mięso mielone - 23354 przepisów (strona:86/1557)

Kotlety mielone z fasolką szparagową 182

Kotlety mielone z fasolką szparagową Składniki: Na kotlety mięso mielone - 400 g 1 czerstwa bułka sól i pieprz jajko - 1 szt cebula - 1 szt Nadzienie: fasolka szparagowa żółta - 300 g natka pietruszki Dodatkowo tłuszcz do smażenia bułka tarta do panierki Dekoracja; liście sałaty koperek pomidorki koktajlowe Sposób przygotowania: Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć. Cebulę obrać(...)pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, dobrze wyrobić. Fasolkę przebrać, odciąć końce, opłukać, gotować w lekko osolonej wodzie, al dente, odcedzić, ostudzić. Z mięsa mielonego formować w dłoni owalne kotlety, lekko spłaszczyć, nałożyć na każdy kotlet po kilka ugotowanych fasolek szparagowych i natkę pietruszki, dobrze zlepić, uformować kotlety

Kuchnia Danusi
Aromatyczna zupa pomidorowo-bazyliowa bez soli, z chipsami z szynki serrano i indykiem 117

wymieszaj z połową opakowania przyprawy bez soli. Z mięsa formuj niewielkie kulki o wielkości orzecha włoskiego i wrzucaj do wrzątku. Gotuj około 5 minut. Do talerzy wlej zupę, ułóż po kilka pulpetów, kilka chipsów z szynki i udekoruj listkami świeżej bazylii. Składniki 250 g chudego mięsa mielonego z indyka 80 g szynki serrano lub podobnej przyprawa(...)mięsa mielonego bez soli Knorr (pół opakowania) listek laurowy ziele angielskie opcjonalnie pieczywo   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie

Eat me! Fit me!
Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem 176

Jeżeli ktoś nie lubi bakłażana, to można go spokojnie zastąpić kolejną cukinią. Porcja na 4 osoby. SKŁADNIKI 2 cebule 450 g pieczarek 1 cukinia 1 bakłażan 450 g mięsa mielonego 3 łyżki masła oliwa 1 duża śmietana 18% (550 g) 2 duże pomidory 3 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g makaronu fusilli przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie(...)wedle uznania (u mnie w paski). Posypać pieprzem i solą, smażyć około 7 minut mieszając od czasu do czasu. Do brytfanny wlać nieco oliwy, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, mięso mielone i smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Bakłażan i cukinię umyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, smażyć na małym ogniu pod przykryciem mieszając

Passions hobbies life
Makaron w sosie z mięsa i pieczarek z brokułami 141

mięso staje się delikatniejsze i smaczniejsze.  Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 45 minut Składniki na makaron w sosie z mięsa i pieczarek z brokułami: 1 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 kg pieczarek średniej wielkości brokuł 2 cebule średnia marchewka 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki słodkiej papryki(...)smażenia makaron do podania  Jak zrobić makaron w sosie z mięsa i pieczarek z brokułami? Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć.  Marchewkę obrać, drobno pokroić i dodać do podsmażanej cebuli. Smażyć do czasu, aż marchewka zacznie puszczać kolor. Do warzyw dodać mięso mielone, wymieszać i smażyć na początku na większej mocy palnika

Gotuj w domu
DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 155

mięsa mielonego z indyka 800 g brokuła świeżego lub mrożonego 2 cebule 4 łyżki mąki pełnoziarnistej sól, pieprz Dodatkowo: 12 ziemniaków 4 pomidory 4 niecałe łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez około 8-10 min. Studzimy. Następnie rozgniatamy widelcem lub mielimy blenderem. Cebulę drobno siekamy. Mięso mielone przenosimy

Kuchnia MagdaLeny
DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 155

mięsa mielonego z indyka 800 g brokuła świeżego lub mrożonego 2 cebule 4 łyżki mąki pełnoziarnistej sól, pieprz Dodatkowo: 12 ziemniaków 4 pomidory 4 niecałe łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez około 8-10 min. Studzimy. Następnie rozgniatamy widelcem lub mielimy blenderem. Cebulę drobno siekamy. Mięso mielone przenosimy

Kuchnia MagdaLeny
Spaghetti bolognese 138

selera 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 250 g mięsa mielonego wołowego 200 ml czerwonego wina wytrawnego 400 ml passaty pomidorowej 250 ml mleka cukier sól, pieprz Przygotowanie: Boczek kroimy w paski. Wytapiamy na rozgrzanej patelni, dodając posiekane cebule, pokrojoną marchew i seler. Mięso mielone wrzucamy, rozdrabiając je. Zalewamy winem, odparowujemy. Zalewamy passatą, dodajemy listki

R'n'G Kitchen
Kluski ziemniaczane z pysznym farszem z mięsa i kapusty kiszonej 348

ugotowanych i przepuszczonych  przez praskę ziemniaków -1,5 szkl mąki ziemniaczanej -0,5 szkl mąki pszennej  -łyżeczka soli -2 jajka FARSZ -0,5 kg mięsa mielonego np zmielona łopatka lub szynka wieprzowa -1 średnia cebula -1 duży ząbek czosnku -garść suszonych grzybów lub 2 pieczarki -1 marchew -100g kapusty kiszonej -trochę oleju -pieprz  sól(...)oczkach. Wszystko podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki lub grzyby (grzyby suszone najpierw trzeba namoczyć by były miękkie) Kapustę kiszoną siekamy i dodajemy do całości,mieszamy i dodajemy mięso mielone. Całość dusimy do momentu aż mięso nie będzie surowe i doprawiamy solą i pieprzem oraz majerankiem. Farsz studzimy. *jeśli mięso puściło wodę odlewamy nadmiar płynu z farszu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Gulasz dyniowy z indykiem i fasolą 127

porcje): 500g mielonego mięsa z indyka szklanka upieczonych kawałków dyni 2 marchewki 3 łodygi selera mała puszka białej, drobnej fasoli 1 duża cebula 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka mielonej kolendry płaska łyżeczka słodkiej czerwonej papryki płaska łyżeczka suszonego tymianku łyżka siekanej natki pietruszki 250ml bulionu warzywnego 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku   Przygotowujemy warzywa(...)minut. Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, roztarty w dłoniach tymianek, kolendrę oraz słodką paprykę. Wszystko smażymy, cały czas mieszając, przez minutę.   Na patelnię dodajemy mięso mielone, rozdrabniamy drewnianą łyżką na drobne kawałki i smażymy, od czasu do czasu mieszając, aż zacznie się lekko zrumieniać – około 10-15 minut, na średnim ogniu

Smaczna Strona
Pieczarki faszerowane 202

upiec w piekarniku, będą mniej kaloryczne ;-) Zapraszam!!!   Składniki: 15 szt. większych pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko, kawałek sera żółtego lub kostka serka topionego, olej/oliwa do smażenia   Wykonanie: Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy(...)niego jajko i przyprawiamy solą i pieprzem.   Cebulkę drobno siekamy, dodajemy do mięsa. Dodajemy bułkę tartą, dokładnie mieszamy. Jeżeli mięso jest rzadkie dodajemy więcej bułki tartej. Pieczarki myjemy, usuwamy ogonki. W każdy kapelusz wkładamy kawałek żółtego sera lub serka topionego.   Przykrywamy go mięsem mielonym. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na brązowy kolor. Smażenie rozpoczynamy od strony pieczarki

Passion of Cooking
Paszteciki z mięsem mielonym, cebulką i serem żółtym 198

wiem co mnie tak naszło na ciasto francuskie. Chyba wygoda i możliwość stworzenia wielu przekąsek. Zostało mi mięso mielone, niewiele. Myślę, że ok. 150 gramów. Postanowiłam zrobić paszteciki. Podałam je z surówką z kapusty pekińskiej. Bardzo podobnej do tej, którą kiedyś robiłam z białej kapusty . Zjadłam jako obiad:) Niewiele, ale za to jakie(...)sycące! Składniki: 1 gotowy arkusz ciasta francuskiego ok. 150 gramów mięsa mielonego 1 mała cebula lub 1/2 większej 4 plasterki sera żółtego 1 jajko do posmarowania pasztecików Ciasto dzielimy na pół Następnie kroimy na 8 prostokątów Na patelni, bez tłuszczu i na małym ogniu, podsmażamy mięso mielone z cebulką. Ja nie soliłam, ponieważ mięso samo w sobie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 186

