mięso mielone - 23354 przepisów (strona:393/1557)

Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 86

mojprzepisna.pl | Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami U nas dziś pierogowo. Robiliśmy całą rodzinką (nawet z tą przyjezdną) pierogi. Aż trzy rodzaje nam wyszły: z mięsem, z ziemniakami i z truskawkami. Ja wyrabiałam ciasto, mąż wałkował i wycinał, a dzieciaki nakładały farsz i nosiły. Chyba najlepsze pierogi wychodzą własnie takie, kiedy wszyscy są zaangażowani w robotę, a kuchnia zamienia się(...)schować do woreczka, dokładnie zawinąć, przygotować farsze. Farsz do pierogów z mięsem: 1 kg mięsa (u mnie 700 gr łopatki i 300 gr schabu) 3 duże cebule 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka kaszy mannej 3 łyżki oleju do smażenia Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na złoto. Zesmażoną cebulę dodać do mięsa

moj przepis na
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 87

mojprzepisna.pl | Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami U nas dziś pierogowo. Robiliśmy całą rodzinką (nawet z tą przyjezdną) pierogi. Aż trzy rodzaje nam wyszły: z mięsem, z ziemniakami i z truskawkami. Ja wyrabiałam ciasto, mąż wałkował i wycinał, a dzieciaki nakładały farsz i nosiły. Chyba najlepsze pierogi wychodzą własnie takie, kiedy wszyscy są zaangażowani w robotę, a kuchnia zamienia się(...)schować do woreczka, dokładnie zawinąć, przygotować farsze. Farsz do pierogów z mięsem: 1 kg mięsa (u mnie 700 gr łopatki i 300 gr schabu) 3 duże cebule 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka kaszy mannej 3 łyżki oleju do smażenia Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na złoto. Zesmażoną cebulę dodać do mięsa

moj przepis na
Świąteczne makówki – śląski deser regionalny 111

Kalorie 130 kcal Rozkosznie słodkie makówki śląskie. Regionalny deser świąteczny z masą makowo – bakaliową przełożoną warstwami na przemian ze słodką chałką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: MAKÓWKI 100 g mielonego maku 500 ml mleka 30 g masła 100 g białego cukru kilka kropli olejku migdałowego 30 g rodzynek sułtańskich 30 g migdałów blanszowanych 50 g orzechów włoskich pół słodkiej(...)rondelka wlej mleko. Dodaj masło, cukier i 3 kropelki olejku migdałowego. Podgrzej i doprowadź do rozpuszczenia kryształków cukrowych. Jeśli kupiłaś mak niemielony, zmiel go co najmniej 3 – krotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do gorącego płynu dodaj mielony mak i gotuj na niewielkiej mocy palnika przez 30 minut, zapobiegając wykipieniu. W tym czasie mak powinien wpić

ProstePesto.pl
Pierogi z mięsem z rosołu 102

stole a mięso trzeba wykorzystać. Tym razem przygotowałam pierogi z mięsem i warzywami z rosołu. I sukces od razu osiągnięty! Mój Niejadek, który mięso je tylko pod postacią kotleta schabowego i wędliny (nie każdej), tym razem łyżką wyjadał farsz z miski. A tam, w środku zmielone warzywa :D Serce matki od razu rośnie :)  Pierogi z mięsem z rosołu Składniki(...)elastyczne i sprężyste. Do wyrabiania ciasta możemy użyć również miksera z odpowiednią końcówką. 2.     Przygotowujemy farsz: 1)      Mięso oraz warzywa z rosołu mielimy w maszynce do mielenia mięsa. 2)    Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju aż będzie miękka. 3)   Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę i doprawiamy solą, pieprzem

