mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:406/774)

galaretka drobiowo-wołowa z chilli papryczką... 191

natka pietruszki posiekana, 1 sztuka papryczka chilli, 1 opakowanie żelatyna, 1 łyżka vegeta, - do smaku maggi - ile potrzeba cytryna ugotować porcje kurczaka, szponder z warzywami do miękkości w 3 litrach wody do smaku doprawić vegetą i maggi ostudzone mięsa obrać z kości i pokroić, ze szpondra tylko chude mięso pokroić, marchewkę też pokroić w kostkę papryczkę chilli razem z pestkami

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron z kurczakiem na szybko 594

roli głównej. Makaron jest niezastąpiony, jako baza niezwykle prostego, szybkiego do zrobienia i smacznego dania.Składniki : 500 g piersi z kurczaka makaron papryka 3 ząbki czosnku duszone pomidory lub przecier natka pietruszki olej sól, pieprz, majeranek, oregano Mięso czyścimy i kroimy w kostkę ok. 2-3 cm. Obsmażamy na oleju, posypujemy solą i resztą przypraw. Dolewamy tyle wody żeby zakryła

prawdziwe jedzenie
Drobiowe roladki z żółtym serem 225

sera,2 łyżeczki przyprawy do drobiu,3 łyżki oleju,2 woreczki ryżu pełnoziarnisty, do posypania: natka pietruszki.Przygotowanie:    Piersi kurczaka przecinamy i rozbijamy na kotlety. posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu. Następnie na każdym kawałku mięsa kładziemy żółty ser i zawijamy roladki. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Podczas smażenia przewracamy. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki

Aga w kuchni
Roladki z kurczaka z orzechami i oliwkami. 230

trochę orzechów w naszym sadzie i postanowiłam je wykorzystać na obiad. Roladki z kurczaka z orzechami i oliwkami. Składniki: Filety z kurczaka; cebula; 100 g orzechów włoskich; garść oliwek zielonych; pietruszka wedle uznania; 1 łyżka masła; sól, pieprz. Mięso dokładnie płuczemy i rozbijamy cieniutko. (Między dwoma kawałkami foli tłukę kurczaczka pięścią :) ). Posypujemy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło

Miksturownik
58.Lekka wiosna na talerzu: czyli kolorowa sałatka ryżowa! 236

oraz doprawiamy solą i pieprzem. Na dobrze rozgrzanej warstwie oliwy na patelni smażymy na średnim ogniu po kilka kawałków piersi z kurczaka aż do osiągnięcia złocistego koloru z jednej i drugiej strony powierzchni każdego kawałka. Po usmażeniu kawałki mięsa możemy je odsączyć od tłuszczu na papierowym ręczniku(jednak nie jest to konieczne), a kolejno odstawiamy do ostudzenia.  W dość

Symfonia Smaków
Kurczak na niedzielny obiad 229

naczynia z kurczakiem kładziemy liście laurowe i wanilię wyłowioną z garnka oraz wlewamy część przygotowanej mikstury tak by skropić nią kurczaka. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180C przez 2 godziny. Od czasu do czasu zraszamy mięso przygotowanym sosem

Przysmaki Karolki
Made in Blond, czyli pakt chińsko - włoski :) 206

łyżeczki cukru oregano suszone makaron a`la Italiana Fettucionne Czanieckie Makarony kawałeczek sera żółtego  gałązki świeżego oregano Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy. W woku rozgrzewamy niewielką ilość masła, do której wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony. Kiedy mięso jest już usmażone układamy na nim mrożone warzywa, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym

Blondynka Gotuje
Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki 183

Pewnie tak jak ja większość z Was lubi smak dipu tzatziki. Wykorzystałam gotową mieszankę przypraw do zamarynowania mięsa.  Filet marynowany nabrał nie tylko smaku przyprawy ale wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy(...)lodówce. Po tym czasie, fileta wyjmujemy z marynaty ( przytrzymujemy aby lekko obciekł )) i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do pozostałej marynaty dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy do mięsa. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze przez chwilę. Od czasu do czasu mieszamy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Placki jaglane z kurczakiem i szpinakiem 207

gęstym sosem lub surówką Czas wykonania: 30 min  (+ 1 godzina oczekiwania) Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej (100 g) 250 g fileta z kurczaka lub indyka 50 g świeżego szpinaku (można dodać 80 g mrożonego) 3 jajka 4 łyżki mąki krupczatki (może być pszenna) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka masła(...)podsmażyć na łyżce oleju przez 5 – 10 minut. Tak upieczone mięso dodać do kaszy. Następnie na łyżce masła podsmażyć posiekany czosnek i liście szpinaku, do czasu aż szpinak będzie miękki. Dodać do kaszy i kurczaka. Zawartość miski wymieszać. Wbić jajka i dodać obie mąki oraz przyprawy, ponownie wymieszać. Masę przekładać

KuchniaWeDwoje.pl
Pyszna zapiekanka z młodą kapustą 197

kalorii około 32 kcal w 100 g. Na dzisiejszy obiad zrobiłam zapiekankę z dodatkiem tego warzywa, ryżem i mięsem drobiowym- można powiedzieć dietetyczny obiadek.  Zapiekanka wyglądał jak lazania, a smakowała jak gołąbki. Polecam wszystkim. SKŁADNIKI: 0,5 kg fileta z kurczaka mała główka kapusty 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku gęsty sok pomidorowy lub  2 czubate łyżki koncentratu(...)cztery części, wyciąć głąb, gotować w wodzie z dodatkiem vegety 10 min., ryż ugotować(do wody dodać vegety), wystudzić, cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać mięso, przesmażyć z dodatkiem soli i pieprzu na oliwie, wystudzony ryż połączyć z mięsem mielonym, cebulą i czosnkiem i rozkłóconym jajkiem, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać, na dno naczynia wlać 1/2 szkl

Kuchnia Beaty
Sałata z kurczakiem i suszonymi śliwkami 144

tymianek i rozmaryn (posiekane) – 1 pierś z kurczaka (ugotowaną na parze) Zacznijcie od przygotowania sosu. W garnku podgrzejcie odrobinę oliwy wraz musztardą a po chwili dodajcie jogurt i posiekane zioła. Odstawcie na bok. Umyjcie sałatę i porwijcie na mniejsze kawałki, osuszcie. Na talerzu układajcie sałatę i kawałki mięsa, posypcie śliwkami i całość polejcie jeszcze ciepłym dressingiem. Gwarantuję

Szybko Tanio Smacznie
Pad Thai 182

trzcinowego cukru 3 łyżki orzechów ziemnych niesolonych 1 łyżeczka ziaren sezamu Plastry limonki Sposób wykonania: Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę mieszamy w misce z olejem ryżowym, sosem rybnym oraz sojowym, wkładamy na godzinę do lodówki i marynujemy. Po tym czasie mięso przekładamy z pokrojoną cebulą do woka, obsmażamy na silnym ogniu kilka minut, dodajemy kiełki fasoli, pastę

Wanilia i Kardamon
Kurczak po Blondyńsku! :D 296

rzodkiewki łyżka ziaren słonecznika uprażonego na suchej patelni Wykonanie: W woku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w średnią kostkę pierś z kurczaka. Obsmażamy z każdej strony. Posypujemy sola prowansalską, ognistą mieszanką i pieprzem i dusimy klika minut. Po tym na mięso wkładamy mieszankę mrożonych warzyw, przykrywamy i dusimy do momentu, aż warzywa będą kruche. W tej mieszance najwięcej czasu potrzebują pędy(...)mojej balkonowej uprawy, którą możecie zobaczyć na fanpage`u na portalu Facebook w albumie BLAKON 2014 :) CAŁOŚĆ: Ja w pierwszej kolejności wyłożyłam kaszę, na części której wyłożyłam warzywa z kurczakiem, a obok umieściłam sałatkę. Podczas jedzenia i tak wszystko wymieszało się na talerzu tworząc naprawdę ciekawy i super smak! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - garnek

Blondynka Gotuje
Kurczak po chińsku 174

paski i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Do podsmażonego kurczaka dodajemy pokrojoną w plasterki paprykę, drobno posiekany czosnek, kukurydzę oraz kapary. Składniki polewamy miodem, sosami, magii oraz solą i pieprzem, wszystko razem smażymy około 15 minut. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, przekładamy na talerz i polewamy przygotowanym sosem z mięsem i warzywami

Zainspirowana w kuchni