Polecam je Wam jako szybki obiad :) Składniki: * 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 2-3 łyżki bułki tartej * ulubione przyprawy do przyprawienia mięsa * sól, pieprz * 1 szklanka bulionu * 5-6 przecieru pomidorowego * mąka do obtoczenia klopsów * ewentualnie mąka+ woda do zaklepania sosu Wykonanie: Mięso mielone przyprawić według własnego smaku, dodać jajko i bułkę tartą(...)dobrze wyrobić. Następnie z mięsa uformować małe klopsiki, obtoczyć je w mące.W garnku zagotować bulion, do gotującego się dodać klopsy i gotować na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy, wymieszać i jeszcze gotować około 10 minut. W razie potrzeby sos zaklepać mąką wymieszaną z wodą

Zrób to smacznie
Tradycyjna biała kiełbasa 118

maszynce do mielenia mięsa. Boczek oraz podgardle również pokroić na mniejsze kawałki. W maszynce do mielenia mięsa zmielić na dużym sicie (np. 8 mm) pokrojone mięso, zaś boczek i podgardle do oddzielnego naczynia na mniejszym sicie (np. 4,5-6 mm). Do mięsa mielonego na większym sicie wsypać przyprawy (cukier, majeranek, pieprz, jałowiec i sól) oraz dodać czosnek. Wymieszać(...)dokładnie składniki, wlać szklankę bardzo zimnej wody, wyrabiać dokładnie masę (ok. 5 minut). Dodać zmielone podgardle oraz boczek, całość ponownie wyrabiać mięso ok. 10 minut, masa powinna być kleista. Przykryć folią spożywczą, odstawić do lodówki na 2 godziny. W tym czasie jelita wypłukać kilka razy w letniej wodzie, po czym zalać wodą i odstawić na dwie godziny. Po tym czasie

niecodziennikpary
Rolada z boczku i mięsa mielonego 128

Przygotowanie nadzienia – mięso mielone wrzucić do miski. Cebulkę i pora pokroić drobno, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać bułkę tartą i doprawić wszystkimi przyprawami. Masa powinna być dość dobrze doprawiona. Plaster boczku rozłożyć i obłożyć go doprawionym mięsem mielonym. Zawinąć roladę. Obwinąć nitką którą po upieczeniu zdjąć i wyrzucić. Mój boczek był dosyć gruby więc(...)już rolada będzie zarumieniona włożyć ją do woreczka do pieczenia. Natomiast na patelnię wlać wodę, dodać pomidorki przekrojone na pół, grzybki. Zagotować i doprawić solą. Wlać wszystko do mięsa. Dokładnie zamknąć. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C, położyć mięso na blaszce i piec godzinę i 20 minut. W połowie czasu zamieszać. Zostawić roladę w worku aż ostygnie. Gotowe. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti alla Bolognese 323

lepsze niż gotowiec ze słoika. Sos bolognese, to mięsny sos pochodzący z włoskiej Bolonii. Tradycyjnie używało się różnych rodzajów mięs pokrojonych w drobną kostkę. Dzisiaj jest to najczęściej mięso mielone. Dusi się ono z cebulą oraz z warzywami wraz z dodatkiem pomidorów. Moja wersja nieco odbiega od oryginału, ale zapewniam, że jest równie smaczna i co najważniejsze nieskomplikowana(...)garnku rozgrzewamy oliwę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w kostkę cebule i drobno posiekany czosnek. Opruszamy szczyptą soli i cukru. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso mielone. Smażymy, mieszając co jakiś czas, dopóki mięso nie zbrązowieje. Do garnka dolewamy czerwone wino. Całość gotujemy do momentu, aż alkohol odparuje a płyn się zredukuje o około

Jacob Tastes