Na kulinarnym poligonie
Fit kotleciki drobiowe z zielonym groszkiem 102

Delikatne kotlety z piersi kurczaka z dodatkiem zielonego groszku to znakomita alternatywa dla ciężkich, panierowanych tradycyjnych kotletów. Są mięciutkie i smaczne, a słodki groszek uzupełnia smak mięsa. Idealne dla dzieci i dorosłych (dzieci z pewnością polubią takie kolorowe danie), Kotlecik można spakować również do lunch boxa i zjeść z dodatkiem ulubionej sałatki lub pieczywa na drugie śniadanie w pracy. Przy(...)pieprz Olej w spray'u lub 2 łyżki oleju rzepakowego Bułkę namoczyć i odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać i przesmażyć na 1 łyżce oleju. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko, cebulę, groszek i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Podzielić na cztery części. Patelnię grillową prysnąć olejem w spray'u lub natłuścić

Krylowa Kuchnia
Chinkali gruzińskie pierożki 131

przygotowanie jest bardziej skomplikowane. A tak naprawdę to proste, ale za to niezwykle smaczne danie. Tradycyjne, duże pierogi wypełnione mięsem i bulionem. Charakterystyczny smak mięsa podkreślony świeżą kolendrą. Często robione z baraniny, wieprzowiny czy wołowiny lub z mieszanki mięs. U mnie z wołowiną. Na ciasto pierogowe: 500 g mąki pszennej + do podsypywania 250 ml gorącej wody 1/2 łyżeczki soli(...)olej i wyrobić gładkie elastyczne ciasto. Ciasto umieścić w misce i przykryć folią spożywczą, odstawić ciasto na co najmniej pół godziny aby odpoczęło.  Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięs, dodać natkę pietruszki, kolendrę, oraz sól i pieprz. Stopniowo dodawać zimną wodę ciągle mieszając mięso, aż wchłonie całą wodę. Farsz odstawić do lodówki na 1/2 h. Ciasto dość cienko

Krylowa Kuchnia
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 106

mojprzepisna.pl | Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami U nas dziś pierogowo. Robiliśmy całą rodzinką (nawet z tą przyjezdną) pierogi. Aż trzy rodzaje nam wyszły: z mięsem, z ziemniakami i z truskawkami. Ja wyrabiałam ciasto, mąż wałkował i wycinał, a dzieciaki nakładały farsz i nosiły. Chyba najlepsze pierogi wychodzą własnie takie, kiedy wszyscy są zaangażowani w robotę, a kuchnia zamienia się(...)schować do woreczka, dokładnie zawinąć, przygotować farsze. Farsz do pierogów z mięsem: 1 kg mięsa (u mnie 700 gr łopatki i 300 gr schabu) 3 duże cebule 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka kaszy mannej 3 łyżki oleju do smażenia Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na złoto. Zesmażoną cebulę dodać do mięsa

moj przepis na
Gołąbki bez zawijania 116

łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki  Ryż ugotować w posolonej wodzie..Kapustę posiekać drobno, posolić i odstawić aby puściła sok. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Kapustę odcisnąć z soku i dodać do zmielonego mięsa. Cebulkę posiekać i zeszklić, dodać do mięsa. Następnie dodać kaszę, jajka, ugotowany ryż i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Formować kotleciki

Krylowa Kuchnia
Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone 110

Składniki: – 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 250ml ciepłej wody – 1 jajko (można bez) – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – mięso mielone wg uznania (u mnie mięso z udek kurczaka) – 1 duży ziemniak – 1 duża cebula (u mnie czerwona) – 1/2 kubka wrzątku – sól i przyprawy

Smaki Armine
Makowiec zawijany 156

łyżką. Wykonanie masy makowej: Mak zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy i mielimy 2 razy w maszynce do mielenia mięsa.  Możemy również użyć maku mielonego. Wówczas zalewamy go taką ilością mleka, aby mak je zaabsorbował (mleko dolewamy do maku powoli). Maku mielonego nie trzeba gotować. Jeśli daliśmy za dużo

