muffiny - 9030 przepisów (strona:335/602)

Muffiny warzywne – pyszny warzywny dodatek do obiadu 166

Muffiny warzywne z brokułami, szparagami, czosnkiem oraz serem. Mogą być dobre jako dodatek do gulaszu mięsnego, sałatki lub posłużyć zamiast pieczywa. Można też podać je jako przekąska na przyjęciu. Bardzo proste w przygotowaniu a dobrze doprawione na pewno będą Wam smakować. Składniki: 300g brokuła 100g zielonych szparagów 4 ząbki czosnku 100g sera żółtego 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia

wysmienity
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 166

budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Domowa ciecierzyca (na słodko i na słono) Domowe kakao Domowe ciastka (renifery) Domowe ciastka z gwiazdką

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Jajka zapiekane w szynce 192

średnicy 10 małych jajek sól pieprz czarny świeżo mielony szczypiorek lub natka pietruszki Plastry dobrej szynki o średnicy około 10 cm włożyć do lekko natłuszczonej formy na muffinki. Wbić do każdej szynki po jednym jajku, oprószyć solą i pieprzem. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C . Piec przez 25 minut jeżeli chcemy, aby żółtko było ścięte. Natomiast jeżeli preferujemy

https:KKuchniaMniam
Wytrawne muffinki serowo-cebulowe z salami 1091

Muffinki kojarzą się ze słodkim deserem. Tymczasem wytrawne, na słono są równie pyszne! Sprawdzają się jako kolacja/śniadanie na ciepło lub przekąska na imprezę. Robi się je dosłownie w kilka chwil, ze składników, które znaleźć możemy w każdej lodówce:) Z poniższego przepisu wyjdzie nam 10-12 sporych babeczek. 2 i 1/2 szklanki mąki, u mnie Mąka Szymanowska uniwersalna

Szefowa kuchni
“Opowiadania drewnianego stołu” – recenzja 147

kalafiora, ziemniaczane hasselbacki, pęczotto z burakami i malinami czy sałatkę z kiełków gryczanych A na deser? Brzoskwinie pieczone z granolą, sernik lawendowy, jaśminowe tiramisu z matchą czy nawet wytrawne muffinki z hummusem. Opowiadania drewnianego stołu Autorka: Monika Walecka Wydawnictwo: Septem Data premiery: 2017 Ilość stron: 288   Artykuł “Opowiadania drewnianego stołu” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Muffinki marchewkowe z figami 163

suchymi, żeby się połączyły. do ciasta wmieszać figi i marchewkę. Ciasto rozłożyć do papilotek, wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec 25 minut na środkowym poziomie. Upieczone muffiny zostawić jeszcze przez 5 minut w formie

Państwo Wojtczuk gotują
czekoladowe ciasto z pepsi 219

Ciasto czekoladowe jak "mała czarna" nigdy nie wychodzi z mody. Amatorów na nie znajdziemy zawsze i wszędzie! Dziś - z okazji walentynek - proponuję ciasto, które przygotowuje się podobnie jak muffinki: składniki suche miesza osobno, osobno mokre; później miesza się razem - szybko i byle jak, bo zbyt długie i dokładne mieszanie powoduje, że ciasto jest ciężkie, zakalcowate i nie wyrasta. Niezwykłym jego

6niebo
Słodkie bułeczki otrębowe z czarnym bzem, suszonymi śliwkami i płatkami czekoladowymi 164

wszystkie składniki się połączyły. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą otrębową. Z powstałego ciasta dłońmi formujemy kulki wielkości mandarynki i umieszczamy w foremkach do muffin. Każdą bułeczkę smarujemy z wierzchu syropem klonowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy przez 30 minut, ale można zostawić je jeszcze na kwadrans w ciepłym piekarniku. Słodkie bułeczki otrębowe

My Chcemy Jeść
Serniczki czekoladowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.147 161

pozostać płynna). W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki oprócz czekolady i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy czekoladę i miksujemy do połączenia. Masę nakładamy do wyłożonych papilotkami otworów formy na muffiny. Pieczemy przez około 25 - 30 minut w temp. 160 st.C . Serniczki powinny być ścięte i lekko sprężyste. Studzimy je lekko w stygnącym piekarniku a następnie wyjmujemy na blat by całkiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mufinki czekoladowe 111

proszkiem do pieczenia i kakao. Jajko rozmącic, wyieszać z cukrem, olejem i jogurtem. Do płynnych składników dodać suche i mieszać je dotąd, aż się połączą. Papilotki napełnić ciastem, muffinki piec 20-25 minut na srodkowym poziomie piekarnika. Po upieczeniu jeszcze 5 minut pozostawic w formie, a potem wyjąć i ostudzić

Państwo Wojtczuk gotują
Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami 271

dokładnie smarujemy z jednej strony rozpuszczonym, ciepłym masłem przy użyciu pędzla. Na 1 koszyczek zużywamy 4 kwadraty, układając je na siebie na kształt gwiazdy. Porcje wkładamy do formy na muffiny, kształtując koszyczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na 15 – 20 minut (do zrumienienia). Gotowe studzimy na kratce. Przed podaniem ubijamy śmietanę dodając cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy

mojewypiekiinietylko
Domowy kisiel (deser pełen miłości ❤ ❤ ❤ ) 198

budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Domowa ciecierzyca (na słodko i na słono) Domowe kakao Domowe ciastka (renifery) Domowe ciastka z gwiazdką

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Mufinki jogurtowe z dżemem malinowym 176

szkl.mąki  szczypta soli dowolny dżem [ u mnie malinowy]  Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre[ oprócz dżemu].Następnie wymieszać obie zawartości misek razem.Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami włożyć po 1 łyżce ciasta, na to troszkę dżemu i znów ciasto.Blaszkę wstawić  do nagrzanego piekarnika. Piec około 20-30 minut

Moje domowe kucharzenie
Mazarynki -szwedzkie tarteletki migdałowe 123

łyżeczka wódki Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią i schłodzić 2 godziny w lodówce. Foremkę na muffiny (12 gniazd) natłuścić masłem. Ciasto rozwałkować na grubość 5mm i wyciąć kółka o 0,5 cm większe od średnicy otworów w foremce. Każde koło umieścić w foremce tak aby przylegało

O kuchni z uczuciem
“Pyszne do pudełka”-recenzja 147

azjatyckich jak szpinak z sosem sezamowym czy jajko barwione sosem sojowym. Są też swojskie smaki jak kanapka z kotletem schabowym, biała kiełbasa a’la curry wurst czy omletowe muffinki. Chętnie zabrałabym do pracy frittatę, bulion azjatycki, zupa z selerem i kukurydzą z puszki czy z soczewicy i zielonego curry, sałatka z ciecierzycy i fasoli Jaś. Na deser możemy sobie

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania