mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:870/1172)

Zapiekanka z brokułem 214

Szukacie pomysłu na dzisiejszy obiad? Już pędzę do Was z ciekawym pomysłem, który powinien zasmakować całej rodzince.  Składniki: - 1 brokuł - 4 jajka - 150 g śmietany

Zainspirowana w kuchni
Tort naleśnikowy z mięsnym ragù i pieczarkami (Torta di crepes con ragù di carne e funghi champignon) 185

pomidory kroimy na cienkie plasterki. Szalotki oraz czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy szalotk ę oraz czosnek.  Po  ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor.  Na koniec dodajemy pieczarki, passatę pomidorow ą, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, suszone pomidory oraz  1 łyżeczkę ziół prowansalskich ;  doprawiamy(...)Portate a ebollizione e fate cuocere per circa 30 minuti, mescolando di tanto in tanto. Una volta cotto, lasciate il ragù a raffreddare. Tort naleśnikowy Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Na dno formy układamy pierwszy naleśnik, który smarujemy ragù i posypujemy startym parmezanem. Całość przykrywamy drugim naleśnikiem, który podobnie jak wcześniej

La grande e la piccola cuoca
Warzywa korzeniowe pieczone w kuminie oraz warzywa kiszone - przepis na post Dr. Dąbrowskiej 194

powodu durnej mody, która na to panuje. Nie żeby schudnąć, chociaż może powinnam. Nie ze względów zdrowotnych. Nie wymyśliłam go sobie też dlatego, że wolę warzywa niż dobry kawał mięsa i inne fajne produkty. Istnieją dwa powody dla których wykonałam post (dietę) Dr. Dąbrowskiej. Dla moich pacjentów, rodziny, znajomych i każdej osoby, która pytała mnie o sens przejścia przez(...)coraz bardziej kreatywnie traktowałam warzywa. I jak to w życiu bywa, tak i też na talerzu- im więcej serca w coś włożysz tym więcej otrzymasz w zamian.  Pieczone warzywa korzeniowe , czyli marchew, seler, pietruszkę oraz cebulę dymkę zamarynowałam w kuminie, kurkumie, soli i wędzonej papryce. Jeżeli w sumie użyjesz kilograma warzyw to każdej z przypraw

Mango Papaja
Grillowana karkówka w winnej marynacie 257

Kochani jak tam Wasza majówka? My już chyba tradycyjnie spędzamy ją w domu. Zresztą M. tak w kratkę pracuje, że choćby człowiek chciał to nic wiele

Kuchnia w czekoladzie
Hornazo, hiszpański chlebek wielkanocny 212

poniedziałek na festiwalu zwanym "Lunes de Aguas" ("Poniedziałek wód") delektują się drożdżowym faszerowanym "chlebem" zwanym Horanzo. Farsz składa się przede wszystkim z gotowanych na twardo jajek, chorizo i boczku/schabu/mielonego mięsa. Często zdobiony jest także na wierzchu winogronami, orzechami lub stylizowanym ciastem. Składniki (8 porcji) -750 g mąki pszennej -10 g drożdży instant -1 łyżeczka soli -125 g masła(...)części rozłożyć połowę boczku z chorizo i jajek. Przykryć jednym bokiem. Na warstwę ciasta kolejną część farszu i przykryć drugim bokiem. Dokładnie zalepić. Przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Gdy chlebek jest już gotowy, ostrym nożem naciąć 4-5 razy. Całość posmarować rozkłóconym z wodą żółtkiem. Piec około

Zielona Kuchnia
Rozgrzewający krem z pieczonej dyni i słodkiej papryki! 247

temu zabiegowi, zaparuję się i bez problemu będziemy mogli zdjąć z niej skórkę. Miąższ papryki przekładamy do garnka, wraz z miąższem z pieczonej dyni. Dodajemy obrany z łupin pieczony czosnek. Zalewamy wodą lub bulionem warzywnym, tak aby płynu było 5 cm ponad warzywa. Masę zagotowujemy, dodajemy curry, kardamon i trzy łyżki oliwy z oliwek. Zdejmujemy z ognia(...)zamiast grzanek. - zupę możesz podać również z uprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi lub laskowymi. Potem wystarczy je rozgnieść wałkiem i posypać dodatkowo grzanki na zupie. - trzeci wariant z mięsem: mięso z kurczaka obtocz w przyprawie curry usmaż na oleju, i dodaj do zupy. Pyszne! Polecam na jesienny obiad

SMYKWKUCHNI
Wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy i ciecierzycy 197

Niezły pasztet, jak to mówią! A ten jest naprawdę całkiem niezły. Bez dodatku mięsa, z ciecierzycy i czerwonej soczewicy. Lekki, przyjemny i łagodny w smaku. Pysznie smakował na pajdce chleba jedynie z dodatkiem świeżej gałązki natki. Prosto i smacznie, czyli tak, jak lubię. Ten przysmak może posłużyć nam jako dodatek kanapkowy, jako propozycja na towarzyskie spotkanie, kolację lub zimną przekąskę(...)Masę soczewicową połączyć z masą z ciecierzycy, dodać jajka, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, imbir, kolendrę, tymianek oraz sól i pieprz. Masę przełożyć do podłużnych foremek wyłożonych papierem do pieczenia. Ja użyłam tych mniejszych, takich jak na zdjęciu. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C. Piec w tej temperaturze przez ok. 60 – 70 minut. W trakcie pieczenia można sprawdzać

Raj dla Podniebienia
Sałatka z pieczonym burakiem 192

mineralnych warzywo to ma działanie alkalizujące, czyli pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową organizmu, niezbędną dla utrzymania zdrowia. Zaleca się więc spożywanie buraków tym, których dieta bogata jest w słodycze, nabiał, mięso, białe pieczywo. Pijąc sok z buraka trzeba jednak rozcieńczać go wodą, gdyż może powodować nudności(...)żka oliwy z oliwek sok z cytryny 1 łyżeczka miodu sól, pieprz             Wykonanie: Buraka owijamy w f oli ę aluminiową i pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 s topni C. Po upieczeniu obieramy i jak przestygnie kroimy w kostk ę. Burak powinien być al dente. Do salaterki nakładam y sałat ę , pokrojonego buraka

Przysmaki Karolki
Warzywa na ciepło z indykiem i sosem winegret 237

warzywa na ciepło z indykiem i sosem. Ja uwielbiam, robię jak muszę na szybko, a ostatnio często się to zdarza. Do tego można jako dodatek pieczywo czosnkowe lub jakieś pieczone ziemniaczki, albo bez dodatków. Na głębokiej patelni smażymy warzywa, indyka i na końcu dodajemy sos. Mniam :-)). Udanego weekendu Wam życzę :-)) Składniki na 3 porcje: 300 g filetu(...)międzyczasie myję i kroję na ćwiartki pomidorki koktajlowe, myję mix sałat. Robię sos: do miseczki daję wszystkie składniki, mieszam, doprawiam solą i pieprzem. Na samym końcu do warzyw i mięsa dodaję pomidorki koktajlowe i mix sałat, mieszam, wlewam sos winegret, mieszam i gotowe

kruche babeczki
Schab w sosie barbecue 563

jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju wypiekanych przekąsek a także do mięs. W efekcie końcowym uzyskujemy słodko-słono-ostry, niepowtarzalny i bardzo wyrazisty smak. Pierwszy raz zapiekałam go z mięsem, efekt końcowy rewelacyjny. 6 plastrów schabu 3 cebule 7 łyżek cukru 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej(...)misce umieszczamy schab, cebulę i sos. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy tak by każdy kawałek schabu i cebuli pokryty był sosem. 4. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około

Szefowa kuchni
Domowa granola 232

  Domowa granola to świetna alternatywa dla osób, którym przejadła się zwykła owsianka. Mnóstwo orzechów, suszonych owoców, pestek i słodycz miodu. Kto raz spróbuje, na zabój

My Chcemy Jeść
Polędwica wieprzowa w sosie pieczarkowym na białym winie z puree z dyni, glazurowanymi marchewkami oraz chipsem z buraka 238

łyżka cukru lub miodu, 1 łyżka masła, 1 burak 500 g dyni 2 łyżki masła sól pieprz rozmaryn świeży oliwa z oliwek Przygotowanie mięsa oraz sosu: Myjemy i osuszamy mięso.  Przekrajamy na grubość 1 – 2 cm. Solimy i pieprzymy każdy kawałek. Rozgrzewamy patelnię, nalewamy trochę oleju i smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Zdejmujemy z patelni, odstawiamy na talerz(...)plasterki.  Następnie z każdej strony solimy i pieprzymy, skrapiamy oliwą.  Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Po około 10/ 15 minutach obracamy na drugą stronę i pieczemy przez następne około 10 minut. Pamiętajcie, aby nie przypalić. Puree z dyni: Dynię kroimy na paski – w zależności od wielkości, na ósemki albo i więcej. Wstawiamy na piekarnika na około

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Zapiekanka z kiełbasą i ziemniakami 504

wystarczająca Nie jest to bowiem, jakieś wykwintne danie, ale baaardzo smaczne oraz sycące. Zajrzyjcie także do innych przepisów na zapiekanki: Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Przepis na zapiekankę z kiełbasą i ziemniakami Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki około 0,6 kg ziemniaków(...)dwoma jajkami do dokładnego połączenia, zalewamy nią ziemniaki tak, aby wszystkie je pokryła. Następnie posypujemy wierzch zapiekanki startym serem. 5 Zapiekankę przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 160 stopniach w piekarniku nastawionym góra dół przez 30 minut, a następnie zdejmujemy folię i zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze około 10 minut, aby zapiekanka się

Kuchnia Bazylii
Drobiowe szaszłyki z grilla 321

Za oknem słońce, jest ciepło więc sezon grillowy w pełni. Grillowanie to przede wszystkim spotkanie w gronie znajomych, przyjaciół i rodziny, jednak warto zadbać aby takie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zioła i przyprawy w kuchni cz. 1 223

owocu piperyny w jego wierzchniej warstwie. Pieprz jest przyprawą powszechnie używaną w naszej kuchni. Dodajemy go do bardzo wielu potraw (prawie do wszystkiego). Świetnie sprawdzi się do różnego rodzaju mięs, sałatek, zup, ryb czy sosów. Dodaje naszym przyprawom ostrzejszego i wyrazistego smaku. Ponadto dodatek pieprzu sprzyja lepszemu trawieniu (jednak należy pamiętaj o jego rozsądnych ilościach gdyż nadmiar może podrażniać żołądek(...)węglowodanów (zwiększa wrażliwość na insulinę). Spowalnia procesy starzenia oraz poprawia pracę naszego mózgu. Duże spożycie czosnku nie jest wskazane przy niskim ciśnieniu oraz problemach żołądkowych. Czosnek   ma ostry, piekący smak i charakterystycznych zapach (którego odczuwamy dość długo po zjedzeniu bardzo czosnkowej przyprawy – znacie to prawda?:-) ).   W naszej kuchni używamy go do dań mięsnych jak i warzywnych. Dobrze sprawdza

Health-Fit-Life