mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:874/1172)

Pyszny pasztet z cukinii 461

W moim przypadku, walka o udany pasztet z warzyw zakończyła się na początku totalną porażką. Pierwszy wypiek trafił do kosza. Ten drugi, z cukinii okazał się

Fleksitarianizm.pl
Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami 243

Danie obiadowe szybkie w przygotowaniu, a syte i smaczne. Potrawa ma jeszcze jedną zaletę - mało naczyń do zmywania. Polecam używać ryżu dobrej jakości, aby nie było

talerz przyjemności
Papryki faszerowane kaszą, pieczarkami, serem i żurawiną 229

Czerwone zachody słońca. Pola pełne żółtych kółek. Sierpniowe, nastrojowe wieczory... Paprykę można faszerować niemalże wszystkim. Kaszą, mięsem, ryżem, serem, warzywami czy bakaliami. U nas tym razem zagościły w wydaniu z kaszą, pieczarkami, żółtym serem i słodkim akcentem w postaci żurawiny. A jak smakowało? Powiem Wam, że bardzo dobrze. Lubimy eksperymentować z farszami do warzyw. Na blogu znajdziecie też przepisy(...)smaku solą i pieprzem (ewentualnie vegetą). Gotowym farszem napełnić papryki i posypać resztą żółtego sera. Między papryki ułożyć wiórki margaryny i wlać 1/2 szklanki wody na dno naczynia. Papryki piec w temperaturze 180 stopni przez około 40-50 minut, aż będą miękkie. Podawać np. z sosem pomidorowym

My simple kitchen
,,Cukinia faszerowana pomidorkami koktajlowymi i oliwkami’’ 191

Pomysł na lekki, ale sycący posiłek z cukinii, idealny na lato. Cukinia faszerowana kurczakiem i pomidorami, doprawiona ziołami smakuje wyśmienicie i jest prosta w przygotowaniu. Składniki

Podróż w kulinaria
'Chłopska' sałatka ziemniaczana- z chorizo i burakami 281

Sałatka ziemniaczana z chorizo i burakami, które swoją słodyczą przełamują pikantny smak kiełbaski, skropiona kapitalnym 'strzelającym' dressingiem na bazie francuskiej musztardy z nutą wędzonej papryki i

Kraina Miodem Płynąca
Schab pieczony w sosie pieczarkowym 225

Zapraszam dziś na pyszny i soczysty schab w sosie pieczarkowym. Pasuje zarówno na świąteczny stół, jak i na zwykły dzień np. z kluskami. Polecam. Składniki: 1

Ewusiowe Smaki
Lazania z kapustą włoską i kurczakiem 372

łyżki mąki 600-700 ml mleka świeżo otarta gałka muszkatołowa sól pieprz DODATKOWO: masło do wysmarowania formy Zachęcam do skorzystania z przepisu, tym bardziej, że teraz w LIDLU świeże mięso drobiowe można kupić w wyjątkowo atrakcyjnej cenie :) WYKONANIE: Kapustę pokroić w grubsze paski, obgotować w osolonej wodzie przez 6-7 minut, odcedzić. Pierś opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, obsmażyć(...)posypać 1/4 sera. W ten sposób ułożyć jeszcze dwie warstwy. Na wierzchu rozłożyć ostatnią porcję makaronu, wszystko lekko docisnąć dłonią. Makaron dokładnie posmarować resztą beszamelu i posypać pozostałym serem. Piec 40-45 minut w temperaturze około 180-190 stopni (160-170 z termo obiegiem) Podawać na gorąco

Kuchenne zapiski Edyty
Uszka z grzybami – najlepszy przepis na ciasto 230

U mnie w domu pachnie już świętami. Zapach gotowanych grzybów czy barszczu przyjemnie przypomina nam o tym. Uszka z grzybami to tylko jedna potrawa z wielu

Moja Delicja
Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu 276

bardziej procentowa tym lepiej, ale 12 proc. też daje radę) 25 g koniaku 1 łyżka musztardy dijon Mała szalotka drobno posiekana Przygotowanie: Krok 1 Osusz dokładnie mięso ręcznikiem papierowym, posól dobrze w obydwu stron i odstaw na 15 minut. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Patelnia powinna być naprawdę mocno nagrzana. Wyłóż steki na patelnię. Smaż minutę, potem przewróć(...)musztardy dijon i podgrzewaj przez chwilę. Wyłącz palnik. Podawaj steki (możesz je pokroić w poprzek na plastry) polane sosem. Jako dodatki znakomicie sprawdzą się warzywa z wody oraz pieczone frytki. ` Artykuł Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Papryka faszerowana ryżem i suszonymi pomidorami 162

