mięso duszone - 8529 przepisów (strona:444/569)

Fasolka szparagowa w sosie warzywnym 154

Fasolka żółta w tym roku u mnie obrodziła więc kombinuje jakby ją tu podać oprócz tej klasycznej z bułką. Przygotowałam ją w sosie warzywnym, coś podobnego

Monia miesza i gotuje
Kurczak pieczony w patelni z bobem, suszonym pomidorem , fenkułem i śliwką. Na winie. 146

Kochani przedstawiam kolejne danie, które robi się samo. Jest pyszne i bezstresowe. A to za sprawą patelni  Woll Szafir wysokiej, o średnicy 28 cm Wkładasz

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa pomidorowa z ziemniakami 160

                       To moja kolejna propozycja konkursowa

Kuchnia Prezydentowej
Wegetariańskie curry z serem Paneer. Pyszne !!! 192

potraw z curry; doskonale smakuje jako przekąska zawinięty w ciasto i usmażony na głębokim oleju. Ze względu na wysoką zawartość białka, ser ten jest dość powszechnie wykorzystywany jako substytut mięsa w tradycyjnej indyjskiej kuchni wegetariańskiej. Szczególnie często używany jest w potrawach typu curry. Używany do wyrobu słodyczy i dodawany do wielu indyjskich potraw mięsnych i warzywnych, może być opiekany(...)podprażone dodajemy czosnek i imbir, a następnie nieco wody. Wszystko mieszamy, aby zrobić z tego coś w rodzaju pasty. Teraz wrzucamy warzywa, kiełki i wlewamy całą puszkę mleczka kokosowego. Dusimy warzywa, aż zmiękną i sos zgęstnieje. Następnie dodajemy pastę chili, pieprz i sos sojowy. Chwilę jeszcze dusimy i dodajemy 2 łyżki jogurtu. Mieszamy i na sam koniec dodajemy pokrojony

vegetanie
GUMBO – MAFIA III – luizjańska zupa z kurczakiem, kiełbasą i warzywami 241

łodyg 1,50 zł ryż (najlepiej parboiled) – 1 paczka (100g) 0,50 zł Razem 19,50zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW (20 min) Zaczynamy od krojenia warzyw i mięsa. Znacznie usprawni nam to prace w kolejnych punktach. Seler naciowy oczyszczamy z liści i piasku. Paprykę, cebulę oraz łodygi selera naciowego (czyli Trójcę/Trinity wg kuchni Nowego Orleanu) kroimy(...)średnim ogniu przez 5-8 min, często mieszając. 4. PODSMAŻANIE KIEŁBASY (3 min) Pokrojoną kiełbasę podsmażamy bez użycia tłuszczu na średnim ogniu, tak aby ładnie się zarumieniła. 5. DUSZENIE (40 min) Do garnka z zasmażką i warzywami powoli wlewamy gorący bulion lub wodę (zupa bez prawdziwego bulionu trochę straci, ale nie aż tyle, żeby nie można było go pominąć), ciągle

Nerds Kitchen
Potrawka z podrobów z warzywami 149

Dzisiaj coś dla mięsożerców, albo może powinnam napisać- dla koneserów mięsnych smaków. Podroby nie wszystkich jedzących mięso przekonują. Faktycznie, można kochać albo nienawidzić. Ja jako dziecko jadłam wątróbkę niczym za karę, nie cierpiałam żołądków, mówiąc szczerze- smak i zapach wywoływał we mnie swego rodzaju obrzydzenie. No to Was zachęciłam! Nie ma co ;) Na całe szczęście dorosłam, dorosły moje zapędy kulinarne(...)pół serca, gdy lekko się przyrumienią, przekładam do garnka z niewielką ilością bulionu, dokładam pokrojone żołądki. Następnie podsmażam pokrojonego w plastry pora, marchewki i pietruszkę- dorzucam do potrawki. Wszystko duszę około 25 minut i dorzucam pokrojone w cząstki ziemniaki, pilnując, by bulion mniej więcej sięgał wszystkich składników. W międzyczasie podsmażam wątróbkę, a na koniec cebulkę. Wszystko staram się przyrumieniać

Pichceniomania
Błyskawiczny 'gulasz' z kiełbaską 242

Szybka, łatwa i jednogarnkowa propozycja obiadowa àla gulasz węgierski- kiełbasa w sosie pomidorowym z marchewką i pieczarkami, wzbogaconym o dodatek wędzonej papryki, aby całość dodatkowo nabrała

Kraina Miodem Płynąca
Kurczak w warzywach, pyszny i aromatyczny. 165

Witajcie :) Znudził Wam się tradycyjny kurczak ? to może taki Wam posmakuje z warzywami.Jabłka, marchewka, cebula i aromatyczne zioła, myy pyszotka. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1

Sama słodycz i szczypta chili
CZERWONE CURRY Z KREWETKAMI PO TAJSKU 204

Jak wiecie uwielbiam krewetki , a kuchnię tajską jeszcze bardziej ;) Dziś mam dla Was przepis na pyszne i niesamowicie sycące curry z krewetkami , które jest świetnym pomysłem

Ostra na Słodko
Zupa pomidorowa z pieczoną dynią i parmezanem 173

                          