Smak mojego domu
Pielmieni z nadzieniem drobiowym, cukinią i mozarellą 139

składników zagnieść miękki i elastyczne ciasto. Gotowe ciasto włożyć do miski oprószonej mąką, przykryć czystą ściereczką kuchenną i odstawić na kilka minut by odpoczęło. Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Dodać cukinię startą na tarce na drobnych oczkach i mozarellę startą na drobnych oczkach lub pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodać wodę i przyprawy

Smaki Armine
Masa makowa 123

pomarańczowego --------------------------------------- 3 białka Wykonanie: Mak zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy i mielimy 2 razy w maszynce do mielenia mięsa.  Możemy również użyć maku mielonego. Wówczas zalewamy go taką ilością mleka, aby mak je zaabsorbował (mleko dolewamy do maku powoli). Maku mielonego nie trzeba gotować. Jeśli daliśmy za dużo

Smak mojego domu
Surówka z selerem naciowym 215

majonez. Całość wymieszaj doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gotową surówkę przechowuj w lodówce.       Dla mięsożerców… – Zupa jarzynowa z pulpetami – Gniazdka z mięsa mielonego – P aprykowe krążki nadziewane mięsem – Grochówka na żeberkach

Kulinarne S.O.S.
Surówka z selerem naciowym 215

majonez. Całość wymieszaj doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gotową surówkę przechowuj w lodówce.       Dla mięsożerców… – Zupa jarzynowa z pulpetami – Gniazdka z mięsa mielonego – P aprykowe krążki nadziewane mięsem – Grochówka na żeberkach

Kulinarny S.O.S.
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 127

kilku odcinków programu Allegry powtórzyliśmy jeden zestaw dań, bo inne albo zawierały składniki niedostępne w Polsce, albo wydały nam się mało atrakcyjne. Sięgnęliśmy po menu – z mielonym mięsem w roli głównej . Z mielonego zrobiliśmy jedzenie na kilka dni – burgery, sos boloński i sheperd’s pie. To było naprawdę pyszne menu, do którego chętnie wracamy. Dania

Niedzielny kucharz
Zupa meksykańska z oliwkami na ostro 116

wersji light, bez żadnych ostrości ją uwielbia. Podają ją z dodatkiem tartego parmezanu, natki lub rukoli, z grzankami z serem pleśniowym lub maślano-ziołowymi. SKŁADNIKI: 1,5 kg mięsa mielonego z indyka 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 żółte papryki 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 340 g czarnych wydrylowanych oliwek

Zasmakuj Kuchni
DOMOWE BURGERY 164

najlepszy cheddar ale można zastąpić innym ulubionym ( u mnie gouda ) sałata keczup sos czosnkowy: śmietana 12%- 8 łyżek, majonez- 3 łyżki, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz Wykonanie: *Mięso mielimy w maszynce przez sitko o średnich otworach, mielimy tylko raz, bo to mięso do burgera nie na klopsa. Mięsa   nie doprawiamy, delikatnie przemieszamy, formujemy kotlety. Gotowe smażymy

Z Majeczką w kuchni
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 212

kilku odcinków programu Allegry powtórzyliśmy jeden zestaw dań, bo inne albo zawierały składniki niedostępne w Polsce, albo wydały nam się mało atrakcyjne. Sięgnęliśmy po menu – z mielonym mięsem w roli głównej . Z mielonego zrobiliśmy jedzenie na kilka dni – burgery, sos boloński i sheperd’s pie. To było naprawdę pyszne menu, do którego chętnie wracamy. Dania

Niedzielny kucharz
Pierogi z mięsnym farszem 166

Wykonanie farszu : Mięso pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i podlać odrobiną wody. Dodać sól, pieprz i ziele angielski i dusić do miękkości. Następnie mięso przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do miski. Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na złoty kolor. Dodać do mięsa. Następnie dodać pieprz, sól i jajko i wszystko razem wymieszać. Jeśli farsz jest

