Jak przygotować ciasto na pierogi?
Jak przygotować ciasto na pierogi?
Lepienie pierogów to dla mnie relaks, mogę siedzieć w kuchni i lepić, aż skończy się farsz lub ciasto. Przyjemne zajęcie, zwłaszcza, że do ciasta używam oliwę z oliwek, sprawdza się doskonale. W ciągu roku robię pierogi z różnymi farszami, ale zawsze są to wersje wytrawne, za słodkimi nie przepadam, lubię coś konkretnego zjeść. Jestem przekonana, że przepis na ciasto sprawi, że będzie z chęcią przygotowywać tak lubiane nie tylko przez Polaków danie.Ciasto pierogoweSkładniki:2 szklanki mąki pszennej1 jajko2 łyżki ol... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia
Autor
anetaklimecka
Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, ciasto, pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajko, placki, kluski, marchewka, mięso, pomidor, cukinia, kurczak, pierogi z mięsem, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, przepis na coś slodkiego, kurczak z czosnkiem, jajka z farszem, gotowana marchewka, gotowany kurczak, placki z kurczaka, placki z cukinii, dania z kurczakiem
Inne przepisy z Moja smaczna kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję