mięso mielone - 23354 przepisów (strona:749/1557)

GULASZ Z ZIEMNIAKAMI 239

pieczarek kilka małych ziemniaczków łyżka koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju  liść laurowy ziele angielskie majeranek tymianek  kminek mielony słodka i ostra mielona papryka sól, pieprz łyżka ostrej musztardy Wykonanie : Mięso umyć, oczyścić z ew.błon, pokroić w dużą kostkę, posypać papryką, majerankiem, mielonym kminkiem, tymiankiem, dodać łyżkę musztardy, wymieszać i włożyć do lodówki(...)patelni rozgrzać olej, dodać mięso, mieszając  smażyć, aż mięso zarumieni się ze wszystkich stron.  Gdy będzie już zrumienione, dodać   posiekaną  cebulę,  posiekany drobno czosnek i pokrojoną białą część pora. Posypać solą i pieprzem i smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Następnie  podlać mięso szklanką wrzątku, dorzucić liść laurowy, ziele angielskie i dusić

Walijskie Pichcenie
MEDALIONY DROBIOWE 199

bardzo smaczne kotleciki. Kotleciki, które w środku są soczyste, a na zewnątrz chrupiące. Jednak to nie są kotlety mielone. Takimi będą zajadać się dzieci, bo przypominają nuggetsy. Nikt się im nie oprze. Prosty przepis, a smaczny. ~~SKŁADNIKI~~ mięso gulaszowe drobiowe ok. 400 g.  żółtko z 1 jaja ząbek czosnku drobno posiekany majeranek(...)łyżeczka sól peklowa 1/2 łyżeczki przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka pieprz 1/4 łyżeczki bułka tarta 2 łyżki bułka tarta kukurydziana do obtoczenia  olej rzepakowy do smażenia ~~METODA~~ Mięso zmielić w maszynce do mielenia. Doprawić czosnkiem, majerankiem, pieprzem, solą, przyprawą uniwersalną. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na noc lub conajmniej kilka godzin.  Na następny dzień dodać żółtko i bułkę tartą

Kuchnia Paulettes
Pulpety z gotowanego mięsa drobiowego 226

ziołowy, papryka mielona. liść laurowy cebula, 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżki pokrojonego świeżego koperku kilka łyżek koncentratu pomidorowego, majeranek Przygotowanie: Ugotowane mięso zmielić, dodać jajka, sól, przeciśnięty czosnek, pieprz mielony, kaszę mannę, szczyptę majeranku, koperek i wyrobić dokładnie Z masy uformować małe okrągłe pulpeciki, wrzucać je na wrzątek z liściem laurowym, pieprzem i cebulą, gotować(...)Warto zrobić taką próbę :) Pulpety nie są może szczytem kulinarnych osiągnięć, ale jeśli mamy już takie mięso, (najczęściej z rosołu) i nie ma na nie amatorów to pulpeciki będą odmianą:) Gotujemy je w wodzie z pokrojoną cebulą, liściem laurowym i kilkoma ziarnami pieprzu mielonego. A sos proponuję zrobić wg tego przepisu  ( od punktu

Proste Potrawy
Grillowane roladki z indyka nadziane kiełbaskami i cukinią, z talarkami, kukurydzą i karmelizowaną marchewką 188

cukinia, ok. 200 g młodej marchewki, 3 szt. dużych młodych ziemniaków, 1 kolba świeżej kukurydzy, olej rzepakowy, 1 płaska łyżeczka cukru, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Mięso z indyka rozbijamy jak najcieniej, doprawiamy solą i pieprzem. Po długości układamy na nich plastry cukinii. Następnie po szerokości układamy po jednej kiełbasce śląskiej i zawijamy

Moniki Smakołyki
Salceson wieprzowy na skórkach 212

resztą surowca oprócz skórek i płuc. Do łopatki 19 g/kg peklosoli a do reszty surowca 18 g/kg soli nie jodowanej. Po tym czasie zaczynamy parzenie łopatki woda 70 stopni mięso parzymy do 65 stopni. Wyjmujemy do ostygnięcia .Następnie do wody wrzucamy skórki, głowę, słoninę ,podgardle i serca. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Wyjmujemy do ostygnięcia. Odlewamy około 2 litry(...)kawałki jakie nam pasują -serca tniemy w paski -płuca mielimy na sitku 3 mm -skórki i podgardle połowę mielimy na 3 mm resztę tniemy w paski -mięso z głowy ładniejsze kawałki tniemy gorsze mielimy na 3 mm -słonina tniemy w paski Następnie wszystko dokładnie mieszamy dodajemy wszystkie przyprawy i sól do smaku oraz wywar. Masa ma być dość luźna

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
KARCZEK PIECZONY W WINIE 293

Karczek pieczony w ciemnym, wytrawnym winie jest wyjątkowo smaczny, kruchy i delikatny. Wino zmiękcza mięso podczas pieczenia przez co pieczeń staje się wyjątkowo krucha. Przepis na takie mięso jest na prawdę rewelacyjny(...)karczku wieprzowego 250 ml czerwonego, wytrawnego wina  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu  1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki kolendry mielonej  nić do zwinięcia mięsa  liść laurowy, ziele angielskie, kilka kulek pieprzu

