mięso - 63110 przepisów (strona:2908/4208)

Sałatka z brokułem 429

Wykonanie  Ugotować  makaron al dente w osolonej wodzie.  Pierś z kurczaka myjemy.Nacieramy oliwa i ulubionymi przyprawami -u mnie przyprawa gyros. Tak przygotowane mięso wsadzić w zamykany pojemnik i do lodowki na okolo  20 minut. Po tym czasie ,filety pokroić w kostke i upiec na patelni grillowej .Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.Broku

w mojej kuchni
marinated red onion----Marynowane Cebula czerwona 133

ocet rozpuści .Gotową cebulke przekładamy do wyparzonego sloiczka i zakręcamy. Umieszczamy  w lodówce , aż będą gotowe ,potrzebne do użycia. Najlepiej podawać w temperaturze pokojowej .ps.u mnie do mięsa,do kaszy....SMACZNEGO

w mojej kuchni
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 207

także pokrojone pomidory. Całość wymieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie,około 6-10minut. Posypać estragonem (albo innymi ulubionymi ziołami) MIĘSO...MARYNATA     1 łyżka miodu     1 łyżka oliwy     sól, pieprz,     2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę

w mojej kuchni
Tomato Pie 202

zalać  masą z jajek i sera,. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minuty, aż masa serowa się zetnie i potrawa będzie lekko rumiana.--można dołozyć mięso ,wędline ---- .Podawać na ciepło Pomidor Danie główne...inspiracja FoodNetwork.com

w mojej kuchni
Powidla sliwkowe z czekoladą --Confettura di prugne con cioccolato ... 168

gorzkiej lub deserowej czekolady , dalam amaretto do jednych słoiczków a do drugich syrop miętowy ,bo czekolada i mięta to sama rozkosz...mniam pycha!!! Wykonanie : Śliwki zmielić w maszynce do mięsa, i smażyc z cukrem. do uzyskania pożądanej konsystencji. Po uzyskaniu odpowiedniej gęstości dodać kakao 80g i czekoladę.-po dodaniu czekolady i kakao powidla gęstnieja i trzeba mieszac ...Powidła gotuj przez

w mojej kuchni
karkówka do chleba --pane di maiale 200

czasie wkładamy przygotowane mięso,i i umieszczamy w zimnym piekarniku. Pieczemy w 190 °C w czasie 2 godzin. Po tym czasie wyjąc mięso, powinno być gotowe Po upieczeniu mieso przełożyc na talerz. Zimne wstawic do lodówki. Polecam pane di maiale ---- Ingredienti : 2 kg di collo di maiale once 1/2 cucchiaini di paprica dolce e pepe , e 1 cucchiaino di paprika

w mojej kuchni
Szpecle, kluseczki---Speckle-noodles 211

kluseczki. Gotujemy chwilę od wypłynięcia na wierzch. Gotowe szpecle przekładamy, do miski Sposób podania szpecli zależy od gustu.Przysmażone na masełku. Na słodko, z owocami, czy na słono, z mięsem, sosem, boczkiem, jajkami, do zup… i nie tylko.  Wszystkie wersje  są pyszne. Szpecle, to danie, które się przygotowuje bardzo szybko z użyciem niewielkiej ilości składników. Smacznego.przepis

w mojej kuchni
Piers na rauszu----Petto in rauszu 174

łatwo go przypalić (przez miód). Powinno pozostać tyle sosu, aby piersi przed podaniem delikatnie w nim obtoczyć. Piersi podajemy w całości lub pokrojone w plastry. Podajemy z ryżem mięsem ,lub tylko z surówką . Smacznego! Petto in rauszu-- da Gordon Ramsay Ingredienti      2 petti di pollo con pelle      olio d'oliva

w mojej kuchni
łosoś na czerwonej poduszce-----salmone su un cuscino rosso 213

Umytego łososia popieprzyć ,posolić i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron do zarumienienia. około 2-3 minuty z każdej strony .Ryba jest gotowa wtedy, gdy mięso daje się dzielić na płatki. Składniki

w mojej kuchni
WĘDLINA Z SZYNKOWARA-----la salsiccia CASA 225

30dkg golonki indyczej 40 dkg boczku 80 dkg szynki 4 ząbki czosnku 1,5 łyżeczka soli peklowej 3 łyżeczki żelatyny w proszku 1 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżki przyprawy do mięsa 6 ziaren ziela angielskiego  3 liście laurowe  około 80-100ml wody   pół łyżeczki kolendry Wykonanie : Szynkę umytą i osuszona pokroić w drobną kostkę. Boczek i golonkę

w mojej kuchni
JAJKA na SZPINAKOWEJ ŁĄCE 156

zmielonego żółtego sól i pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej masło  jajko do szpinaku masło WYKONANIE Rozgrzej piekarnik do 190 - 200 ° C .Szpinak jest wspaniały nie tylko z mięsem , makaronem ale również z jajkami. Przygotowanie świeżego szpinaku wymaga więcej czasu niż mrożonego jednak jego smak jest o wiele lepszy..Rozmrożony i odcedzony szpinak wymieszaj z serem .Dodaj żółtko

w mojej kuchni
SZARE KLUSKI, CZYLI KLUCHY Z PYRÓW 275

smalcu. Do wysmażonego boczku dodajemy obraną, pokrojoną w dość dużą kostkę cebulę i podsmażamy do jej miękkości. Obrane ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce do mięsa (z drobnym sitkiem) ja mieliłam dwukrotnie lub zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Zmielone lub starte ziemniaki wykładamy partiami na gazę rozłożoną na misce i odciskamy nadmiar soków (dość mocno

Smaczne Zdrowe
Roladki drobiowe z pieczarkami 565

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane pieczarkami i serem Korycińskim. To pyszna propozycja na codzienny obiad jak również jako główne danie na

Marta Gotuje
Zupa meksykańska z kurczakiem 1113

Pyszna, kolorowa, aromatyczna, rozgrzewająca zupa meksykańska . Niektórzy dodają mielone mięso wołowe, ja zastąpiłam je kurczakiem. Dodając płatki chilli jej smak staje się wyraźny. Jest to idealna zupa na chłodny, zimowy dzień.  Składniki: 1 filet z kurczaka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 cebula kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego płatki chilli papryka ostra pieprz sól 1 l bulionu

Salonik smaków
Naleśniki po grecku 433

Piersi z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski lub głębokiego talerza, polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać, przełożyć na patelnię i przysmażyć. Kiedy mięso będzie gotowe, to posypać je lekko bazylią i oregano. Na osobnej patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać odmrożony szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli, pieprz biały i smażyć do czasu

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania