mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:81/622)

Karpatka czekoladowa z kremem waniliowym 292

Post Karpatka czekoladowa z kremem waniliowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką 1991

Post Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Chrzan tarty domowy ze skórką z cytryny 215

Dorota Smakuje . Na bazie zebranych wskazówek przygotowaliśmy swój domowy chrzan ze skórką z cytryny. Najważniejsze, co trzeba powiedzieć, to że w naszym domowym chrzanie nie znajdziecie: dwutlenku siarki , mleka w proszku, kwasku cytrynowego, octu czy pirosiarczynu sodu. Prezentujemy chrzan chyba w najbardziej klasycznej postaci, gdzie jedyną fanaberią jest wspomniana już skórka z cytryny. Składniki: Korzeń chrzanu (masa po obraniu

Delicious Titbits
Orkiszowe gofry i trochę charytatywnie 161

gofrów: 1 i 1/2 szkl. przesianej mąki pełnoziarnistej lub orkiszowej 1 i 1/2 szkl. przesianej mąki orkiszowej 3 jajka (osobno żółtka, osobno białka) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl. mleka 1 szkl. wody 1/3 szkl. oliwy z oliwek 1 łyżeczka stewi w proszku Oliwa do smarowania gofrownicy Ulubione dodatki Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować(...)stewią, wodą, mlekiem, oliwą. Dodać przesiane mąki oraz proszek i nadal miksować. Do masy dodać delikatnie przy pomocy szpatułki białko. Smażyć ok. 7 minut na wysmarowanej odrobiną oliwy gofrownicy. Podawać z ulubionymi dodatkami

Czarnawisienka
EXPRESOWY PIERNIK Z POWIDŁAMI + FILMIK 282

kawki. Polecam.  SKŁADNIKI :  2 szklanki mąki  2 jajka 2 łyżki miodu 125 g margaryny 1/2 szklanka cukru 3 łyżki powideł  220 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka sodki 1 łyżka ciemnego kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej(...)PRZYGOTOWANIE :  Margarynę, cukier, miód, kakao, kawę, przyprawę do piernika przekładamy do garnka i ciągle mieszając zagotowujemy. Masę studzimy. następnie dodajemy mleko, powidła, jajka i mieszamy. Do ciasta dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodką, dokładnie mieszamy.  Piernik wylewamy do formy keksowej 30/10 , wysmarowanej oliwą i wysypana manną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 % C, przez

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka z białek ..z dodatkiem galaretki 254

mnie wyszła babka z keksówki i 4 malutkie babeczki.. 3 szkl. mąki 7 białek 1 szkl. cukru pudru Kupiec 250 g stopionego masła 3/4 szkl.ciepłego mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy ( 16 g ) skórka z  cytryny galaretka truskawkowa Wodzisław Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać.. Białka ubić na sztywno. Następnie cały czas ubijając dodać

Moje domowe kucharzenie
Puchatki z jabłkiem 192

łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl mleka 1-2 jabłka cukier puder do posypania 1. Jajko ubić z cukrami na puch. 2. Dodawać stopniowo m ąkę i proszek na zmianę z mlekiem. Zmiksować na gładkie ciasto. 3. Jabłka obrać, wydrążyć środek z pestkami, pokroić w poprzek w ok 0,5 cm krążki. 4. Jabłka zanurzać w cieście tak, aby się

Kto ugości moich gości?
Rolada cappuccino 670

mąki pszennej 20g miękkiego masła biszkopt 3 jajka 60g cukru 65g mąki pszennej 2 łyżeczki kakao szczypta soli tłuszcz do wysmarowania blachy masa cappuccino 300ml mleka 2-3 łyżki cukru 8 łyżeczek cappuccino w proszku o smaku waniliowym lub śmietankowym 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 120g masła cukier puder do podsypania  Wykonanie: MASA DEKORACYJNA(...)BUDYNIOWA - z mleka odlać połowę, dodać do niej mąki i dokładnie wymieszać - resztę mleka zagotować z cukrem, gdy będzie gorące, wsypać proszek cappuccino i wymieszać do rozpuszczenia proszku - do gotującego się mleka wlać mleko połączone z mąką, ciągle mieszając ugotować budyń - gotowy budyń przykryć folią spożywczą (lub woreczkiem) tak, by stykała się z górną warstwą budyniu (dzięki temu na budyniu

Smakołyki Bereniki
Babeczki czekoladowe z budyniem waniliowym i figami . 144

średniej wielkości ) 160 g cukru 3 żółtka klasy M 180 g masła 180 g mąki  20 g kakao na czubek noża sody oczyszczonej 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 125 ml mleka 50 g wiórków z gorzkiej czekolady 1 cukier waniliowy 2 figi 1 mały budyń waniliowy(...)Winiary 1,5 szklanki mleka   Wykonanie : Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym . W drugiej misce utrzeć żółtka z masłem. Mąkę wymieszać z kakao , sodą i proszkiem. Mieszankę razem z mlekiem dodawać stopniowo do masy maślanej.Następnie dodać wiórki czekoladowe i pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać. Budyń ugotować w 1,5 szklanki mleka , ma być gęsty. Do foremek

Sama słodycz i szczypta chili
Śniadaniowe placuszki z kaszy manny 164

można z owocami, dżemem, cukrem pudrem, jogurtem, możliwości jest wiele, wszystko zależy od Was :) PLACKI Z KASZY MANNY (składniki na 5 placków) - 3 łyżki kaszy manny - 200 ml mleka - jajko - łyżeczka proszku do pieczenia - 3 pastylki słodzika Zagotować 150ml mleka ze słodzikiem, w pozostałych 50 ml wymieszać kaszę manną. Gdy mleko będzie zagotowane, dodać kaszę i gotować jeszcze przez około

Zgrabne Gotowanie
.796. otulające 175

kasza manna na mleku sojowym waniliowym z proszkiem maca , cynamonem i domowymi powidłami ; kawa malibu ~ Proste i rozgrzewające śniadanie. Tylko tego potrzebowałam tego ranka po nieprzespanej nocy... Proszek maca jem już drugi raz i coraz bardziej mi smakuje! A dodatkowo ma całą masę wartości odżywczych! :) Możecie kupić proszek np. TUTAJ PRZEPIS /1 porcja/ ~60g kaszy manny ~1 1/2 szklanki płynu(...)mleko, woda) ~cukier/stevia do smaku ~łyżeczka proszku maca Zagotowujemy mleko/wodę i ciągle mieszając wsypujemy kaszę. Gotujemy do zgęstnienia. Dodajemy cukier/stevię do smaku oraz proszek maca i mieszamy. Smacznego

breakfast of dreams
Kruche z budyniem i rabarbarem 143

pszennej pół szklanki cukru 200 g margaryny 1 jajko + 2 żółtka 2 łyżeczki pasty waniliowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% Składniki na masę budyniową: 1 kg rabarbaru + cukier do zasypania 2 budynie waniliowe/śmietankowe 600 ml mleka 200 ml śmietany kremówki 30-36% 2 łyżeczki pasty waniliowej 3 łyżki cukru* (w zależności, czy nasze budynie(...)przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, z tym że  z mniejszej ilości mleka i z dodatkiem esencji waniliowej. Zwróćmy też uwagę czy budyń jest słodzony. Niecałą szklankę mleka zostawiamy do rozpuszczenia proszku budyniowego. Kremówkę zagotowujemy z mlekiem i cukrem. Do gotującego się płynu dodajemy rozpuszczony budyń. Mieszamy do momentu, aż zgęstnieje. Wylewamy na schłodzone ciasto. Wykładamy rabarbar odciśnięty z wody

Karczma Honorietty
Wegańskie pancakes owsiano-jaglane :) 258

mleka migdałowego (Edena) 1 łyżeczka oleju kokosowego  2 suszone morele niesiarkowane (Edena) Przygotowanie: Płatki z nerkowcami zmiel na mąkę. Dodaj rozgniecionego widelcem banana, proszek do pieczenia oraz mleko migdałowe. Wszystko dokładnie wymieszaj. Powstanie "budyniowa" konsystencja.  Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj czubatą łyżkę masy i smaż na średnim ogniu. Kiedy pojawią się pęcherzyki, przewróć na drugą stroną i smaż

Zdrowie na języku :P
Zielone ciasto szpinakowe, bez jajek, z polewą czekoladową 182

szpinaku rozdrobnionego (odmrożonego i odciśniętego) - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka wiórków kokosowych - 0,5 szklanki brązowego cukru - 0,5 szklanki mleka - 1/3 szklanki oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 50 ml mleka - 50g gorzkiej czekolady (min.70%) - 1 łyżka cukru pudru - 1 łyżka masła Wiórki uprażyć delikatnie na patelni. Przestudzić. Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i wiórki

CookYourself
Kluski półfrancuskie z filetem panierowanym 166

pieczenia 3 łyżki mleka kawałek serka pleśniowego natka pietruszki do posypania Wykonanie: Masło rozcieramy w misce drewnianą łyżką dodając po jednym jajku wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wlewamy mleko i dalej wyrabiamy łyżką około 5 minut. Wyrobione ciasto nabieramy małą łyżeczką i wrzucamy do gotującej się oraz osolonej wody gotujemy pod przykryciem 2 minuty wykładamy na talerz posypujemy

kgwjanczewo