mięso mielone - 23354 przepisów (strona:662/1557)

Pierogi z indykiem, szpinakiem, pomidorami suszonymi i pinii 158

czerwona, 100 g świeżego szpinaku, 10 pomidorów suszonych w oleju, 2 łyżki oleju z pomidorów suszonych, 2 łyżki orzeszków pinii, 1 łyżka masła, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony, 2 duże ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego cząbru, ponadto: masło, świeży rozmaryn. Przygotowanie: ciasto na pierogi: 400 g mąki przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól. Pozostała mąka przyda się(...)nabrać złoto brązowego koloru. Mięso będzie w środku nieupieczone, tak ma być.   Odstawiamy do przestygnięcia, kroimy w mniejsze kawałki i krótko miksujemy, żeby uzyskać efekt tzw. szarpanego mięsa. NIE MIELIMY !   Cebulę, czosnek kroimy w drobną kosteczkę, pomidory suszone w niewielkie kawałeczki, a szpinak siekamy.   Na patelnię po smażonym mięsie dolewamy olej z pomidorów i podsmażamy czosnek

Moniki Smakołyki
Gołąbki z młodej kapusty z ryżem 221

szynki 50 dag ryżu  2-3 cebule smalec sól  pieprz majeranek czosnek w granulkach sos: koncentrat pomidorowy śmietana około 200 ml  pieprz biały mielony sól do smaku łyżka skrobi Mięso gotuję z odrobiną soli. Po ugotowaniu, studzę i obieram. Cebulę(...)przesmażam na smalcu i mielę w maszynce razem z mięsem.  Kapustę myję, obrywam brzydkie liście, wykrawam głąba , zanurzam w lekko osolonym wrzątku, zostawiam na chwilkę ( 2- 3 minutki) i ściągam delikatnie listki ( trzeba uważać aby nie były za miękkie, ani za twarde). Odkładam je do przestudzenia. Odcinam twarde „nerwy” z liścia.  Do zmielonego mięsa dodaję ugotowany al’ dente

Takie tam pichcenie
Kotleciki z białej kiełbasy, duszone z cebulką, jabłkiem i cydrem 149

Ostatnio przygotowując domową białą kiełbasę  zostało mi troszkę mięsa w nadziewarce i w lejku, którego nie dało rady już nabić w jelita. W związku z

Kocham..lubię..gotuję..
Kotlety w kropki na nutę indyjską 146

Jak wiadomo w Indiach mięsa wieprzowego się spożywa bardzo mało, chyba że wśród chrześcijan. Moje kotlety są właśnie z łopatki wieprzowej i smakują wybornie w indyjskich

Moje Małe Czarowanie
Rosół na kościach z pulpecikami 189

Sama słodycz z mięsa ukryta jest w kościach. Jeśli dodatkowo kości te pokruszymy, podsmażymy i potem upieczemy to w rezultacie otrzymamy bazę do pysznego rosołu, który

Moje Małe Czarowanie
Spaghetti Bolognese 218

Wychodzi 5 porcji  po 70 g makaronu 100 g mięsa 100 g sosu Przygotowanie : CZYTAJ DALEJj >>>

Sylwetka Od Kuchni
Krakowska parzona 551

kl.2 1 kg Przyprawy i materiały pomocnicze -peklosól 18-20 g/kg -cukier 1 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -kolendra mielona 1 g/kg -czosnek świeży dobrej jakości 2 g/kg -osłonka białkowa kaliber fi 65-75 -sznurek wędzarniczy Wykonanie Kupione mięso poddajemy klasyfikacji. Mięso kl.1 kroimy w kostkę 3 lub 4 cm natomiast mięso kl.2 tniemy w dowolne kawałki. Następnie(...)Wykonujemy to tłuczkiem do schabowych. 2 kg zmiękczamy natomiast 1 kg pozostawiamy w postaci kostki. Mięso zmiękczamy uderzając kilka razy każdy kawałek ale bez przesady to nie schabowe :) Mięso kl.2 mielimy na sitku fi.8 mm. następnie każde mięsko wyrabiamy do kleistości .Kolejna czynność to łączenie kl. 1 i 2 i dodanie 100 g wody i bardzo dokładne mieszanie w między

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Burgery jagnięce 231

była to zbyt duża porcja, postanowiłam więc przerobić mięso na burgery. Wyszło siedem niewielkich kotlecików. Jeżeli maja stanowić solidne obiadowe danie, lepiej przeznaczyć po dwa na osobę, a oprócz bułki, dołożyć jeszcze trochę frytek.  Inspiracją był przepis z   tej  strony   składniki ( ok 6 niedużych ) 600 g mielonej jagnięciny u mnie łopatka 1 cebula - drobno pokrojona

Stare Gary
Pieczone warzywa z kurczakiem w chrupiącej panierce 144

łyżeczki soli (2 do mieszanki warzywnej, 1 do ziemniaków, 1 do mięsa) 1,5 łyżeczki słodkiej papryki 1 niecała łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu Mięso myjemy i kroimy w medaliony o grubości ok. 1 centymetra. Ziemniaki obieramy lub myjemy (polecam wersję bez obierania, skórka jest zdrowa) i kroimy w talarki. Dosypujemy do nich

Proste-przepisy.pl
Botwinka 144

mała pietruszka pół małego selera 4 średnie ziemniaki 20 dag chudego mięsa 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżka gęstej śmietany 30 % liść laurowy łyżka posiekanego koperku sól pieprz mielony Instrukcje Mięso gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Kiedy będzie miękkie kroimy na drobne kawałki, wrzucamy ponownie do wywaru. Marchew, pietruszkę i seler

To co lubię - gotuję i polecam
Schab po Madziarsku 323

łyżeczka ostrej wędzonej papryki - 1 łyżeczka soli wędzonej - pieprz czarny mielony - olej 1. Mięso myjemy i kroimy w kostkę, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Warzywa kroimy w kostkę lub w paski, zostawiamy duże niedbałe kawałki.  2. Do mięsa dodajemy dwa rodzaje papryki mielonej oraz sól, dokładamy cebulę oraz pieczarki i razem smażymy. Następnie dodajemy paprykę(...)podlewamy wszystko wodą tak aby płyn przykrył warzywa, chwilę razem dusimy i dodajemy fasolkę oraz pomidory. 3. Uzupełniamy wodę, która odparowuje, dodajemy ajvar i pieprz. Gdy mięso jest miękkie nakładamy danie  z ziemniakami ugotowanymi w całości (można w łupinach) lub z pajdą domowego chleba

Apetyczna babeczka
Papryki zapiekane z farszem 255

oliwy i wrzucamy na to cebulę. Podsmażamy cebulkę na rumiany kolor. Następnie na patelnie wrzucamy mięso mielone. Smażymy póki nie wyparuje cała woda. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, oregano ( w sporej ilości) i chili ( w ilości mniejszej). W czasie gdy mięso będzie dochodzić dokładnie myjemy papryki, przekrajamy na pół i wydrążamy środek. Do mięsa dodajemy pomidory

Kolizje Smaków
Mielone w fasolowym sosie 217

niestety jednego dnia nie jesteśmy wstanie ich wszystkich zjeść , i z wielką przyjemnością proponuje rozwiązanie aby nie marnować tylko wykorzystać takie kotlety , zapraszam na przepis . Składniki  4 kotlety mielone( z dnia poprzedniego ) łyżka koncentratu pomidorowego  1 puszka fasoli w sosie pomidorowym  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  sól do smaku  2 łyżeczki majeranku(...)sosie pomidorowym i zagotowujemy to wszystko razem , kiedy się zagotuje , mieszamy do czasu do czasu aby nam się fasola nie przypaliła , gotujemy około 10 minut wszytko razem . Jak mięso nam się dobrze połączyło z fasolą , po 10 minutach solimy do smaku , i podamy np z makaronem , ziemniakami , bądź z kopytkami . Smacznego

Mój Smak
Sos śmietanowo-serowy z kurczakiem i pieczarkami 331

wody łyżka siekanego koperku, najlepiej świeżego 2-3 łyżki śmietany 18% ok 50 g serka topionego dobrej jakości przyprawy: sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, papryka ostra mielona. Przygotowanie: Mięso opłucz i pokrój w kostkę. Przypraw szczodrze przyprawami. Przemieszaj i odstaw na kilka minut.  Cebulę, czosnek i pieczarki obierz i umyj. Pieczarki pokrój w kostkę(...)dorzuć pieczarki. Dopraw nieco pieprzem mielonym i solą ziołową. Smaż na większym ogniu kilka minut, często  mieszając. Zmniejsz ogień i smaż jeszcze chwilę, aż pieczarki zaczną mięknąć i puszczać soki. Wlej wodę na patelnię i wymieszaj dobrze. Dodaj śmietanę i połącz całość. Duś kilka chwil, dodaj koperek, a potem mięso razem z sokiem, które puściło na talerzu

Anioszek w kuchni