Kulinarne Fantazje Marioli
Co zrobić, aby kotlety mielone nie przypalały się podczas smażenia. 4922

smażenia trzeba zamiast obtaczać je w bułce tartej obtoczyć je w kaszce kukurydzianej średniej. Kaszka kukurydziana nie przypala się tak szybko jak bułka tarta, izoluje ona także mięso od dna patelni. Mielone obtoczone w kukurydzianej kaszce jest zdrowsze i ma ładny złocisty kolor. Sprawdziłem, polecam

Przepisy i porady kulinarne
Karkówka marynowana w cebuli 430

urodzinki Skarbka i w pierwsze święto Bożego Narodzenia :) Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej sól pieprz 2 ząbki czosnku majeranek 2 cebule olej mąka kilka ziaren jałowca (opcjonalnie) Mięso nacieramy przyprawami (jałowiec mielimy) i obkładamy plastrami cebuli. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Karkówkę można pokroić przed marynowaniem na mniejsze kawałki, wtedy będzie bardziej aromatyczne. Cebulę zdejmujemy z karkówki

chwile dla mnie
Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną cebulką na oleju rzepakowym 257

mięsa), ale mięsożercy nie rozczarują się podczas ich konsumowania. Przecież nie trzeba mięsa aby zrobić bardzo smaczny posiłek, zobaczcie sami na inne moje przepisy: Krokiety z kaszy gryczanej ; Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie) ; Krokiety z kapustą i grzybami ; Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem ; Kotlety z jajek (kotlety jajeczne) ; Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym ; Krokiety o smaku ruskich pierogów Mielone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rogale marcińskie 147

wcześniej. Mak przelewam na sitku zimną wodą, wsypuję do garnka, zalewam gorącą wodą i gotuję 30 minut. Mak odsączam na sicie o małych oczkach bo inaczej przeleci. Mielę go maszynką do mięsa trzy razy. Migdały zalewam gorącą wodą i odstawiam na 15 minut. Po tym czasie skórka zacznie odchodzić od migdałów. Obrane migdały i orzechy zmieliłam razem z makiem kiedy

wesoła kuchnia
Tatar wołowy 181

prawdziwy tatar nie może być mielony w maszynce, a koniecznie powinien być siekany. Tę prawdziwą metodę prawdopodobnie wykonuje się przy pomocy tasaka, którego niestety nie posiadam, pokusiłam się więc o wypróbowanie mojego noża szefa. Sprawdził się idealnie, a tatar wyszedł... właściwie jak zawsze. ;) Na dwie nieduże porcje: ok. 350g mięsa wołowego (chudego i świeżego, najlepiej polędwicy) sól, pieprz(...)miałam) Do siekania mięsa, jak wiadomo, lepiej nie zabierać się tępym nożem. Wymaga to nie tyle wprawy, co cierpliwości  i o wiele więcej czasu, niż mielenie w maszynce. Piękny kawałek czerwonego mięsa traktujemy więc nożem do uzyskania jednolitej konsystencji. Najlepiej sprawdzać co chwila, czy masa dobrze się klei i nie ma kawałków. Gdy wszystko będzie odpowiednio przygotowane, do mięsa

Kuchenna Kontrrewolucya
Burgery z kurczaka z posypką sezamową 182

bułki tartej 1 jajko Sól Pieprz Panierka: 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka białego sezamu 6 krakersów Filet z piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Następnie mięso przekładamy do rozdrabniacza lub maszynki do mielenia. Dodajemy posiekaną cebulę, kawałki papryki i ząbki czosnku. Całość rozdrabniamy na gładką i drobną masę. Mięso z warzywami przekładamy do osobnej miski. Dodajemy starty na bardzo(...)gładką i jednolitą. Doprawiamy solą i pieprzem, ponownie wyrabiamy. Z mięsnej masy formujemy okrągłe i płaskie burgery. Krakersy mielimy na drobny pył (możemy rozgnieść je tłuczkiem). Dosypujemy bułkę tartą i biały sezam. Wszystko mieszamy. W panierce obtaczamy burgery. Mięso smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej z olejem patelni

VioletoweKucharzenie
Chorwackie specjały, czyli Cobnac w mojej wersji 208

ziaren ziela angielskiego, listek laurowy. Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy razem z czosnkiem na oliwie aż się lekko zrumieni. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę mięso, sól morską, świeżo mielony pieprz i podsmażamy przez ok. 5 minut. Po tym czasie zalewamy całość ciepłą wodą, dodajemy ziele angielskie oraz listek laurowy i dusimy całość aż woda całkowicie się

Emcia Pichci
pulpety w świeżych pomidorach z makaronem-pyszna zupa... 168

Składniki: łopatka zmielona 50 dag, bułka sucha do moczenia 1 sztuka, jajka 1 sztuka "L", kucharek 2 łyżki, cebula 1 mała, pieprz mielony 3/4 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię