mięso duszone - 8529 przepisów (strona:348/569)

Zapiekane cannelloni z kurczakiem i grzybami 199

solą, pieprzem i cukrem. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Do przygotowanie sosu beszamelowego rozpuszczamy masło w garnku, dodajemy mąkę i mocno mieszamy, aż osiągnie złoto-brązowy kolor. Dodajemy powoli mleko i śmietanę, ciągle mieszając. Gotujemy około 10 minut, często mieszając. Na koniec dodajemy parmezan i przyprawiamy solą. Przechodzimy do wykonania nadzienia. Grzyby, cebule i mięso kroimy w drobną kostkę

KasiaiKrzysiu.pl
MIELONE ZAWIJASY Z NIESPODZIANKĄ W ŚRODKU 20652

sera. Całość obłożyć mięsem mielonym, tworząc zgrabną roladkę.  Na patelni rozgrzać olej. Na oleju obsmażyć w każdej strony roladki na lekko brązowy kolor. Nastepnie przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180s na około 15 minut, aby dopiekły sie w środku. Równie dobrze, możemy podlać je bulionem i dusić na małym ogniu

Walijskie Pichcenie
Polędwiczki wieprzowe w pieczarkach z pieczoną papryką 157

potrzeby używania tłuczka, mięso jest bardzo delikatne ). Przyprawiamy solą i pieprzem. Oprószamy mąką. Pieczarki kroimy w pasterki a cebulę w kostkę. Na głęboką patelnię wykładamy 2 łyżki masła klarowanego. Podsmażamy polędwiczki. Po zrumienieniu wyjmujemy i na tej samej patelni przesmażamy pieczarki i cebulę. Polędwiczki wykładamy na pieczarkach. Podlewamy bulionem ok. 500 ml i dodajemy papryki. Dusimy pod przykryciem do miękkości

Smaki Ewy
Prażonki 303

buraki, cebula i mięso. Całość obficie solimy i pieprzymy. Drugą i trzecią warstwę kładziemy według tej samej zasady – ziemniaki, buraki, cebula, mięcho, sól i pieprz. Na górę całego kociołka rozkładamy pokrojony w mniejsze kawałki smalec, a następnie całość przykrywamy liśćmi kapusty. Rozpalamy ognisko w celu uzyskania żaru. Garnek szczelnie zamykamy i stawiamy go na żarze. Dusimy przez co najmniej godzinę

Proste-przepisy.pl
Klasyczna lazania pomidorowa 146

drobne kawałki. Mięso mielone usmażyć. Gdy zbrązowieje, dorzucić podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz pokrojone pomidory i chwilę poddusić. Następnie dołożyć pomidory z puszki wraz z całą zalewą, koncentrat pomidorowy, sos tabasco, sos sojowy i wszystko razem wymieszać, nadal smażąc na średnim ogniu. Dosypać przyprawy według smaku i ponownie wymieszać. Doprowadzić do zagotowania i chwilę dusić na małym ogniu. Zdjąć

Grunt to przepis!
Klopsiki drobiowe w liściu pory 162

mięsa robimy małe placuszki, na środek układamy kawałek sera, formujemy  klopsiki. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry,  podsmażamy na maśle, dodajemy sól, pieprz ziołowy. Usmażone klopsiki zawijamy w liście pory układamy na patelni na której smażyły się klopsiki, dodajemy podsmażone pieczarki, przykrywamy pokrywką, dusimy wszystko razem na wolnym ogniu

kgwjanczewo
Kopytka z sosem grzybowym 109

maszynce do mielenia mięsa. Na stolnicę wykładamy ziemniaki, dodajemy mąkę, jajko i szybko zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy cienkie wałeczki, podsypujemy mąką, nożem kroimy kopytka. Wrzucamy partiami na osolony wrzątek z dodatkiem oleju, gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia. Grzyby kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę. W rondlu rozpuszczamy smalec, dodajemy grzyby i cebule. Dusimy pod przykryciem przez

Bajeczna Kuchnia
Seria Niefortunnych Zdarzeń 122

zostałam zmuszona zastąpić mięsem) przyprawy (ostra papryka, bazylia, oregano, pieprz, curry, chili) Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni i wymieszać z chili, zsunąć nieco na brzeg i podsmażyć fileciki anchois (w moim przypadku zmieloną wołowinę), następnie dodać pomidory oraz przecier, dokładnie wymieszać i przyprawić. Na sam koniec dorzucić pokrojone albo w całości kapary i oliwki. Dusić na małym ogniu przez

Przepysznik - BLW i nie tylko
Rolady myśliwskie z boczkiem 114

plastry mięsa zwinąć rolady boczek kroić jeden raz aby nie przeciąć do końca  i drugi plaster do końca Tak aby powstał po rozłożeniu duży płat boczku obłożyć każdą roladę  związać nitka  - Obsmażyć na oleju i mocnym ogniu aby się dobrze zrumieniły zalać rolady ciepłą wodą  dodać ziele angielskie liść laurowy resztę grzybów suszonych dusić pod przykryciem

W królestwie smaków Beaty
Kartacze (cepeliny) w sosie ze świeżych grzybów leśnych. 184

podsmażonego mięsa mielonego 200-250 g grzybów (ja użyłam mrożonych podgrzybków i prawdziwków- część drobno posiekana część w większych kawałkach) oliwa rozmaryn sól pieprz SOS: 200 g śmietany 30 % 2 łyżki mąki sól pieprz. OKRASA: kilka łyżek oliwy 3 łyżki  prażonej cebulki      Na oliwie szklimy cebulkę, dodajemy rozmrożone (w sezonie świeże) grzyby i dusimy około

Rozpustne gotowanie
Ratatouille 180

mięsem. Dzisiaj skupimy się na ratatouille w „czystej” postaci, którego typowymi składnikami są pomidory, bakłażan, cukinia, cebula, kolorowe papryki oraz zioła prowansalskie. Technicznie rzecz biorąc, istnieje co najmniej kilka mniej lub bardziej różniących się od siebie sposobów przyrządzenia ratatouille. Jeden z nich polega na tym, że poszczególne składniki, po sprawieniu i pokrojeniu, dusimy każdy oddzielnie i mieszamy dopiero, gdy wszystkie(...)właśnie tej metody, gdyż daje to kontrolę nad potrawą. Żeby jednak nieco uprościć i przyspieszyć sobie pracę, łączę warzywa w 3 grupy zależnie od tego jak długo mają być duszone. Np. w przypadku cukinii i bakłażana warto zwrócić uwagę, by ich zwyczajnie nie rozgotować. Papryka i cebula są nieco „odporniejsze”, więc duszą się wyraźnie najdłużej, ale już pomidorom wystarczy

Kulinarna Pokusa
Bitki schabowe 287

folia spożywczą. Mięso posolić i oprószyć pieprzem, następnie obtoczyć w mące. Nadmiar strzepnąć kotlety obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na rumiano w międzyczasie obrać cebulę i pokroić w piórka. Podsmażone kotlety zsunąć na bok, przypieczone resztki zeskrobać łopatką i też odsunąć na bok robiąc miejsce, by zeszklić cebulę. Podlać wodą i dusić do miekkości około 45 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rok bloga-popularne przepisy na pieczyste. 179

nieświeży kawałek mięsa, no i trzecie:  c złowiek bezwartościowy moralnie. Chyba to trzecie najbardziej utkwiło mi w pamięci.  Jak zwał, tak zwał. Moje pieczyste to na pewno mięsko, pieczeń i nie ma nic wspólnego ze ścierwem. Jednak przy okazji publikacji tego postu wzbogaciłam nieco swoją wiedzę. Zapraszam do obejrzenia popularnych postów na smaczne pieczone, duszone i gotowane

W kuchennym oknie Ewy
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym 187

sobie obiadu bez mięsa:-) Składniki: 450 g szpinaku (ja wzięłam mrożony brykiet) 500 g pieczarek 2 cebule 2 op. sosu 4 sery 1 op. sosu pieczarkowego 330 ml kwaśnej śmietany 18% 2 pomidory 150 g żółtego sera sól, pieprz gałka muszkatołowa makaron lasagne Dodatkowo: naczynie żaroodporne Wykonanie: Pieczarki i cebulę kroimy w drobna kostkę i dusimy razem ze szpinakiem

IMPRESJA SMAKU
Szynka pieczona w kremowym sosie z kurkami 385

godzin. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na mięsie układamy liście laurowe i gałązki rozmarynu. Szynkę wstawiamy do pieczenia pod przykryciem na ok. 50 min. w temperaturze 180'C. PRZYGOTOWANIE kremowego sosu z kurkami: Kurki dokładnie płuczemy i osuszamy. Na klarowanym maśle podsmażamy posiekaną w kostkę czerwoną cebulę. Dodajemy kurki i dolewamy białego wina. Dusimy ok. 3 min. Dodajemy świeże

kulinarnyJa