muffiny - 9030 przepisów (strona:336/602)

Babeczki cytrynowo-majonezowe do koszyczka wielkanocnego 111

życiu duchowym jak i na co dzień. Zaprezentowane babeczki są przepyszne i przyznam, że robię je też w "zwykłe" dni. Ciasto również ładnie się piecze w formie na muffinki. I pewnie niektórzy zdziwią się dodatkiem majonezu... Nie ma czym, ponieważ majonez absolutnie jest niewyczuwalny, a wręcz nadaje ciastu delikatności i sprawia, że babeczki szybko nie wysychają. Całość? Reweeelacja. Zresztą sami

Di gotuje
Zestawienie Wielkanocnych pyszności 313

prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie

karmelowy
Babeczki z truskawkowo-migdałowym środkiem i nutą pomarańczy 125

misce mieszamy jajka, z mlekiem i olejem. Następnie do mokrych składników dodajemy suche, krótko mieszamy i dodajemy nasz syrop z pomarańczy w syropie. Mieszamy do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy do 1/2 wysokości, następnie dodajemy po łyżeczce truskawek z migdałami i uzupełniamy po około łyżce ciasta (na wierzch). Formę z babeczkami wkładamy do piekarnika nagrzanego

Słodkie okruszki
Muffinki a'la pizza 262

Prawie każdy uwielbia domową pizzę, robiłam ją już na różne możliwe sposoby,  na jej wzór powstały wytrawne muffinki, dodatki do takich babeczek możemy dobierać  wg swoich upodobań, choć są czasochłonne - wyrastanie ciasta, wycinanie, robienie farszu, to jednak wygląd i smak wynagradza wszelkie trudy, taką formą podania będą zachwyceni zwłaszcza najmłodsi, smakowały całej mojej rodzinie i fajnie prezentowały się

Wanilia i Kardamon
Muffiny kawowe z herbatnikami 138

Przepis autorski (mój). Muffinki są przepyszne i kuszą swoim ciasteczkowo-kawowym aromatem. Smak herbatników jest bardzo wyczuwalny i idealnie komponuje się z całością muffina. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia, a zapewniam, że nie raz upieczecie takie babeczki. Pycha! (8 sztuk)   130g mąki pszennej 100g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego (polecam domowy - klik ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko

Di gotuje
Jadłospis #4 - 1200 kcal 127

kcal                                                         Muffiny jajeczne z jarmużem 2. II śniadanie      ok 165 kcal Wafle ryżowe z masłem orzechowym Składniki: 2 wafle ryżowe łyżka masła orzechowego  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze

Atlas Smaków
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 193

azjatyckich jak szpinak z sosem sezamowym czy jajko barwione sosem sojowym. Są też swojskie smaki jak kanapka z kotletem schabowym, biała kiełbasa a’la curry wurst czy omletowe muffinki. Chętnie zabrałabym do pracy frittatę, bulion azjatycki, zupa z selerem i kukurydzą z puszki czy z soczewicy i zielonego curry, sałatka z ciecierzycy i fasoli Jaś. Na deser możemy sobie

Ugotowane pozamiatane
FIOŁKOWE MUFFINY leśna wiosenna kuchnia :) 224

Tegoroczny sezon gotowania na dzikich roślinach jadalnych otwierają muffinki z dodatkiem syropu fiołkowego :-) Słodkie, puszyste, wilgotne, a przede wszystkim aromatyczne! Jeśli nie macie możliwości zebrać fiołków (w co nie wierzę, one rosną wszędzie, wystarczy sobie zrobić spacer poza miasto), możecie zastąpić go miodem albo syropem z agawy itp. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady na oleju rzepakowym 131

mleko, jaja i całość dokładnie mieszam. Siekam czekoladę i dodaję ją do pozostałych składników. Mieszam jedynie do połączenia. Gotowe ciasto przekładam do foremek na muffiny na 3/4 ich wysokości. Muffinki piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Dużą babkę piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut. W obu wariantach upieczone ciasto studzę na kratce

Mango Papaja
Muffinki pizza w 10 minut 223

pieczarki ser żółty Wykonanie: Mieszam ze sobą osobno składniki mokre i osobno suche. Następnie dodaje do składników mokrych pokrojone dodatki i część suchą- delikatnie mieszam. Nakładam do opiekacza na muffinki i piekę około 5-8 minut. Możemy upiec je również w piekarniku - 25 minut

Tradycyjna Kuchnia
Cynamonowe babeczki Rudolfy 131

puszysty krem. Dodajemy po 1 jajku miksując po każdym dodaniu. Dodajemy ekstrakt z wanilii i miksujemy. Następnie na przemian dodajemy w 3 partiach suche składniki i mleko. Formę do muffin wykładamy papilotkami, do każdej foremki nakładamy masę do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut (do suchego patyczka). Odstawiamy do wystudzenia. Masa: kremówkę, mascarpone, cukier

Smak mojej kuchni
Babeczki kakaowe z jabłkami 100

pół szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka kakao 3 nieduże jabłka Wykonanie: Formę do pieczenia muffin wykładamy papilotkami. Mąki mieszamy z sodą, proszkiem, cynamonem i kakao. Jajka ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy olej, śmietanę i krótko miksujemy. Suche składniki łączymy z ubitą masą

Smak mojej kuchni
Babeczki a la wuzetka 128

ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Wbijamy po 1 jajku i miksujemy do połączenia składników. Następnie na przemian dodajemy maślankę oraz suche składniki kończąc suchymi składnikami. Formę do muffin wykładamy papierowymi papilotkami, papilotki napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy babeczki są upieczone. Babeczki odstawiamy do wystudzenia. Krem: serek

Smak mojej kuchni
Babeczki z kremem jagodowym 182

jajku miksując po każdym dodaniu. Dodajemy śmietanę oraz ekstrakt z wanilii i miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto. Formę do muffin wykładamy papilotkami, do każdej papilotki wkładamy ciasto do wysokości 3/4 foremki. Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Krem jagodowy: frużelinę miksujemy

Smak mojej kuchni
Babeczki tiramisu 132

krem. Następnie wbijamy po 1 jajku, miksując po każdym dodaniu. Dodajemy przestudzoną, rozpuszczoną kawę oraz likier i miksujemy. Na końcu wsypujemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, masę rozdzielamy równo pomiędzy foremki (do  3/4 wysokości). Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia na kratce. Schłodzoną kremówkę ubijamy

Smak mojej kuchni