mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:862/1172)

Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką 220

każdej porze roku! Zapiekanka może stanowić samodzielne danie, jest idealna jako zdrowa przekąska na lunch (do pracy lub szkoły), a może także stanowić dodatek do dania głównego np. jakiegoś mięsa. Polecam! Składniki :  800g mrożonego szpinaku (siekanego) 3-4 ząbki czosnku 1 cebula 200g fety kilka kawałków marynowanej papryki (200-250g), ewentualnie w oliwie 1 łyżeczka bazylii (użyłam suszonej(...)smarować roztopionym masłem, ułożyć około 8 warstw ciasta filo, zmieniając ich ułożenie, aby wystawały z każdej strony tortownicy. Nałożyć farsz szpinakowy i przykryć wystającymi płatami ciasta. Posmarować jajkiem i piec w 180 stopniach przez około 30-45 minut lub do czasu aż ciasto będzie rumiane. Odstawić ciasto, aby nieco przestygło (10-15 minut) i dopiero po tym czasie otworzyć tortownicę

Codzienne Gotowanie
Długo oczekiwany sernik na czekoladowym spodzie 231

weekend długo oczekiwany sernik!  Po ostatnim narzekaniu na brak prawdziwego sera  przeżyłam miłe zaskoczenie. Mój tata nie mogąc słuchać już moich marudzeń wygrzebał mi starą maszynkę do mięsa najpierw pokręciłam nosem ale w końcu stwierdziłam, że w zasadzie czym jest poświęcenie się by przemielić trochę twarogu w porównaniu z smakiem prawdziwego sernika. Na drugi dzień poszłam więc(...)Chociaż w zasadzie jak nie lubi serników to ja się prosić nie będę więcej dla mnie zostanie:)  Składniki: Spód: 150 g margaryny 200 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia jajko 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao masa serowa: 1 kg mielonego twarogu przyprawa do sernika 4 żółtka 4 łyzki cukru pudru dwa budynie śmietankowe  pianka na wierzch: opakowanie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Faszerowane cukinie w pikantnym sosie pomidorowym 173

Smażyć, aż lekko zmiękną i się zrumienią. Dodać posiekany miąższ cukinii i lekko go zezłocić. Dodać czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Dodać mięso mielone, wymieszać wszystko i smażyć, aż mięso lekko się zrumieni. Dodać przyprawy i ugotowany ryż i wszystko razem dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sucha dodać ewentualnie trochę bulionu. Zdjąć patelnię z ognia i lekko przestudzić farsz(...)góra dół). Na dno naczynia do zapiekania wlać sos. Włożyć nafaszerowane cukinie i przykryć je odkrojonymi końcówkami. Skropić oliwą i włożyć do piekarnika na ok 40-50 minut (czas pieczenia zależy od wielkości cukinii i mocy piekarnika). Na ok 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć końcówki cukinii, posypać cukinie z wierzchu tartą mozarellą i włożyć ponownie do piekarnika. Zwiększyć temperaturę

olalacooking
Łatwa wołowina zapiekana z papryką / Easy beef and pepper bake 269

samo:) Steki wychodzą mięciutkie, warzywa są w punkt a wszystko pływa w pysznym, pomidorowym sosiku. Sos wychodzi trochę rzadki i jeżeli takiego nie lubicie, można go zagęścić po wyjęciu mięsa i warzyw gotując aż odparuje do odpowiedniej konsystencji ewentualnie dodając śmietanki ;). Polecam także łatwą i przepyszną karkówkę zapiekaną z warzywami serem , jest przepyszna! Zapraszam;) Scroll down for recipe in English(...)nią paprykę i skrop całość sokiem z cytryny. Wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej nim przygotowaną zapiekankę. Przykryj folią aluminiową, matową stroną do góry. Włóż do piekarnika i piecz przez 1 godzinę i następnie zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 180 ° C i piecz przez kolejne 30 minut i podawaj. Smacznego! English version Easy beef and pepper bake (6 servings) Ingredients

karmelowy
Szarlotka sypana. Jabłecznik sypany. 289

czyli ekspresowe, bardzo smaczne, jabłkowe kruche ciasto dla leniwych lub zabieganych. Przygotowałam sypaną szarlotkę, gdyż zostało mi trochę papierówek, a zapowiedziała się rodzina na grilla. Uznałam, że do grillowanego mięsa powinien być jakiś słodki, mało skomplikowany dodatek, smakujący wszystkim szczególnie dzieciom, bo dzieci mojej siostry uwielbiają ciasta z jabłkami. Ta sypana szarlotka jest inna niż tradycyjne szarlotki, jabłeczniki i inne(...)chleb . Przepis na kruchy Jabłecznik sypany błyskawiczny. Składniki na tortownicę o śr. 24 cm: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 kilogram jabłek (u mnie 14 sztuk papierówek) lub duży słoik musu z jabłek 125 g masła Cukier puder do posypania, albo lukier przygotowany z ½ szkl. cukru pudru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wytrawna tarta z pieczonymi bulwami 242

rosną w moim ogrodzie i tak brukiew, rzepa i skorzonera, czy też wężymord (uwielbiam tą nazwę). Wniosek z tego taki, że dieta mięsożerców jest naprawdę uboga : pyry, surówka i mięso, ot cały obiad, i pewnie dlatego jakoś nie po drodze mi z trzyskładnikowymi obiadami Składniki na 4-6 porcji: około 1 kg warzyw tj. pietruszka, seler, brukiew, rzepa, rzodkiew opakowanie(...)rozmaryn, razem smaż jeszcze minutkę. Formę do pieczenia wylep ciastem, na dnie ułóż upieczone warzywa. Wylej na nie mleko połączone z mąką. Na górze posyp podsmażoną cebulą z orzechami. Całość piecz nie dłużej niż 30 minut w temp. 180-190 C. Smacznego!       Artykuł Wytrawna tarta z pieczonymi bulwami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki 249

który sos/pasta Wam bardziej pasuje, nie macie wyjścia jak zrobić i ajwar i pindżur. Pindżur można stosować jako pastę na chleb, wędlinę czy też jako sos. Idealny będzie do mięsa, grilla czy serów. W oryginale, pindżur jest lekko słodkawy, jeśli lubicie ostry smak, wiecie co robić….;) Czosnek i większa ilość papryczek chili załatwiają sprawę. To od Was zależy(...)czerwona cebula 1 bakłażan sól, pieprz, 3 łyżki cukru 8 papryk czerwonych 1 główka czosnku 1 papryczka chili ocet jabłkowy 1,5 kg pomidorów lub przecieru Sposób przygotowania Bakłażana pieczemy ok 30-40 min w 180 stopniach Papryki myjemy, dzielimy na ćwiartki lub połówki i pieczemy do poczernienia miejscami skórki. Gorące papryki wkładamy do plastikowej torby i szczelnie zawiązujemy. Papryki

Mieszam w Garnku
Placek po węgiersku 271

uzyskania ładnego koloru. Gdy wszystkie kawałki będą już ładnie przyrumienione dodajemy warzywa. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię wlewamy szklankę wina i doprowadzamy wszystko do wrzenia zeskrobując kawałki mięsa, które przywarły do patelni. Następnie wlewamy passatę, wrzucamy liście laurowe i dodajemy wszystkie przyprawy oraz cukier. Gulasz doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym przez(...)dokładnie mieszamy. * Możecie użyć dowolnych przypraw, które lubicie. Oregano i chilli, a nawet przyprawy do ziemniaków - wszystko wedle Waszego uznania. :) Na wyłożoną papierem i wysmarowaną dodatkowo tłuszczem blachę do pieczenia wykładamy po ok. łyżce masy ziemniaczanej i rozpłaszczamy na kształt placków. Ja zrobiłam cieńsze placki i z podanych składników wyszło ich aż 12.   Pieczenie: Temperatura 180ºC Czas

Cooking Monster
Grillowe warsztaty z Jakością QAFP 248

około 25 minut, po czym grillujemy. a) szparagi białe b) szparagi zielone c ) młode marchewki , szparagi i marchewkę czyścimy , obieramy, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, po czym grillujemy d) pieczony oscypek, oscypek kroimy w plastry i grillujemy, podajemy z dressingiem malinowo chrzanowym e) dresing malinowo chrzanowy (chrzan tarty , ocet malinowy , konfitura malinowa ) w misce łączymy chrzan, ocet ,konfiturę(...)zapraszam do oglądania :) Organizatorzy powitali nas słonecznymi uśmiechami Na wstępie zostaliśmy poczęstowani pysznymi wędlinami i kabanosami z certyfikatem jakości QAFP Jolanta Ciechomska, koordynator projektu opowiadała jak tworzona jest jakość mięsa wieprzowego i wędlin sygnowanych certyfikatem QAFP a szef kuchni Sebastian Krauzowicz zdradzał kulinarne techniki pracy Po wykładzie zostaliśmy podzieleni na grupy, w mojej pracowałam z Adamem Parowar Faceta ,  Anną

upichcona
Piersi z kurczaka pod marchewkową pierzynką i puree z kalafiora (411 kcal) 248

Pomysł na dietetyczny i bardzo smaczny obiad. Z podanych składników wychodzą dwie naprawdę duże porcje, a jedna ma 411 kcal. Piersi z kurczaka Składniki: podwójna pierś

e-PrzepisyKulinarne
FOCACCIA Z DYNIĄ I KURCZAKIEM NA OSTRO 177

W tym roku dynie wyhodowałam sobie we własnym ogródku. Przyznaję bez bicia, że zasiałyśmy je razem z mamą absolutnie nie dowierzając w powodzenie jej plonów i

Ostra na Słodko
Karmelizowane udka z kaczki na modrej kapuście z jabłkami 209

Składniki: na 6 porcji 6 kaczych udek 4 jabłka 2 cebule 1 mała główka czerwonej kapusty 0,5 kubka cukru 1 tabliczka czekolady karmelovej

Luźna Kuchnia
Kibiny z suszonymi śliwkami 270

Dzisiaj pomieszamy kuchnię Litewską z tradycją Polskiej suszonej śliwki podawanej w Święta Bożego Narodzenia podczas Wigilii. Kruche i delikatne kibiny nadziewane wspaniałą wędzoną śliwką, okraszoną czekoladą

Apetyczna babeczka
Apple pie – tradycyjna szarlotka amerykańska 136

Ameryki przez Brytyjską kolonię już w XVII wieku. Na początku potrzeba było paru lat by nasiona jabłoni przyjęły się w amerykańskiej ziemi. Do tego czasu zamiast jabłek używano mięsa do nadziewania tak zwanego „pie”. Apple pie była bardzo popularną potrawą w XVIII wieku w Delawere a już w XIX wieku uznawana była za tradycyjną i typową potrawą kuchni amerykańskiej, stała(...)czym ugnieć ciasto. Postaraj się zrobić to bardzo szybko tak by nie ogrzać za bardzo ciasta. Następnie podsypując odrobinę blat mąką rozwałkuj połowę ciasta i ułóż w formie do pieczenia. Jabłka obierz i pokrój w ćwiartki. Dodaj do nich cukier i mąkę ziemniaczana i dokładnie wymieszaj. Wsyp jabłka do formy wyłożonej ciastem a następnie przykryj ją kolejną warstwą rozwałkowanego ciasta

wysmienity
Faszerowana papryka z grillowaną karkówką 166

Zimą też można grillować… jeśli mamy odpowiednią patelnię. Grillowana karkówka smakuje tak samo jak latem. Papryka faszerowana kapustą z pieczarkami idealnie komponuje się z kruchym mięsem. Składniki: • 1/2 małej kapusty białej • 250 g pieczarek • 4 małe plastry karkówki • 4 czerwone papryki • 1 mała cebula • 4 łyżeczki musztardy • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • sól, pieprz do smaku(...)pieprzem. • Do papryki włożyć farsz równo z brzegiem. • Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, wlać na spód 1/2 szklanki gorącej wody, przykryć folią aluminiową i piec w temperaturze 180 st.C przez 40 minut. • Rozgrzać patelnię grillową i obsmażyć na niej plastry karkówki, po kilka minut z obu stron. • Na wierzch

To co kocham