mięso mielone - 23354 przepisów (strona:882/1557)

Sałatka z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym 113

przepis na sałatkę z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym do ulubionych i sięgnąć po niego już teraz lub jesienią. Składniki na sałatkę z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym pieczone mięso z gęsi 1 opakowanie mixu sałat 1 opakowanie świeżego szpinaku 1 średni granat Sos musztardowo-miodowy: 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku(...)miodowy: W miseczce wymieszać miód, musztardę oraz sok z cytryny. Dodać oliwę z oliwek, energicznie wymieszać. Sos doprawić do smaku solą oraz mielonym pieprzem. Wykonanie Liście sałat oraz szpinak wyłożyć na talerz, położyć na nich porwane mięso pieczonej gęsi. Całość udekorować pestkami granatu oraz polać sosem. Sałatkę z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym podawać jako samodzielne danie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary
Szakszuka z chorizo i papryką (shakhouka) 98

Szakszuka z kuchni tunezyjskiej to pyszne i syte śniadanie składające się z jajek sadzonych śccinanych w sosie pomidorowym, czesto doprawianych mielonym kminkiem. To świetna forma ciepłego śniadania. Według własnych preferencji można urozmaicić ją ulubionymi dodtkami, jak mięso czy warzywa. W ostatni weekend gościła u nas w towarzystwie papryki i chorizo. Składniki (2 porcje) -1 puszka pomidorów

Zielona Kuchnia
Kotlety mielone z botwinką 68

sercem. A na obiad miały być mielone  z brokułem… Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny pół pęczka botwinki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 kajzerka pół szklanki mleka 1 jajko 1 płaska łyżka majeranku sól pieprz olej rzepakowy Kajzerkę rozdrabniamy i zamaczamy w mleku na 10 minut. Do mięsa wrzucamy odciśniętą bułkę, rozdrobniony czosnek, pokrojoną(...)jajko, przyprawy, wszystko dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na pół godziny. Botwinkę dokładnie myjemy i szatkujemy (razem z liśćmi). Do mięsa dodajemy botwinkę, mieszamy. Formujemy kotlety i smażymy na wolnym ogniu, około 5 minut z każdej strony, do zrumienienia. Artykuł Kotlety mielone z botwinką pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kotlet schabowy po myśliwsku. 177

Krzysztof Jaracz Składniki : Mięso : 1 kg schabu bez kości Zalewa : 3 jajka 2 płaskie łyżki majeranku odrobina mielonego jałowca 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4-5 ząbków czosnku ( przecisnąć przez praskę ) 3 łyżki keczupu 1 łyżka musztardy 8-10 łyżek oleju sól Surówka : 80 dkg kiszonej kapusty  1 średnie jabłko 2 łyżki oleju 2-3 łyżki cukru Przygotuj również(...)tłuszcz do smażenia Sposób wykonania : Schab poporcjuj w plastry, rozbij lekko tłuczkiem. Składniki na zalewę wymieszaj, zmiksuj dokładnie w misce lub rondlu. Włóż do niej rozbite plastry mięsa, przykryj pokrywką. Pozostaw na 3-4 dni w lodówce (4-6 C ), aby kotlety nasiąkły zalewą. Każdy dzień trzeba kotlety zamieszać, obrócić w zalewie. Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż kotlety

Przepisy i porady kulinarne
Steak wołowy z sosem z zielonego pieprzu 271

Dzisiaj postanowiłem sobie kulinarnie dogodzić. W końcu są Mikołajki. A co może być lepszego niż wielki soczysty kawał mięsa wołowego z pysznym sosem na bazie śmietany, whisky i zielonego pieprzu? Niewiele znam takich rzeczy. A biorąc jeszcze pod uwagę argument, że danie można przygotować w pół godziny po prostu nie mogłem sobie go odmówić. Do przygotowania dania użyłem: Steaka(...)gram), 1 ząbka czosnku, 50 ml whiskey, 30 gram masła, 2 łyżeczek marynowanego zielonego pieprzu, 100 ml śmietany 30%, oliwy, czarnego świeżo mielonego pieprzu, soli. Jak zawsze powtarzam najważniejsze do przygotowania pysznego steaka jest dobrej jakości mięso wołowe. Ja dzisiaj użyłem antrykotu, ale dobry steak może być równie dobrze przygotowany z rostbefu lun polędwicy. Najważniejsze jest, aby zwrócić uwagę

Wyprawy kulinarne
Kiełbasa resztkowa z szynkowaru 240

Wielbłąda. Składniki  - waga mięsa podana po oczyszczeniu go z błon i ścięgien łącznie 0.65 kg 0.2 kg chudego mięsa z szynki 0.2 kg mięsa z łopatki 0.15 kg mięsa z golonki wieprzowej 0.1 kg chudego podgardla 12 do 15 gramów soli peklowej w zależności od upodobań smakowych (do obliczeń korzystałem z kalkulatora na stronie sklepu naszego Kolegi Miro - link(...)szczypta gałki muszkatołowej *** opcjonalnie 1 g mielonej ostrej papryki *** opcjonalnie szczypta ziela angielskiego jeśli nie dodajemy skórki pomarańczowej *** opcjonalnie mała szczypta mielonych goździków Sprzęt szynkowar garnek, w którym zmieści się Wasz szynkowar 2 termometry do mięsa woreczki do szynkowaru lub osłonka barierowa Przygotowanie Mięso z szynki i łopatki pokroić na małe kawałki o  wymiarach około 1,5x1.5

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
kapusta biała jak bigos... 181

minutach wodę odlać z kapusty na gorącym smalcu zrumienić pokrojone mięso, białą kiełbasę parzoną i śląską, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać z 5 minut i co jakiś czas zamieszać wlać do mięsa zmiksowany sok z pomidorów i zagotować dodać kapustę, przyprawę do bigosu, cukier, kucharka, pieprz mielony, wszystko dobrze wymieszać wlać wodę i pod przykryciem gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Karkówka pieczona z selerem i koperkiem 96

koperkiem. Aromatyczne i soczyste mięso z lekką nutą pikantności, które świetnie sprawdzi się na codzienny obiad. Karkówka jest smacznym i łatwym do obróbki mięsem. Mięso powinno być dobrej jakości i z umiarkowaną ilością tłuszczu. Przy zakupie najlepiej wybierać kawałki średniej wielkości, gdyż te duże mogą pochodzić ze starszych osobników i po upieczeniu mięso będzie niesmaczne. Ilość porcji: 5 Karkówka pieczona(...)karkówki wieprzowej 4 łodygi selera naciowego 2 papryczki chili wiązka koperku 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki pieprzu naturalnego sól olej do smażenia Jak zrobić karkówkę pieczoną z selerem i koperkiem? Mięso pokroić na plastry o grubości 1,5 - 2 cm, oprószyć solą i obsmażyć. Cebulę obrać i pokroić w pióra, czosnek zaś

Gotuj w domu
Gulasz wołowy 161

pszenna 5 łyżek , majeranek 1 łyżeczka, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 4 ziarna, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra do smaku, s ó l, pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę i obtaczamy w m ą ce pszennej. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy mięso. Smażymy

kulinarne odsłony pati
Makaronowa zapiekanka z wolowina (frittata z wołowina) czyli Niedzielne Mielenie odc.28 200

Przyznam szczerze, że poza warsztatami, nie miałam w reku tak pięknego kawałka mięsa!!! Na szczęście w lodówce jeszcze jedna paczka krzyżowej czeka, i na święta będą zrazy... Ale nie o pieczeni i zrazach miało dzisiaj być! w ubiegłą niedzielę przygotowałam zapiekankę z warzyw, makaronu i mielonego wołowego. Może nie wygląda powalająco ale jest bardzo smaczna, nie rozwala się(...)cheddara po 1 cebuli i marchewce, obranej i posiekanej oliwa do  smażenia 500 g mielonej wołowiny 2 szkl. przecieru pomidorowego sól, pieprz 300 g makaronu spaghetti 3 jajka natka pietruszki Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Smażymy warzywa a gdy zmiękną dodajemy mięso i mieszając smażymy aż przestanie być różowe. Dodajemy przecier, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gołąbki z kapusty włoskiej 194

zrobienia :) Składniki gołąbków: 1 średnia kapusta włoska 200 g ryżu białego 1 kg mielonej karkówki 3 średnie cebule 2 ząbki czosnku ol ej (kilka łyżek ) sól pieprz mielony 1 czubata łyżeczka majeranku 4 grzybki suszone (polecam Skworcu ) Ponadto: 2 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu czarnego 2 listki laurowe około 3 szklanki wywaru warzywnego Wykonanie: Przygotowanie farszu: Ryż(...)zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i całość podsmażamy jeszcze około 2 minuty. Grzyby dokładnie płuczemy i drobno kroimy. Mięso łączymy z cebulą, grzybami i ryżem. Dodajemy sól (1,5 płaskiej łyżeczki), pieprz mielony (2 płaskie łyżeczki), majeranek. Całość dokładnie wyrabiamy. Przygotowanie kapusty i zawinięcie gołąbków: Kapustę wkładamy do garnka z gorącą, osoloną wodą - głąbem

Smak mojego domu
Królik w śmietanie z porem 315

święta i większe okazje. Bardzo smaczne danie na rodzinny, niedzielny obiad :) 1 tuszka królika sól pieprz czarny mielony mąka pszenna 1 por olej rzepakowy do smażenia 1 liść laurowy 4 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka śmietanki kremówki 30% pieprz ziołowy Mięso z królika pokroić na części, natrzeć solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na około godzinę. Królika obtoczyć

https:KKuchniaMniam
Karkówka w pikantnej marynacie z dodatkiem kawy 179

oliwy z oliwek – 1 łyżka sosu sojowego – 3 łyżki cukru trzcinowego – 1,5 łyżki drobno mielonej kawy – 1 łyżeczka papryki cayenne – 1/2 łyżeczki kurkumy – 1 łyżeczka estragonu – sól i pieprz wg smaku Mięso umyć, osuszyć, ponakłuwać. Czosnek przepuścić przez praskę, estragon rozetrzeć w dłoniach. Składniki na marynatę wymieszać w misce. Mięso włożyć

Smaki Armine
Polonezy 159

Składniki  40 dag schabu lub polędwicy 30 dag pieczarek koncentrat pomidorowy 3 cebule łyżka musztardy mąka tłuszcz papryka mielona sól pieprz Sposób Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Mięso pokroić w plastry, bardzo cienko rozbić. Na każdym kawałku mięsa ułożyć wałeczki z nadzienia, zwinąć w rulon. Panierować

Kuchenne aromaty
Plastry wołowiny z marynowanym burakiem, truskawką z bazyliowym majonezem 129

bazyliowym przygotowaliśmy pod okiem  Agaty Wojdy, podczas warsztatów zorganizowanych przez  Niemiecki Instytut Wina   750 g oczyszczonego rostbefu, marynata do mięsa : kilka gałązek rozmarynu, 1,5 główki młodego czosnku, pieprz młotkowany (może być grubo mielony) sól wędzona, 3 łyżki miodu, sałatka z buraków : 5 – 6 ugotowanych młodych buraków, 3 okrągłe szalotki, 6 truskawek, 500 ml soku jabłkowego(...)łyżka octu, pęczek bazylii, pęczek liści rzodkiewki (oczywiście młodych liści), 100 g uprażonych pestek słonecznika, 1 czubata łyżka cukru, oliwa grzanki : chleb na grzanki, oliwa, ser typu Parmezan, Pecorino Mięso : Rostbef posmarować miodem, oprószyć pieprzem, obłożyć ząbkami czosnku (główki czosnku rozdzielamy na ząbki, ale nie obieramy ich z łupiny) i rozdrobnionym rozmarynem. Odstawić na kilka godzin. Nastawić piekarnik

królestwo garów

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję