mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1104/1557)

Kaszotto z fasolką szparagową, papryką i bobem 209

bobu 100 ml wytrawnego białego wina 350 ml bulionu warzywnego lub rosołu 50 g  kremowego serka topionego 1 łyżka klarowanego masła 2 łyżki oleju Sól do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Bób ugotować  w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru do miękkości, przelać  zimną wodą, obrać  z łupin(...)Podudzia z kurczaka umyć , pokroić  w kostkę , tak samo cebulę, na głębszej patelni rozgrzać  masło z olejem, dodać  cebulę, przesmażyć  chwilę , następnie dodać  pokrojone mięso, posolić  do smaku, smażyć około 6 minut,   po czym wsypać  kaszę, podlać  winem i dusić  aż wino odparuje-kilka minut. Zalać gorącym  bulionem, dodać

Wanilia i Kardamon
Fit obiad #3 - Kotlety z pieczarek 170

sobie obiadu bez mięsa, młody człowiek też dopomina się o "mięśko". Ja natomiast staram się robić coraz częściej jarskie posiłki, po których czuję się lekko. Główną pomysłodawczynią różnego rodzaju i kotletów bezmięsnych zawsze była moja Babcia. Najlepsze były jej kotleciki z płatków owsianych, które mam zamiar kiedyś też tu zaprezentować. Dziś jednak pieczarki. Alternatywa mielonych, które zasmakują nie tylko

Cakes By Kejt
Zawijance z pieczarkami. 116

Schab to wdzięczne mięso i szybko można przygotować wszelkie jego wariacje. Dzisiejsze zawijance przygotowałam z pieczarkami i ogórkiem kiszonym. SKŁADNIKI: 6 plastrów schabu 30 dag. pieczarek 2 ogórki kiszone 1 cebula przyprawa do wieprzowiny 2 łyżki masła klarowanego WYKONANIE: schab rozbijamy, posypujemy przyprawą, pieczarki smażymy z cebulą pokrojoną w kostkę, usmażone pieczarki i ogórki mielimy na grubych oczkach, jeśli trzeba

Kuchnia Beaty
Kurczak faszerowany ryżem i warzywami 232

Składniki: 1 kurczak (mój miał 1,70 kg) 1/3 szklanki ryżu 1/4 główki kapusty 1 marchewka 1 pietruszka 1/2 małego selera 1 cebula 4 ząbki czosnku

magiczna kuchnia Kasi
Pałki z kurczaka pieczone w białym winie z bakaliami 196

łyżeczki papryki ostrej mielonej, 1 łyżeczka czosnku granulowanego, 1/2 łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki płatków migdałowych MAKAR , 2 łyżki mieszanki ziaren MAKAR , 1 łyżka masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z winem i przyprawami. Dodaję płatki migdałowe oraz ziarenka. Mieszam. Do marynaty wkładam podudzia. Nacieram i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. 2. Mięso razem z marynatą przekładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Curry z mleczkiem kokosowym, szpinakiem i zielonym groszkiem 179

puszek, gdyż bardzo lubię wykorzystywać je w potrawach. Smak dania staje się wówczas aksamitny i delikatny. Dzisiejsza propozycja powali was na nogi, jest na prawdę pysznie. Danie można zaserwować bez mięsa. Zapraszam... Potrawa bierze udział w akcji Coco Dreams. Składniki, 2 porcje:   500 g małych ziemniaków (najlepiej młodych)   2 szklanki zielonego groszku (świeży lub mrożony)   1 łyżka oleju(...)klarowanego)   2 cm  imbiru   2 duże ząbki czosnku   1 cebula   1 łyżeczka kminu rzymskiego    1 łyżeczka liści pietruszki    1 łyżeczka mielonej kurkumy   1 łyżeczka mielonego curry     odrobina chilli    3 łyżki sosu rybnego    1 łyżeczka brązowego cukru   1 puszka mleka kokosowego

Kubki smaku
Ciastka kruche - przez maszynkę 115

musimy mieć maszynkę do mięsa z odpowiednią nakładką , która nam pozwoli na kręcenie różnych ciastek. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą zaczynając od maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dodanie masła / margaryny, jajek, cukru pudru, cukru waniliowego. Następnie ciasto owijamy w folię i wkładamy na godzinę do zamrażalki. Nie jest to konieczne ale lepiej się ciasto mieli kiedy nie przywiera

W Moim Magicznym Domu
Galareta wołowo-wieprzowa 142

agar sól pieprz mielony jałowiec pieprz ziarnisty ziele angielskie liść laurowy Przygotowanie   Golonkę , nóżkę i ogon dokładnie umyłem ,włożyłem do garnka ,zalałem zimną wodą. Zagotowałem ,zebrałem szumowiny. Dodałem wołowinę. Gotowałem na maleńkim ogniu. Po około 2 godzinach dodałem całe warzywa wcześniej umyte i obrane . Dodałem czosnek i wszystkie przyprawy ,gotowałem na wolnym ogniu ,aż mięso zaczęło odchodzić

R'n'G Kitchen
Domowa wędlina drobiowa (prasowanka) 204

łyżeczki mielonej słodkiej czerwonej papryki - 2 łyżeczki soli peklującej (u mnie: Peklosmaczek K) - 10 łyżeczek żelatyny spożywczej   Urządzenie:  szynkowar Singiel Przygotowanie: Z ud kurczaka usuwam kości i chrząstki. Filety tnę na mniejsze kilkucentymetrowe kawałki. Część skórek kroję na drobne cząstki. Przekładam wszystko do miski, dodaję sól, przyprawy i żelatynę spożywczą. Dokładnie mieszam. Mięso układam w prasowance

Kuchnia co dnia
Pieczeń z dzika 188

czarnego pieprzu (grubo mielony lub roztarty w moździerzu)  1/4 litra wody Sos: 3 cebule 2 łyżki masła 0,5 kostki rosołowej odrobinę śmietanki kremówki Dobrze przygotowana dziczyzna - to prawdziwe wyzwanie. Dlatego bardzo polecam ten przepis. Jeżeli będziemy przestrzegać wszystkich jego zaleceń - to możemy być pewni, że na rodzinnym spotkaniu "zabłyśniemy" wyśmienitą pieczenią z dzika. Mięso jest delikatne, soczyste

Świat Domowej Kuchni
Miniburgery 210

mielonego antrykotu na osobę 1 pasterek sera mimolette na osobę sałata lodowa keczup (z  TEGO  przepisu) majonez (z  TEGO  przepisu) sól, świeżo zmielony pieprz Bułki przygotowaliśmy z linku podanego powyżej, z tym, że z 1/3 ilości składników. I z tego ciasta uformowaliśmy 6 małych bułek. Były nieco mniejsze od klasycznych kajzerek Mięso w misce mieszamy

Marder&Marder Manufacture
Polędwiczki w sosie grzybowym 304

duet. Podałam mięso z niepaloną kaszą gryczaną (ugotowaną z liściem laurowym), a następnym razem, gdy czas pozwoli – podam je z kluskami śląskimi. Sos grzybowy jest pyszny – warto go zrobić nie tylko do polędwiczek. Polędwiczki: 2 małe polędwiczki wieprzowe (lub 1 bardzo duża) olej lub klarowane masło 1-2 ząbki czosnku sól morska, świeżo mielony pieprz Sos grzybowy

Poezja smaku
Baranina ze śliwkami i migdałami 111

rzymskiego, 1 łyżeczka mielonego imbiru, 1,5 łyżeczki kurkumy, 2 cebule, 2 ząbki czosnku 200 g suszonych śliwek, 100 g migdałów, laska cynamonu, skórka z ½ cytryny, 1 łyżka miodu wielokwiatowego oliwa Migdały sparzyć obrać ze skórki i uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku. Śliwki przekroić na pół. Cebule posiekać w kostkę, czosnek posiekać. Mięso pokroić na spore kawałki

królestwo garów
Pieczona biała kiełbasa z ziołami 174

Po Świętach została mi niewykorzystana biała kiełbasa. Przydała się w sam raz na leniwy obiad. Składniki: 6-8 parzonych białych kiełbasek Marynata: 1 łyżka soku z

Kuchnia domowa Ani
Schab w sosie śmietanowo - grzybowym. 244

papryka czerwona słodka mielona Sposób wykonania :  Grzyby myjemy, kroimy na cienkie plasterki i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Ugotowane odcedzamy i odstawiamy do odcieknięcia. Cebulę kroimy na plastry. Schab porcjujemy na plasterki, lekko tylko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem do smaku i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone mięso wyjmujemy z patelni

Przepisy i porady kulinarne