Były już gołąbki z kapusty coolwrap , a tym razem takie oszukane gołąbki robi się szybko,a są naprawdę smaczne. kapusta coolwrap 70 dag mielonego mięsa 1 cebula 1o dkg ryżu 2 jajka bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek koncentrat pomidorowy bulion lub woda wegeta marchewka 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Ryż ugotować.Kapustę
Moje domowe kucharzenieKöfte, czyli kotleciki wołowe to bardzo popularna potrawa mięsna. Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 250 g mielonego mięsa wołowego 1 jajko 1 średnia cebula 6 gałązek natki pietruszki pół szklanki bułki tartej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka tymianku pół łyżeczki kminku sól czarny pieprz 5 łyżek oliwy Przygotowanie Mięso włożyć do głębokiej miski. Zetrzeć obraną cebulę, posiekać
Tureckie PrzepisyMałe kulki mięsne, dosłownie w ustach się rozpływają! Porcja dla 3 osób. Smacznego! Składniki (kotleciki) 300 g mielonego mięsa wołowego 1 jajko 2 łyżki bulguru/ryżu 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki sól pieprz Składniki (sos) 1 średnia cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy 4 szklanek wrzącej wody sól Składniki mąka Przygotowanie Mięso wymieszać z wszystkimi
Tureckie Przepisynaszego przepisu na zdrowe i szybkie danie. Jak przygotować pysznego domowego burgera? Potrzebujesz: bułki pełnoziarnistej (najlepiej z piekarni, bo takie wypieki mają zazwyczaj lepszy skład niż ich supermarketowe odpowiedniki), mięso mielone (może być wegańskie), warzywa: sałata, pomidor, cebula, ogórek kiszony lub inne, ulubione sosy: ketchup, musztarda lub czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego (w trakcie zakupów wybieraj sosy(...)cukru, z jak najkrótszym składem). Nie zapomnij o przyprawach, które są sekretem smaku mięsa. Polecamy Ci przede wszystkim sól i pieprz, paprykę wędzoną lub słodką, czosnek czy chilli. Przygotowanie dietetycznego burgera z naszego przepisu jest naprawdę proste. Pokrój jedną cebulę na drobne kawałki, dodaj do mięsa lub jego roślinnego odpowiednika i przypraw. Dobrym pomysłem jest odstawienie go przynajmniej na kilkanaście
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzień dobry :-) Ostatnio naszło nas na burgery. Często ich nie robimy, nie wiem w sumie dlaczego. Tym razem z mięsem wołowym, jajkiem sadzonym, kiszony ogórek, cebulka, pomidor, ser, sałatka i do tego sos czosnkowy. Burgery wyszły rewelacyjne w smaku. Jeśli chcecie sobie zrobić domowe bułki do nich, to przepis znajdziecie tutaj(...)klik ), Ja tym razem postawiłam na gotowce, ale nijak się one mają do tych zrobionych w domu. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 4 burgery: 500 g mięsa mielonego wołowego (może być inne) sól pieprz 1 żółtko 1 ząbek czosnku Reszta: 4 jajka ogórek kiszony pomidor świeży sałata lodowa cebula czerwona ser żółty u nas w plasterkach
kruche babeczkifajne, że z mięsa indyczego w wersji pieczonej a nie smażonej. Do tak przygotowanego mięsa idealnie sprawdzi się sos tzatziki, feta, czerwona cebula i kiełki. Przekonajcie się sami jakie to pyszne! Przy podziale na 6 kotletów, jeden to ok. 95kcal, B: 16,5g, T: 0,8g, W: 6,4g. Składniki na 6-7 sztuk: – 500g mielonego mięsa
Be Fit Be Strongdomu, oczywiście po swojemu. Kotlety są bardzo delikatne i syte. Ważne też, że wychodzi ich dużo więcej, więc są nie tylko smaczne ale i ekonomiczne. Składniki: - 1,5 kg mięsa mielonego - najlepiej mieszanego ( wołowo - wieprzowego) - 100 g ryżu - 1 duża cebula - 2 duże ząbki czosnku - odrobinę bułki tartej - sól, pieprz, kurkuma, - natka pietruszki do smaku - olej do smażenia(...)jajka kurze Wykonanie : Ryż gotuję do miękkości, studzę i dodaję do mięsa. Cebulę kroję w kosteczkę a czosnek drobno siekam. Podsmażam , trochę studzę i dodaję do mięsa. Dodaję jajka, posiekaną natkę pietruszki i doprawiam do smaku. Formuję kotlety i na koniec obtaczam je w bułce tarte, po czym smażę na złoty kolor
Kuchnia Pełna Emocjikanapki. Ale zawsze były to pieczenie w całości, z jednego kawałka mięsa, zamarynowane w przyprawach, lub nafaszerowane ziołami lub pieczarkami i upieczone. Nigdy natomiast nie robiłam pieczeni z mięsa mielonego na kanapki, więc postanowiłam ją w końcu upiec. Przeważnie spotyka się takie pieczenie z jajkiem gotowanym na twardo i nazywa się ona wtedy pieczenią rzymską. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)jednak na jajka nie miałam ochoty i zrobiłam ją z samego mięsa. Przygotowanie tej pieczeni jest bardzo proste, choć trochę bardziej pracochłonne niż tradycyjnej, bo trzeba zmielić mięso, wyrobić masę mięsną, ale nie trzeba marynować mięsa, więc można ją upiec od razu po przygotowaniu. Przepisów jest wiele, ja zrobiłam w ten sposób. Oto mój przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Waniliowe Improwizacjesuper obiad w 40 minut. Składniki 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżeczki kaparów ½ słoiczek oliwek 1 łyżka majeranku ½ makaronu do spaghetti ⅓ kostki żółtego sera Mięso 300 g mięsa mielonego 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy Sos 1 puszka pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki ketchupu(...)łyżeczki papryki słodkiej w proszku pieprz i sól do smaku Przygotowanie Mięso przyprawiamy i smażymy na patelni. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Makaron gotujemy, według wskazówek na opakowaniu. Pomidory z puszki, koncentrat, ketchup i przyprawy blendujemy na gładką masę. Następnie sos dodajemy do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sosu wraz z majerankiem. Oliwki
4stronykuchni.plInstagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 250 g makaronu ja dałam rurki 500 g mięsa mielonego z piersi indyka 100% 150 g mieszanki warzyw chińskich np.mrożonych 150 g sera żółtego tartego 500 ml przecieru pomidorowego sól i pieprz do smaku do indyka olej rzepakowy(...)smażenia PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Mięso smażę na oleju rzepakowym, doprawiam solą, pieprzem, przyprawami do indyka. Nastepnie dodaję warzywa. Mieszam. Dodajemy przecier pomidorowy. Mieszam doprawiam do smaku solą i pieprzem. Kiedy sos będzie gęsty dodajemy ser żółty tarty. Mieszam dokładnie aż ser się roztopi. Sos przekładam do miski z makaronem
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI NA FARSZ: 350g mięsa mielonego 1 cebula 1 łyżka masła 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 ząbki czosnku sól pieprz majeranek SKŁADNIKI NA CIASTO: 1kg ziemniaków 1 jajko 1 szklanka mąki ziemniaczanej WYKONANIE: 1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać mięso przypiec, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać jajko
Dziś Ja gotujewcześniej przygotować farsz. Gołąbki można podawać jako samodzielne danie lub z gotowanymi młodymi ziemniaczkami. Warto posypać świeżym koperkiem. Farsz: 200g kaszy orkiszowej pełnoziarnistej Cenos 600 g mięsa mielonego np. z łopatki lub szynki 1 cebula 2 łyżki oleju sól, pieprz ząbek czosnku łyżeczka papryki w proszku 1/2 łyżeczki majeranku duża główka młodej kapusty 1 litr rosołu(...)domowego sosu pomidorowego Farsz: na oleju przesmażyć posiekaną cebulkę, dodać mięso, posiekany czosnek, przyprawić do smaku i usmażyć. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, odsączyć i dodać do mięsa. Wymieszać, ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, ostrym nożem wyciąć głąb. W dużym garnku zagotować wodę. Włożyć kapustę i parzyć, stopniowo usuwając zmiękczone
