Filet z kurczaka zapiekany w kapuście kiszonej. 1543pieprz, kminek 1 łyżka oleju Przygotowanie: Grzyby zalewamy szklanką wody i odstawiamy na kilka godzin, żeby zmiękły. Piersi z kurczaka kroimy na kawałki, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy je na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Gdy mięso nabierze białego koloru, wrzucamy posiekaną w kosteczkę cebulę i smażymy jeszcze 5 minut. Kapustę siekamy, a grzyby kroimy na małe kawałki
Symfonia smakowa
Pierś kurczaka z ziemniaczanym puree i pietruszką 172Składniki: 1 pierś kurczaka 5 ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 kostka bulionu warzywnego sól, pieprz natka pietruszki 3 łyżki oleju Przygotowanie: Mięso pokroić na dowolne kawałki, doprawić ząbkiem czosnku, solą, pieprzem, kostką rosołową, szczyptą papryki ( ostrość dowolna ) skropić łyżką oliwy i wymieszać. Ziemniaki ugotować z ząbkiem czosnku, solą i szczyptą koperku ( woda z ziemniaków jest świetna do wymoczenia stópek ). Potłuc
Gaździnka warzy
Kurczak z pieczarkami w mleczku kokosowym 222Składniki: 400 g piersi z kurczaka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka mleczka kokosowego 350 g pieczarek sól, pieprz, curry ziemniaki Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę lub paseczki, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, przyprawić solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i curry. Wymieszać i dodać pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażyć. Pieczarki obrać, pokroić i dodać do mięsa. Delikatnie wymieszać, smażyć
Gaździnka warzy
Roladki drobiowe z pieczarkami 564Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane pieczarkami i serem Korycińskim. To pyszna propozycja na codzienny obiad jak również jako główne danie na
Marta Gotuje
Sałatka z brokułem 426cukru, ząbek czosnku, pieprz Przygotowanie: 1. Do wrzącej osolonej wody wkładamy ryż, gotujemy do miękkości, następnie studzimy. 2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy. Kiedy będzie już rozgrzana wykładamy mięso. Smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. 3. Do wrzącej osolonej wody wkładamy różyczki brokuła, gotujemy do miękkości. 4. Warzywa myjemy,proimy
Kuchnia Pełna Pasji
Makaron ze szpinakiem, awokado w sosie pomidorowym :) 188semoliny dostarcza węglowodanów złożonych, dzięki czemu szybciej i na dłużej stajemy się syci :) W połączeniu z warzywami i chudym mięsem stanowi pełnowartościowy pomysł na szybki obiad :) Składniki (1 porcja): 50 g makaronu pełnoziarnistego 100 g piersi z kurczaka 1/2 małego dojrzałego awokado 50 g świeżych liści szpinaku 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku 5 pomidorków koktajlowych
Zdrowie na języku :P
Potrawka z kurczaka z rosołu 248Jeśli nie macie pomysłu na mięso z rosołu, to polecam tą potrawkę. Jest szybka i pyszna. Podajemy ją z kaszami lub ryżem (u nas z risotto
Kuchnia domowa Ani
Sałatka z selerem naciowym i żurawiną 644robię około 2 czajnikami wrzącej wody), odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy kurczaka w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka lub kucharkiem. (należy uważać z ilością kucharka - żeby nie było zbyt słone). Smażymy na wolnym ogniu, aż mięso się odpowiednio zetnie. Koper i szczypiorek umyć. Kroimy zieleninę. Sparzamy żurawinę, gdy wystygnie kroimy ją na mniejsze kawałki. Łączymy wszystkie składniki
Kuchnia moimi oczami
Zupa jarzynowa z kapustą, pomidorami i papryką 304marchew 2 szt ziemniaki 4-5 szt koperek 1 łyżeczka sól, pieprz do smaku oliwa lub olejfilet z indyka lub kurczaka 1 łyżeczka200 g Do mojej zupy wrzuciłam zieloną paprykę, ale czerwona zdecydowanie lepiej poprawiłaby kolor ;) Przygotowanie: Mięso ugotować w osolonej wodzie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobne
głodny alergik
Kokosowe kulki z piersi kurczaka (na parze) 209Znane z chińczyka, w wersji bez oleju i panierki, za to na parze. Polecam :) (hmm... poprawnie jest wiórek czy wiórków kokosowych? :) )Składniki (1 porcja - zdjęcie):250
Malowane smakiem
Kurczak w sosie śmietanowo- kaparowym 275szczyptę soli i całość gotujemy przez 15-20 minut (sos powinien zgęstnieć i przejść smakiem kaparów). 3. Pierś z kurczaka piersi grillujemy na specjalnej patelni lub smażymy na niewielkiej ilości masła klarowanego. Wykładamy na talerz, a gdy mięso "odetchnie" (2-3 minuty), polewamy naszym sosem. Podajemy z młodymi gotowanymi ziemniaczkami i świeżymi warzywami, polanymi odrobiną sosu balsamicznego. Smacznego! :)Jeśli
My Culinary Art
Moja marynata do mięsa na grilla 251Jako Polacy pokochaliśmy grilla miłością nieograniczoną? Uwielbiamy kiełbaski, kaszankę, kurczaka czy karczek z grilla. Marynujemy i grillujemy. Ale czy marynujemy zdrowo, tym co wiem, czy korzystamy
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa brokułowa 293Dlatego by nie traciły swoich wartości, najlepiej tylko krótko je obgotować. I tak powstała szybka zupa brokułowa. Składniki :* udko z kurczaka * brokuł* 3 ziemniaki* marchewka* pietruszka* seler* sól , pieprz* 2 łyżki jogurtu naturalnego * łyżka otrębów owsianych* koperekPrzygotowanie :Mięso i włoszczyznę ugotować do miękkości. Pokroić ziemniaki w małą kostkę, dodać do zupy. Wyciągnąć mięso, pokroić. Dodać brokuł, gotować przez
Magiczne Życie Marty
Roladki z kaniami panierowane w otrębach 200cebulapieprzsólolej do smażeniaKanie i cebulę pokroić w drobną kostkę i zarumienić na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa położyć ok łyżki przesmażonych kani i zwinąć w roladkę. Potem roladki panierować w roztrzepanym jajku i otrębach, usmażyć na oleju. Podawać
Monia miesza i gotuje
Zupa kolonialna 164kurczaka – 1/2 jabłka, rdzeniem i posiekane – 1/4 szklanki białego ryżu – 1 pierś z kurczaka bez kości pokrojona w kostkę – sól, pieprz – 1 szczypta suszonego tymianku – śmietana kremówka/jogurt Cebulę, seler, jabłko i marchew podsmażyć. Dodać mięso, przyprawy i bulion. Gotować jeszcze ok 20-30 minut. Podawać gorące w bulionówkach
Szybko Tanio Smacznie