mięso mielone - 23354 przepisów (strona:885/1557)

Schab pieczony w kapuście kiszonej 227

kapusty kiszonej 2 łyżki mąki 2 łyżki oleju 2 liście laurowe 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki mielonego kminku sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Schab kroimy na trzy części i rozbijamy tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety. Nacieramy solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy kotlety około 3 minuty z każdej strony

My Culinary Art
Schab pieczony 120

dobrej świni, a konkretnie schab, który upieczemy w całości! Będzie po upieczeniu tak samo dobry jako porcja mięsa do drugiego dania na ciepło, jak również na zimno jako mięso w kanapkach, nadając tymże wyjątkowego smaku! Gwarantuję, że w tym wykonaniu jest to mięso aksamitnie soczyste, pobudzające wszystkie zmysły konsumującego! Zatem zachęcam do upieczenia tego "wyjątkowego kawała świni", a szczegóły(...)schabu z kością 1 łyżka mielonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej kozieradki 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 3 łyżki majonezu       Przygotowanie:       Mięso myjemy, osuszamy i nakłuwamy. Przyprawy mieszamy z majonezem

R'n'G Kitchen
Kruche polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym 118

musztardowym Szybki i niezwykle smaczny obiad. Soczyste, delikatne i idealnie kruche mięso wieprzowe duszone w pysznym i bardzo aromatycznym sosie. Polędwiczki możemy podać z ziemniaczkami, makaronem albo kaszą i ulubioną surówką. Polecam!     Składniki: ok 600g polędwiczek wieprzowych – 2 średnie sztuki przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka 2 cebule 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki miodu(...)łyżeczka mąki – opcjonalnie olej do smażenia 1 łyżka posiekanej zieleniny (np. pietruszka, szczypiorek, koperek)       *** Polędwiczki kroimy około 1 centymetrowe plastry *** *** Pokrojone mięso oprószamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor *** *** Podsmażone polędwiczki przekładamy na talerz, a na tym samy m tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę

Blog z Apetytem
Szarpana wołowina (pulled beef) 106

Zgłupiałam. Spróbowałam dziś pieczonej wołowiny i zgłupiałam. Nie przepadam za mięsem, sami wiecie. To nad czym pracowałam od czwartku, a co miałam okazję spróbować dopiero dziś…. brak mi słów. Mięso jest upieczone na śmierć (siedziało w piekarniku w końcu 10 godzin), leżakowało sobie w pysznym sosie, parę dodatków i jest NIEBO. Ciężko będzie mi przejść na wegetarianizm po takim(...)pomidorów 1 łyżka miodu 1 łyżka octu winnego (ja użyłam z cherry) 1 gałązka rozmarynu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 0,5 łyżeczki mielonej chili (lub więcej) 2 liście laurowe sól pieprz olej rzepakowy Zacznę może od tego, że mięso nie może być za chude. Nie szukajcie najładniejszego, musi mieć chociaż odrobinę tłuszczu. Wołowinę solidnie doprawiamy solą

Kardamonovy
Marynowane kotlety drobiowe 279

czubata łyżeczka drobnej soli pół łyżeczki mielonego pieprzu 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka majeranku 1 przeciśnięty ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku suszonego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1 czubata łyżka ketchupu 1 łyżka majonezu       *** Filety z kurczaka przecinamy wzdłuż na połówki *** *** Kotlety delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa *** *** W misce umieszczamy wszystkie składniki marynaty

Blog z Apetytem
Szaszłyki z Kurczakiem w Jogurtowej Marynacie z Ziemniakami z Szałwią i Rozmarynem 203

grubą kostkę. W misce wymieszałam przyprawy, oliwę i jogurt na gładką jednolitą masę, do której włożyłam pokrojone mięso z kurczaka, wymieszałam, miskę przykryłam folią spożywczą i odstawiłam na kilka godzin do lodówki (ok. 6 godzin). Pieczarki: kilka pieczarek  papryka mielona słodka oliwa lub olej sól ziołowa Pieczarki wyczyściłam i każdą przekroiłam na połowę. Spryskałam oliwą i posypałam papryką(...)oliwą i sokiem z cytryny. Tak czekają na szaszłyki aż będą gotowe, bo piekę i szaszłyki i ziemniaki jednocześnie. Sposób przygotowania: Na patyczki do szaszłyków nadziewam w kolejności pieczarki, mięso, ananas i tak dalej :) Przygotowane wcześniej ziemniaki przekładam do dwóch małych miseczek lub do jednej małej formy. Wszystko wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 -200 stopni i piekę

Blondynka Gotuje
Pasztet drobiowy - domowy 1652

wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Waga mięsa razem z kością i skórą. Kto chce może zamienić część udek na pierś kurczaka. To już indywidualna sprawa jaki kto pasztet lubi. Ja zdecydowanie bardziej wolę ten z samych udek, to dużo smaczniejsze mięso na pasztet niż filet.  W dużym garze zagotuj 2 litry wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, cebulę(...)obrane warzywa i czyste mięso razem ze skórą. Kto chce mieć mniej kaloryczny pasztet może usunąć skórę.  Nie solimy, wolno gotuj aż mięso zacznie się rozpadać.  Wyjmij mięso oraz warzywa z wywaru i pozwól im ostygnąć. Następnie oddziel mięso od kości zmiel w maszynce na drobnych oczkach razem z warzywami. W czasie mielenia co jakiś czas ( aby równo

Dieta moja pasja
Lekkie, pieczone kotlety mielone 114

mimo że nie smażone, to takie pyszne. Podaję więc Wam przepis * abyście i Wy zaskoczyli swoją rodzinę :) Składniki na 14 dużych kotletów: 1 kg mięsa wieprzowego u mnie szynka zrazowa 1/2 kg mięsa wołowego u mnie szponder 200 gr surowego boczku** 2 duże cebule 3 kajzerki 200 ml mleka do namoczenia kajzerek około 200 ml 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka(...)masła (około 14 łyżeczek masła) w temp. pokojowej Kajzerki namoczyć w mleku, wycisnąć. Mięso umyć, pokroić na małe kawałki. Cebulę, czosnek obrać. Mięso, cebule, czosnek, bułki zmielić. W maszynce z drobnymi oczkami. Dodać jajka, przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszać. Formować kulki z mięsa wielkości około 4-5 cm, następnie lekko je spłaszczać w dłoniach. Obtaczać w bułce tartej, układać na wyłożonej

moj przepis na
Lekkie, pieczone kotlety mielone 116

mimo że nie smażone, to takie pyszne. Podaję więc Wam przepis * abyście i Wy zaskoczyli swoją rodzinę :) Składniki na 14 dużych kotletów: 1 kg mięsa wieprzowego u mnie szynka zrazowa 1/2 kg mięsa wołowego u mnie szponder 200 gr surowego boczku** 2 duże cebule 3 kajzerki 200 ml mleka do namoczenia kajzerek około 200 ml 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka(...)masła (około 14 łyżeczek masła) w temp. pokojowej Kajzerki namoczyć w mleku, wycisnąć. Mięso umyć, pokroić na małe kawałki. Cebulę, czosnek obrać. Mięso, cebule, czosnek, bułki zmielić. W maszynce z drobnymi oczkami. Dodać jajka, przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszać. Formować kulki z mięsa wielkości około 4-5 cm, następnie lekko je spłaszczać w dłoniach. Obtaczać w bułce tartej, układać na wyłożonej

moj przepis na
Lekkie, pieczone kotlety mielone 156

mimo że nie smażone, to takie pyszne. Podaję więc Wam przepis * abyście i Wy zaskoczyli swoją rodzinę :) Składniki na 14 dużych kotletów: 1 kg mięsa wieprzowego u mnie szynka zrazowa 1/2 kg mięsa wołowego u mnie szponder 200 gr surowego boczku** 2 duże cebule 3 kajzerki 200 ml mleka do namoczenia kajzerek około 200 ml 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka(...)masła (około 14 łyżeczek masła) w temp. pokojowej Kajzerki namoczyć w mleku, wycisnąć. Mięso umyć, pokroić na małe kawałki. Cebulę, czosnek obrać. Mięso, cebule, czosnek, bułki zmielić. W maszynce z drobnymi oczkami. Dodać jajka, przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszać. Formować kulki z mięsa wielkości około 4-5 cm, następnie lekko je spłaszczać w dłoniach. Obtaczać w bułce tartej, układać na wyłożonej

