O tym, dlaczego wakacje nie są najlepszą rzeczą, jaka mnie w tym roku spotkała. I muffinki z rabarbarem 211gazetce Pieczenie jest proste , nr 2/2014. Skusicie się...? Jogurtowe muffinki z rabarbarem Składniki: (na 16-20 sztuk) 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 g ciasteczek amaretti 100 g serka kremowego 300 g jogurtu naturalnego 80 ml oleju 1 jajko 200 g rabarbaru Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, cukrem, cukrem
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki bananowo – czekoladowe 223możliwości ich zrobienia?!Dziś padło na muffinki czekoladowe!Połączyłam je z bananami i płatkami migdałowymi - efekt niesamowity!Zobaczcie jak je zrobiłam!SKŁADNIKI:- mąka – niepełna szklanka- kakao – 2 łyżki- cukier – 3 łyżki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- sól – szczypta- płatki migdałów – 4 łyżki- banan – 1 duża szt- jajko – 1 mała szt- mleko
Ostra na Słodko
MUFINNKI MARMURKOWE Z GRUSZKĄ. 275tyłu głowy potrzeba miłości. Prognoza na najbliższe dni. MUFFINKI MARMURKOWE Z GRUSZKĄ. /inspiracja: Tak sobie pichcę;/ na 12 sztuk suche: 1 2/3 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru szczypta soli 2 łyżki kakao mokre: 1 szklanka mleka 2 jajka 6 łyżek oleju roślinnego 1 duża gruszka W osobnej
W kuchni Karmel-itki
Muffinki z truskawkami i kruszonką 196owoce. Idealna słodka przekąska na lato. Muffinki z truskawkami i kruszonką Składniki (około 12 babeczek): 200 g mąki pszennej 120 g brązowego cukru 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 120 g jogurtu naturalnego, maślanki lub kefiru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 60 g roztopionego masła 1 duże jajko Nadzienie: około 200 g truskawek 2 łyżki
Mania Gotowania
Tęczowe muffinki 212Tęczowe muffinki to eksperyment, który był wynikiem euforii w czasie początków mojej przygody z barwnikami spożywczymi . Fantastycznie nadają się na dziecięce imprezy , ponieważ maluchy je uwielbiają! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru(...)wykałaczką. Piekarniki mają różną moc nagrzewania się itp. I czasem niby w tej samej temperaturze ciasto jest upieczone w różnym czasie. Jak sprawdzić wykałaczką? Należy wbić ją w środek muffinki i jak będzie sucha na końcu to znaczy, że ciasto jest upieczone. h3 Post Tęczowe muffinki pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchni
Muffinki jabłkowo-marchewkowe 164Składniki na 12 muffinek: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 małe jabłka 2 małe marchewki 6 łyżek cukru pudru 1/3 szklanki oleju 2 jajka
Moja Galeria Smaku
Tarta truskawkowa z marcepanem i kruszonką 186Ciasto na tartę można zrobić na wielu sposobów. Kiedyś robiłam głownie ciasto z tego przepisu na tartę Jednak odkąd odkryłam tartę w wykonaniu jej mistrza
Humanistka w kuchni
Tort wg Nigelli Lawson - tort truskawkowy 257Tort z przepisu Nigelli Lawson wydaje się być typowo letnim. Wydaję mi się jednak, że nie ma nic piękniejszego niż lato wiosną ;-). Torcik pyszny, a
Humanistka w kuchni
Ciasto cynamonowe 193Ciasto jest pyszne, mokre, wyjątkowe. Jak ktoś lubi smak cynamonu to nie może pominąć tego przepisu. Oryginalny przepis pochodzi z książki „Kuchnia polska”, ale został
Humanistka w kuchni
Muffinki z jabłkami i węgierkami 208Muffins with apples and plums Składniki. 260 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g cukru szczypta soli 120 ml oleju 2 jajka 1
Kulinarny karnet Christophera
Muffiny z rabarbarem 191S ezon rabarbarowy już rozpoczęty więc i u nas nie może zabraknąć wypieków z tym warzywem. Tak tak kochani rabarbar to warzywo a nie owoc
Delicious Titbits
Drożdżowe babeczki z bakaliami 220mleku rozpuszczamy drożdże i połowę cukru. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajko ucieramy z resztą cukru, masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto łyżką. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno rosnąć około 40 minut, w tym czasie ma podwoić swoją objętość. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami. Nakładamy po dużej łyżce ciasta, odstawiamy
Ciastkozercy
Brownie z malinami 228rondelku, przestudzić, by masa była chłodna, ale płynna. Jajka ubić na puszystą masę, partiami dodawać cukier, cukier puder, cukier waniliowy oraz olejek waniliowy. Do masy dodać przestudzoną masę czekoladową, wymieszać do połączenia składników. Partiami dodawać przesianą mąkę, delikatnie wmieszać ją w masę. Piekarnik rozgrzać do 180'C. Formę na muffinki wyłożyć silikonowymi papilotkami, a te papierowymi. Do każdej papilotki nakładać
Moje Qulinaria
Muffinki migdałowe z nasionkami chia - bez mąki, cukru :) 179nasionek chia wspomniałam, że może uda mi się zrobić muffinki według właśnie tej diety. I są! :D Musiałam tylko zaopatrzyć się w odpowiednie składniki :) Są one łatwo dostępne, więc nie powinno stanowić problemu, żeby przygotować te pyszne słodkości :) Początkowo pomyślałam - to nie może się udać. W przepisie nie ma całych jajek (są tylko białka) mąki, proszku do pieczenia, tłuszczu
Zdrowie na języku :P
Muffinki czekoladowe z wiśniami 205Bardzo fajne wilgotne muffinki. Przepis znalazłam na blogu, który już nie istnieje, ale podaję ze swoimi zmianami.Składniki:1 tabliczka gorzkiej czekolady1/2 kostki masła2 czubate łyżki dżemu wiśniowego2/3 szklanki wydrylowanych wiśni (świeżych lub z syropu)1/2 szklanki cukruszczypta soli2 jajka1 niepełna szklanka mąki1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaSposób wykonania:1. Masło roztopić w garnku, dodać pokrojoną w kostkę czekoladę(...)mieszać do rozpuszczenia. Dodać cukier, dżem, jajka, sól, dokładnie wymieszać.2. Dodać mąkę z proszkiem, wymieszać, a na końcu wsypać wiśnie.3. Ciasto przelać do foremek do ok 3/4 wysokości. Piec 20-25 minut w 180 st. C.4. Po upieczeniu i wystudzeniu można je polać roztopioną czekoladą lub polewą i udekorować np. wiśniami.Smacznego
Kuchnia domowa Ani