mięso mielone - 23354 przepisów (strona:525/1557)

Minipulpeciki w sosie własnym z kaszą jaglaną i kalafiorem 144

najbardziej zabawne, nawet wtedy, kiedy lodówka wcale nie świeci pustkami. Mam dla Was dzisiaj przepyszną propozycję, która mi bardzo smakowała, dlatego też się nią dzielę. Potrzebujemy: 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula  1 ząbek czosnku  3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva + oliwa do smażenia   2 łyżki bułki tartej  1 jajko(...)kalafiora 4 łyżki masła klarowanego Pieprz i sól Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oliwie z oliwek. Pod koniec dodajemy czosnek i chwilę smażymy. Usmażone warzywa dodajemy do mięsa. Do pulpecików dodajemy również jajko, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy rękoma i kulamy malutkie pulpeciki, które obsmażamy na oliwie, na tej samej patelni co cebula.  W międzyczasie gotujemy

MamaOskarka
PIECZEN RZYMSKA 126

ziemniakami i surówką) lub po prostu do kanapek. Nawet na zimno smakuje wyśmienicie. Polecam dla całej rodziny np. na niedzielny obiad. SKŁADNIKI: 3 szklanki ugotowanych ziemniaków 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 łyżki rosołu  2 łyżki musztardy 2 jajka 2 duże cebule 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (może być koperek) sól, pieprz majeranek tłuszcz do wysmarowania brytfanny plasterki

Moja Książka Kucharska
NALEŚNIKI Z WOŁOWINĄ I MARCHEWKĄ 160

SKŁADNIKI NA 12 szt: 12 naleśników KLIK TU 500 g mięsa mielonego wołowego 3 marchewki 4 pieczarki 1 cebula Sól i pieprz 3 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki przecieru 2 lyzki pasty curry 1 łyżka koncentratu pomidorowego 10 dag sera żółtego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego PRZYGOTOWANIE:  Marchewki obieram i trę na grubych oczkach(...)Pieczarki myję i kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję drobno. Następnie ser żółty kroję w słupki. Na rozgrzaną patelnię dodaję warzywa oraz mięso smażę, dodaję przyprawy oraz przecier, koncentrat i pastę curry.Na koniec dodaję pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Całość mieszam i smażę aż  zrobi się gęste.  Farsz przekładam za pomocą łyżki na nalesniki ok 2 łyżki

Gotowanie Patki
Czebureki 140

Może troche kalorii zawiera, ale z umiarem, wszystko dla ludzi! :) Składniki : 3,5 szk. mąki 1 szk. wody 1/2 łyżeczeki soli 1 łyżkę masła 1 jajko Farsz: 350g mięsa mielonego ser żółty 2 cebule 2 ząbki czosnku 3/4 szk. kefiru, garść pietruszki papryka czerwona pieczarki sól, pieprz  majeranek Przygotowanie: 1. Wodę z solą i masłem gotujemy do wrzenia(...)jajko, resztę mąkę i mieszamy, 3. Zawijamy w folię i odstawiamy na 30min. 4. Między czasie przygotowujemy farsz: cebulke podsmażamy na patelni,  dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie mięso, które doprawiamy, paprykę pokrojoną w kosteczkę i pieczarki wcześniej pokrojone i ugotowane. 5. Kiedy wyrobimy ponownie ciasto, a farsz przestygnie dodajemy  do niego kefir i mieszamy. 6. Dzielimy ciasto

FITBUuK
Niemiecka zupa porowa 234

dziś  prezentuję Wam mega pyszną niemiecką zupę porową. Koniecznie musicie ją wypróbować.     Dla 2-3 osób 1 duży por (ok. 300g) 300 g wieprzowego mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 serek śmietankowy (taki w złotku) 1 kostka rosołowa 3 łyżki masła olej do smażenia sól, pieprz   Pora pokroić w półplasterki, na patelni rozgrzać masło(...)garnka.   Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plasterki i lekko podsmażyć na maśle z odrobiną soli i pieprzu. Usmażone wrzucić do garnka z porem.   Mięso usmażyć na oleju z odrobiną soli i pieprzu, rozdrobnić i wrzucić do garnka z porem i pieczarkami.   W 300 ml wody rozpuścić kostkę rosołową i serek, następnie wlać do garnka

Jadło i czytadło
Tortilla kukurydziana 175

okrągły placek. Składniki: 30 dag mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki pszennej ½ kostki margaryny 1,5 szklanki wody gazowanej olej do smażenia sól Składniki na farsz: 25 dag drobiowego mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 biała cebula 1 łyżka ostrego ketchupu 1 ząbek czosnku sól do smaku 2-3 łyżki oliwy 1 puszka kukurydzy Wykonanie: Obie mąki zmieszać z solą(...)ciasto jak na makaron. Ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką i podzielić ciasto na kule wielkości jaja kurzego i odstawić na pół godziny. W między czasie rozgrzać oliwę, włożyć mięso i zmieloną paprykę, smażyć powoli przez 15 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać ketchup, zmiażdżony czosnek, odsączoną kukurydzę i sól do smaku. Dusić jeszcze przez 5 minut i odstawić

Tradycyjna Kuchnia
Lasagna 185

sera oraz beszamelu. Całe danie zapiekamy w piekarniku. Składniki: 1 op. makaronu lasagne 150 g tartego sera (najlepiej parmezanu) 1 cebula 2 łyżki oliwy 400 g wieprzowo-wołowego mięsa mielonego 2-4 ząbki czosnku 500 g obranych ze skórki pomidorów lub pomidorów z puszki sól 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 500 ml mleka bazylia świeża lub suszona suszone(...)rozgrzej oliwę i dodaj do tego pokrojoną w kostkę cebulę. Poczekaj aż cebula się zeszkli. Dodaj do tego drobno posiekany czosnek. Wymieszaj i smaż aż się zrumieni. Następnie dodajemy mięso. Smażymy ok. 10-15 min. Następnie dodajemy pomidory. Doprawiamy solą, bazylią, oreganem oraz tymiankiem. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na „wolnym ogniu”. Przygotuj sos beszamel. W małym garnku rozpuść masło

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kiełbaski rumuńskie 262

jest... Aż ostatnio przypadkowo wpadłam na ten przepis :) Okazało się, że robi się je jak kotlety mielone, ale formuje się w podłużne grube wałeczki. U mnie wyszły aż za duże :) Polecam. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego (u mnie tylko szynka) 2 małe jajka 1 cebula 2 czerstwe kajzerki 2 ząbki czosnku mleko olej bułka tarta

Kuchnia domowa Ani
Rumcajsowe burritos 216

choć to co do nas dociera i tak jest najczęściej przesiane przez sito amerykańskiej tex-mex), więc postanowiłem, ku wielkiej uciesze Haneczki, spróbować własnej interpretacji.  Składniki: 500g mięsa mielonego 350g czerwonej cebul i 6 sporych placków tortilla 3 papryki (czerwona, zielona i żółta) 3 ząbki czosnku puszka pomidorów bez skórki puszka czerwonej fasoli tarty ser tabasco, pieprz cayenne(...)paprykę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy w głębokim rondlu z grubym dnem odrobinę oleju i zeszklamy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Odkładamy na bok i podsmażamy mięso z przyprawami (po półtorej łyżeczki bazylii i oregano, łyżeczka czarnego pieprzu i papryki w proszku, ćwierć łyżeczki pieprzu cayenne).  Do mięsa dodajemy cebulę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy paprykę

Gotuj z Rumcajsem
Grillowane Kotlety z Indyka 135

czosnkową, a o kaszance w ogóle nie chcą słyszeć. Przedstawię zatem Wam przepis na bardzo smaczne i zdrowe kotleciki z użyciem mięsa z indyka.  Składniki: 1 kg mięsa mielonego z indyka 1 duża marchewka- utarta na dużych oczkach 1/2 kopru włoskiego (dla innych znany jako fenkuł)- drobno posiekany 2 jajka 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka przyprawy harisa(...)łyżka płatków orkiszowych 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego sól himalajska i pieprz do smaku 1 łyżka musztardy francuskiej 1 czerwona papryka - drobno posiekana Przygotowanie: Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Z mięsa formujemy kulki które spłaszczamy i przekładamy na grill elektryczny (z racji pory roku).  Potrawy z grilla - czy dziecko je może jeść Ekspert radzi:  "Mięso z grilla jest smaczne

ClauditteMissCooking
Zapiekanka ziemniaczana z młodym groszkiem 207

czegokolwiek, co się ma pod ręką, czyli najzwyczajniej posprzątać lodówkę :) ...a młody groszek lubię szczególnie za jego delikatność i słodycz. Składniki: 1,5 kg ziemniaków, 60 dag mięsa mielonego, 3 cebule, 0,5 l sosu pomidorowego, 2 ząbku czosnku, 4 łyżki oliwy, 25 dag młodego groszku z zalewy (do kupienia w Lidlu), 30 dag sera żółtego, 1 łyżeczka cukru(...)wodzie, następnie studzimy i kroimy w grubsze plastry. Przygotowujemy sos: cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oliwie, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i chwilę smażymy, po czym dodajemy mięso i smażymy przez 5 minut - na końcu całość przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią, po czym wlewamy sos pomidorowy i groszek i dusimy ok. 15-20 minut. W naczyniu do zapiekania

Delicious Titbits
Sos pomidorowo-paprykowy łagodny i ostry 82

papryki. Jeżeli macie dostęp do smacznych, mocno aromatycznych i słodkich pomidorów to koniecznie zrobicie ten sos. Sos świetnie będzie nadawał się na kanapki, jako dodatek jaj faszerowanych i do mięs. Będę ze niego robić sosy do tortilli. Składniki na 10 słoików po 0,3 litra 5,5 kg pomidorów, u mnie Bawole serce 3 kg papryki (u mnie była czerwona(...)można je było zmielić. Paprykę umyć, wydrążyć pokroić i paski. Paprykę chilli umyć, wydrążyć, uważać żeby nie dotknąć oka, bo będzie bardzo piekło. Mielić na przemian pomidory i paprykę w maszynce do mielenie mięsa z bardzo drobnym sitkiem. Cały sos podzielić na dwie części, do jednej dodać paprykę chili pokrojoną na drobną kostkę. Przygotować dwa 5 litrowe garnki. Gotować przez

moj przepis na
Fusilli al forno 95

pyszną zapiekankę U mnie świderki w roli głównej .   Składniki na sos, który najlepiej zrobić dzień wcześniej ,aby się przegryzł np. całą noc w lodówce:   pół kilograma mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub samego wołowego jak chcecie 2 szalotki i jedna marchewka 2 ząbki czosnku bazylia- u mnie cała mała doniczka pół szklanki wina naturalnie- sól i pieprz(...)grana padano , pecorino Romano        W garnku rozgrzej oliwę z oliwek i wrzuć posiekaną drobno szalotkę i czosnek, podsmaż chwileczkę i dodaj mięso ,sól oraz pieprz .Smaż przez chwilę ,wlej wino -nie przykrywaj , mówią, że wtedy alkohol wyparuje może i wyparuje z garnka, ale wino w kieliszku obok to już na pewno. Dodaj utartej marchewki

Z Kuchni Do Kuchni
Drobiowe Pulpeciki W Sosie Z Suszonych Grzybów 116

około 2 szklanki wody 1/3 główki cebuli  1 ząbki czosnku 1 łyżeczka mąki pszennej 3-4 łyżki śmietanki 30-36% sól, pieprz natka pietruszki Pulpety: 150 g mięsa mielonego z indyka trochę startej cebuli do środka pulpetów 1-2 kromeczki bułki/bagietki namoczonej  1 mały ząbek czosnku przeciśnięty (niekonieczny) 1 żółtko natka pietruszki mąką do obtoczenia sól(...)zostawić je na noc) w dwóch szklankach wody, a następnie wyjmujemy  i kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy przez około godzinę w tej samej wodzie. 2.Teraz szykujemy pulpeciki. Mięso mieszamy z żółtkiem, namoczona bułka, starta cebulą, przyprawami i natką pietruszki, formujemy małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe obtaczamy w mące i wrzucamy do gotujących się już grzybków. 3. Przekładam

Gotowanie...to proste !