Kuchnia Prezydentowej
Piątkowe menu : "Paszteciki bez mięsa" 166

Witajcie :) Nasze dzisiejsze danie to wyśmienita propozycja na obiad, ale również jako przekąska na party :) Uwielbiamy róże wersje nadziewanego ciasta francuskiego i dzisiaj podamy Wam jeden

vegetanie
Biała kiełbasa z ziemniakami i nasionami kopru włoskiego - salsiccia con le patate e finocchietto selvatico 223

Bardzo ważnym składnikiem tego dania są nasiona kopru włoskiego. Najbardziej znanym zastosowaniem kopru  jest popularna herbatka dla niemowląt, stosowana przy wzdęciach i bolesnych kolkach. Dzisiaj

zielonacukinka
Leczo z Dyni – bez mięsa 151

Witam serdecznie Propozycja na smaczne leczo z dyni, obecnie jest sezon dyniowy to polecam wypróbować przepis. Jeżeli lubimy leczo z mięsem to możemy dodać dodatkowo do lecza dwie laski dobrej kiełbasy cienkiej a danie będzie równie smaczne. Będziemy potrzebować: danie jest dość pikantne, jeżeli chcemy aby było łagodniejsze to dodajemy tylko jedną papryczkę chili 500 g obranej dyni(...)wywar warzywny, fasolkę szparagową, papryczkę chili, paprykę mieszam i dusze pod przykryciem około 15 minut. Na koniec dodaję dynię, kukurydzę, pomidory, doprawiam solą i pierzem całość dokładnie mieszam i duszę jeszcze około 10 minut do miękkości dyni – danie jest gotowe (jeżeli robimy z kiełbasą to dodajemy również kiełbasę do lecza). Leczo z dyni jest gotowe, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Fusilli z pomidorami,szynką i Pecorino Romano DOP 143

Przepis powstał pod wpływem tęsknoty , jak zwykle zresztą. Kiedy tęsknię za czymś bardzo mocno idę do kuchni. I jak zwykle, po włosku sobie gotuję. A ,że

Z Kuchni Do Kuchni
Czerwona Soczewica z Papryką - Danie Wegetariańskie 155

Witam serdecznie Propozycja na pyszną soczewicę z papryką bez mięsa. Danie jest bardzo smaczne i zdrowe, polecam wypróbować przepis . Do przygotowania soczewicy będziemy potrzebować: 400 g soczewicy czerwonej 1 duża czerwona papryka 1 duża żółta lub zielona papryka około 600 g pomidorów 3 łyżki usiekanej natki pietruszki 1 cebula (około 120 g) 2 duże ząbki czosnku 1 papryczka chili(...)cebula się zeszkliła. Następnie dodaję do  cebuli paprykę z chili i smażę jeszcze około 15 minut, do miękkości papryki. Następnie dodaję pomidory, cząber, doprawiam solą, pieprzem i jeszcze duszę około 5 minut. Końcowe przygotowanie soczewicy: Do ugotowanej soczewicy dodaję podsmażone składniki z patelni, dodaję natkę pietruszki, mieszam i jeszcze całość gotuję około 5 minut. Pod koniec gotowania sprawdzam smak

Uwaga Babcia Gotuje
Polędwiczki w sosie grzybowym 288

sosie borowikowym) są doskonałe zarówno na codzienny, jak i na wykwintny obiad. Polędwiczka wieprzowa jest niezwykle delikatnym mięsem, które z wyrazistym i aromatycznym sosem stanowi wyjątkowo zgrany duet. Podałam mięso z niepaloną kaszą gryczaną (ugotowaną z liściem laurowym), a następnym razem, gdy czas pozwoli – podam je z kluskami śląskimi. Sos grzybowy jest pyszny – warto go zrobić nie tylko(...)dużej patelni silnie rozgrzewamy olej lub klarowane masło. Podsmażamy polędwiczki po ok. półtorej minuty z każdej strony. Z patelni wylewamy nadmiar tłuszczu. Usmażone polędwiczki zalewamy sosem grzybowym i dusimy ok. 20-30 minut na małym ogniu (pod częściowym przykryciem). Polędwiczki w sosie grzybowym warto podać z kaszą gryczaną / pęczak lub z kluskami śląskimi czy kopytkami. Post Polędwiczki w sosie grzybowym

Poezja smaku
Sum cytrynowo-pomarańczowy pieczony, z ziemniaczkami 174

Mięso suma jest białe, delikatne i średnio tłuste.  Zawiera niewielką ilość kwasów omega-3, jest za to bardzo bogate w łatwo przyswajalne, pełnowartościowe białko, a także witaminę A. Mięso suma przypomina nieco w smaku cielęcinę. Dodatkowo nie posiada ono ości. Sprawia to, że cenią je smakosze ryb – kto raz go spróbował, na pewno do niego wróci. Skóra suma(...)prosto z młynka. Dodaj resztę pietruszki, posyp sumakiem. Wyciśnij na rybę kilka kropel cytryny.  Dodaj vinaigrette pomarańcza i limonka. Na koniec oliwę z oliwek.  Powstanie sos podczas duszenia, który nie odparuje,ale cały sum tym nasiąknie, dając nam dużo zdrowia! Tak przypawiona rybę, zawiń w papier, można pomóc sobie np. wykałaczkami . Do piekarnika na ok. 200 stopni. Moja

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję