czasami warto zaszaleć hmm? Ale ten smak.. po długich (serio długich) rozmyślaniach zdecydowaliśmy się na orzechowego cupcake'a, jedząc go człowiek przeżywa w buzi czystą rozkosz, wilgotny muffin, krem smakujący masłem orzechowym i do tego wszystkiego jeszcze rozpływająca się czekoladka(dobra to winna temperatury, ale wyszło idealnie) Mówię wam warto tam zajść ;) Skusiłam się również na zakup makaronika madagaskar
More food, love and dreamsPotrzebne nam: - 100 g mąki pszennej - łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżeczki kakao - jajko - 100 ml mleka *dodatkowo: - łyżka smalcu - małe opakowanie jogurtu owocowego (ja użyłam jogurtu Jogobella Blueberry Muffin) Przygotowanie: Składniki na ciasto wymieszać w misce tak, by nie powstały grudki. Następnie ciasto wykładać partiami na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażyć racuszki na rumiano
W poszukiwaniu inspiracjirazie śniadaniowe propozycje na szybkie śniadanie, w minimalnych warunkach (krojenie brzoskwini łyżeczką, da się? da xd) a na resztą zdjęć zapraszam juto :) Bananowo-kawowa muffina gryczana, z ufo i suszonym mango, do tego kawa w termos i idealne śniadanie na drogę płatki owsiane(zalane wodą) z jogurtem naturalnym z ufo i borówkami coś na szybko, bez wymysłów
More food, love and dreamsPyszne muffiny bez glutenu, z dodatkiem owoców jagodowych. Szybkie i proste w przygotowaniu, moi fani, którzy nie mogą jeść mąki pszennej, powinni być zadowoleni. Babeczki ładnie rosną, pięknie pachną, są soczyste i nie przyklejają się do papierowych papilotek. Zamiast mąki owsianej możemy dodać mąkę kukurydzianą, ale z owsianą bardziej mi smakowały. Bardzo polecam i zapraszam na FILM ! Składniki
Mała CukierenkaPyszne muffiny bez glutenu, z dodatkiem owoców jagodowych. Szybkie i proste w przygotowaniu, moi fani, którzy nie mogą jeść mąki pszennej, powinni być zadowoleni. Babeczki ładnie rosną, pięknie pachną, są soczyste i nie przyklejają się do papierowych papilotek. Zamiast mąki owsianej możemy dodać mąkę kukurydzianą, ale z owsianą bardziej mi smakowały. Bardzo polecam i zapraszam na FILM ! Składniki
Mała Cukierenkagodziny, zanim zaczniemy robić lody. 150 g borówek miksujemy dokładnie i wkładamy po 2 łyżeczki zmiksowanych owoców na dno foremek na lody (wykorzystałam papierowe foremki na muffiny), foremki wkładamy do zamrażarki. Drugą porcję borówek miksujemy i wkładamy do lodówki na czas przygotowywania masy lodowej. Zimne mascarpone i jogurt ubijamy wraz z cukrem przez 3-4 minuty
Kulinarne przygody Gatitywiadro wiśni - chyba ponad 5kg...przez 2,5h je drylowałam...Z kuchni wyszły dwa rodzaje dżemów - czekowiśnia (polecam, musicie zrobić!), ten na który przepis podaję dziś oraz nalewka i muffiny. Dodanie kardamonu do tego dżemu to był świetny pomysł! Ta przyprawa świetnie pasuje do wiśni. Spróbujcie :) DŻEM WIŚNIOWY Z KARDAMONEM przepis autorski // 5 słoików ~1,5kg wiśni (waga bez pestek
chili & sugardomu, bo było za gorąco... ;) Wieki nie jadłam crumbli i cudownie było sobie dzisiaj przypomnieć ten smak i pochrupać ♥♥♥ ~~~~ Zaktualizowałam wczorajszy wpis o przepis o który prosiliście :) Więc pieczcie muffiny i dajcie znać jak wyszły :) KLIK PRZEPIS /1 porcja/ ~50g mąki gryczanej ~30g miękkiego (nie z lodówki i nie rozpuszczonego) oleju kokosowego biolada.pl ~opcjonalnie cukier/stevia ~250g dowolnych owoców - u mnie
breakfast of dreamsCzekoladowe muffiny z bananami! ;-))) Przypominam przepis, który bił rekordy popularności na blogu. Cały czas aktualny! PRZEPIS TUTAJ
SMYKWKUCHNIwierzch. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Wystudzić dokładnie. Kremówkę ubić na sztywno, dodać po łyżeczce kajmak cały czas miksując. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować dowolnie gotowe muffiny
Cakes By KejtDzisiaj sięgnełam po przepis, któłry jest na blogu już 2 lata. Maliny jeszcze do kupienia na ryneczku, więc może tak muffiny z malinami? Ktoś chętny? ;-))) ZAPRASZAM! PRZEPIS KLIK Smacznego!!!! Buziaki
SMYKWKUCHNIMuffiny z płatkami róży w cukrze i czekoladą Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - 1 szklanka mleka - 2 jajka - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia nadzienie: - płatki róży w cukrze (u mnie Polska Róża)- gorzka czekolada Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie: W jednej misce mieszam ze sobą suche składniki
Kuchnia co dniacebula ząbek czosnku natka pietruszki łyżka oleju gałka muszkatołowa, sól i pieprz barszczyk czerwony Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie kroimy na 12 jednakowych kwadracików, umieszczamy w formie na muffiny. 2. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w krążki i dusimy w rondlu, dodając ząbek czosnku, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku
AZgotuj!znajdą. Jeśli nie, ja miałam dziś pomysł włożyć do środka morele. Bo akurat jeszcze sezon. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 jabłka przyprawy do szarlotki forma do muffin cukier trzcinowy Przygotowanie: 1. Wykrój z ciasta francuskiego kwadraty. Włóż do muffinowej formy, dodaj jabłka doprawione przyprawami. 2 Piecz w temperaturze 200 20 minut. Urocze:) Do tego lody
AZgotuj!dodaj syrop lub miód. Kiedy się zagotuje dodaj 2 łyżki żelatyny i mieszaj trzepaczką. Pozostaw do lekkiego ostygnięcia, dodaj serek President 0% i zmieszaj. Nalewaj do silikonowej formy na muffiny (wychodzą z niej z wielką łatwością). Wstaw do lodówki aż stężeją. Są słodkie , ale jeśli wolisz jeszcze słodsze polej syropem klonowym. Wyśmienicie smakują z miętą
AZgotuj!