Wilgotne, kakaowe muffiny na pierwsze dni jesieni :) W środku mają kawałki gruszki, na wierzchu - słodką, maślaną kruszonkę. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, pieczenie 20 min., a smakują super i ładnie wyglądają. Polecam! Składniki (9 babeczek) duże jajko 1/3 szklanki oleju szklanka kefiru 1/2 szklanki cukru 1 1/3 szklanki mąki pszennej czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki kakao szczypta soli
Słodkie inspiracjeZdecydowanie najczęściej robię waniliowe muffinki - przyznam szczerze, że gdy jestem w Łodzi nawet nie stosuję się do żadnego przepisu, tylko wyciągam wszystkie podstawowe składniki na wierzch, żeby o niczym nie zapomnieć ;) i szybko rozdzielam je na dwie miski: suche i mokre. Potem dorzucam tylko ulubione dodatki (np. surową żurawinę), posypuję kruszonką i za 20 minut mam babeczki do kawy. Dziś
Słodkie inspiracjeprzez ok. 20 min. Wystudzić. Dodatkowo powidła śliwkowe do nadziania tabliczka gorzkiej czekolady płatki migdałowe (można je podprażyć na suchej patelni) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać muffinki i posypać płatkami migdałowymi. Smacznego
Słodkie inspiracjePyszne, delikatnie waniliowe muffinki, nadziane domową masą makową, polane lukrem i udekorowane kandyzowaną skórką pomarańczową. Smakują jak prawdziwy, rasowy makowiec! W ciągu ostatniego tygodnia robiłam je dwukrotnie, za każdym razem zjedzone były do końca. Polecam! Składniki Babeczki 125 g miękkiego masła 130 g drobnego cukru ziarenka z 1 laski wanilii 2 duże jajka żółtko 415 g mąki pszennej 2 łyżeczki
Słodkie inspiracjedość zresztą często się ostatnio pojawiających - słodkościach z kremem przyszedł czas, gdy wszyscy największą ochotę mają na suche, ucierane ciasta, zwykłe babki i klasyczne muffinki. To ciasto, mimo że proste zarówno w smaku, jak i produkcji, jest niesamowite. Cudownie wilgotne, pachnące słodkim karmelem i bananami. Pyszne i na pewno do powtórzenia :) Składniki 3 banany pokrojone w plasterki
Słodkie inspiracjemigdałowe do posypania Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym. Dodać twaróg, zmiksować. Dodać budyń i jeszcze raz krótko zmiksować. Dodać bakalie i wymieszać łyżką. Przełożyć do foremek jak na muffinki (można użyć silikonowych lub papilotek). Posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi z wierzchu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez
Słodkie inspiracjeczekoladowym Helio 1 opakowanie polewy i dekoracji mlecznej Helio płatki migdałowe Helio Przygotowanie: Przygotowujemy 4 małe foremki na babeczki (, jeśli takich nie posiadacie możecie przygotować ciasto w papilotkach na muffinki). Każdą formę wysmarowujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. W jednej misce mieszamy łyżką cukier, mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i ciemne kakao. Do drugiej miski wlewamy mleko, olej
Słodkie okruszkiMuffiny jaglane z dodatkiem białej czekolady, posypane płatkami migdałów, lekkie, proste w wykonaniu. Aby otrzymać mąkę jaglaną wystarczy zmielić kaszę jaglaną, którą można wykorzystać nie tylko do wypieków, ale i do zagęszczenia różnych sosów, lub gulaszu. Składniki: 200 g mąki jaglanej (zmielona kasza jaglana) 100 ml oleju rzepakowego 1 jajko 1 tabliczka białej czekolady
KukuleczkiPierwszy dzień wiosny postanowiłam przywitać na słodko Dzisiaj upiekłam szybkie, czekoladowe babeczki z kremem orzechowym… Są łatwe w przygotowaniu z pewnością wyjdą każdemu! SKŁADNIKI : ( na
kuchniabellissima.wordpress.comOpis: Muffinki pięknie wyrastają, są puszyste i naprawdę smaczne. Nie wymagają wyszukanych składników, na pewno każdy znajdzie je u siebie w kuchni. Do środka można wrzucić co nam się tylko podoba. Ja serwuję bez dodatków. Polecam dla wszystkich wielbicieli muffinek i zabieganych słodyczomaniaków. Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciastka i ciastakremowej 30% lub 36% 80 ml jogurtu naturalnego 2 średnie lub duże jajka kropelki czekoladowe lub zamiennie posiekana czekolada Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przygotować formę na muffiny i wyłożyć je papilotkami lub kartonową obrączką. Do większej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać z solą oraz pokrojonym na małe kawałki masłem. Rozetrzeć ręką aż masa
Pyry na Gazmoment, zagryzam przedwiosenne popołudnie kakaową muffiną, której orzechowy berecik pozostawia nad ustami słodki wąsik. Częstujcie się i Wy, już zaparzyłam kawę, żeby nie przegapić nadchodzącego festiwalu zielonych listków! :D Muffinki w dłonie! Dodatkowo, jeżeli chcecie, możecie się zaopatrzyć online w bakalie (w tym nerkowce do tego kremu) w sklepie Agnex i skorzystać z poniższej promocji :D Nadziewane muffiny kakaowe
Kuchnia w Słońcu Skąpanakakao i przyprawę korzenną. Następnie do miski z mokrymi dodajemy suche i mieszamy całość łyżką do połączenia (ciasto będzie gęste). Na koniec wsypujemy kostkę jabłkową, znów mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, napełniamy każdą ciastem (nie w pełni, bo babeczki rosną). Blaszkę z babeczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy do tzw. suchego patyczka około
Słodkie okruszkiSKŁADNIKI: 2 jajka oliwa z oliwek 20 g jarmużu 50 g papryki czerwonej WYKONANIE: 1. Formę na muffiny natłuścić oliwą z oliwek. 2. Do każdego zagłębienia dodać troche jarmużu i pokrojonej papryki. 3. Jajka rozkłócić z dodatkiem soli i pieprzu. Wlać do foremek. 4. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 10 min. INSTRUKCJA
Atlas Smakówzupa się ugotuje to wyrzucam, jakoś nie lubię. Dlatego postanowiłam wziąć por na warsztat i coś z niego zrobić. Było już cannelloni (przepis) , teraz przyszedł czas na śniadaniowe muffinki. Składniki na około 8 sztuk 1 por 1 kiełbasa 1 jajko 1 szklanka mąki 100 ml mleka 100 g mąki pełnoziarnistej 50 g mąki pszennej 1 łyżka roztopionego masła
Delusional Trine