mięso mielone - 22854 przepisów (strona:942/1524)

Kurczak wędzony z łazankami 118

pęczka szczypiorku 150-200 g makaronu typu łazanki sól czarny pieprz mielony   PRZYGOTOWANIE: Makaron łazanki ugotować według przepisu na opakowaniu. Czerwone cebule obrać, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w piórka. Czerwoną paprykę opłukać, osuszyć i pokroić w paseczki. Z wędzonych udek kurczaka zdjąć skórę, obrać mięso z kości i mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę

WSZYSTKO SMACZNE
WIEPRZOWINA W LEŚNYCH GRZYBACH 104

Bardzo lubię połączenie mięsa z leśnymi grzybami. Mój zapas suszonych podgrzybków został już mocno uszczuplony, ale co tam do następnego grzybobrania zostało już niewiele czsu. Teraz sobie zapewne myślicie: co ona wygaduje, przecież dopiero mamy Maj - zobaczycie oni się nie obejrzymy, a leśnych skarbów szukać będziemy. SKŁADNIKI: 70 dag łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 garści suszonych grzybów(...)podgrzybki, lub prawdziwki) sos sojowy 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól,pieprz mąka olej woda lub bulion A jak to zrobić: Na dość głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w piórka cebulę i lekko ją zeszklić. Mięso umyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące (nie będzie później konieczności zagęszczania sosu), przełożyć

Kuchnia w opałach
Rosół z pieczoną na ostro marchewką 122

dań, ale czasami mam ochotę odkurzyć tradycyjne przepisy mojej mamy lub babci. Wtedy przygotowuję rosół jak z dzieciństwa, koniecznie z marchewką, natką pietruszki, a dla moich bliskich z kawałkami mięsa. Żeby jednak wprowadzić trochę urozmaicenia, zamiast podawać go z rozgotowaną marchewką, serwuję jędrne i chrupiące pieczone marchewki na ostro. Do tego oczywiście makaron nitki. Na szczęście nie muszę robić(...)młodej marchewki (około 5-6 sztuk) 2 łyżki oliwy 2 łyżki wody łyżka soku z cytryny łyżeczka mielonej papryki słodkiej łyżeczka cayenne łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem płatki chili do posypania dodatkowo: makaron Lubella Jajeczna 5 jaj nitki natka pietruszki Umyte mięso zalewamy zimną wodą. Po zagotowaniu łyżką cedzakową, zdejmujemy szumowiny. Dodajemy warzywa, przyprawy i na małym ogniu, gotujemy

Mienta blog
Na I rocznicę bloga - Gulasz z kurzych serduszek 195

taniocha to straszna, żal nie jeść. :) W tej wersji jest lekko pikantny, a mięso delikatne i mięciutkie. Dla dwóch osób: 700g kurzych serduszek 1 średnia marchewka 1 nieduża pietruszka 1 spora cebula 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 łyżeczki soli 1 łyżka mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu pół łyżeczki pieprzu cayenne(...)następnie każde z serduszek przygotowujemy do gotowania. Każde z nich pojedynczo pozbawiamy zwałów tłuszczu i żyłek. Kroimy je na połowę i płuczemy ponownie, pozbawiając je tym samym zakrzepów krwi. Mięso wrzucamy do garnka i zalewamy wodą z dwu centymetrową nadwyżką. Całość zagotowujemy. Zbieramy brunatną szumowinę i dorzucamy do garnka ziele angielskie, liście laurowe oraz łyżeczkę soli. Ewentualnie można użyć mięsnych

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak z zielonym groszkiem 174

mnie mrożony sól, pieprz, czerwona mielona papryka tłuszcz do smażenia, mąka Przygotowanie : Z umytych udek zdjąć skórę, posypać solą, pieprzem, papryką Oprószyć mąką, obsmażyć na tłuszczu Do garnka z niewielką ilością wody włożyć obsmażone udka wraz z tłuszczem, gotować do niewielkiej miękkości Warzywa obrać, poszatkować, obsmażyć na tłuszczu, dołożyć do mięsa, na koniec gotowania wsypać groszek, ugotować wszystko

Proste Potrawy
SCHAB Z GALARETKĄ Z SZYNKOWARA 278

sama nazwa wskazuje jest to zestaw dla jednej osoby, ale śmiało na dwie osoby wędlinki też starczy, gdyż jeden wsad do parzenia przygotowujemy z 0,8 kg mięsa. Zawartość zestawu: 1 szt.   Szynkowar Singiel   - Szynkowar idealny dla samotnych. Wymiary praski w.10 cm x sz.9 cm x dł.14,5 cm.. 1 szt.   Termometr analogowy   - Solidnie(...)Orientalna mieszanka przypraw do kababu. Charakterystyczny bułgarski smak typowy dla mielonych podłużnych kotlecików pieczonych na grillu we wszystkich kurortach słonecznego wybrzeża Morza Czarnego  1 szt.   Natura Smak John a 40 g   - Szczególne polecamy tę przyprawę do wyrobów z mięsa drobiowego: kurczaków, gulaszu, steków i kotletów. ale także do doprawiania golonki wieprzowej gotowanej, pieczonej

Z Majeczką w kuchni
Flaczki z kurczaka z suszonymi pomidorami / Chicken and sun dried tomato soup 172

listek laurowy 1/2 łyżeczki cukru 1 szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 szczypta kurkumy sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej łyżkę oleju i włóż mięso. Obsmaż z każdej strony do zarumienienia. Zalej je bulionem, dodaj pietruszkę, marchewkę, selera naciowego i suszone pomidory

karmelowy
Kociołek po serbsku 254

łyżeczki mielonego kminku 1 łyżka wędzonej, mielonej ,słodkiej ,papryki 1 łyżka cukru 2 łyżki ostrej, mielonej, papryki ( oczywiście można mniej ) sól do smaku natka pietruszki do posypania Łopatkę kroimy w kostkę , niezbyt małą , tak żeby było czuć mięso po uduszeniu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Czosnek obieramy i wyciskamy do mięsa , odstawiamy

Ogrodnik w podróży
Podkręcony rosół z kurczaka z mini pulpecikami i makaronem jajecznym 105

lubczyku, oraz sól Pulpeciki: * wykrojone piersi z kurczaka * bułka- 1 szt. * mleko- do namoczenia bułki * jajko- 1 szt. * szczypta soli i pieprzu Rosół: Z kurczaka wykroić 2 piersi. Pozostałe mięso opłukać, włożyć do dużego garnka, zalać zimną (koniecznie zimną, inaczej rosół nie będzie klarowny!) wodą i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do minimum i zszumować wywar(...)ogniu przez kolejne 2 godziny. Pulpeciki: Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zmielić w maszynce do mielenia. Piersi również zmielić i połączyć z bułką, jajkiem oraz solą i pierzem i wyrobić na gładką i kleistą masę. Uformować małe pulpeciki (najlepiej mokrymi dłońmi). Kulki mięsa włożyć około 7 minut przed końcem gotowania się rosołu.  Podawać rosół z pulpecikami i makaronem

Kraina Miodem Płynąca
Karkówka duszona w sosie własnym 150

wieprzowiny Skworcu  Sól i pieprz do smaku  1 łyżka czerwonej papryki mielonej Skworcu  2 łyżki sosu sojowego  2 łyżki oleju  2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka miodu  Dodatkowo:  Rękaw do pieczenia Smietana 18 % ok 200 ml  Przygotowanie: Mięso myję, kroję w mniejsze plastry,kawałki. Cebulę obieram,kroję w plastry . Składniki marynaty łącze

Gotowanie Patki
Golonka pieczona na podpiwku 165

szklanka Podpiwku Kujawskiego , 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej, 1/2 łyżki pieprzu, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżeczki soli. PRZYGOTOWANIE: 1. Podpiwek mieszam z olejem i przyprawami. Do marynaty wkładam golonki. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.  2. Mięso razem z marynatą przekładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Karkówka w sosie śliwkowo – piwnym 154

300g wody 1 łyżka mąki przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, odrobina chilli, świeża zielona pietruszka olej do smażenia     *** Karkówkę kroimy w około centymetrowe plastry, przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem i podsmażamy partiami na niewielkiej ilości oleju, z każdej strony na złoty kolor *** *** Mięso zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną

Blog z Apetytem
Hamburger z kurczaka z kukurydzą i salsą pomidorową z awokado 217

wydaniu jest pyszny! Składniki: 4 bułki do hamburgerów ½ kg mięsa z uda kurczaka(bez skóry) ½ pęczka natki pietruszki 2-3 ząbki czosnku 4 łyżki  kukurydzy z puszki Bonduelle 1 łyżka sosu piri piri 50 g zimnego masła Szczypta kminu rzymskiego Sól morska do smaku Pieprz czarny świeżo mielony do smaku Szczypta słodkiej papryki do smaku 4 plastry sera(...)awokado 3 łyżki  kukurydzy Bonduelle ½ cebuli 1 łyżeczka soku z limonki ½ pęczka natki pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek Sól do smaku 4 liście sałaty Jak wykonać ?  Mięso z kurczaka umyć zmielić w maszynce do mięsa, dodać osączoną kukurydzę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos piri piri i posiekaną natkę pietruszki, dodać pokrojone na malutkie kawałeczki zimne masło

Wanilia i Kardamon
szynkowar-z płatkami suszonego czosnku pyszna łopatka z boczkiem... 186

płaskie, sól ziołowa 1/2 łyżeczki, majeranek 2 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryczka chilli 2 małe, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, żelatyna 3 łyżeczki, woda 250 ml, czosnek suszony płatki Royal Brand 1 opakowanie/60 gram łopatkę i świeży boczek pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu zmiksować pulsacyjnie - przełożyć mięso do miski dodać żelatynę, pieprz ziołowy, sól peklową, ziołową, majeranek

W Mojej Kuchni Lubię
Świąteczne bułeczki z mięsnym farszem 264

naszych tradycyjnych pierogach, to połączenie mięsa i beszamelu. Wypróbujcie, bo są tego warte. Można podać je do świątecznej zupy, na przykład barszczu lub grzybowej. Potrzebujemy: Ciasto: 180 ml ciepłej wody 1 opakowanie suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Nadzienie: 400 g mielonej karkówki wieprzowej 1 cebula 1 łyżka(...)szklanki mleka 1/2 opakowania żelatyny wieprzowej z przyprawami Emix 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/4 łyżeczki suszonej szałwii  1/2 łyżeczki pieprzu cayenne sól, pieprz Ponadto: świeżo mielony pieprz białko jajka Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru. W misce mieszamy mąkę z solą. Dodajemy oliwę i rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy elastyczne ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na minimum 60 minut

MamaOskarka