mięso mielone - 23354 przepisów (strona:89/1557)

Gniazdka z mięsa mielonego z mozzarellą 267

tradycyjnych mielonych - nie dość, że są bardzo efektowne, to jeszcze wymagają mniej pracy, bo kotleciki są pieczone. Bardzo polecam :) SKŁADNIKI: (na 10-12 kotlecików)   0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)      1 jajko     2 cebule     1 duża marchew   1 bułka   1/2 szkl mleka(...)drobnych oczkach. Zeszklić razem na maśle, posolić i udusić do miękkości.    2. Bułkę namoczyć w ciepłym mleku. 3. Marchewkę i cebulę rozgnieść widelcem na drobno (gdy sama mielę mięso to wrzucam je takie uduszone razem z mięsem do maszynki).   4. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką. Dodać marchewką z cebulą. Doprawić do smaku. 5. Formować kotleciki, obtaczać

Kto ugości moich gości?
Zupa gołąbkowa 183

zupa niekoniecznie cieszy się podobną popularnością... nieprawidłowo! Jest szybka, wbrew pozorom nie jest po prostu kapuśniakiem z mięsem mielonym i potrafi zaskoczyć. Naprawdę polecam. :) 500g mięsa mielonego z łopatki ok. 300g białej kapusty 1 saszetka białego ryżu (ok. 100g) 2 marchewki 1 średni seler 3 pietruszki 1 duża cebula olej do smażenia 1 porcja rosołowa 0,5l przecieru(...)torebki do zupy. Umieszczamy w garnku także starte wcześniej, ugotowane warzywa. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i szklimy na nim posiekaną cebulę. Gdy będzie gotowa, wkładamy do niej mięso mielone, które traktujemy nieco widelcem, by usmażyło się w jednym kawałku. ;) Dodajemy sól oraz pieprz w odpowiedniej dla nas ilości i razem z cebulą, dobrze mieszając, przesmażamy przez

Kuchenna Kontrrewolucya
Polskie spaghetti BOLOGNESE 270

polskich lokalach, udające włoskie a tak naprawdę wystarczy parę drobnych zmian by zrobić własną polską odsłonę której nikt się nie powstydzi!. Wyrzucamy z popularnego przepisu byle jakie mielone mięso wieprzowe, oregano, włoskie sery czy włoszczyznę. Będzie mielone mięso indycze dobrej jakości(...)dużo cebulki, czosnku, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, lubczyk, twaróg i świeża melisa. Zapraszam! Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 20-25 minut Składniki: 0,5 kg świeżo mielonego mięsa indyczego 200-250g makaronu typu spaghetti wielozbożowego 2 większe cebule Pół czosnku  Majeranek Lubczyk Ziele angielskie Liść laurowy Twaróg półtłusty Sól himalajska Olej rzepakowy Kilka listków świeżej

Kuchnia PROzdrowotna
PIZZA Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I KUKURYDZĄ 110

dzisiejszy obiad planowałam zrobić mięso mielone, tylko nie miałam na nie zupełnie pomysłu. Po chwili namysłu doszłam do wniosku, że dawno nie robiłam pizzy. I tu postanowiłam wykorzystać mielone. Pizza wyszła rewelacyjna, na cienkim drożdżowym cieście. Pyszna, sycąca, aromatyczna, z dużą ilością mięsa i sera. Polecam i Wam na obiad lub kolację, a także jako przekąska(...)pieczenia. Składniki na farsz: * 400 g mięsa mielonego wieprzowego * około 5-6 większych pieczarek * 4 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 puszki kukurydzy (użyłam  Orzech ) * sól, pieprz, papryka słodka w proszku, bazylia suszona do smaku * olej do smażenia mięsa * ok. 200 g startego sera żółtego Wykonanie: Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso mielone rozdrabniając je drewnianą łyżką. Doprawić

Zrób to smacznie
Roladki schabowe z mięsem mielonym duszone w kapuście kiszonej 302

mięsa mielonego, 11 plastrów schabu, 3 cebule ( 1 do roladek i 2 do kapusty kiszonej), 2-3 kawałki czerwonej papryki konserwowej, kawałek masła, 480g kapusty kiszonej po odsączeniu, musztarda, sól, pieprz, majeranek, olej, mąka pszenna. Przygotowanie: Z plastrów schabu odciąć skórki, rozbić tłuczkiem mięso, posolić i popieprzyć z obu stron. Każdy plaster schabu posmarować musztardą. Mięso mielone lekko posolić, popieprzyć, dodać majeranku i wymieszać. Na każdy plaster schabu położyć mięso mielone, paprykę konserwową (wcześniej ją pokroić w paseczki) i cebulę (wcześniej ją pokroić w półksiężyce). Mięso zawinąć w roladki i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zarumienienia. Roladki na patelnię kłaść klejeniem do spodu by się nie rozwaliły

W kuchni u Moniki
Gęsta Zupa Gołąbkowa 174

jest równie smaczna jak tradycyjne gołąbki :) W każdym razie zachęcam do jej spróbowania, bo ugotowanie tej zupy to zaledwie pół godziny. Spróbujcie :)   Składniki: pół główki kapusty 50dag mięsa mielonego 2 duże cebule 2 ząbki czosnku torebka ryżu mały słoiczek koncetratu pomidorowego (ok200g) 2-3 litry bulionu liśc laurowy ziele angielskie sól, pieprz przyprawa(...)mięsa mielonego papryka ostra i słodka do smaku łyżka mąki pszennej + odrobina wody Przygotowanie:  Na patelni podgrzewamy odrobinę oleju rzepakowego i podsmażamy lekko mięso, posypując je przyprawa do mięsa mielonego. W międzyczasie obieramy i drobno siekamy cebulę w kostkę. Dodajemy do mięsa i podsmażamy. Kapustę siekamy wkładamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy do niej liść laurowy, ziele

ChilliJemy
Kotlety mielone z pieczarkami. 199

czarnym pieprzem i kolendrą (to mój ulubiony zestaw przypraw).   Kotlety mielone nie będą twarde ani zbite jeśli doda się do nich: namoczoną kajzerkę, bułkę tartą, pieczarki, utarte warzywa korzeniowe, ugotowaną kaszę lub namoczone płatki jaglane. Najlepiej zmielić w maszynce taki dodatek wraz z mielonym mięsem. Kotlety będą soczyste gdy ,,wmasuje się" w nie trochę zimnej wody(...)wrzucić pokrojone pieczarki i smażyć na silnym ogniu. Smażyć pieczarki do czasu aż odparuje cała woda jaką puszczą grzyby. Pod koniec smażenia doprawić solą, pieprzem i przełożyć do wystudzenia. Mięso mielone przełożyć do dużej miski, dodać bardzo zimną wodę i ugniatać aż mięso wchłonie wodę. Następnie dodać wystudzoną cebulę i pieczarki, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki mielonej

Codziennik Kuchenny
Oszukane udka przepiórcze 178

tutaj , powinno być mięso mielone drobiowe,a u mnie było mięso z kurczaka gotowanego..po prostu nie było chętnego na zjedzenie, więc przerobiłam jego na farsz do tychże udek..I co Wam powiem , wypróbujcie taką przekąskę, bo jest naprawdę smaczna..Na święta zrobię z mięsem mielonym wieprzowym. 200 ml kefiru [ u mnie maślanka] 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)sól od 25 -30 dkg mąki 35 dkg mielonego mięsa drobiowego paluszki 1 cebula pieprz 3 ząbki czosnku jajka, bułka tarta (na panierkę) olej do smażenia Na stolnicę przesiać 25 dkg mąki. W mące zrobić dołek i wlać w niego kefir/maślankę.Dodać  sodę i sól (do smaku). Wyrobić ciasto. Jeżeli będzie zbyt rzadkie dodać pozostałe 50 gramów

Moje domowe kucharzenie
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka 125

indyka SKŁADNIKI: 2 bakłażany 500g mięsa mielonego z indykiem 1 cebula sos pomidorowy 2 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa włoska tarty ser żółty Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, razem z posiekanym miąższem wyciętym ze środka bakłażanów zeszklić na oleju. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać do niego

MarciochaKucharzy
Tortille po meksykańsku zapiekane 161

Dzień dobry :-) Dziś danie na szybko, bardzo smaczne, proste w przygotowaniu, a do środka możemy dać co lubimy. Ja dałam mięso mielone, kukurydzę, czerwoną fasolkę i rukolę, do tego ser mozzarella i to wszystko zapieczone. Oczywiście mięso z dodatkami przygotowane wcześniej. Polecam, tortille naprawdę bardzo smaczne :-) Miłego dnia wszystkim życzę :-) Składniki farsz: 500 g mięsa mielonego(...)smażenie Dodatkowo: 6  -7 gotowych placków tortilli świeża rukola (niekoniecznie, my lubimy) starta mozzarella 1. Na patelni rozgrzewamy olej. Cebule obieramy i szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, podsmażamy, dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę, przyprawy i podsmażamy. 2. Jak mięso będzie usmażone, do wszystkiego dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę (fasolkę przelewamy wodą i następnie odsączamy), mieszamy

kruche babeczki
Spaghetti po mojemu 161

łyżeczka koperku suszonego          1 szklanka wody           sól         1 ząbek czosnku    Wykonanie  Mięso mielone przesmażamy w głębokiej patelni , do przesmażonego mięsa dodajemy cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę i przesmażamy około 5 minut mieszając , następnie dodajemy starty czosnek na drobnych oczkach(...)Kiedy sos nam się podgotowuje , gotujemy makaron , jak makaron będzie już lekko miękki odlewamy makaron od wody i nie płucząc w zimniej wodzie , dodajemy do naszego sosu z mięsem mielonym i wszystko bardzo dokładnie mieszamy i gotowe . Super smakuje jak nasze spaghetti posypiemy parmezanem

Mój Smak
Mielone jak kłębki włóczki 137

Mielone z piekarnika, które pięknie prezentują się na półmisku. Na pewno zaskoczycie nimi swoich gości :) Składniki: 500–600g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo – wołowe), 1 średniej wielkości marchewka, 1 cebula, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 – 3 łyżki bułki tartej, 1 łyżka majonezu, 1 jajko, przyprawa(...)mięsa mielonego, czosnek granulowany,  przyprawa maggi, pieprz, sól, olej, ½ arkusza gotowego ciasta francuskiego, jajko do posmarowania. Sposób przygotowania: Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce (średnia wielkość oczek). Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać olej na patelni -  podsmażyć na nim marchew, cebulę. Zdjąć z ognia, przestudzić. Do miski przełożyć mięso mielone, wystudzoną marchew

Nie tylko w kuchni
Makaron spaghetti z pulpetami  133

ąca zdrowe, naturalne przeciery warzywne i owocowe. Do przygotowania dania wykorzystałam produkty Jamar, Ole! Stovit, oraz ePrezenty Składniki 500 g makaronu spaghetti pomidorowego 8 łyżek startego parmezanu 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 namoczona w mleku czerstwa kajzerka bułka tarta 700 ml przecieru pomidorowego- passaty pomidorowej Jamar sól himalajska Stovit , pieprz, bazylia, oregano(...)prowansalskie, ostra papryka Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku i dokładnie odciśniętą kajzerkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną cebulę. Oddzielamy żółtko od białka – żółtko dodajemy do mięsa, a białko ubijamy na sztywną pianę. Dodane do mielonego mięsa składniki wyrabiamy na jednolitą masę – jeżeli jest zbyt rzadka dodajemy

Podróż w kulinaria
Gołąbki 139

następne warstwy aż do wykorzystania całej kapusty .  Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż ,jajka ,sól pieprz ziołowy i pieprz czarny, cebule pokrojoną w kostkę i przesmażoną ,następnie wszystko razem dokładnie mieszamy  Kiedy mamy już wszystkie liście kapusty sparzone ,nożem odcinamy twardy głąb i wykładamy mięso mielone i zawijamy ,i tak robimy aż do wykorzystania mięsa

Mój Smak
Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami 196

tylko pięknie wygląda ale również w łatwy sposób można je podgrzać i zaspokoić podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Przepis i listę składników przedstawiam poniżej. Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 pęczek natki pietruszki 100 g ser mozzarella 250 g makaronu spaghetti 250 ml passaty pomidorowej Sól, pieprz 1-2 ząbki czosnku 1 cebula 2-3 łyżki(...)oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru Przepis na spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu Natkę pietruszki drobno posiekaj, dodaj do mięsa mielonego, dopraw solą i pieprzem, nafaszeruj serem mozzarella pokrojoną w kostkę Przygotowane mięso podsmaż na złoty kolor na rozgrzanej patelni W garnku zeszklij czosnek przeciśnięty przez praskę, dodaj passatę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania