mięso - 63110 przepisów (strona:2910/4208)

Kapuśniak z kiszonej kapusty 200

cebulkę. Dodajemy do kapuśniaku Zupę gotujemy pod  przykryciem  na wolnym ogniu. Doprawiamy pieprzem i solą. Ścieramy na tarce marchewkę z wywaru dodajemy do kapuśniaku. Można dodać kawałki mięsa z żeberek. Kapuśniak można również podprawić zasmażką z mąki ,ale i bez tego jest doskonały. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej

W kuchennym oknie Ewy
Krewetki w słodkim sosie z chilli i czosnkiem 197

Lubicie krewetki? :) Ja tak! Charakteryzują się bardzo smacznym i delikatnym mięsem, a na dodatek mają wysoką wartość odżywczą. To bogate źródło białka i witamin z grupy B. Ponadto znane są ze swoich afrodyzjakalnych właściwości. ;) Na zdjęciu moja wczorajsza kolacja - białe krewetki. Duszone w słodkim sosie z chilli i czosnkiem. W towarzystwie chrrrupiących grzanek. Lekko ostre danie, z wyczuwalnym chilli, wyważone

Kuchnia Ellie
Sałatka gyros 929

lubi. U mnie dosyć szybko znika ze stołu. Jeśli chodzi o zrobienie, to nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych i co ważne, można ją przygotować wcześniej. Tym razem mięso doprawiłam przyprawą do gyrosa i słodką papryką , którą otrzymałam z sklepu internetowego ale-raj.pl . Oprócz przypraw można w swojej ofercie mają szeroki asortyment kaw, herbat, bakali jak i innych produktów. Sałatka była pyszna

Ala piecze i gotuje
Kotleciki z soczewicy 224

kolejnej sałatki z kukurydzą , albo chilli corn carne , postanowiłam, że tym razem na tapetę wezmę soczewicę i zrobię z niej warzywne kotleciki. Bo kotleciki nie zawsze muszą być z mięsa! Przepis na te wegetariańskie kotleciki jest prosty jak drut, do tego nie tracimy czasu na gotowanie soczewicy, wystarczy ją wyciągnąć z puszki, odcedzić na durszlaku, zmiksować i dodać resztę składników

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Najlepsza szynka drobiowa 454

zrażajmy się, że zejdzie marynata, aromat i tak pozostanie). Najlepsza szynka drobiowa, to kolejna wędlina z gatunku wyrobów domowych. Soczysta, bardzo aromatyczna, idealna w smaku. Dzięki dodatkowi żelatyny mięso jest spójne i nie rozpada się podczas krojenia. Robiłam już schab dojrzewający , kiełbasę białą , kiełbasę suszoną dojrzewającą … i nie tylko. Zapomniałam tylko o jednym… kiedy ostatnio kupowałam wędlinę. Dla mnie jest

mojewypiekiinietylko
Kotlety drobiowe pod pierzynką 2215

www.ser-korycinski.pl/ cebula - 1 szt  pieczarki - 35 dag  tłuszcz  mąka - 3 łyżki  jajko - 2 szt  bułka tarta do panierki  PRZYGOTOWANIE  Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 porcje.  Każdy filet posypać przyprawą do kurczaka.  Panierować filety w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, obtaczać w tartej bułce

Kuchnia Danusi
Quesadilla z kurczakiem i serem 49800

Wykonanie: Kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawę do kurczaka, oliwę z oliwek i ketchup, dokładnie wymieszać. Zamknąć w szczelnym pojemniczku i wstawić na kilka godzin do lodówki, by mięso się zamarynowało. Każdy placek tortilli wyłożyć serem Gouda i oprószyć startym parmezanem. Rozgrzać patelnię (bez tłuszczu, bo dość oliwy jest w marynacie), wrzucić kurczaka i podsmażyć. Następnie nałożyć go na połowę

Kulinarne Przeboje
Makaron z indykiem, pieczarkami i cieciorką! 426

chrząstki. Mięsko kroimy na dość spore kawałki. Zalewamy sosem sojowym. Dodaj przyprawy. Pieczarki umyj i pokrój na plasterki. W woku rozgrzej masło i oliwę z oliwek, Dodaj mięso, smażymy 3 minuty. Dodajemy po kolei: cebulę posiekaną, czosnek i pieczarki. Całość smażymy ciągle mieszając. Dolewamy 70 ml wody i przykrywamy pokrywką. Całość dusimy 15 minut, dodajemy cieciorkę i 200 ml wody

SMYKWKUCHNI
Kotlet De volaille wraz z gratin pleśniowym. 167

wykonać jest przygotowanie piersi z kurczaka (myjemy ,suszymy , kroimy na 2 części wzdłuż a następnie na pół aby wyszly nam mniej wiecej kwadraty. ) teraz czas na przykrycie folią śniadaniową miesa i rozbicie go w jak najcieńszy kawałek , czym cieńsze mięso tym wieksze prawdopodobieństwo, że kotlet.sie.nie spali a.będzie ready w środku. Robimy tak z pozostałą częścią kotletów. Przyprawiamy do smaku

Wspólne smaki
Tilapia z orientalną sałatką z batatów. 194

Rybkę (jeśli musimy) oczyszczamy z łusek,  Następnie kroimy każdy z filetów na pół i nacieramy solą i pieprzem, po czym skrapiamy je sokiem z cytryny wyłącznie od strony mięsa i z tej samej strony lekko opruszamy mąką. Smażymy na klarowanym masełku na średnim ogniu - najpierw od strony skóry-aż do smakowitego zarumienienia (trwa to około 3-4 minut

Wspólne smaki
Orzeźwiająca sałatka z kurczakiem i grejpfrutem. 197

cytrusowego szaleństwa :) Potrzebujemy: *sałata rukola / roszponka * 1 mała czerwona cebula * 1 mandarynka * 1/2 grejpfruta * łuskane ziarna słonecznika * pierś z kurczaka Ponadto potrzebujemy również paru składników do stworzenia marynaty dla mięsa : *2 łyżki sosu sojowego *1 łyżka miodu *1 łyżka oleju * 1 cała papryczka chili Gdy skompletujemy już wszystkie składniki, możemy przejść do  przygotowania naszej sałatki: Papryczkę chili kroimy

Wspólne smaki
Roladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim 320

mąka - 2 łyżki sól i pieprz bułka tarta - 3 łyżki pietruszka - 0,5 pęczka ser koryciński  http://www.ser-korycinski.pl/   - 4 słupki tłuszcz przyprawa do kurczaka - 1 łyżka PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić, posypać filety przyprawą do kurczaka. Na filecie ułożyć po jednym słupku sera i kilka gałązek natki pietruszki. Zwinąć w roladki, opanierować w mące, przełożyć

Kuchnia Danusi
Gotowany filet z piersi kurczaka w ziołach z warzywami 372

myjemy, osuszamy i posypujemy ziołami prowansalskimi i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Do gotującej się wody wrzucamy filet i gotujemy ok. 8-10 minut (zależy od wielkości mięsa). W oddzielnym garnku na rozetce specjalnej do gotowania na parze wrzucamy warzywa i gotujemy na al dente (ok.5 minut). Awokado kroimy na plasterki. Ugotowany filet z kurczaka i warzywa przekładamy

Truskawkowa Fiesta
Rozgrzewająca zupa z kukurydzy konserwowej 246

ziarna ziela angielskiego * 2 liście laurowe * 1 puszka kukurydzy ( puszka o wadze 340 g, waga samej kukurydzy około 280g) * 70 ml śmietanki 30% * pieprz cayenne * sól Wykonanie: Mięso umyć, ułożyć w garnku. Dodać obrane, umyte warzywa - marchew, seler i pietruszkę oraz przyprawy. Całość zalać 1 litrem wody - gotować około 60 minut. Udko wyjąć z rosołu. Kukurydzę dokładnie opłukać, na sicie

kolorowotorcikowo
Wegańska kolacja w upalny wieczór - DLACZEGO WEGANIZM? 208

Jako że zaprezentowana kolacja nie wymaga przepisu ;) dziś będzie o tym DLACZEGO WEGANIZM? Pewnego dnia 2 lata temu postanowiliśmy (z Mężem) nie jeść więcej mięsa. Jak to się stało, że razem do tego doszliśmy, nie mam pojęcia ale nie dziwi mnie to wcale, bo generalnie wszystko w życiu jakoś RAZEM nam wychodzi... W jednym tylko rozminęliśmy się wtedy - M. chciał

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE

Proponowane wyszukiwania