Olga Piecze i Gotuje
Jak zaoszczędzić i przedłużyć przydatność żywności do spożycia? 192

miesięcy Owoce 6-12 miesięcy 24-26 miesięcy Warzywa 8-10 miesięcy 24-26 miesięcy Ryby 6 miesięcy 24-26 miesięcy Drób 6 miesięcy 24-26 miesięcy Mięso mielone 4 miesiące 12 miesięcy Mięso 6 miesięcy 24-26 miesięcy Każdy produkt po zapakowaniu próżniowym należy podpisać. Osobiście najczęściej pakuję warzywa. Bardzo często przygotowuje w domu najróżniejsze zupy, sosy

Słodkie okruszki
Klopsiki wołowe w pomidorowym sosie. 178

Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz, oregano 1 puszka krojonych pomidorów oregano, papryka ostra mielona, sól 1 ząbek czosnku Mięso dokładnie wymieszać (najlepiej ręcznie) z pokrojoną drobno cebulą, jajkiem, posiekaną natkę pietruszki, gałką muszkatołową, solą, pieprzem i oregano. Uformować niewielkie

Moje-pitraszenie
Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem z ananasa 159

ciecierzycy 3 łyżki polenty + do obtoczenia garść świeżej kolendry garść natki pietruszki ½ łyżeczki mielonej kolendry ½ łyżeczki mielonego kuminu ½ łyżeczki wędzonej papryki w proszku świeżo mielony pieprz olej kokosowy do smażenia sól Dodatki: 6 fińskich bułek owsianych 200 g cypryjskiego sera halloumi garść świeżej kolendry 1 pomidor 1 czerwona cebula kilka listków sałaty, np. rzymskiej(...)cukru trzcinowego szczypta soli 1 łyżeczka oleju kokosowego * PRZYGOTOWANIE Burgery z ciecierzycy Ciecierzycę odsącz z zalewy (zostaw ją na później) i zmiel na grubych oczkach za pomocą maszynki do mielenia mięsa lub zgnieć tłuczkiem do mielenia ziemniaków. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i kolendrę, przyprawy oraz polentę i wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Zagnieć i zacznij formować kotlety

Food Square
Ciasto na pierogi – najlepsze na świecie :) 144

mąki tortowej 1 szkl gorącej wody 125g masła 1 jajko sól Farsz mięsny ugotowane mięso z kurczaka i łopatki cebula masło sól i pieprz Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, dodać podsmażoną na maśle cebulkę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Do miski wlać przegotowaną wodę i rozpuścić w niej masło. Dodać połowę mąki i wymieszać, wbić jajko

Pieguskowa Kuchnia
Domowa mielonka wieprzowa z folii 303

wolę wersję naturalną. Skórki należy ugotować z dodatkiem przypraw: soli, ziela angielskiego i listka laurowego. Gotują się bardzo szybko, jakieś 30 - 40 minut.  Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa wybierając sitko o możliwie jak najgrubszych oczkach. Ugotowane skórki również zmielić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zmielone mięso, skórki oraz czosnek posypać sowicie solą i pieprzem, wymieszać

Ze smakiem bez glutenu
Pasztet z dzika pieczony w boczku 127

zimy na jakiegoś dzika, to polecam pasztet pieczony w boczku. Jeśli dzik Wam ucieknie, to zamiast niego proponuję użyć mięso wieprzowe. Składniki: • 50 dkg mielonego mięsa z dzika • 2 jajka • 1 plaster słoniny ok 5 dkg • 10-15 śliwek suszonych • 30 dkg boczku wędzonego w plastrach • sól, pieprz ziołowy do smaku Wykonanie

To co kocham
ZAPIEKANKA A' LA LAZANIA 168

Coś dla osób lubiących szybko i smacznie zjeść .   300 g.makaronu np.spaghetti 20 dag.pieczarek 4 łyżki masła sól pieprz np.reszta kotletów mielonych z obiadu lub podsmażone mięso mielone duża cebula 1 łyżka mąki 1 szkl.bulionu 2 jajka 1/2 szkl.śmietany 3 łyżki startego żółtego sera ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ugotować makaron na pół twardo.Pieczarki pociąć na plasterki,usmażyć na łyżce masła

