Podwójnie czekoladowe, szybkie, bardzo smaczne muffiny z chrupiącą posypką z orzechów włoskich, płatków owsianych i jagły. Na weekend, do kawki, do książki idealne, spróbujcie jeśli macie ochotę ;) Składniki na 12 sztuk: Muffinki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżki kakao 2 jajka 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 4 paski mlecznej czekolady Posypka
Simply Foodponownie. Dodajemy ziarenka granatu i mieszamy. Ciasto nakładamy za pomocą łyżki do papilotek (lub silikonowych foremek na muffinki), do 2/3 ich wysokości. Piekarnik rozgrzewamy do 160°C i pieczemy muffiny ok. 25 minut
Cynamonowe szczęścieLubicie połączenie twarogu z kakaem? Ja uwielbiam! Przedstawiam przepis na bardzo smaczne muffiny. Składniki na masę twarogową: 500g twarogu trzykrotnie mielonego 100g cukru 2 jaja 3 łyżki masła 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżki mąki Składniki na część kakaową: 200g maki pszennej 150g cukru 30g kakao 2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka wody 1/3 szklanki oleju
Słodki ZakątekBędąc wczoraj w pracy, dzieciaki przyszły do mnie w odwiedziny z małym co nieco do kawy. Są ferie i dzieciakom się nudziło, same zrobiły babeczki waniliowe
Pomysłowa kuchniaidealny zwłaszcza do deserów. Musicie spróbować, tym bardziej że marka ogłosiła właśnie KONKURS . Zapraszam do innych moich przepisów na desery: – przepis na chałwę – ciastka brownie – jogurtowe muffiny z borówkami – ciasteczka migdałowe – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – wafle z kajmakiem – creme brulee GRUSZKI PIECZONE W MIODZIE Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji
nietylkopasta.plSerniczki wstawić na 12 godzin do lodówki, aby całkowicie zastygły. Po zastygnięciu wyjąć z foremek i udekorować malinową i waniliową masą cukierniczą, zakładając końcówkę do dekorowania. Zobacz również: muffiny z serem
Kuchcik gotujeCzęsto zostają mi białka. Zazwyczaj je zamrażam, ale tym razem postanowiłam skorzystać z sezonu malinowego i upiec muffiny udekorowane delikatnym kremem na bazie bezy szwajcarskiej (swiss meringue buttercream) zwieńczone maliną i miętą. Przepis na krem bezowy pochodzi ze strony moje wypieki. I to właśnie na tym przepisie zawsze się wzoruję. Autorką oryginalnego przepisu jest Marthy Stewart , tłumaczenie Pani Dorota . Babeczki
Słodki Zakątekvostri sogni potranno presto avverarsi!!! **** Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) **** Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) **** Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche al forno) **** Domowe czekoladki
La grande e la piccola cuocaProste muffinki czekoladowe na prawdziwej czekoladzie, oblane mleczną czekoladą i posypane chrupiącymi kawałkami surowego kakao. Pyszne, wilgotne, rozpływające się w ustach. Przepis na muffiny bez miksera . The post Muffinki czekoladowe – bez miksera appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjamasz ochoty wejść do wanny z włączonym tosterem. 2018 rok zyska najbardziej wkurzoną kucharkę świata! Do tej pory wychodzą mi ciasta ucierane, ciasta typu „wrzucić i zamieszać” oraz muffiny, bo te też jakoś akrobacji artystycznych nie wymagają. Jednym z takich ciast jest keks. W większości domów piecze się go na Boże Narodzenie, ale u mnie Pan Keks wjeżdża na noworoczny
ladykitchenzmiksować. Następnie dodać sok i skórkę z pomarańczy i krótko zmiksować. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości, po czym włożyć do piekarnika i piec 30 minut. Upieczone muffiny wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Chcę Wam zaproponować również krótki film, dzięki któremu dowiecie się jak zmiksować ciasto bez bałaganu. #beko #ciastojakzobrazka
Passions hobbies lifesosem czosnkowym Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Mini pizza w trzech smakach Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Paszteciki z brązową soczewicą Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Smalec z wędzonego boczku
Codziennik KuchennySernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym kremem Napoleonka na kruchym spodzie Sernik czarno-biały Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Chrust czyli faworki Pączki z pomarańczową konfiturą Pączki serowe Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle
Kulinarne przygody Gatityzwijać dosyć ciasne ruloniki. Wyjdzie nam 12 ruloników o długości 10 cm (fot.4) . Następnie każdy z tych ruloników pociąć na 3 równie części (fot.5) . Przygotować formę na muffiny. Wysmarować ją masłem i oprószyć mąką. Do każdego z zagłębień w formie układać po 3 wcześniej przygotowane ruloniki z masą makową (fot.6) . Formę przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym
Świat Ciastaukładamy banana pokrojonego w cienkie plasterki ( najlepiej skropić go sokiem z cytryny aby nie sczerniał) i zwijamy jak roladę, następnie kroimy na grube plastry które umieszczamy w foremce na muffiny wcześniej wysmarowanej masłem pieczemy na złoty kolor około 15 minut w piekarniku nagrzanym
Słodkie zapomnienie