moj przepis na
Lekkie, pieczone kotlety mielone 183

łyżeczek masła) w temp. pokojowej Kajzerki namoczyć w mleku, wycisnąć. Mięso umyć, pokroić na małe kawałki. Cebulę, czosnek obrać. Mięso, cebule, czosnek, bułki zmielić. W maszynce z drobnymi oczkami. Dodać jajka, przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszać. Formować kulki z mięsa wielkości około 4-5 cm, następnie lekko je spłaszczać w dłoniach. Obtaczać w bułce tartej, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce(...)termoobiegiem dwie blaszki na raz przez 25-30 min.** Smacznego! Jeżeli macie sprawdzone przepisy na kotlety mielone to podzielcie się ze mną przepisem * Można oczywiście wykorzystać swój ulubiony i sprawdzony przepis na kotlety i również je upiec. ** Im większy udział mięsa tłustego, tym kotlety będę mniej suche. *** Czas pieczenia uzależniony jest od piekarnika oraz od wielkości kotletów

moj przepis na
Schab w ananasowej glazurze 199

Wydawałoby się, że takie połączenie marynaty z mięsem nie będzie smaczne. A wręcz przeciwnie. Schab jest kruchy ale przeniknięty smakiem soku ananasowego, imbiru i chili. Dzięki mące kukurydzianej na wierzchu powstała skorupka, która zatrzymała wszystkie smaki. Schab podałam na talerzu  Jesień PORCELANA BOGUCICE 1 kg schabu wieprzowego (w całości) 1 łyżka lubczyku(...)łyżeczki marynaty do mięs 1 szklanka soku ananasowego (z puszki) 1 łyżeczka tartego chrzanu 1 łyżeczka imbiru 0,5 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżki mąki kukurydzianej Schab nacieramy lubczykiem oraz marynatą do mięs. Mięso owijamy szczelnie folią aluminiową i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przygotowujemy glazurę. W garnku mieszamy sok ananasowy, imbir, chrzan, przyprawę chili

VioletoweKucharzenie
Paprykowe skrzydełka 371

Świetna marynata nadaje mięsu niezwykłego aromatu, soczystości oraz "pazura" ostrości. Połączenie kolendry i octu jabłkowego uwalnia głębie smaku mięsa drobiowego. Składniki - 1 kg skrzydełek kurczaka   Marynata  - półtorej łyżki słodkiej papryki  - łyżeczka pieprzy cayenne  - pół łyżeczki mielonej kolendry  - 2 łyżki octu jabłkowego  - 3 łyżki przecieru pomidorowego  - 3 łyżki oliwy  - sól Drogi internauto(...)bloga  aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Mięso umyć, osuszyć. Składniki marynaty połączyć ( prócz soli ), zamarynować mięso, odstawić na kilka godzin ( najlepiej na całą noc ). Mięso wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego

Świat Smaku
Biała kiełbasa na ostro - z jalapeno, papryką i kolendrą 139

golonka) Woda 5-7% wagi mięsa (250-350 ml na podaną wyżej ilość mięsa) Przyprawy na kg mięsa: sól kamienna niejodowana 18 g pieprz czarny 3 g czosnek świeży 5 g kolendra liściasta 2 g papryka mielona 5 g suszone płatki papryczki jalapeno 6g Dodatkowo: jelita wieprzowe fi 26/28 (Ø36 mm po napełnieniu), użyłam(...)wprawnej ręki nawet 1m/1kg) Przygotowanie: Przygotować jelita: opłukać w zimnej wodzie z soli, następnie zalać zimną wodą i namoczyć przez 30 min. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, takie do zmielenia. Podczas krojenia z łopatki, szynki i golonki wykroić błony i ścięgna, nie będą nam potrzebne. Każdą klasę mięsa odkładać do osobnych naczyń - każde będzie inaczej rozdrobnione. Mięso zmielić

Kocham..lubię..gotuję..
Gulasz z indyka i dyni 211

ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta chili cayenne  sól świeżo mielony pieprz 2 szkl. bulionu drobiowego 2 łyżki oleju natka pietruszki Filet pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Kiedy mięso będzie rumiane,dodać posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę przyrumienić,zalać bulionem,przykryć patelnię i dusić 10 minut. Paprykę pozbawić nasion

Kolorowa kuchnia Elki