Smakołyki Asizdradzić jeden tajemny składnik, który Aga dodaje do każdej potrawy, który czyni wszystkie dania WSPANIAŁYMI, a o którym nigdy nie pisze!!! Ten składnik to SERCE💖!!! Składniki: 600 g mięsa mielonego z indyka (może być też wieprzowe) 1 cebula 1 jajko 4 łyżki mąki sojowej garść siemienia lnianego ok. 0,5 litra rosołu 200 g przecieru pomidorowego 2 liście(...)laurowe 5 sztuk ziela angielskiego sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Do mięsa dodajemy jajko, 2 łyżki mąki oraz cebulę pokrojoną w drobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i wszystko razem dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanej masy formujemy kulki, lekko spłaszczamy i delikatnie podsmażamy (aby tylko mięso się ścięło) na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu. Nasze pulpety przekładamy do rondla, wlewamy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiebrokuł 2-3 marchewki 1 pietruszka (korzeń) mały kawałek selera (korzeń) 1,5l ml wody śmietana 18% do zup sól, pieprz Składniki na kuleczki mięsne: 400g mięsa mielonego (u mnie była to łopatka wieprzowa) 1 łyżka otrębów żytnich (zamiast bułki tartej, ale możesz spokojnie wsypać bułke jeśli tak bardziej wolisz) 1 jajko sól, pieprzy, papryka słodka, papryka ostra(...)przyprawy dajemy do smaku według gustu KULECZKI: Do miski wrzucamy mięso, dodajemy otręby lub bułkę tartą, jajko i przyprawy, wyrabiamy mięso i formujemy kuleczki. ZUPA: Brokuł, marchewki, pietruszkę i seler myjemy. Następnie brokuła kroimy na mniejsze różyczki, zaś marchewki, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Do gotującej się wody wrzucamy pokrojone warzywa, oraz uformowane kuleczki mięsne. Dzięki
Gotuj z MąkąKlopsik :) Tym razem z dodatkiem jajek. Składniki na jedna foremkę 10 x 25 cm 500 gr mięsa mielonego ( u mnie szynki i indyka ) 1/2 startej cebuli na najdrobniejszych oczkach 1 całe jajko 2-3 łyżki bułki tartej do środka 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżeczki majeranku 3-4 jajka ugotowane na twardo pieprz, czerwona papryka, bułka tarta(...)Mięso przekładamy do miski, ścieramy pół cebuli, dajemy bułkę tartą, sól, pieprz , paprykę słodką, oraz 1 łyżeczkę majeranku. Całość porządnie wyrabiamy i odstawiamy do lodówki na jakieś 2-3 h. 2. Po tym czasie smarujemy foremkę oliwą czy to margaryna, obsypujemy bułka tartą z majerankiem dając dość grubo jej na dno, wykładamy połowę mięsa a na nim układamy długością jajka
Gotowanie...to proste !inne potrawy i jednak staram się ograniczać mięso. Powiedział, że dobre i, że śmiało można przepisem się podzielić. Składniki 1kg ziemniaków 4 łyżki mąki ziemniaczanej jajko 300 g mięsa mielonego 3 mniejsze cebule (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ziemniaki ugotować, najlepiej nawet dzień wcześniej. Ja ugotowałam rano, a pyzy robiłam wieczorem. Ostudzone ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać jajko i mąkę. Całość(...)razem zagnieść na ciasto. Na patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać mięso, doprawić majerankiem, pieprzem, solą, ostrą i słodką papryką, czosnkiem. Odstawić na 10-15 minut do przestygnięcia. Ręką (najlepiej oprószyć rękę mąką) nabierać kawałki ciasta i rozklepywać na płasko na dłoni, na środek nakładać łyżką mięso, zlepić brzegi i uformować kulkę. Gotować w osolonej gotującej się wodzie, po wypłynięciu
