muffin - 5491 przepisów (strona:249/367)

Babeczki z Kremem z Białej Czekolady (z Kwiatuszkami) 235

miksując stopniowo dodajemy po jednym jajku. Naczynie zdejmujemy z kąpieli wodnej, a n astępnie partiami ciągle miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Krem: Śmietankę

Słodka Strona
Dwa herbaciane desery tropikalne 260

naparu. Odcedz fusy, herbatę podziel na 2 równe części po 350 ml każda i do każdej wsyp po jednej galaretce. Rozpuść i wystudz. Kolor czerwony wlej do formy na muffiny. Dodaj mrożone truskawki. Kolor zielony wlej do pucharków, dodaj mrożone truskawki i cytrynki z rumem Eterno. Obydwie galaretki włóż do lodówki. Desery te są u mnie dość często, gdyż

Z Kuchni Do Kuchni
Paprykowe muffinki 192

proszek do pieczenia oraz przyprawy. Mokre składniki łączę z suchymi. Do masy dodaję pokrojoną paprykę (kilka kawałków zostawiam do dekoracji) i dokładnie mieszam. Masę przekładam łyżką do foremek ma muffiny. Na wierzchu układam pozostawiane kawałki papryki. Piekę około 30 minut w temperaturze 200 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mini tarty z owocami leśnymi 284

jedną godzinę. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180'C.  3/4  ciasta wałkujemy i wycinamy kółka przy pomocy np. miseczki większej niż otwory w naszej foremce do muffin. Smarujemy je masłem i  posypujemy bułką tartą, wykładamy w otworach nasze krążki  z ciasta. Owoce mieszamy z 1 łyżką mąki i cukrem, następnie wysypujemy je do naszych

cookpl
Puszyste mufiny z borówką 165

przesiać  z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać cukier i sol.  Do miski z suchymi składnikami, dodać składniki mokre i połączyć za pomoca łyżki.  Formę do muffin wyłożyć papilotkami i za pomoca łyżki napełnić je do 3/4 wysokości. Na wierzchu ułożyć borówki. Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nastawionym na 180 C  i piec przez około

Gosia gotuje
Kasza gryczana zapiekana z brokułem i dynią 192

pokrojoną  papryczkę. -Przykryć pozostałą kaszą. Wierzch posypać migdałami , skropić oliwą  i wstawić do piekarnika   nagrzanego  do 170 st.C. Piec ok. 25-30minut. Gryczane muffiny z  brokułem,  dynią, zółtym serem  i  orzeszkami piniowymi

Zakamarki mojej kuchni
Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą 232

miksując stopniowo dodajemy po jednym jajku. Naczynie zdejmujemy z kąpieli wodnej, a n astępnie partiami ciągle miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 2/3 wysokości. Na środek każdej babeczki wykładamy niewielką ilość konfitury wiśniowej delikatnie "wbijając" ją do środka. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez

Słodka Strona
MUFFINY CYTRYNOWO-DYNIOWE 166

jednej wymieszać wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre. Mokre składniki przelewamy do suchych i bardzo dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt gęsta, można dolać więcej mleka. Formę do muffin, wyłożyć papilotkami, które zapełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu muffinki udekorować ubitą śmietaną, połączoną z mascarpone. Dzieła dopełni koktajlowa czereśnia

Kuchnia w opałach
O bakteriach, kichaniu i naprawdę pysznym cieście 223

tudzież bogatej wyobraźni, radzę od razu przejść do przepisu. Mowa bowiem dzisiaj będzie o bakteriach. Tak, tak - szkoła cukiernicza to nie tylko obkładanie ciast kremami i pieczenie hurtowych ilości muffin i ciasteczek. To długie godziny teorii na temat składników, wartości odżywczych, kalorii, a także higieny i mikroorganizmów. Z biologii zapewne pamiętacie (a jak nie, to zaraz Wam przypomnę), czym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki Malinowe 237

miksując stopniowo dodajemy po jednym jajku. Naczynie zdejmujemy z kąpieli wodnej, dodajemy sok z cytryny. Następnie partiami ciągle miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Krem: Kremówkę

Słodka Strona
Babeczki - Różyczki z Aksamitnym, Delikatnym Kremem z Mascarpone 246

masy. Gdyby masa okazała się zbyt rzadka umieszczamy ją w lodówce do momentu zgęstnienia. Za pomocą szprycy z tylką w kształcie gwiazdki dekorujemy  babeczki kremem zaczynając od środka muffina, kolistymi ruchami prowadząc krem po całej powierzchni ciastka. Etażerka pochodzi ze sklepu Rossi.pl gdzie można znaleźć wiele ciekawych, markowych i funkcjonalnych akcesoriów kuchennych , które pomogą urozmaicić nasze kuchnie, jadalnie

Słodka Strona
Muffinka kurczaczek 158

Wczoraj prezentowałam Wam odchudzoną wersję babeczek wielkanocnych, a dzisiaj już wersja dla niedbających o linię, czyli takich jak ja Przepis podpatrzyłam na kotlet.tv i od razu

dom-agi.pl
Chlebek bananowy 399

chlebek o słodkim smaku bananów powstał w studenckiej kuchni mojej Córki. Kulinarną słabością mojej Córki są wszelkie babeczki, muffiny i drobne ciasteczka. Tym razem postanowiła wypróbować przepis na chlebek bananowy. Opowiadała mi, że podczas przygotowania tego ciasta często zerkała na zegar kuchenny , który niejednokrotnie służy jej podczas spontanicznych wypieków. A spieszyło się nie tylko jej, ale i koleżankom, by ciasto

Proste Potrawy
Wspaniałe, wiejskie muffinki żurawinowo-jagodowe 205

odstaw do ostygnięcia. Gdy będzie już chłodne, dodaj do mieszanki jajka z mlekiem. Połącz suche składniki z mokrymi, dobrze wymieszaj.  Piekarnik nagrzej do 200 stopni Celsjusza. Formę na muffiny natłuść olejem kokosowym.  Nakładaj masę do 3/4 wysokości wgłębień, a na środek kładź dużą porcję mixu jagód i żurawiny.  Piecz około 15 minut. Smacznego! Paulina MOGĄ CI SIĘ

Gotowanie to kochanie
Chlebek bananowy 418

właściwie ciasto z dodatkiem bananów, to przysmak, który przywędrował do nas ze Stanów Zjednoczonych i to właśnie tam nosi nazwę chleba (banana bread). Chlebek przygotowuje się podobnie jak muffiny - bez użycia miksera, mieszając składniki suche ze składnikami mokrymi. Do jego upieczenia najlepiej nadają się mocno dojrzałe banany, więc należy wykazać się cierpliwością, odkładając kupione owoce na kilka dni, lub szukać

Smakołyki Bereniki