mięso - 63110 przepisów (strona:2935/4208)

Kurczak z warzywami pieczony w rękawie 254

Składniki:1 duża pierś z kurczakaczosnek granulowanymielona słodka papryka4-5 ziemniakówprzyprawa do ziemniaków100 g pieczarek1 marchewka1 cebulaSposób przygotowania:1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski. Oprószyć słodką mieloną papryką i czosnkiem granulowanym. Wymieszać.2. Warzywa obrać, ziemniaki, pieczarki i marchewkę pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Ziemniaki posypać przyprawą do ziemniaków.3. Wszystko wymieszać, przełożyć do worka do pieczenia.4. Piec

Kuchnia domowa Ani
ROSÓŁ Z PERLICZKI LUB PRZEPIÓREK Z DOMOWYM MAKARONEM 329

pokrojona taka pietruszki do posypaniaTuszkę perliczki (lub przepiórek) pokroić na kawałki, dokładnie wymyć i zalać w garnku zimną wodą, odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie wodę wylać, mięso przepłukać, zalać zimną wodą źródlaną (lub filtrowaną) i umieścić garnek na palniku.       perliczka      przepiórkiGotować na średnim ogniu do zagotowania, następnie przy pomocy sita

Smaczne Zdrowe
Pieczona gęś z jabłkami i pomarańczami 227

gorącej wodzie. Odstawiamy solankę do ostudzenia. Do zimnej solanki wkładamy umytą pierś z gęsi i wkładamy do lodówki na 12 h. Nacinamy skórę gęsi ostrym nożem, nie uszkadzając mięsa. Następnie marynujemy gęś w przyprawach, wymieszanych z odrobiną oliwy. Dokładnie nacieramy nimi pierś, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Na patelni na małym ogniu podsmażamy pierś, skórą do patelni. Ziemniaki obieramy

Aga w kuchni
"Odchudzona" golonka w piwie i miodzie 211

Kolejny z cyklu tradycyjnych przepisów, jednak przygotowany w niestandardowy sposób. Jako, że niekoniecznie uznaję tradycyjną golonkę, użyłam takiej bez skóry i kości. W ten sposób to

Zakręcony Widelec
Aromatyczny pieczony pstrąg z ostrymi ziemniaczkami 258

którą można przygotować w ten sposób. Równie dobrze sprawdzi się tutaj także, np. dorada. Ważne jest by ryba pozostała w jednym kawałku, gdyż w ten sposób nie wyschnie, a mięso będzie soczyste i bardzo miękkie. Domyślam się, że nie wszyscy chcą by ich posiłek na nich patrzył, ale uwierzcie mi, że podanie jej w całości wygląda naprawdę efektownie :)Składniki

Zakręcony Widelec
Filety z kurczaka w jogurtowej marynacie 566

marynatą i odstawić przykryte na całą noc.Salsa. Owoce pokroić w kostkę, a cebulę drobniutko posiekać. Miód wymieszać z sokiem z cytryny i winem i polać owoce. Posypać listkami melisy.Zamarynowane mięso grillować przez 10 minut, przewracając na drugą stronę.Podawać z salsa owocową. Danie dobrze komponuje się z ryżem

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety mielone z serem 1405

smażeniaWykonanie:Do mielonego dodajemy  posztkowaną cebulę, jajko i bułka tarta, doprawiamy przyprawami i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy do całkowitego połącznia składników. Na koniec dodajemy ser- mieszamy. Mięso dzielimy na 5-6 części i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Kładziemy na rogrzany olej i smażymy z obu stron naśrednim gazie. Gotowe.Kotlety podałam z ziemniakami i surówką

Smaki Edyty
Jagnięcina w musztardowej marynacie i karmelizowane warzywa 211

pokojowej. Patelnię grillową mocno rozgrzewamy, przy pomocy pędzelka smarujemy odrobiną oleju. Wrzucamy kotlety i smażymy 5 minut z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na 5 minut, żeby mięso "odetchnęło". Karmelizowane warzywa: marchewki pietruszki sól, pieprz suszony tymianek oliwa z oliwek CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Warzywa obieramy, myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną

My Culinary Art
Rosół z kaczką w azjatyckim stylu 273

wymieszać sosem rybnym i cukrem brązowym. Wlać do misy wolnowaru. Przykryć i gotować na ustawieniu high przez 6 godzin lub low przez 8 godzinWyjąć kaczkę. Rozdrobnić  mięso, odrzucając kości i skórę. Przykryć i odstawić. Ostrożnie przecedzić rosół z wolnowaru do garnka. Doprawić solą. Ugotować makaron . Na każdy talerz położyć porcję makaronu, porcję kaczki, zalać rosołem, posypać kolendrą szczypiorem, chili

Stare Gary
Rybne krokiety z karpia 416

Fish croquettesSkładniki.20 dag mięsa ugotowanego z ryb1 ziemniak1 cebulka1 żółtko1 łyżeczka kolendry1 łyżka natki pietruszkigałka muszkatołowasólpieprzmąka bułka tartajajko do panierowaniaolej do smażeniaWykonanie.Proponuję wykorzystać resztki z ryb po filetowaniu, albo całą. Ugotować z warzywami, wyjąć i rozdrobnić widelcem. Do miski włożyć rybę , ugotowany i obrany ziemniak ,posiekana drobno cebulkę, natkę pietruszki żółtko i przyprawy. Wymieszać i uformować krokiety

Kulinarny karnet Christophera
Najlepsze przepisy na świąteczną szynkę: Szynka z grilla 238

pieprzuPrzygotowanie: Piekarnik/grilla rozgrzewamy do 165 stopni. W średniej misce mieszamy wszystkie składniki i nacieramy nimi szynkę. Szynkę dajemy do brytfanny i pieczemy pod przykryciem 14 minut na każdy kilogram mięsa. Na ostatnie 20 minut pieczenia zdejmujemy przykrycie brytfanny. Tę szynkę można również gotować w liściach kapusty pekińskiej. Liście kapusty muszą ją dokładnie pokrywać. Umieścić szybkę z przyprawami w liściach kapusty

naRuszcie
Pate z wątróbki z dzika 203

wino. Dusimy przez 15 minut. Odstawiamy, dodajemy pozostałe masło, mieszamy i zostawiamy do lekkiego przestudzenia, po czym wszystko dokładnie blendujemy. Na koniec dodajemy jajka, solimy i dokładnie mieszamy. Mięso przekładamy do żaroodpornych kokilek.Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni, kokilki wkładamy do kąpieli wodnej i zapiekamy przez 20 minut

Kulinarne przygody Gatity
Jak przygotować ciasto na pierogi? 333

kółka, na które nakładamy farsz i zlepiamy. Gotujemy z osolonym wrzątku.  Zachęcam do eksperymentowania w kuchni, na blogu znajdziecie przepisy na pierogi, które smakują wybornie!   Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku

Moja smaczna kuchnia
Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim 26528

Danie wypróbowałam i jest doskonałe. Można podać na święta lub inne okazje. Polecam.SKŁADNIKIpierś z kurczaka podwójna40 dag pieczarek 20 dag. sera żółtego - dowolny1 cebulaprzyprawa

W kuchennym oknie Ewy
Wegańska zupa tajska 337

brokułu2 papryczki chillisok z 1/2 limonkigarść liści szpinaku100 g tofukilka grzybków słomianych z puszki (opcjonalnie)2 łyżki sosu sojowegoCZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY1. Trawę cytrynową zgniatamy tłuczkiem do mięsa, wkładamy do garnka. Dodajemy galangal, liście limonki, zalewamy 700 ml wody i gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut. Po tym czasie zupę przecedzamy.2. Marchewki i cukinię kroimy w plastry

Tajskie smaki

Proponowane wyszukiwania