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Spaghetti bolognese 145

łopatka) makaron spaghetti 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz koperek ser żółty oregano olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa, cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić cebulę, poddusić ją, dodać czosnek i krótką chwilę podsmażyć. Do cebuli dorzucić mięso. Smażyć, aż przestanie być

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 198

plasterki boczku parzonego - 1 łyżeczka masła klarowanego - sól, pieprz Dodatkowo - kilka łyżek mleka Wykonanie Boczek kroję w drobniutką kosteczkę, przesmażam na rumiano na łyżeczce masła. Ugotowane, przestudzone mięso mielę w maszynce do mielenia, przekładam do miseczki. Do mięsa dodaję surowe jajko, ostudzony boczek, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Ciasto rozwijam i kroję na 8 równych prostokątów. Na każdy

Kuchnia z widokiem na ogród
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 323

łopatki i 300 gr schabu) 3 duże cebule 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka kaszy mannej 3 łyżki oleju do smażenia Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na złoto. Zesmażoną cebulę dodać do mięsa, dodać przyprawy, manną, dokładnie wymieszać. Farsz do pierogów z ziemniakami: 1,5 kg surowych, obranych ziemniaków, startych na tarce

moj przepis na
pomidorowe pulpeciki 187

oszczędnie) solą, pieprzem i lubczykiem(ten dodajemy cały), odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej sześć godzin( najlepiej na noc). Następnie w maszynce do mięsa, na sicie 4 mm mielimy mięso, wcześniej obraną cebulę, oraz odciśniętą czerstwą bułkę . Do zmielonego mięsa wbijamy jajko i wyrabiamy, przez 5-6 minut, dodając do mięsa wszystkie przyprawy (należy pamiętać, że pulpet po ugotowaniu

Miód i pieprz
Boże Narodzenie: Uszka z mięsem 162

posiekaną cebulę i namoczoną bułkę. Dosyp także tyle bułki tartej, aby mięso nabrało odpowiedniej konsystencji. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką i dokładnie wyrób dłońmi. Jeśli jednak dodasz zbyt dużo bułki tartej i masa będzie zbyt twarda i zbita, wystarczy, że dolejesz do mielonego trochę przegotowanej wody i ponownie dobrze wymieszać. Wyrobione ciasto podziel(...)farszu. Tak przygotowane uszka gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Takie uszka są doskonałym dodatkiem do barszczu. Niewykorzystane ciasto możesz zamrozić, a z niewykorzystanego farszu zrobić np. kotlety mielone

blog.moje-pasje.info
Nadziewane pieczarki 151

mięsa z karkówki 15 dag startego sera edamskiego 1 jajko 1 średnia cebula zielona pietruszka masło 1ząbek czosnku keczup pikantny przyprawy: vegeta natur, pieprz mielony, maggi Jak zrobić:  Pieczarki czyścimy, odcinamy trzonki. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przeciśniętym   czosnkiem, podsmażoną na maśle cebulką pokrojoną w bardzo drobną kostkę, drobno posiekaną natką pietruszki 2/3 startego żółtego(...)sera. Dodajemy posiekane drobno odcięte trzonki pieczarek i mieszamy z mięsem. Masę wyrabiamy jak na kotlety.  Doprawiamy do smaku. Napełniamy kapelusze, polewamy keczupem i posypujemy resztą sera. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Co w garnkach piszczy
Mielona karkówka na szpadkach - grill 210