Delusional Trinewiosny! :) Dziś zapraszam na super rozgrzewającą i bardzo sycącą zupę lub danie jednogarnkowe. Na taką pogodę jest idealna :) Porcja na 6-8 osób Składniki: 500g mięsa mielonego 2-3 marchewki cebula puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 3 puszki pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku sól, pieprz czosnek granulowany papryka słodka papryka ostra lub tabasco 1 litr bulionu Cebulę(...)kroimy na drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy mięso, podsmażamy. Dodajemy pomidory oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Dusimy ok 40 minut. Następnie wszystko przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy jeszcze ok 30 minut. Na koniec dodajemy kukurydzę i fasolę. Gotujemy 10 minut. Doprawiamy przyprawami. Zupa powinna mieć ostry, zdecydowany smak. Gotowe
Czerwona Porzeczkaryżu, ziemniaków, a nawet makaronu. Jest pysznie! ... Idę po kolejną herbatę z kawałkiem jabłkowej rolady:) Składniki (na 6 porcji): 700g udźca indyka bez kości i skóry (albo gotowego mięsa mielonego z indyka) 1 duża cebula 3 łyżki kaszy manny 2 jajka sól pieprz 1 łyżeczka czerwonej papryki 0,5 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu 0,5 łyżeczki nasion(...)tymianku szczypta majeranku odrobina wody mąka do obtoczenia olej do smażenia sos: 500ml przecieru pomidorowego 1 cebula 1 marchew 2 ząbki czosnku łyżka suszonej bazylii szczypta tymianku sól pieprz Mięso umyć, oczyścić z błon, zmielić razem z cebulą. Dodać pozostałe składniki i w razie potrzeby dolać odrobinę wody, jeśli masa będzie zbyt gęsta. Z masy mięsnej formować okrągłe pulpety, obtoczyć
Obiad gotowyfamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ekspresowe gołąbki ze szczawiem Składniki: Ryż pełnoziarnisty z dzikim Uncle Ben’s – 1 torebka 125g Mięso mielone (np. z indyka i łopatki wieprzowej) – 250g Szczaw – 1 pęczek Czosnek – 2 ząbki Sól, pieprz Masło – 1 łyżka + olej lub masło do posmarowania formy Dodatkowo sos pomidorowy Dolmio(...)Wykonanie: Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie wymieszać go z mięsem, czosnkiem, masłem, solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania (najlepiej okrągłe) posmarować masłem lub olejem. Na dnie naczynia układać umyte i osuszone liście szczawiu, tak aby połowa każdego liścia wystawała poza naczynie (dzięki temu będzie można zawinąć „gołąbka”). Na ułożonych liściach rozłożyć farsz z ryżu i mięsa, który
Kuchnia Bon Appetitnastępnie pobawić się w rzeźbienie buraczanego wnętrza ;) Koniecznie zaopatrzcie się w tym celu w rękawiczki, żeby nie straszyć później otoczenia kolorem dłoni ;) Składniki: 2 buraki 250 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula jajko sól gałązka rozmarynu świeżo zmielony pieprz 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżki roztopionego masła oliwa Wykonanie: Buraki ugotować ze skórą w lekko osolonej wodzie(...)półtwardo. Wystudzić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Buraki obrać, przekroić na pół, wydrążyć środek, następnie nadziać mięsnym farszem. Posypać bułką tartą i polać roztopionym masłem Przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropionego oliwą i piec w temperaturze 200°C przez 30 minut. Wydrążony środek z buraków zamroziłam i wykorzystam
zadanie-gotowanieUwielbiam pieczarki i mogła bym je jeść w każdej postaci , pieczone , gotowane, smażone. Często na święta przygotowuję pieczarki nadziewane mięsem mielonym zapiekane z serem. Są naprawdę pyszne, do pieczarek podałam Remuladę Duńską Folwark . Może przygotujecie taką przystawkę na święta :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 300 g mielonego z indyka około 300 g mielonego z szynki(...)ząbki czosnku sól, pieprz do smaku ja używam domowej vegety kilka plasterków sera żółtego tyle ile pieczarek 4 łyżki oliwy 7 dużych pieczarek lub więcej mniejszych Wykonanie : Zmielone mięso mieszamy ze sobą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,bułkę tartą, jajka i mleko, wyrabiamy. Następnie przyprawiamy do smaku solą(ewentualnie vegetą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy. Pieczarki myjemy, wyciągamy
Sama słodycz i szczypta chili