najbardziej lubię te na mleku sojowym (nie wiem czy napój to to samo, chyba tak). Ostatnio tylko takie robię, mleko Alpro używam czyste, bez dodatków. Jest podobno jeszcze mleko w proszku, ale nie próbowałam. Fajnie, że się skusiłaś i wypróbowałaś:) domaskowa 2011/09/13 18:01:26 Wiele z tych rzeczy, co na zdjęciu, lubię :) Słodki, koci puszek jest przesliczny
Zdrowa Kuchnia Sowypozwolić. Staram się zawsze kupować lody dobre jakościowo, wychodząc z założenia, że lepiej jadać je rzadziej ale wiedzieć , że jest w nich coś wartościowego a nie tylko mleko w proszku i mnóstwo dodatków E. Dobry lód musi być tłusty, no chyba, że to sorbet, wówczas wystarcza smak owoców. Ten przepis jest idealny, sama natura- żółtka, kremówka, ksylitol i jogurt. Wymaga
Smaczne Zdrowemaslem, napelniamy ciastem i pieczemy okolo 50 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu ciasto przecinamy na 3 krazki. Jesli wyrosnie z gorka to ta gorke scinamy. Z mleka i proszku budyniowego ugotowac budyn, wystudzic. Czekolade roztopic w kapieli wodnej i tez wystudzic. Maslo ucieramy na pulchna mase razem z cukrem pudrem. Dodajemy do masy przestudzona czekolade i ucieramy. Nastepnie
Przysmaki Karolkiteż na kolację... Wada tego przepisu, to że nie można się już nimi podzielić , bo znikają ... Zaczynamy : Składniki: 2 szklanki mąki 3 jajka ok 1,5 szkl mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki drobnego cukru szczypta soli 3 jabłka olej do smażenia Wykonanie: Maka, proszek do pieczenia, żółtka, mleko I cukier- miksujemy razem. Powinno wyjść
Smaki Edytydlatego też oprócz smakowitej zupy dyniowej ( pamiętanej jeszcze z dzieciństwa) powstała również ta babka. Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 3/4 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody 3 łyżeczki mielonego imbiru pół łyżeczki mielonego kardamonu ok pół szklanki zmielonych orzechów włoskich. 2 szklanki startej na średnich oczkach dyni. Wykonanie : Jajka ubić
Malinowa Kawiarenkapanują tropikalne temperatury - nie chłodniki , a gorące bardzo pikantne zupy ). W każdym razie - zrobiłam gulasz w wersji tajskiej ułatwiając sobie pracę stosując gotową przyprawę Tom Kha i kokosowe mleko w proszku. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniPost Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojewpływem wysokiej temperatury, agrest staje się bardzo kwaśny. Płatki wsypuję do miski, rozcieram z masłem na kruszonkę. Nie dodaję cukru - gotowe płatki mają go sporo. Dodatkowo zawierają mleko w proszku, co spulchnia kruszonkę. Dodajemy mąkę, w zależności od lepkości masy. Musi być wilgotna, ale łatwo odchodząca od dłoni. Rozkruszam ciasto na owocach, delikatnie dociskając, by się nieco zlepiło - tworzę
W kuchni Karmel-itkiPRZEPIS /inspiracja: DS/ Temperatura pieczenia: 180 o C Czas pieczenia: 4 5 - 50 min. Ciasto /keksówka/ puszka fasoli czerwonej (380 g przed odsączeniem) 3 jaja 4 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego 4-5 łyżek kakao 5 łyżek cukru brązowego 1 łyżka syropu z agawy garść suszonych moreli garść suszonych śliwek kilka orzechów włoskich, posiekanych 1,5 łyżeczki proszku
coolinarnastrefa.blogspot.comłasuchów lubiących konkretne, zdecydowane smaki. Prosta i szybka w przygotowaniu nie wymaga nawet włączania miksera! Składniki: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru tabliczka mlecznej czekolady szklanka mleka łyżeczka proszku do pieczenia 175 g masła 3 łyżki kakao ziarna z 1 laski wanilii 80 g rodzynek 80 g daktyli Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki masła
sama złodyczoraz laboratorium badania surowca o europejskim standardzie wyposażenia. W Spółdzielni Dostawców Mleka ściśle przestrzegane są standardy ISO 9001 i HACCP co gwarantuje produkt bezpieczny i zdrowy. Poprzez eksport mleka w proszku SDM znana jest nie tylko w Europie ale również na wielu rynkach świata. Całą ofertę produktów SDM WIELUŃ znajdziecie na stronie sdmwiel.home.pl/ a serek znajdziecie również
Monia miesza i gotujeDziś z cyklu "Zrób to sam" zaprezentuję puszki po liftingu :) Te po mleku w proszku czy kaszce, tudzież dowolne inne puszki nie zawsze prezentują się ładnie, ale wystarczy kilka kawałków materiału w różnych kolorach, do tego dowolne aplikacje (u mnie koronki) i mamy zmianę tego wizerunku. Do oklejania puszki można użyć kleju wikolowego Vicol lub "kleju magicznego
Delicious TitbitsPost Waniliowe babeczki (muffiny) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Kopiec kreta pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Muffiny (babeczki) cappuccino pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje