jajka 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g cukru Karmel: 100 g cukru 1 łyżka wody 100 ml śmietany 30% 1 łyżka masła szczypta soli morskiej Dodatkowo: orzechy włoskie Przygotowanie: Spód: Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Do wystudzonej masy czekoladowej dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, aż się połączą. Masę wlewamy do foremek na muffinki wyłożonych
Smakowity Blog Kulinarnyprezentacji, dziś mam w planach leniuchowanie, ale aktywne, zaraz wybieram się na spacer do zaśnieżonego lasu, jeśli jakiekolwiek zdjęcia wyjdą pochwalę się Wam nimi w najbliższym poście ;) Składniki: 3 jajka puszka czerwonej fasoli 2 łyżeczki cynamonu stewia (ja dałam 4 łyżki, ale znów były dla mnie za mało słodkie, stewia firmy której używam stanowczo za mało słodzi;/) 4 łyżki(...)fasole do blendera, dodajemy pozostałe składniki (oprócz rodzynek i jabłka) wszystko blendujemy, aż masa uzyska jednolitą konsystencję na koniec dodajemy rodzynki, mieszamy napełniamy ciastem silikonowe papilotki na muffinki do około 1/2 wysokości jabłko obieramy i kroimy w kostkę wykładamy jabłko na środku każdej muffinki przykrywamy jabłka resztą ciasta, tak żeby jabłka nie przebijały przez ciasto pieczemy w temperaturze
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćByły już babeczki z jajeczka, czas na jajeczka w babeczkach 🙂 Ten przepis nie jest jakoś bardzo odkrywczy, ale jednak troszkę niestandardowy. W babeczkach bowiem ukryte
WiszniówkaKiedy Gdańsk powoli zamieniał się przedwczoraj w rwący potok wraz z systemem jezior połączonych z Bałtykiem , ja korzystałam z nastrojowego wieczoru, szumiącej ulewy za oknem i
Fiolka w kuchniJak może wiecie wypieki nie należą do moich mocnych stron, doszłam jednak do wniosku, ze muffinki to nic trudnego i powinnam sobie z nimi poradzić ;) A
Codzienne GotowanieDzień dobry! Ostatnio na naszym fanpage wybiła magiczna liczba 2 000 osób lubiących! <3 Bardzo dziękujemy, że jesteście z nami! Z tej okazji na
Gotowanie, czyli hobby dla każdegomojprzepisna.pl | Gryczane ciasteczka z orzechami Ciasteczka bez glutenu, mleka czy jajek. Zrobione z mąki gryczanej, z dodatkiem orzechów włoskich. Zdrowa przekąska, szczególnie dla dzieci, mój synek
moj przepis naMarchewkowe muffinki z malinami*; z ricottą i miodem *lekko gryczane, z pure marchewkowego Dobrze czasem zjeść muffiny w środku tygodnia ^^ ah te światło Dziękuję wszystkim za wszelki życzenia, jesteście kochani < 3 Przepis: 40g mąki pełnoziarnistej 20g mąki gryczanej (lub zwykłej) 150g ugotowanej marchewki jajko ew. mleko do konsystencji 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody
More food, love and dreamszimowy na święta... A teraz do rzeczy - przepis :) Muffinki bezglutenowe dla miłośników czekolady Składniki na 12 sztuk: 1 i 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki sody spożywczej 1/2 szklanki kakao 1/2 szklanki ksylitolu(lub cukru) 1/2 szklanki orzechów mielonych włoskich 50 g posiekanej czekolady gorzkiej 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1 szklanka mleka Jajka ubić w misce
FitKotDodajemy masło, cukier, lekko ubite wcześniej jajka, nalewkę różaną i mleko i na średnich obrotach mieszamy w mikserze, do uzyskania gładkiej masy. Ciasto nakładamy lekko ponad połowę do papilotek i pieczemy około 20 min. w rozgrzanym wcześniej piekarniku w tem 180stopni. Po upieczeniu odkładamy je do wystygnięcia. Kiedy muffinki się pieką przygotowujemy krem. Masło i wodę
Lili w kuchniszybką, słodką i lekko kwaskowatą przekąskę. Poniższe muffinki wyszły miękkie, puszyste i mocno jagodowe. Świeżość zachowały przez 2 dni. Składniki na 15 sztuk: 1 szklanka jagód 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2/3 szklanki zwykłego cukru 3/4 szklanki mleka 1/2 kostki masła (100 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka ewentualnie cukier puder Jagody umyć i osuszyć. Masło roztopić
Ugotowaćczekolady dla szukających prostego i szybkiego przepisu na muffinki dla tych, którym nie wystarcza czekolada pod zwykła postacią Składniki suche: 2 szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao 50g czekoladowych kropelek lub czekolady gorzkiej pokrojonej na małe kawałki Składniki mokre: jajko szklanka mleka pół szklanki oleju Wykonanie: Mieszamy ze sobą
Mania WypiekaniaJabłecznik z bezą 0 0 13 Jajko sadzone- ciastko 0 10 10 14 Kawa mrożona z pian 0 0 15 Kuleczki słodkie i zdrowe 5 2 7 16 Lody 7 8 15 17 Łabędzi puch 46 1 47 18 Mini serniczki waniliowe w sosie wiśniowym 0 0 19 Muffinki jaglane bezglutenowe na kokosowo 0 0 20 Muffiny bananowe
Tradycyjna Kuchniaproszkiem do pieczenia i solą (tzw. suche składniki). Jajka dobrze ubijamy, stopniowo dodajemy ekstrakt migdałowy , cukier z wanilią i cukier puder. Dodajemy masło z mlekiem i nadal ubijamy. Całość mieszamy z suchymi składnikami na jednolitą, gładką masą. Dodajemy małe kawałeczki masy marcepanowe i mieszamy. Masę przekładamy do sylikonowych foremek na muffinki i pieczemy 18 – 20 min w rozgrzanym piekarniku
Moniki SmakołykiKolejny przepis na muffinki, które możesz zabrać ze sobą do pracy, na piknik lub przygotować na Kinderball. Ja zrobiłam je dla mojej 6-latki do szkoły, jako drugie śniadanie. Składniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g borówek 3 jajka 100 g cukru 250 ml mleka 125 masła Sposób przygotowania: Rozpuszczone, przestudzone
Wielki apetyt