mięso mielone - 23354 przepisów (strona:387/1557)

DOMOWA BIAŁA KIEŁBASA 157

Mięso kroimy w kostkę, zasypujemy przyprawami i czosnkiem. Dokładnie mieszamy. Zostawiamy na 48 godzin w lodówce szczelnie okryte folią spożywczą.  Kostki rosołowe rozrabiamy w wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Mięso mielimy na grubych oczkach. Dobrze wyrabiamy ( ok. 20- 30 minut,mięso powinno być zbite, od tego zależy czy kiełbasa będzie się kruszyć czy będzie idealna ). W trakcie wyrabiania dolewamy zimny(...)kawałki i płuczemy pod bieżącą  wodą ( zimną ). Układamy na misce. Do nabijania kiełbasy najlepiej jeśli użyjemy maszynki ręcznej do mielenia. Nakładamy tubkę ( zamiast sita ). Na tubkę naciągamy jelito, końcówkę związujemy. Jelita nabijamy mięsem, co 20 cm. skręcamy raz w jedną stronę, raz w drugą, aby się nie rozwaliła

Kuchnia Paulettes
Keftedes, czyli kotlet mielony w cypryjskim stylu 217

zewnątrz, delikatne wewnątrz. Takie właśnie są frykadele z Cypru. Idealne w ramach odskoczni od zwyczajnych, przeze mnie znienawidzonych kotletów mielonych. 500g mielonej jagnięciny (można użyć innego mięsa mielonego, jednak oryginalnie jest to jagnięcina) 1 surowy ziemniak 1 jajko 1 grubo posiekana cebula cynamon mielony pęczek natki pietruszki sól, pieprz mąka do panierki tłuszcz do smażenia Ziemniaka(...)obieramy i tarkujemy, jak na placki. Odciskamy nadmiar płynu i wrzucamy do mięsa. Zaraz potem wbijamy doń całe jajko, posiekaną cebulę, łyżkę stołową cynamonu i posiekaną natkę. Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania, dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kule. W rondelku rozgrzewamy olej. Powinien sięgać do połowy wysokości naszych kulek, które dokładnie obtaczamy przed smażeniem w mące. Smażymy na złotobrązowy kolor

Kuchenna Kontrrewolucya
Pieczeń rzymska 115

przy tym niesamowicie smaczna! Pieczeń z mięsa wieprzowego, doprawiona świeżym rozmarynem, pietruszką i cebulką, które znakomicie się komponują z jajkiem gotowanym na twardo. Pieczeń jest świetna na ciepło do obiadu z ulubioną surówką i ziemniakami, jak i na zimno na kanapki. Nie jest trudna w przygotowaniu, a nie tak banalna jak zwykłe kotlety mielone. 600 g łopatki wieprzowej(...)musztardy 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka oleju sól i pieprz Kajzerkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodać surowe jajko, czosnek, cebulę, odciśniętą kajzerkę, pietruszkę, oraz część rozmarynu i pietruszkę. Wyrobić na gładką i jednolitą masę. Małą keksówkę wysmarować olejem i obsypać bułką tartą

Krylowa Kuchnia
Kiełbasa myśliwska 167

mięsa: 20 g peklsoli 10 g soli do zasolenia słoniny 1,5 g cukru 1,5 g pieprzu naturalnego mielonego 1 g jałowca mielonego 1 g czosnku suszonego Wykonanie: Mięso kroimy na kawałki 4-5 cm. Każdy rodzaj mięsa umieszczamy w osobnych pojemnikach. Peklosól dzielimy proporcjonalnie do ilości mięsa i dokładnie mieszamy, czyli peklujemy na sucho. Natomiast słoninę(...)przykrywamy i trzymamy w zimnym miesiącu w temperaturze 4-6 stopni przez 48 godzin. Jelita namaczamy w zimnej wodzie, 2-3 razy wymieniając wodę. Po tym czasie mięso mielimy: klasę pierwszą sitkiem o średnicy 13 mm, klasę II sitkiem 8 mm, wołowinę i słoninę sitkiem o średnicy 4 mm. Zmieloną wołowinę mieszamy z dodatkiem

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety mielone z indyka 169

przepadam za mielonymi z kurczaka, ale ostatnio nabyłam indyka i pomyślałam, żeby trochę pokombinować z tym mięsem i wyszły mi pyszne kotlety mielone z indyka. Polecam! Składniki ( 4 porcje): 500 g mielonego mięsa indyka 1 mała czerstwa bułka (np. kajzerka); jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie można użyć jeszcze bułki tartej 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pulpety z indyka w gulaszu z bakłażanem i papryką 146

mielonego 1 jajko 2 łyżki kaszki manny sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku mąka pszenna do obtoczenia 1 cebula 1 ząbek czosnku gulasz: 500 ml passaty pomidorowej 1 bakłażan 1 cebula 1 papryka czerwona 30 dkg pieczarek sól, pieprz papryka wędzona, papryczka chili 70 g serka fromage czosnkowy natka pietruszki olej rzepakowy Pulpety: Mięso mielone przekładam do miski(...)dodaję jajko, sól, pieprz, kaszkę mannę, majeranek. Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję do mięsa, czosnek sprasowany też. Mięso dokładnie wyrabiam formuje nieduże pulpety i obtaczam w mące. Gulasz: Cebule kroję drobno, przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i smażę na oleju. Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojonego bakłażana, dodaję pokrojoną paprykę i chwile smażę

wesoła kuchnia
Pomysł na… zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym 134

fanów fiksów, miksów i innych zbędnych dodatków. Zapiekanka z ziemniaków, mięsa mielonego i sera cheddar. Ziemniaki i ser starłam na tarce o dużych oczkach. Mięso podsmażyłam bez tłuszczu i dodałam pomidory z chilli (z puszki). Doprawiłam kolendrą mieloną, ziołowym pieprzem i majerankiem. Ziemniaki wymieszałam z połową startego sera i gałką muszkatołową. Ziemniakami wyłożyłam spod i boki formy. Wyłożyłam(...)mięso i posypałam pozostałą częścią sera. Piekłam w 180 st. C przez 45 minut. Nie podam wartości odżywczych, bo proporcje mocno na oko. Można przyjąć, że połowa takiej zapiekanki to solidna porcja obiadowa, ok. 500-600 kcal, w zależności od ilości dodanego sera

Kucharzyca
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną prażoną 286

Mielone z kapustą chodziły już za mną od pewnego czasu. Sama nigdy ich nie robiłam, ale gdzieś tam, kiedyś zdarzyło się jeść. Problem polegał na tym, że ani przepisu na nie nie miałam, a i smaku już do końca też nie pamiętałam.  Zrobiłam więc swoją wersję, do której dodałam ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną prażoną, którą otrzymałam(...)Jakie wyszły w smaku, musicie zrobić i przekonać się sami :)  Mi osobiście posmakowały, a kapusta jak i kasza nie była zbyt wyczuwalna.  Składniki: Na 14 sztuk: 500g mięsa mielonego z szynki wp. 350g poszatkowanej kapusty białej 100g kaszy jaglanej prażonej (1 woreczek) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka margaryny

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 221

chce, że załapujecie "doła". U mnie własnie taki dzień nastąpił. Musiałam zrobić szybki obiad i takie oto powstało danie. Pyszne kotlety mielone, ale z dodatkiem suszonych pomidorów i innych dodatków, które sprawiają, że mięso jest wilgotne i bardzo , bardzo smaczne. Do tego kotletów proponuję surówkę z pora    oraz ziemniaki  i obiadek gotowy. Składniki(...)pokroić w mniejsze kawałeczki. 3 Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. 4. Czosnek przecisnąć przez praskę. 5. Mięso włożyć do miski oraz pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą masę mięsną. 6 Z mięsa formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju. kotlety mielone z suszonymi pomidorami

O kuchni z uczuciem
Tatar wołowy 118

Tatar Tatar wołowy. Najlepszy przepis na tatara z mięsa wołowego.  Tatar to przystawka z surowego mięsa, mielonego lub siekanego. Do przyrządzenia tatara(...)wykorzystujemy mięso wołowe lub ryb - najczęściej łososia lub śledzia. Sekretem najlepszego tatara jest jego odpowiednie przygotowanie. Zawsze należy pamiętać, aby mięso na tatara było bezwzględnie jak najlepszej jakości i świeże. Wszystkie narzędzia, którymi przygotowujemy tą potrawę powinny być czyste i najlepiej wyparzone. Niezbędnym elementem jest dodanie do masy mięsnej odrobiny wody i oliwy. Dzięki temu, podczas dokładnego wyrabiania mięsa, woda

Moja Książka Kucharska
Tatar wołowy 118

Tatar Tatar wołowy. Najlepszy przepis na tatara z mięsa wołowego.  Tatar to przystawka z surowego mięsa, mielonego lub siekanego. Do przyrządzenia tatara(...)wykorzystujemy mięso wołowe lub ryb - najczęściej łososia lub śledzia. Sekretem najlepszego tatara jest jego odpowiednie przygotowanie. Zawsze należy pamiętać, aby mięso na tatara było bezwzględnie jak najlepszej jakości i świeże. Wszystkie narzędzia, którymi przygotowujemy tą potrawę powinny być czyste i najlepiej wyparzone. Niezbędnym elementem jest dodanie do masy mięsnej odrobiny wody i oliwy. Dzięki temu, podczas dokładnego wyrabiania mięsa, woda

Moja Książka Kucharska
Domowa pizza na grubym cieście 158

pieprz do smaku 1 przeciśnięty ząbek czosnku 1 łyżka papryki mielonej czerwonej słodkiej 1 łyżka suszonej bazylii 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 Dodatki:    20 dag sera żółtego tartego 500 g mięsa mielonego z fileta z indyka 100% mięsa 1 cebula Sól i pieprz do smaku 2 łyżki przyprawy do kurczaka Olej rzepakowy do smażenia ok 1/2 łyżeczki oleju 3 garści szpinaku

Gotowanie Patki
Kotlety mielone z czerwoną papryką 167

przygotować mielone na obiad to pamiętajmy o wyborze mięsa, które kupujemy. Mięso należy kupić w kawałku i zmielić samemu w domu lub poprosić panią w sklepie o zmielenie wybranego mięsa na świeżo. A teraz czas na mój przepis😊   ż ycz ę  smacznego💗 Składniki: mięso wieprzowe 350 g, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, jajko(...)łyżeczki, papryka słodka mielona pół łyżeczki, pieprz, sol do smaku, papryka czerwona 1/4 szt bułka tarta do obtaczania, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Mięso mielimy. Dodajemy startą na miazgę cebule, wyciśnięty przez praskę czosnek i jajko. Czerstwą bułkę moczymy w mleku. Następnie odciskamy z nadmiaru mleka

kulinarne odsłony pati
Mielone z niespodzianką i sosem tzatziki 103

ucztowania. Tym razem na ruszczcie znowu pojawiło się coś nowego, choć sos był nam już dobrze znany. Składniki na mielone z niespodzianką (4 kulki): mięso mielone 500 g 2 łyżki bułki tartej cebula ząbek czosnku 4 jajka sól pieprz Vegeta opcjonalnie pietruszka Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni. W tym czasie ugotować(...)jajka na twardo. Mięso wymieszać z usmażoną cebulą, czosnkiem i doprawić (wedle uznania). Obtaczać obrane, ugotowane (ostudzone!) jajka mięsem i odstawić do lodówki. Mięso ma mieć kształt kulki. Grillować 10 - 20 minut (w zależności od stopnia rozpalenia grilla; ja miałam już żar, a więc zajęło mi to około 20 minut) - najlepiej sprawdzać na bieżąco! Sos tzatziki: ogórek szklarniowy długi

Karola gotuje
Teryna wieprzowa z boczkiem, tymiankiem, gozdzikami i galka czyli "Z choinka w tle" 216

drobiowej i wędzonego boczku 1/2 pęczka tymianku 1 cała gałka muszkatołowa 1 pęczek natki pietruszki 1 duża garść bułki tartej 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1 płaska łyżeczka pieprzu Mięso mielimy na najgrubszych oczkach maszynki. Wątróbkę i boczek mocno rozdrabniamy w malakserze lub w maszynce do mięsa. Piekarnik nagrzewamy do 160 st.C. Mięso, boczek, wątróbkę, listki tymianku, połowę startej gałki

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania