mięso mielone - 23354 przepisów (strona:88/1557)

zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i brokułami 197

Zapiekanki z mięsem mielonym to dania treściwe i szybkie w przygotowaniu. Na dodatek smaczne i w moim domu bardzo lubiane. Mięso mielone zapiekane z ziemniakami i brokułami to pomysłowa propozycja na obiad lub kolację. Do mięsa można dodać brokuły świeże lub mrożone. Kremowy sos serowy, apetycznie przyrumieniony, jest doskonałym zwieńczeniem tego dania. składniki: 1/2 kg mielonego mięsa 1/2 kg brokułów 70 dag ziemniaków sól, pieprz 3 jajka 250 ml gęstej śmietany 30 dag żółtego sera wykonanie: Ziemniaki obieram i całe gotuję w osolonej wodzie około 25 minut. Po wystudzeniu kroję w plastry. Brokuły podzielone na różyczki wrzucam na osolony wrzątek i gotuję około 5 minut. Po ugotowaniu przelewam je na sitku zimną wodą, by pozostały

babka w formie
Przepis na spaghetti bolognese 155

parmezan i mięso mielone wraz z ziołami przeniesiesz się w świat prawdziwej śródziemnomorskiej kuchni.   Przepis na spaghetti bolognese Składniki dla 4 osób: 500g przecier pomidorowy 500g mięso mielone wieprzowo – wołowe 100g boczek wędzony 100ml czerwonego wina 2 cebule 1 mała marchew ¼ część selera 250ml bulionu 50ml słodkiej śmietanki 30% 2 liście laurowe Sól Pieprz Szczypta(...)oczkach, a boczek kroimy w drobną kostkę. Na głęboką dobrze rozgrzaną patelnię wlewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek, dobrze rozgrzewamy, wsypujemy pokrojony boczek, a po chwili wcześniej przygotowane mięso mielone i smażymy przez kilka minut. Do przesmażonego mięsa dodajemy pokrojoną cebulę, marchew i selera, zalewamy winem, dodajemy liście laurowe i smażymy razem przez następne około 10min. Dodajemy

Księga-Smaku
Zapiekanka gołąbkowa – gołąbki jak lazania 82

też z pewnością wam zasmakuje. Zapiekanka gołąbkowa – gołąbki jak lazania   Składniki na zapiekankę gołąbkową: mała kapusta włoska (około 800 g) 200 g ryżu basmanti lub białego 500 g mięsa mielonego (dałam z indyka, wieprzowe też może być) sól, pieprz Sos pomidorowy: 200 ml passaty pomidorowej 200 ml bulionu drobiowego sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka ostra, pół łyżeczki(...)minut. Stopniowo ściągamy liście, które robią się miękkie. Ze zdjętych liści odkrawamy grube nerwy liściowe. Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Pozostawiamy do wystudzenia. Surowe mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ryż i przyprawy. Całość wyrabiamy dokładnie ręką przez kilka minut, aby powstała jednolita masa. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Dno naczynia żaroodpornego

e-PrzepisyKulinarne
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MIĘSEM MIELONYM 157

łyżki drobno posiekanego szczypiorku Sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej 1 łyżka czosnku granulowanego Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Ziemniaki obieramy, kroję w kostkę, gotuję w osolonej wodzie tak by ziemniaki były lekko twarde. Odcedzamy. Mięso mielone smażę na rumiano. Dodaję świeży szpinak. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Mieszam(...)Szczypiorek myję a następnie drobno siekamy. Do ziemniaków dodaję mięso ze szpinakiem, mieszam. Dodaję składniki sosu mieszam. Przekładam do formy do zapiekania. Posypuję serem tartym. Piekę ok 25 min w 200 stopniach. Podaję na ciepło

Gotowanie Patki
Fasolka z mięsem mielonym i pomidorami 61

Danie jednogarnkowe z mięsem mielonym, kolorową fasolką, cebulą i nadającą świeżości natką pietruszki. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, 200 g mrożonej fasoli żółtej, 200 g mrożonej fasoli zielonej,  pomidory krojone z puszki, 3 duże cebule,  3 duże ząbki czosnku,  pół łyżki papryki ostrej, łyżeczka papryki słodkiej,  łyżka bazyli suszonej,  łyżka curry(...)minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy z patelni. Cebulę obieramy, kroimy w pół plastry podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy do fasoli.  Na patelnię wrzucamy mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Podsmażamy ok 10 minut, aż mięso będzie usmażone. Następnie dodajemy pomidory z puszki oraz fasolę - mieszamy. Całość dusimy na średnim ogniu przez około

Lena Gotuje
Szybkie pierogi z mięsem 114

Pierogi z mięsa mielonego to prosty przepis na szybki obiad. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji:  2-4osób Trudność przygotowania: średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI FARSZ : 600g mięsa mielonego drobiowego 1 duża cebula 1 czosnek 1 łyżka oleju szczypta soli szczypta pieprzu SKŁADNIKI CIASTO : 500 g mąki 300 ml gorącej wody 4 łyżki oleju do ciasta(...)łyżeczka soli Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy mięso pieprz i sól. 2. Usmażony farsz blendujemy lub mielimy maszynką do mięsa. 3. Mąkę przesiewamy na stolnicę robimy w środku dziurę i dodajemy stopniowo 4 łyżki oleju, łyżeczkę soli i gorącą wodę. Mąkę przekładamy początkowo nożem żeby się nie poparzyć a następnie ugniatamy ciasto ręcznie. Gotowe odstawiamy przykryte

karolgotuje
Gołąbki, sweterek i Borewicz. 137

zdjęcie. Domowe gołąbki Przygotuj garnek z pokrywką (lub dwa), nóż i deskę do krojenia, drewniane łopatki, miski, maszynkę do mielenia mięsa, patelnię, brytfannę, ewentualnie tarkę. Przygotuj składniki: 1 główkę białej kapusty, 1 cebulę, 0,5 - 1 kg mięsa mielonego, sól, pieprz czarny mielony, czerwoną paprykę mieloną, tłuszcz do smażenia, czerstwą bułkę, 1-2 jajka, bułkę tartą, wodę(...)się przygotowaniem farszu. Jajko sparz wrzątkiem. Bułkę namocz w wodzie lub mleku. Cebulę obierz i pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce. Mięso przełóż do miski. Do zmielonego mielonego mięsa wbij jajko, dodaj do niego namoczoną bułkę, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Na przestudzonych liściach kapusty układaj porcję farszu i zwijaj gołąbki. Na patelni dobrze

blog.moje-pasje.info
Makaron penne z mięsem mielonym 169

też na przekór użyłam makaronu penne a nie spaghetti, ot tak.  Makaron penne z mięsem mielonym  składniki: 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 250 g wieprzowego mięsa mielonego 1/2 szklanki bulionu 1 mała puszka pomidorów 100 ml pomidorowej pasaty (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron penne z mięsem mielonym  wykonanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy posiekany drobno czosnek i smażymy przez kilka sekund. Pamiętajmy o tym, że czosnek bardzo szybko się przypala! Następnie dodajemy mięso, zalewamy bulionem i smażymy przez około 4 minuty. Następnie dodajemy puszkę pomidorów i pomidorowej pasaty. Doprawiamy solą, pieprzem, suszoną bazylią, oregano i smażymy przez około 10 minut albo do momentu aż sos zacznie gęstnieć

Delusional Trine
Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym 97

upiec w piekarniku! Pomysłów jest mnóstwo, a wszystko zależy od tego, co akurat macie w lodówce. I tak u mnie znalazła się musztarda, śmietana i kawałek marchewki (i oczywiście mięso mielone). Czy da się z tego zrobić obiad? Oczywiście! A że wyszedł tak dobry, to postanowiłam się z nim podzielić i tak oto powstał właśnie przepis na drobiowe(...)podstawie wykorzystanych składników; wartości bez dodatków Przygotowanie Bułkę namaczamy w mleku, aż cała nasiąknie i stanie się miękka. Następnie odciskamy ją z płynu i wkładamy do miski razem z mięsem mielonym. Jeśli akurat nie macie czerstwego pieczywa, to dodajcie 3 łyżki bułki tartej i około 6 łyżek mleka do mięsa. Dodajemy majeranek, sól, pieprz oraz jajko. Cebulę kroimy

Analiza Smaku
Klopsiki wesołe żółwiki 174

cienkich parówek 1 średnia cebula 8 ziaren pieprzy czarnego Masło klarowane lub olej do podsmażenia drobno pokrojonej cebulki Sól, pieprz mielony czarny do smaku Majeranek 1 jajko Bułka tarta Kilka plastrów żółtego sera bez dziur Przygotowanie: Mięso mielone przyprawić, dodać do niego podsmażoną wcześniej cebulkę, całe jajko oraz bułkę tartą w takiej ilości jak na kotlety mielone. Muszą być zwarte ale nie za suche. Z przyprawionego mięsa mielonego uformować dość duże klopsy.  Z końcówek parówek zrobić nóżki nacinając końcówki jak łapki oraz główki nacinając buźkę i wcisnąć w uformowany klopsik. W główkę żółwika wcisnąć ziarenka pieprzu jako oczka. Ze środkowych części parówek zrobić ogonki.  Tak przygotowane żółwiki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem

W garach u Gosi
Jednogarnkowe danie z ryżem, mięsem mielonym i dynią 149

puszka krojonych pomidorów (u mnie CIRIO z czosnkiem) sól, pieprz Dynię kroimy w kostkę. Mięso mielimy. Cebulę kroimy w kostkę. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Dodajemy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy mięso mielone. Wszystkie przyprawy łączymy ze sobą i dodajemy do mięsa (łącznie z solą oraz pieprzem), mieszamy

Smaki Na Talerzu
5 przepisów na sylwestrowe przekąski 137

kurczakiem i ciecierzycą, koreczki z twarogowym serem paneer, który zrobicie sami, kuleczki serowe i warzywa z dipami. PASZTECIKI Z MIĘSEM MIELONYM PRZYGOTOWANIE: 30 minut SKŁADNIKI: – 400-500 g mięsa mielonego z indyka – 2 łyżki pasty Madras Patak’s Paste Pots – 1 jajko – 2-3 łyżki bułki tartej – arkusz ciasta francuskiego – ziarna sezamu(...)posypania pasztecików Przygotowanie: Do mięsa mielonego z indyka dodaj jajko, pastę Tikka Masala Patak’s i bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszaj. PATAK’S MADRAS PASTE POTS – to pasta przyprawowa, w której znajdziesz kompozycje przypraw w oleju. W opakowaniu Paste Pots znajdziesz dwie nieduże porcje pasty. Idealnie nadają się do marynowania lub do dodania do sosu

nietylkopasta.pl
Chili con carne 127

Pikantne danie z mięsa mielonego, z fasolką, kukurydzą w sosie pomidorowym z dodatkiem ostrych przypraw: czosnku, chilli, pieprzu ziołowego.  Składniki: 500 g mięsa mielonego,  duża cebula,  papryka czerwona, pomidory krojone w puszce, fasola czerwona w puszce puszka kukurydzy łyżeczka chilli w proszku,  4 ząbki czosnku,  łyżeczka oregano, szczypta kminu rzymskiego, szczypta pieprzu ziołowego(...)sól łyżka masła 100 mi bulionu Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce masła wraz z czosnkiem przyciśniętym przez praskę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodajemy mięso mielone, które podsmażamy przez ok 10 minut. W tym czasie mięso powinno być gotowe. Dodajemy bulion pozostałe przyprawy oraz pomidory, odsączone z zalewy fasolę i kukurydzę. Mieszamy.  Dusimy

Lena Gotuje
Faszerowana papryka w dwóch smakach 136

opakowanie mięsa mielonego 1 torebka ryżu białego 1 cebula sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięsa mielonego, suszone pomidory, papryczka chili farsz wegetariański: pieczarki 1 cebula ser zółty sól, pieprz, przyprawa śródziemnomorska Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, usmażyć dodając przyprawy.  W tym czasie gotujemy ryż- ok 12 min :D,po odcedzeniu(...)rozcinamy woreczek i wsypujemy ryż do mięsa Podobnie wykonujemy drugi farsz, na początek należy zeszklić cebulkę, dodać pokrojone pieczarki, dusić do zmiękczenia pieczarek, przyprawić. Zetrzeć ser na dużych oczkach. Nie dodawać na razie do pieczarek. Wydrążyć papryki, nie wyrzucając "kapeluszy". Oczyścić środek z pestek. Tak przygotowane papryki umieszczamy w żaroodpornym naczyniu. Włączamy piekarnik na 180 stopni. Napełniamy papryki farszem

MarciochaKucharzy
Kalarepa faszerowana mięsem mielonym 69

farszu, to oczywiście możecie kombinować. U nas akurat był chcieizm na mięso mielone w sosie pomidorowym. Składniki: 3 kalarepy 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 300 ml passaty pomidorowej 1 szklanka wody szczypta mielonej chili (lub więcej) szczypta cynamonu 1 łyżeczka oregano 1 gałązka natki pietruszki (opcjonalnie(...)sól pieprz olej rzepakowy Pokrojoną w drobną kostkę cebulę, plasterki selera i rozdrobnione ząbki czosnku smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy mięso mielone, całość smażymy około 5 minut. Do mięsa dolewamy passatę i wodę, dodajemy chili, cynamon, oregano, sól i pieprz. Gotujemy na wolnym ogniu do zredukowania płynów, odstawiamy. Kalarepę obieramy, kroimy na pół i wydrążamy

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania