Calzone a'la gyros 258wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 1,5 godziny. W tym czasie przygotować farsz. Pierś kurczaka opłukać i pokroić w niedużą kostkę. W garnuszku rozrobić opakowanie przyprawy do gyrosa z 125 ml wody. Mięso wrzucić na patelnię ( bez dodatku tłuszczu do smażenia) i smażyć do momentu aż cała woda odparuje. Po tym czasie wlać rozrobiona przyprawę
Nie tylko w kuchni
Dietetyczne Chili con carne 279fasolę (jeśli używamy kukurydzy to również teraz dodajemy) oraz puree z pomidorów. Wszystko to gotujemy na maleńkim ogniu. Piersi z kurczaka mielimy w maszynce (opcja szybsza) lub bardzo drobno siekamy (ale to bardzo bardzo bardzo drobno. Żeby przypominały mięso mielone). Wrzucamy na patelnię i chwilkę smażymy. Gdy mięso nie będzie już surowe dorzucamy do gotującego się chili
Jedzeniomania
Kurczak po meksykańsku 198ostrej pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki kolendry 2 łyżki oleju ser żółty (opcjonalnie) Przyprawy rozetrzeć w moździerzu, pierś z kurczaka pokroić w kostkę, natrzeć przyprawami i pozostawić w lodówce na kilka godzin (a najlepiej na noc). Zamarynowane mięso usmażyć na patelni na oleju. Następnie dodać pomidory i koncentrat. Jak już pomidory się całkiem rozpadną dodać paprykę konserwową, fasolę
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
GRILLOWANE SKRZYDEŁKA TERIYAKI 297godzinę, dwie wcześniej, ale przyrządzone od razu też będą pyszne. Poza sezonem grillowym możecie upiec je w piekarniku :) Delikatne mięso i słodko-pikantny smak marynaty dają wspaniały efekt! Bardzo polecam! SKŁADNIKI: około 1 kg skrzydełek z kurczaka 50 ml sosu teriyaki 50 ml sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku 0,5 łyżeczki płatków chili
Słodko-Słony Świat Ilony
Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem 302zimno jest równie pyszna. Sadzę, że zagości na moim świątecznym stole. Jest rewelacyjna i pięknie się prezentuje. 1 filet z kurczaka 100 g pieczarek 50 g kurek 1 cebula 60 g ziołowego sera camembert Suszone pomidory Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Olej do smażenia Kurki czyścimy. Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą
VioletoweKucharzenie
Sałatka warstwowa gyros 346cebule, słoik korniszonów, puszka kukurydzy, sałata pekińska, ketchup pikantny, majonez, przyprawa gyros, sól, olej. Wykonanie: Filet z piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem a następnie kroimy w drobną kostkę, solimy i smażymy na oleju. Kiedy mięso będzie już miękkie posypujemy 2-3 łyżeczkami przyprawy gyros (do uzyskania odpowiadającego nam smaku). Pozostawiamy do ostygnięcia. Cebulę i ogórki kroimy
paapilotkaa
Sałatka z kurczakiem, makaronem i sałatą 270ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy Szczypta cukru Sól do smaku szczypta pieprzu ulubione ziola np. włoskie Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać olej, słodką paprykę i przyprawę kebab gyros. Wymieszać. Odstawić na 1h do lodówki. Mięso usmażyć. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. Przelać zimną wodą. Kukurydzę i fasolką odsączyć. Paprykę pokroić
Fabryka pomysłów
Kurczak ze śliwką 234ręką. Dzisiaj dla odmiany filety z kurczaka nadziałam suszonymi śliwkami i owinęłam boczkiem. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 16 śliwek suszonych 16 plastrów boczku wędzonego czosnek papryka sól pieprz Z filetów przygotowujemy 8 porcji (przekrajamy mięso wzdłuż) i delikatnie je rozbijamy. Na każdą porcję kładziemy po dwie śliwki i zwijamy roladki. Każdą z nich owijamy dwoma
Salonik smaków
Zupa klopsikowa 350posiekane: bazylia, koperek, dymka Całość zalewamy wodą, 2 litrami Wstawiamy na ogień W tym czasie robimy klopsiki :) Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, przekładamy do malaksera. Dodajemy śmietanę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz. Mieszamy Tak przygotowane mięso ma być wilgotne, ale nie mokre. Nie może się kleić do rąk, ale też nie może być bardzo suche, ponieważ rozpadnie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pomidorowa na trzech rodzajach pomidorów 222skórki 3 pomidory malinowe 5-6 pomidorów suszonych sól, pieprz 1 łyżeczka pasty paprykowej dowolny makaron PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka wkładamy do garnka, dodajemy pokrojone marchewki, pietruszkę, seler, pora, sól, pieprz i gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy makaron. Pomidory z puszki przekładamy do miseczki, dodajemy obrane i pokrojone na kawałki pomidory
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka ze szpinaku z grillowanym kurczakiem i pesto koperkowym 335Zielone liście szpinaku, chrupiące słonecznik w dwóch postaciach i soczyste, grillowane mięso a co tego wszystkiego pachnące pesto . Taką sałatkę zrobiłam któregoś dnia na wczesny obiad
Smaczna Pyza
Szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowo-miętowym 199listków drobniutko pokrojonej mięty sól do smaku (wszystkie składniki ze sobą wymieszać) Sposób przygotowania : Kurczaka kroimy w sporą kostkę, cebulę i paprykę w plasterkii. Na zwilżone patyczki nadziewamy na przemian warzywa i mięso.Wszystko smarujemy marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Pieczemy przez
Gosia gotuje
Zupa krem ze smażonej papryki z miodem, gorgonzolą i z kluseczkami. 273dziś. Jak zrobić kluseczki znajdziecie tutaj . Czego nam trzeba? Do bulionu: -porcja z kaczki -szyja indycza -dwa skrzydełka z kurczaka -3 marchewki -2 pietruszki -seler -3 ząbki czosnku -opiekana cebula -kilka listków laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego Mięso zalewamy zimną wodą; miałem takie porcje zamrożone, więc zalewam wodą podgotowuje około 15 minut. Zbieramy ścięte białko, dodajemy warzywa i gotujemy
BaRepas
Zupa pomidorowa 366Więc dzisiaj wyjątkowa odmiana i zupa przyrządzona nie przeze mnie, a przez mojego mężczyznę. Zapraszam Składniki: - udko + skrzydełko kurczaka; - włoszczyzna, cebula; - pół koncentratu pomidorowego; – 1/3 szklanki śmietany 30%; - magie w liściach; - sól, pieprz, lubczyk, kucharek; Wykonanie: Mięso zalać 3 litrami zimnej wody lekko posolić i doprowadzić do wrzenia. Gdy woda zawrze dodać pokrojone warzywa (bez cebuli), gotować
dom-agi.pl
Poniedziałkowy "fit" - domowa wędlina z kurczaka 384filet z kurczaka 2 łyżki musztardy 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz suszona natka pietruszki Przygotowanie: Podwójny filet z kurczaka podzielić na dwie części, umyć i osuszyć. Musztardę wymieszać z oliwą, solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki. Mięso nasmarować przygotowaną marynatą z obu stron i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć rękaw i włożyć na kilka godzin do lodówki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki