mięso duszone - 8529 przepisów (strona:243/569)

ZWIĄZEK AZJATYCKO-WŁOSKI. 166

wędlinę - kroimy w paseczki. 3. Na rozgrzany olej/oliwę/masło  wrzucamy obraną cebulkę w całości, po chwili dorzucamy mięso/wędlinę. 4. Po chwili dorzucamy resztę składników wymieszanych z sosem sojowym.  5. Wszystko razem dusimy pod przykryciem, co chwilę mieszamy. 6. Wkrajamy grzybki i jeszcze chwilę dusimy.  7. Dodajemy przyprawy i odrobinę serka. Dodatkowo: - Gotujemy makaron

Wypisz Wymaluj
Kurczak z warzywami 213

kostkę, dobrze obsypać przyprawą curry,smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka minut. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne,pokroić w paski,dodać do mięsa. Z kabaczka i ogórka usunąć ze środka miąższ ,skórkę pokroić w paski dodać do filetów,dusić na wolnym ogniu. Kukurydzę i fasolę czerwoną odlać,osączyć dodać do warzyw razem z sosem słodko-kwaśnym, dusić kilka minut. Doprawić

Kuchnia Danusi
Ognisty gulasz 227

chilli, pokrojoną w paseczki cukinię oraz masło i posiekane w kostkę mięso...Podsmażam około 5 min. na średnim ogniu Gdy już mięso się lekko zarumieni dodaje przecier pomidorowy, przyprawy, pokrojone w plasterki pieczarki oraz ogórka kiszonego, wszystko duszę pod przykryciem około 10 min. następnie zwiększamy ogień i już bez pokrywki smażę około 5 min. Smacznego

NaKońcuJęzyka
Kapustka duszona na słodko 202

kapusty odlewamy większość wody, dodajemy cebulę z olejem, łyżkę soli, łyżeczkę pieprzu, listki laurowe oraz szczyptę cynamonu. Nakrywamy garnek i dusimy na małym ogniu aż zmięknie. W razie potrzeby dolewamy wody lub oleju. Podajemy tradycyjnie z mięsem lub tylko z chlebem

prawdziwe jedzenie
Zapiekanka z makaronem 337

ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy cebulę, krojąc ją w drobną kostkę i podsmażając na złoto na oleju. Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso mielone i smażymy przez ok. 15 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pomidory i przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem przez 5 minut. W tym czasie smarujemy naczynie żaroodporne olejem i przesypujemy do niego makaron, a następnie sos. Wszystko

Emcia Pichci
Fasola z pomidorami - symbio.pl 139

chudej wędliny drobiowej  Przygotowanie : Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Ugotować do miękkości. Odlać wodę. Rozgrzać oliwę, przesmażyć wędlinę bądź mięso. Można dodać czosnek i cebulkę. Pomidory pokroić w kostkę. Przesmażyć, dodać przyprawy i zioła. Całość dusić razem z fasolą. Zagotować. Przełożyć do słoików. Pasteryzować 20 minut. Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani

Magiczne Życie Marty
Polędwica wieprzowa w sosie paprykowym 220

Dodajemy słodką paprykę, make- mieszamy na średnim gazie około 2 min. Dodajemy bullion kurczakowy- mieszamy- do zagotowania. Dodajemy pokrojone pieczarki I mięso. Dodajemy około 0,5 łyżeczki soli I 1/4 łyżeczki pieprzu. Mieszamy, zmniejszamy gaz, przykrywamy I dusimy około 15-20 min. Dolewamy śmietany, obiad gotowy :) Obiad podałam z ryżem. Smacznego

Smaki Edyty
Klopsiki drobiowe z marchewką 297

rondelka. Mięso mielone wymieszać z bułką tartą, doprawić do smaku solą z pieprzem. Uformować małe kulki, ręce zwilżać wodą aby mięso nie kleiło się do rąk. Mięsne kulki dodać do rondelka z warzywami. Przykryć pokrywką i dusić ok 15 minut. Potem dodać koperek, doprawić do smaku solą, dodać śmietankę. Mąkę ryżową ok 1 łyżeczkę wymieszać z odrobiną wody i zagęścić

Monia miesza i gotuje
Makaron z kurczakiem na włoską nutę 384

dente. Pieczarki pokroić w półtalarki, natomiast cebulę, pierś z kurczaka, marchewkę i cukinię w kostkę, a czosnek posiekać. Warzywa i mięso podsmażyć na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć. Gdy będą już miękkie dodać pomidory z puszce. Dusić do rozpadnięcia. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, kostkę rosołową oraz doprawić przyprawą włoską. Na koniec dodać ugotowany makaron. Wszystko wymieszać. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Kurczak w sosie pomidorowym z ryżem i jogurtem greckim 267

mięso i natrzeć dokładnie każdy kawałek. Przykryć folią i wstawić do lodówki na min 2 godziny (im dłużej tym bardziej aromatyczne będzie mięso). Rozgrzać patelnię z łyżką oliwy. Ułożyć mięso i smażyć na średnim ogniu, z obydwóch stron. Przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, do odsączenia. Sos: 2 puszki pomidorów (najlepsze włoskie pelati) 1 ząbek czosnku rozgnieciony  3 łyżeczki(...)brązowy/grzanki z pieczywa pełnoziarnistego Na patelnię po kurczaku włożyć pomidory, oregano, czosnek i cukier, posolić. Przykryć i dusić  ok. 10 minut na dużym ogniu. Dodać mięsko i gotować jeszcze 10 minut na mniejszym ogniu. Na talerzu ułożyć ryż i mięso, polać sosem i udekorować łyżeczką jogurtu. Smacznego! *źródło inspiracji  Kwestia Smaku

Chocolate Muffin Blog
Roladki drobiowe z jarmużem, botwinką i twarożkiem. 174

docięte do odpowiedniej długości łodyżki botwinki, twarożek i zwijamy kotleta w kształtną roladkę, spinając brzegi wykałaczkami. Tak przygotowane mięso smażymy z każdej strony na rumiany, złocisty kolor, następnie dolewamy pół szklanki wody, rosołu lub innego mięsnego wywaru i dusimy około 15 minut. Na bazie płynów z patelni możemy przygotować sos.  SOS: kilka plasterków gotowanej szynki 100 ml śmietany(...)śmietanie mąkę, koperek, doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą i pieprzem, gotowe.      Tak przygotowany sos przekładamy na talerz, a na nim układamy przeciętą na skos roladkę (mięso możemy dodatkowo polać sosem) i od razu podajemy

Rozpustne gotowanie
ROLADKI WIEPRZOWE Z POREM 156

Roladki wieprzowe duszone w piwie to przepis z zeszytu mojej mamy...polecam bo wychodzą naprawdę smaczne. Składniki:   4 kawałki szynki wieprzowej 4 plastry wędzonego boczku duży por bądź dwa małe 1/2 szklanki jasnego piwa sól,pieprz ok 4-5 kulek ziela angielskiego 2 łyżeczki sosu sojowego Umyte mięso szynki rozbijamy na cieńsze plastry,solimy,posypujemy pieprzem. Odstawiamy(...)każdym kawałku rozbitego mięsa układamy plaster wędzonego boczku,na nim zaś położyć kawałki pora.Następnie zawijamy mięso w roladki,spinamy wykałaczką bądź obwiązujemy nitką i obsmażamy z każdej strony. Przekładamy roladki do rondelka,dodajemy resztę pora,ziele angielskie,zalewamy piwem i dusimy ok 30-40 min. Pod koniec duszenia roladki wyciągamy,ściągamy nitki,sos doprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem. Możemy

Niespełnione zdolności kulinarne
Kurczak z boczniakami w cieście francuskim 312

olejem. Kiedy się zeszkli dodać pokrojone boczniaki. Chwilę podsmażyć. Zalać winem i dusić, aż płyn odparuje. Przyprawić. Ciasto francuskie pokroić na cztery części. Przestudzone grzyby włożyć w kieszonki filetów z kurczaka. Tak przygotowany filet położyć na kawałku ciasta. Połowę ciasta pokroić radełkiem i tą część założyć na mięso chowając końce pod spód. Posmarować wierzch rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika

https:KKuchniaMniam
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką 250

przez 5 minut. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić. Dołożyć mielone mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę w proszku, oregano i bazylię. Podsmażyć, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlać bulion i dusić pod przykryciem przez około 15 minut. Dodać drobno posiekane papryki i już nie przykrywając, chwilę smażyć aż prawie cały płyn odparuje. Wyłączyć(...)przez 15 minut. Posypać startym parmezanem i piec około 2-3 minuty, tylko do czasu, aż ser się rozpuści. Smacznego To też może Cię zainteresować: Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur Zapiekanka makaronowa w sosie śmietanowym z mięsem mielonym, papryką i cukinią Zapiekanka z cukinią, figami i kozim serem Łosoś z jagodami goji i szafranowym amarantusem (adsbygoogle

Oryginalny smak
razowy makaron z kurczakiem i warzywami 180

piórka cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Dodać mięso pokrojone w nieduże kawałki. Gdy mięso się obsmaży ze wszystkich stron dodać podzielony na różyczki brokuł. Po kilku minutach pokrojoną w paseczki paprykę, a po kilku następnych pokrojoną w półplasterki cukinię oraz zioła. Podlać odrobiną wody, dusić na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę rozrobić

6niebo