razem z ostrym, jogurtowym sosem stanowiły świetny dodatek do mięsa. Bardzo polecam!Przepis Karola Okrasyskładnikimięso800 g karkówki6 ząbków czosnku150 g czerwonej fasoli z puszki1- 2 łodygi selera naciowego5 - 6 szt suszonych pomidorów ( suchych)1 - 2 łyżeczki słodkiej papryki1 cebula1 łyżeczka harissy (ostra pasta z papryki)1 łyżeczka mielonego kminuskórka otarta z limonkisólpieprzoliwagruszki4 gruszkigarść listków mięty, posiekanych1 limonka1 łyżeczka harissysóloliwasos250g(...)pokroić. Suszone pomidory drobno posiekać. Fasolę odsączyć i rozgnieść przy pomocy tłuczka do ziemniaków - nie musi być bardzo dokładnie. Do miski włożyć mięso, czosnek, cebulę, seler, pomidory, fasolę, dodać 1 - 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczkę harissy, mielony kmin, skórkę otartą z limonki, doprawić solą pieprzem i oliwą. Bardzo dokładnie wymieszać.Podzielić na równe części ( u mnie wyszło

Stare Gary
Środa: Kalafiorowa shepard’s pie 176

sałatkę ziemniaczaną. Krok 2 Rozgrzewamy na mocnym ogniu rondel, wkładamy do niego dwie łyżki masła klarowanego lub oleju. Chwilę podgrzewamy i wykładamy na gorący tłuszcz mieloną wołowinę. Mieszamy drewnianą szpatułką, oddzielając od siebie mielone, by rozpadło się na drobne kawałeczki. Kiedy mięso podsmaży się i zbrązowieje przekładamy je do miski. Przygotowanie sosu do shepard(...)tłuszczyk wytopiony z wołowiny, wysypujemy posiekane warzywa i liście laurowe. Smażymy na średnim ogniu przez 8-10 minut, aż marchewka i pietruszka zaczną mięknąć. Krok 4 Dodajemy przesmażone mielone mięso, rozmaryn i tymianek i mieszamy z warzywami. Smażymy minutę, dwie po czym podkręcamy ogień na mocniejszy i wlewamy do rondla piwo. Mieszamy powstający sos przez 2-3 minuty

Niedzielny kucharz
PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM 105

polecenia. Inspiracją był ten przepis . Piekłam w dwóch ciemnych formach, z powiększonych ilości. U mnie mieszanka mięs wieprzowych: łopatka, szynka, karkówka, chude podgardle, ale równie smaczna będzie z samej łopatki lub łopatki z karkówką. Składniki na formę, o wym. 22x11cm Składniki: - 700g mięsa wieprzowego bez kości, np. łopatka, karkówka, szynka - 1 jajko - 3 ząbki czosnku - 1 cebula - 1 łyżka chrzanu(...)oleju. Smażymy kilka minut, na niewielkim palniku, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Do miski z mielonym mięsem dodajemy surowe jajko, majeranek, sól, świeżo mielony pieprz, tymianek (gdy dajemy), chrzan oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem. Masę dokładnie mieszamy. Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą lub wykładamy

Smaczne Zdrowe
Kotlety w sosie 174

Smażone kotlety mielone, w smacznym  sosie pomidorowym, dobre na obiad i do kolacji. Skład: 1 kg mięsa mielonego, 2 jajka, 1 czubata łyżka przyprawy  do mięsa lub  szczypta soli-  pół płaskiej łyżeczki pieprzu-łyżka papryki, 2 cebule, 5 ząbków czosnku, 2 przeciery 200 g,  śmietana 18 % , tarta bułka lub suche pieczywo

chleba naszego
Kotlety mielone z mięsa gotowanego 132

indyka 2 małe cebule 2 jajka sól, pieprz, mielona czerwona papryka, kilka kropel maggi 3-4 łyżki wody ok.2 płaskie łyżki sosu pieczarkowego w proszku olej do smażenia, bułka tarta Przygotowanie: Z wystudzonego mięsa wybrać kości, pozbyć się skór, zmielić Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju Mielone mięso jest raczej suche, dlatego dodałam do niego letnią

Proste Potrawy
Mielone pieczone w piekarniku. 174

dzisiaj dla Was propozycję pysznych i szybkich mielonych bo pieczonych w piekarniku. Na pewno znajdzie się jakaś osoba która po całym dniu w pracy wraca do domu i musi jeszcze przygotować obiad, taka propozycja na kotlety myślę że Wam się spodoba, nie musicie stać przy patelni a w jednym czasie pieką się kotlety a Wy przygotowujecie sałatkę lub ziemniaki(...)mięsa mielonego 1 cebula 2 jajka małe 2 ząbki czosnku  sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka przyprawy do karkówki Cykoria 3 łyżki oliwy 1 duża  kajzerka 1 szklanka mleka 1 szklanka bułki tartej Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, następnie ją mielimy razem z cebulą lub blendujemy.Do miski przekładamy mięso, dodajemy:zmieloną

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekane bakłażany 262

Bakłażany, zapiekane z mięsem mielonym pod chrupiącą kołderką z parmezanu i kolendry.  Danie dla dwojga, idealne. Składniki :   1 duży bakłażan 250 g zmielonego mięsa, wieprzowego 1 cebulka szalotka 3 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 1/2 czerwonej papryki garść świeżej kolendry 50 ml gęstego przecieru pomidorowego oliwa sól pieprz Dodatkowo : 3 łyżki bułki tartej 20 g sera(...)minut. W tym czasie przygotować farsz oraz panierkę.  Na rozgrzaną patelnię wlać łyżkę oliwy, dodać drobno posiekaną cebulkę, łodygę selera oraz czosnek. Gdy cebulka się ładnie zeszkli dodać mięso mielone. Do podpieczonego mięsa dołożyć pokrojoną w kostkę paprykę, wszystko zalać przecierem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem a na koniec wsypać posiekaną kolendrę. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić

Zabawa smakiem
Kotlety mielone z kaszą kuskus i marchewką 152

Dziś coś z serii "odmieniony mielony" :) Składniki: 300 g chudego mielonego mięsa 1/2 suchej namoczonej w wodzie lub mleku kajzerki 1 cebula 1 łyżeczka masła 1 jajko 4 łyżki kaszy kuskus + 1/2 szklanki wrzątku 1 nieduża marchewka bułka tatra sól świeżo mielony pieprz 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta chilli 3 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej(...)smażenia Sposób wykonania: 1. Mięso wymieszać z odciśniętą kajzerką. 2. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. 3. Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut, aż wchłonie płyn. 4. Marchewkę obrać i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. 5. Mięso wymieszać z cebulą, marchewką i kaszą. Dodać jajko, przyprawy i ewentualnie dodać bułki tartej do zagęszczenia masy. 5. Wilgotnymi dłońmi formować kotlety. Opanierować

Kuchnia domowa Ani
Domowy pasztet z królika 193

podsmażone mięso jest suche bo przecież do pasztetu dodaje się również tłuste mięso i boczek. Jedyną czynnością, której nie lubię przy robieniu pasztetu to mielenie mięsa dlatego muszę przyznać bez bicia, że mój pasztet był mielony tylko raz a w przepisie podaję, że dwa…. bo tak powinno być ale….cóż nie jestem doskonała…;) Domowy pasztet(...)rondelka. Dodać obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę, pietruszkę i por. Zalać wodą i dodać liście laurowe, pieprz, jałowiec i rozmaryn, sól. Gotować do miękkości. Ostudzić. 2. Mięso królika uważnie obrać z kości i przesmażyć na suchej patelni do zrumienienia. 3. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oliwie. Jak cebula jest już miękka dodać umytą, oczyszczoną

UgotujmyTo.pl
Kotlety wołowe (mielone) do hamburgerów 235

Post Kotlety wołowe (mielone) do hamburgerów pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje