mięso mielone - 23354 przepisów (strona:329/1557)

Burger, ziemniaki i kapusta zasmażana z suszonymi pomidorami. 148

burgery 300 g mięsa mielonego 1 kajzerka mleko do namoczenia bułki 1 jako pół cebuli 1 ząbek czosnku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 1/4 główki kapusty białej cebula kilka suszonych pomidorów olej sól pieprz kminek listek laurowy 2 łyżki mąki Mięso włożyć do miseczki, bułeczkę namoczyć w mleku, po czym lekko wycisnąć. Dodać przyprawy posiekaną drobno cebulę i czosnek

Gotowanie jest łatwe
Paszteciki z Mięsem z Ciasta Drożdżowego 373

pasztecików na farsz: 600 g mięsa przed gotowaniem  użyłam wieprzowego ale może być cielęce lub wołowe przyprawy do gotowania mięsa: 1 listek laurowy 1 ząbek czosnku 4 – 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżeczka soli do farszu: 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 1 średnia cebula (około 100 g) 1 łyżka usiekanej natki pietruszki 1 łyżka(...)Następnie kajzerkę odciskam mocno z nadmiaru wody. Cebulę kroję w półplasterki i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni przez kilka minut żeby cebula się zeszkliła. Teraz w maszynce do mielenia mięsa z założonym średnim sitkiem mielę składniki farszu na paszteciki, najpierw mięso i cebulę a na koniec do mielenia daję odciśniętą kajzerkę. Tak zmielone składniki farszu doprawiam przyprawami i dokładnie

Uwaga Babcia Gotuje
Krokiety po meksykańsku 130

pszennej 4-5 łyżek oleju 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 czerwone papryki 400 g mielonej wołowiny 1 puszka fasoli czerwonej 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka pomidorów krojonych 100 g ryżu 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz olej do smażenia Dodatkowo(...)zwijały. Nadzienie: Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieramy, czosnek drobno siekamy, a cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy pieprzem, solą, kuminem, papryką słodką i papryką chili. Smażymy, aż mięso się zrumieni. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone

Kuchnia MagdaLeny
Krokiety po meksykańsku 130

pszennej 4-5 łyżek oleju 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 czerwone papryki 400 g mielonej wołowiny 1 puszka fasoli czerwonej 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka pomidorów krojonych 100 g ryżu 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz olej do smażenia Dodatkowo(...)zwijały. Nadzienie: Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieramy, czosnek drobno siekamy, a cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy pieprzem, solą, kuminem, papryką słodką i papryką chili. Smażymy, aż mięso się zrumieni. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone

Kuchnia MagdaLeny
Dietetyczny pasztet z kaszą jaglaną 363

Przyprawy: świeżo mielony piep rz, świeżo mielona sól, 3 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego Do dużego garnka wkładamy umyte oraz obrane warzywa, liście laurowe oraz ziele angielskie. Dokładamy wołowinę i zalewamy zimną woda. Gotujemy około 20 minut na małym ogniu. Następnie dokładamy całą wieprzowinę (czyli zarówno karkówkę, jak i mięso z łopatki) oraz boczek, gotujemy, aż mięso(...)oraz wątróbkę rozkładamy do ostygnięcia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. W maszynce do mięsa mielimy dwukrotnie mięso, ugotowaną kaszę, warzywa, czosnek oraz cebulę. Dodajemy żółtka, garść żurawiny i obficie doprawiamy świeżo mieloną solą oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy z wywarem. Na samym końcu delikatnie dodajemy pianę, smakujemy i w razie konieczności ponownie

Kolizje Smaków
Makaron z pulpecikami i burakiem naciowym 194

makaronu spaghetti 400 g mięsa mielonego sól pieprz 1 jajko bułka tarta pół cebuli 2 ząbki czosnku duża garść liści buraka naciowego pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie. Mięso mieszamy z przyprawami drobno posiekaną cebulą i jajkiem  (dosypujemy 2-3 łyżki bułki tartej) z mięsa formujemy małe kuleczki . W dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i układamy kuleczki ciągle obracając

Gotowanie jest łatwe
Kotlety mielone 184

kotleciki robiłam jakiś czas temu..tym razem zamiast bułki dałam kaszę manną i śmietanę , pomysł na taki dodatek podpatrzyłam gdzieś w necie. 70 dkg mięsa mielonego  1 cebula  1 ząbek czosnku  1-2 łyżki kaszy manny  2 łyżki śmietany kwaśnej 2 jaja sól, pieprz wegeta Do mięsa wbić jajka, dodać pokrojoną cebulę, czosnek i resztę

Moje domowe kucharzenie
Roladki naleśnikowe po meksykańsku 106

łyżek oleju 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 czerwone papryki 400 g mielonej wołowiny 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz olej do smażenia Dodatkowo(...)zmiękły, wtedy będą łatwiej się składały. Nadzienie: Cebule i czosnek obieramy, czosnek drobno siekamy, a cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy pieprzem, solą, kuminem, papryką słodką i papryką chili. Smażymy, aż mięso się zrumieni. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Roladki naleśnikowe po meksykańsku 106

łyżek oleju 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 czerwone papryki 400 g mielonej wołowiny 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz olej do smażenia Dodatkowo(...)zmiękły, wtedy będą łatwiej się składały. Nadzienie: Cebule i czosnek obieramy, czosnek drobno siekamy, a cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy pieprzem, solą, kuminem, papryką słodką i papryką chili. Smażymy, aż mięso się zrumieni. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Mielonka na kanapki 224

już wcześniej robiłam...ale tym razem do środka dodałam roladki ze schabu z ogórkiem kiszonym...Ilość mięsa,przyprawy..wedle gustu..i pojemności szynkowaru.. około 1,2 kg mięsa mielonego 1 łyżeczka żelatyny [ niekoniecznie] przyprawa  Mefisto peklosól około 50 ml wody 4 plastry schabu kawałek ogórka kwaszonego Plastry schabu rozbic(...)kotlety schabowe..posypać przyprawą , ułożyć paseczki ogórka i zwinąć roladki.Do mięsa mielonego dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Część mięsa przełożyć do szynkowaru , położyć zwinięte roladki , znów część mięsa, roladki i wyłożyć resztę mięsa mielonego. Zamknąć szynkowar .Odstawić do lodówki na 2-3 dni.Szynkowar wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać do 3/4 wysokości

Moje domowe kucharzenie
Zapiekanka makaronowa po bolońsku 143

Zapiekanka makaronowa po bolońsku Sos boloński z mięsem mielonym i pomidorami to jeden z tych sosów, które lubię przygotowywać w większych ilościach a potem mrozić w porcjach, tak by wykorzystywać na szybkie obiady do makaronu lub właśnie do zapiekanek. Do sosu bolońskiego możecie użyc swojego ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, wieprzowo – wołowego czy też drobiowego np z indyka

Dorota Smakuje
Sałatka a'la panzanella 135

Panzanella to toskańska sałatka chlebowo - pomidorowa. Moja wersja przewiduje jeszcze dodatkowo mięso mielone, dzięki temu jest treściwsza i przepyszna. Uwielbiam panzanellę, uwielbiam także wersję z mięsem. Polecam gorąco teraz na początek jesieni. Panzanella, sałatka toskańska z mięsem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pomidorowa pieczeń z warstwą makaronu penne 205

Lubię przygotowywać takie obiady. Wystarczy wyrobić mięso, urozmaicić dodatki, zapiec i obiad gotowy. Taka pieczeń szybko znika ze stołu. 1 szklanka pełnoziarnistego makaronu penne 500 g mięsa mielonego wieprzowego 4 łyżki kukurydzy 1 marchew Kawałek selera korzeniowego 3 jajka 2 łyżki bułki tartej 150 g sera korycińskiego lub goudy 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sól Pieprz 1 łyżka suszonej natki(...)Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy. Marchew oraz seler obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ser również ścieramy na tarce o średnich oczkach. Do mięsa dodajemy warzywa, kukurydzę, ser, koncentrat pomidorowy oraz bułkę tartą. Wbijamy jajka oraz doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i suszoną natką pietruszki. Wyrabiamy na gładką i zwartą masę. W foremce keksowej

VioletoweKucharzenie
Klopsiki zapiekane w sosie pomidorowym z serem. PRZEPIS 88

klasyka, ale zapieczone z kawałkami mozzarelli wznoszą się na zupełnie nowy poziom. Jednym słowem – pysznie. Przepis na klopsiki zapiekane w sosie pomidorowym z serem Składniki: 800 gramów mięsa mielonego (wieprzowe, wołowe, indyk lub mieszane), 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 puszki pomidorów w zalewie (razem 800 gramów), suszona bazylia, 1 kulka mozzarelli(...)sól, pieprz, oliwa. Jak zrobić klopsiki zapiekane w sosie pomidorowym z serem? Mięso przełóż do miski, wbij jajko, wsyp bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem, wyrób dłońmi na jednolitą masę. Zwilżonymi dłońmi formuj niewielkie pulpeciki, na głębokiej patelni rozgrzej oliwę i przesmaż je co najmniej raz obracając, zdejmij, odłóż. Teraz na patelnię wrzuć posiekaną cebulę, smaż kilka minut, dorzuć czosnek

Kulinarna Polska
Mięsko na kanapki 260

Rany...nie pamiętam kiedy robiłam to mięsko..ale przepis miałam zapisany...Pyszne było...to akurat pamiętam.. około 1,2 kg mięsa mielonego 1 łyżeczka żelatyny [ niekoniecznie] przyprawa Mefisto peklosól około 50 ml wody skórki drobiowe przyprawa do drobiu pieczarki Skórki wyczyścić , posypać przyprawą do drobiu.Pieczarki pokroić w kostkę i poddusić, dodając przyprawy.Wystudzi(...)skórki drobiowe wyłożyć pieczarki i zwinąć roladki.Do mięsa mielonego dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Część mięsa przełożyć do szynkowaru , położyć zwinięte roladki ze skórek i pieczarek , znów część mięsa, roladki i wyłożyć resztę mięsa mielonego. Zamknąć szynkowar .Odstawić do lodówki na 2-3 dni.Szynkowar wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać

Moje domowe kucharzenie