Obiecuję, że w weekend będzie mięso. Wczoraj uzgodniłam z tatą szczegóły i jak wszystko się uda, na stole wyląduje królik. Ale póki co, nadal męczę Was moją typową kuchnią. Tym razem faszerowana biała papryka w sosie pomidorowym. My dodaliśmy do niej na koniec harissę , od której jesteśmy uzależnieni.  Składniki: 4 duże białe papryki 3/4 szklanki ciemnego ryżu 8 suszonych(...)zagotowujemy, pod koniec wrzucamy liście bazylii. Papryki myjemy, nacinamy wzdłuż i delikatnie wydrążamy pestki, faszerujemy ryżem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos, wykładamy papryki, przykrywamy np. folią aluminiową i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia można ściągnąć folię i zrumienić papryki

Kardamonovy
Konkurs QAFP i wytrawne zawijasy z ciasta francuskiego 212

fakt, iż  wszystkie etapy produkcji (hodowla,    warunki chowu, ubój, przetwórstwo,aż po sprzedaż)  są objęte restrykcyjnymi  normami . Dzięki temu wiem, że kupowane przeze mnie mięso czy wędliny są zawsze określonej, wysokiej jakości. A teraz niespodzianka. Na stronie    Dobry Smak z Natury   czeka na Was  konkurs  organizowany z partnerem akcji(...)mozzarellą i pokrojonym szczypiorkiem. Doprawić pieprzem i płatkami papryki. Zwinąć w rulon. Ostrym nożem pokroić na plastry szerokości 1,5 - 2 cm. Ułożyć płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 225 st C przez ok 20 - 25 minut. Smacznego! * Jeżeli nie mamy sosu możemy go przygotować sami składniki puszka pokrojonych pomidorów sól

Stare Gary
Pasta do chleba czosnkowo-fasolowa 197

wykonania potraw i spróbowania czegoś innego. Podziwiam Martę również za to, że dla przeciętnego zjadacza za jakiego ja się uważam, nie można zastąpić tradycyjnych produktów jak nabiał czy mięso, produktami zbożowymi czy roślinnymi. Marta udowadnia, że da się… i to jak. Ale wróćmy do naszego smarowidła. Pasta jest pyszna. Nie czuć jej czosnkiem, więc bez obaw możecie wcinać(...)łyżeczki skórki otartej z cytryny sól, pieprz olej Wykonanie Czosnek obieramy tylko z najbardziej zewnętrznych łupinek. Główkę czosnku smarujemy olejem i wstawiamy na ok. 25 min do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach do miękkości. Oliwę blendujemy z przyprawami. Do naczynia wyciskamy z łupin czosnek, dodajemy odcedzoną fasolę i pozostałe przyprawy. Blendujemy na gładką masę. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-do-chleba-czosnkowo-fasolowa/ BosowKuchni

Mieszam w Garnku
Dietetyczny obiad. Faszerowana papryka: kaszą jaglaną, pomidorami i serem feta 400

paprykę kaszą jaglaną, pomidorami i cukinią? Pewnie nie, dlatego szybko przedstawiamy Wam to smaczne danie. Potrawa jest bez mięsa ale dla chętnych jak najbardziej można do farszu dodać podsmażone mięso mielone.  W ostatnim czasie kasza jaglana dość często gości na naszym stole. To samo zdrowie, więc korzystamy z tego dobrodziejstwa. Składniki: - puszka pomidorów - 250 ml przecieru pomidorowego - woreczek kaszy(...)łyżeczki ostrej czerwonej papryki, po łyżeczce suszonych ziół i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy. Papryki myjemy, usuwamy pestki i nakładamy nasz farsz. Na wierzch nakładamy cienkie plastry fety. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 - 40 minut

Pan i Pani Smith w kuchni
Drożdżówki z domową masą makową 188

łyżeczka pasty waniliowej Mak zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez 20 minut. Po tym czasie odsączamy z wody i studzimy. Mak mielimy w blenderze lub dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy pokrojone drobno bakalie, posiekane orzechy, płatki migdałowe, kandyzowaną skórkę i pastę waniliową. Tak przygotowana masę makową możemy zamrozić lub przechowywać w lodówce ok. 4 dni. DROŻDŻÓWKI Potrzebujemy: masa makowa(...)makową i składamy na dwa (jak list do koperty). Wykrawamy podłużne bułki i odstawiamy do wyrośnięcia na około pół godziny. Po wyrośnięciu smarujemy bułki jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu polewamy lukrem. Smacznego! W tym Wypiekaniu udział wzięli: (lista uzupełniana na bieżąco) Strona Wypiekania na śniadanie: KLIK Strona tego wydarzenia: KLIK --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać

Marder&Marder Manufacture
Grillowane piersi z kurczaka w miodowo-chrzanowej marynacie 364

Grillowane piersi z kurczaka w miodowo-chrzanowej marynacie , to idealna propozycja na obiad jak i na przyjęcie. Takie piersi możemy podać w towarzystwie świeżych warzyw, ulubionych

Słodkie okruszki