanych. DESER WALENTYNKOWY DAMA KIER (mus z białej czekolady) Składniki: 300 ml śmietany 30% 100 g białej czekolady 1 łyżeczka cukru pudru 1 fix do śmietany skórka otarta z 1/2 cytryny galaretka truskawkowa Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie (3/4 szklanki) i przelewamy do dwóch niezbyt głębokich talerzy. Kiedy(...)będziemy dodawać czekoladę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko studzimy, a następnie łączymy z ubitą śmietaną pamiętając aby najpierw trochę śmietany zahartować czekoladą (inaczej się zważy) Do musu dodajemy skórkę cytrynową. Serduszka z galaretki przyklejamy do ścianek szklanki i napełniamy ją musem z białej czekolady. Gotowy mus z serduszkami dostawiamy na kilak minut do lodówki, aby lekko stężał
Bon appetit mon amiepudru Mus porzeczkowy: 220g mrożonych czarnych porzeczek 60g cukru 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 120g śmietanki 36% Krem oreo: 100g śmietanki 36% 200g mascarpone 1 biała czekolada 4 ciastka oreo Mus rabarbarowy z truskawkami: 400g czerwonej części rabarbaru 100g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka wody 100g słodkiej śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa kilka większych(...)Śmietanę, mascarpone i cukier puder ubijamy na gęsty krem. Schładzamy w lodówce, lub przygotowujemy w ostatniej chwili, kiedy pozostałe kremy są przynajmniej w połowie gotowe. Dzielimy na dwie części. Mus z czarnej porzeczki (Blog: Słodki pomysł): Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Porzeczki przesypujemy do garnka z grubym dnem, dodajemy cukier i mieszając doprowadzamy do ich rozgotowania. Ostrożnie
Kuchnia w czekoladziemały cukier wanilinowy 3 jajka 2 budynie truskawkowe w proszku 2 łyżki mąki ryżowej (lub ziemniaczanej) 1/2 szkl wiórków kokosowych pianka: 500 g truskawek 1/4 szkl wody 1 galaretka truskawkowa w proszku oraz: 1 szkl śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru wiórki kokosowe do posypania blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy na patelni i odstawiamy do ostudzenia. Do miski przekładamy(...)wsypujemy galaretkę i mieszamy razem do rozpuszczenia się galaertki, odstawiamy do ostudzenia. Lekko ciepłe truskawki blendujemy na mus i tężejącym polewamy ostudzony sernik. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzoną śmietankę miksujemy z cukrem pudrem na puszysta pianę i rozsmarowujemy na piance truskawkowej. Posypujemy śmietankę wiórkami kokosowymi. Wstawiamy sernik do lodówki. Najlepszy będzie na drugi dzień
słodkie i nie tylko historie kulinarnetruskawkowa: 500 g mrożonych truskawek 3 serki homogenizowane waniliowe, każdy po 140 g 180 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 2 op. galaretki truskawkowej Dodatkowo: 2 op. galaretki truskawkowej Mrożone truskawki przekładamy do miski lub na durszlak i odstawiamy do rozmrożenia. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy po 1 łyżce cukru. Następnie dodajemy(...)później łatwiej się kroiło) . Galaretki rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Odstawiamy. Truskawki miksujemy na mus. Dodajemy do nich cukier puder, jogurt oraz serki homogenizowane, ponownie krótko miksujemy. Na koniec wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy jeszcze chwilę, do połączenia ( ja masę truskawkową od początku do końca miksowałam za pomocą blendera ręcznego ). Masę od razu wylewamy na biszkopt. Odstawiamy do lodówki
Smaki Na Talerzulimonki 1 łyżka miodu Wykonanie Miąższ z mango, sok z limony, 250 g mascarpone miksujemy na gładki i kremowy mus. Truskawki, miód, 250 g mascarpone również miksujemy na gładko. Masą wypełniamy foremki do lodów, pół masą z mango, pół masą truskawkową. Wtykamy patyczki i mrozimy (możemy udekorować posypką cukrową, czekoladową, orzechami lub wiórkami kokosowymi). Aby w pełni delektować się smakiem
Tajemnice Smaku