Czas gotowania 1 hr Czas przygotowania 1 hr 10 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr Czas przygotowania 1 hr 10 min Gołąbki 350 g mięsa wieprzowego mielonego 30 g liści czosnku niedźwiedziego 50 g ryżu basmati 1 łyżeczka czubricy czerwonej 1 jajko pieprz czarny sól Sos pomidorowy 350 ml passaty pomidorowej 150 ml wody 1 mała(...)łyżki oleju rzepakowego ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki papryki ostrej pieprz czarny sól Dodatkowo 40 g liści czosnku niedźwiedziego * Gołąbki Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Do mięsa mielonego dodajemy ryż, jajko, posiekane liście czosnku niedźwiedziego i wszystkie przyprawy. Mięso dokładnie wyrabiamy i formujemy niewielkie kotleciki, wielkości pulpetów i lekko spłaszczamy formując niewielki prostokąt. Każdą porcję mięsa owijamy
Wędrówki po kuchniSkładniki: 300 g mięsa mielonego 2 cebule 1/2 cukinii 2-3 łodygi selera naciowego ok. 100 szpinaku mrożonego w brykiecie 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie cukier … Czytaj dalej Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym
czarrna od kuchniPyszny obiadek, z tej porcji wyszło 25 małych klopsików. Przygotowanie klopsów – mięso mielone wrzucić do miski. Cebulkę i czosnek drobno posiekać dodać do mięsa. Jajko wbić do mięsa, dodać bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować małe klopsiki. Odłożyć na bok. Sos – do garnka wlać wodę, dodać kostkę warzywną, obrane i pokrojone marchewki
Kuchnia Pokoleńsię z pieczonymi ziemniakami, kopytkami, kaszą, ryżem wszelakim, surówkami, warzywami z wody i – mocno tradycyjnie – marchewką z groszkiem. Kotlety mielone z serem, ziemniakami z wody i sałatą z jogurtem i pomidorkami SKŁADNIKI: 600 g mięsa mielonego z indyka lub wieprzowo-wołowego 1 jajko 1/2 szklanki wody mineralnej 1 czubata łyżka bułki tartej 1 cebula(...)masło klarowane bułka tarta do obtoczenia kotletów PRZYGOTOWANIE: Mięso układam w misce, dodaję jajko, wodę, bułkę tartą, ser, mieszam. 3 łyżki oleju rozgrzewam na patelni, podsmażam na nim posiekaną drobno cebulę i czosnek. Smażę do zeszklenia się cebuli, mieszam, by się nie przypaliła. Lekko studzę i dodaję do mięsa. Masę dobrze wyrabiam, przyprawiam (solą niezbyt dużo pamiętając, że ser jest
Zasmakuj Kuchnisuszonego oregano 1 łyżeczka przyprawy suszone pomidory z ziołami i czosnkiem 1 kg pomidorów 0,5 łyżeczki cukru sól morska pieprz 150 – 200g fasoli szparagowej Na pulpety: 500g mielonego mięsa z indyka 1 jajo 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki utartego sera żółtego Jak zrobić spaghetti z klopsikami i fasolą: Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie w rondlu
Dorota SmakujeKlopsiki, pulpeciki z mięsa mielonego bardzo często pojawiają się na naszym stole w różnej postaci. Łączę je z zupami, gulaszem, sałatkami, makaronem, czy warzywami. Dzisiejszą wersję stworzyła córka, a zrobiła klopsiki w sosie śmietanowym ze spaghetti. Wyszedł szybki, prosty i pyszny obiad. Sos był kremowy, delikatny, świetnie się komponował z makaronem i mięsem. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPost Tarta z ciasta francuskiego (z mięsem mielonym) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 1 dynia piżmowa 30 dkg mięsa mielonego 2 suszone pomidory 1 mała cebula 1/2 czerwonej papryki 1 jajko jarzynka, pieprz słodka papryka curry, kurkuma Przygotowanie: Dynię przekroić na pół … Czytaj dalej Dynie faszerowane mięsem
czarrna od kuchniSkładniki: 200 g ulubionego makaronu 400 g mięsa mielonego 200 g sera żółtego 1 mały koncentrat pomidorowy 1/2 pęczka jarmużu 1 zielona papryka 1 cebulka 1/2 łyżki maki pszennej słodka … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z mięsem
czarrna od kuchniSkładniki: 1 dynia piżmowa 30 dkg mięsa mielonego 2 suszone pomidory 1 mała cebula 1/2 czerwonej papryki 1 jajko jarzynka, pieprz słodka papryka curry, kurkuma Przygotowanie: Dynię przekroić na pół … Czytaj dalej Dynie faszerowane mięsem
czarrna od kuchnistyczności. By przyzwyczaić żołądek po chorobie do normalnego jedzenia, zaczęłam od dość lekkostrawnej zupy z pulpecikami. :) 0,5kg wołowego mięsa rosołowego 2 nieduże kości wieprzowe na zupę 400g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 2 duże pomidory 1 spory ziemniak 1 opakowanie (400g) mrożonej mieszanki z zielonych warzyw (u mnie frosta) 1/4 średniego korzenia selera 1 spora(...)morskiej i liść laurowy. Zmniejszamy moc palnika do minimum i gotujemy wywar przez około półtorej godziny, do dwóch. W tym czasie przygotowujemy mięso na pulpety. Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Cebulę obieramy i również dobrze rozdrabniamy. Mielona łopatkę przekładamy do plastikowej lub szklanej miski i mieszamy z połową posiekanej natki i 1/3 pokrojonej czerwonej cebuli. Dodajemy do niej
Kuchenna Kontrrewolucyakalafior 100 g boczku w plastrach 500 g mięsa mielonego sól pieprz szczypta cynamonu szczypta hyzopu pieprz ziołowy staropolski 1 jajko Kalafior oczyszczamy , płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy w całości na parze. mięso mieszamy z przyprawami i jajkiem . Do przestudzonego kalafiora napychamy pomiędzy różyczki niewielkie porcje mięsa, resztą oklejamy cały kalafior i owijamy plastrami boczku. posypujemy przyprawami
Gotowanie jest łatwePyszne kotleciki pieczone w piekarniku. O wiele lżejsze od tych tradycyjnych, a równie smaczne. Składniki: mały kalafior 500 g mięsa mielonego 2 małe bułki 2 jajka 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie, papryka ostra sól, pieprz mleko lub woda do namoczenia bułek Przygotowanie Surowy kalafior ścieramy na drobnej tarce. Bułki zalewamy mlekiem lub wodą, odstawiamy do namoczenia na około(...)minut. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do większej miski wkładamy zmielone mięso, kalafior, żółtka, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy pianę z białek i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Z masy formujemy niewielkie kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy ok 45 min w temp
e-PrzepisyKulinarne