mięso mielone - 23354 przepisów (strona:384/1557)

Warzywna musaka 145

Musaka to flagowe danie kuchni greckiej. Bazą są pyszne, dojrzałe pomidory, bakłażany i mięso mielone. W wersji wegetariańskiej mięso zostało zamienione na ziemniaki. Całość zalana jest grzybowym sosem. I pomimo tego, że jest przy tym daniu trochę pracy to warto, bo pyszne. Przepis pochodzi oczywiście z książki Jamiego Olivera Wege. Ilość porcji: 6 porcji Czas przygotowania: 2 godziny

wiecejwarzyw.pl
Wędliny domowe – Szynkowar – Perliczka 63

kroimy na małe kawałeczki, 1-2cm kawałki będą w sam raz. Kości i skrzydełek nie wyrzucamy! Możemy zamrozić, bądź od razu przygotować na nich bulion na zupę. Pozostałe mięso mielimy w maszynce do mięsa na grubych oczkach. Zmielone mięso i pokrojone kawałki łączymy i dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy, oklepujemy, wyrabiamy… aż całość będzie zwarta i gotowa. Masą wypełniamy

Tajemnice Smaku
Makaron z wegańskim mięsem mielonym 83

Tematem dzisiejszego wpisu jest makaron z wegańskim mięsem mielonym. Stop, co? Wegańskie mięso? Przecież to się wyklucza! Tak pomyśli nowy Czytelnik tego bloga (stały Czytelnik

Vegan Taste
Pasztet drobiowo wieprzowy 166

gotujemy wszystko do miękkości. Na koniec dodajemy wątróbkę i gasimy ogień a garnek pozostawiamy jeszcze 15 min pod przykryciem. wszystko wyławiamy z rosołu, studzimy i mięso oddzielamy od kości, Mielimy mięso i warzywa w maszynce do mięsa. Po czym dodajemy ok 1 l rosołu mączkę grochową, kaszę manną i przyprawy. Blendujemy nasz pasztet na jednolitą masę. Powinna być dość gęstą

Gotowanie jest łatwe
Pulpety w sosie pomidorowym 159

obiad. Doskonale pasują do gotowanych ziemniaków, kasz, ryżu. Można je również podać z ulubioną surówką. Smakują najmłodszym członkom rodziny. Są świetną alternatywą dla kotletów mielonych. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebulka ze szczypiorkiem 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól

Krokusowy Dom
Makaron z wegańskim mięsem mielonym 83

Tematem dzisiejszego wpisu jest makaron z wegańskim mięsem mielonym. Stop, co? Wegańskie mięso? Przecież to się wyklucza! Tak pomyśli nowy Czytelnik tego bloga (stały Czytelnik przypomni sobie przepis na tytułowe mięso). Jeśli jesteś tutaj nowy, nic nie szkodzi. Tytułowe “mięso” to odpowiednio przyprawione i przygotowane

Vegan Taste
Cukinia jako przystawka na zimno 244

cukini ułożone na półmisku. Spożywać na zimno jako przystawkę lub zakąskę do mięsa,  ryby, mozzarelli, żółtych serów czy wędliny. Polecam jako dodatek do  Rolady z mięsa mielonego  lub   hamburgerów z mięsa drobiowego SMACZNEGO

zielonacukinka
Pasztet mięsny ze śliwkami 180

minutach wszystkie mięsa i cebule wyjmujemy, zostawiamy aby przestygły. Bułki namaczamy w  wywarze  z mięsa. Następnie mięso i cebulę dwukrotnie mielimy, dodajemy bułki i również mielimy. Mięso możemy również zblędować. Na koniec wrzucamy jajka, dodajemy przyprawy i bardzo dokładnie mieszamy, Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Aluminiowe foremki wypełniamy do połowy mięsem, na środku wzdłuż foremki wciskamy suszone śliwki

Kulinarne przygody Gatity
PIEROGI Z MIĘSEM DROBIOWYM 165

mniejsze części i umieszczamy w malakserze. Dodajemy marchew z rosołu ( 1-2 szt. ). Wlewamy 2-3 chochelki rosołu. Miksujemy. Drugą metodą jest dwukrotne zmielenia mięsa w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy do farszu i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.  Ciasto pierogowe dzielimy na dwie części i rozwałkujemy podsypując mąką. Wykrawamy kółka szklanką

Kuchnia Paulettes
Terrina drobiowa 178

dodajemy starte na tarce pieczarki i dusimy kilka minut (aż woda całkowicie odparuje). 3. Kroimy w drobną kosteczkę paprykę i podsmażamy na łyżeczce oleju. 4. Mięso z piersi kurczaka mielimy dwukrotnie. 5. Mielone mięso łączymy ze śmietanką, jajem, solą i pieprzem. 6. Przygotowane mięso dzielimy na 3 części: jedną część łączymy z pieczarkami, drugą część z podsmażoną papryką

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Domowy pasztet z żurawiną 263

się zarumieni. Dodajemy obrany i pokrojony czosnek. Na końcu dodajemy umyte i pokrojone wątróbki drobiowe i podsmażamy chwilę. Studzimy całość. Mięso, warzywa i wątróbkę mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodajemy przyprawy, żurawinę i 1 jajko. Mieszamy dokładnie i przekładamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Dieta bez mleka
Rogale Marcińskie z białym makiem 259

szklanki cukru pudru sok z ½ cytryny 2-3 łyżki wrzątku Nadzienie z białego maku: 300 g białego maku 100 g orzechów włoskich 100 g całych migdałów 100 g mielonych migdałów lub startego marcepanu ¾ szklanki cukru pudru 3 łyżki miodu 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej ½ łyżeczki cynamonu kilka kropli olejku migdałowego 1-2 łyżki śmietany Dodatkowo: 50 g orzechów(...)oraz orzechy włoskie i zalej wrzątkiem. Odstaw na 30 minut. Następnie odcedź dokładnie, możesz również wycisnąć całość przez gazę. Mak wraz z orzechami zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodaj pozostałe składniki: mielone migdały, cukier puder, miód, kandyzowaną skórkę pomarańczową, cynamon i olejek migdałowy. Dokładnie wymieszaj. Na sam koniec dodaj śmietanę*, tyle, aby masa była smarowna. *Ja masę

Food Square
mielone z indyka na ziemniakach pieczone... 487

Składniki: ziemniaki 1 kg, mięso mielone indycze 1 kg, bułka czerstwa 1 sztuka, papryka czerwona 1 sztuka, kapusta 1/4 małej główki, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, jajka 1 sztuka, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki mielone z indyka dobrze wyrobić z pokrojoną 1 cebulą, papryką, czosnkiem, jajkiem

W Mojej Kuchni Lubię
PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE Z KURKUMĄ, MARCHEWKĄ I KOPERKIEM 616

wspomnienie z dzieciństwa. Szykujcie więc składniki i do roboty ;) Zróbcie przyjemność sobie i rodzince. SKŁADNIKI ( OK. 13 PULPECIKÓW ŚREDNIEJ WIELKOŚCI) ·        500 g mielonego mięsa indyka ·        1 mała czerstwa bułka ·        1 mała cebula ·        2 łyżki posiekanego(...)klarowane PRZYGOTOWANIE: Bułkę włożyć do miski i  zalać mlekiem lub wodą i odstawić do namoczenia na około 10 minut, odcisnąć. Do większej miski włożyć zmielone mięso ( może być ręcznie mielony indyk, lub gotowy ze sklepu), startą na tarce lub drobno posiekaną cebulę, 1 łyżkę koperku, łyżeczkę soli, i 1/2 łyżeczki pieprzu oraz odciśniętą bułkę. Wszystko dobrze wymieszać dłonią

Calzonella.com
hamburgery domowe... 212

Składniki: bułka do hamburgerów 4 sztuki, mięso mielone wołowe 60 dag, jajka 1 sztuka "L", musztarda sarepska 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony - szczypta, sałata 4 liście, cebula 1 sztuka, pomidory 2 sztuki, majonez 4 łyżki, ser żółty 4 plastry, keczup - ile potrzeba mielone wołowe dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkiem, musztardą

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania