mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:721/1172)

Schab w pysznym sosie z boczniaków i koperkiem 335

rozbić. Doprawić solą, pieprzem ziołowym, papryką słodką, ostrą i kurkumą. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć płaty mięsa z dwóch stron na złoty kolor, natychmiast zdjąć z patelni. Obsmażone mięso rozłożyć w żaroodpornym naczyniu. Na patelnię dodać masło i roztopić. Wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę i smażyć aż straci kolor surowizny. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki, jeśli są małe dodać(...)cebulką chwilkę. dodać pokruszoną kostkę warzywną. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Wlać śmietanę, dodać koperek i wymieszać. Zlać wszystko z patelni na mięsko. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 30 minut. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Obiad z patelni z ziemniakami i mięsem 244

osolonej wodzie. Odcedzić i osuszyć. Schab doprawić solą, pieprzem, oregano, ziołami prowansalskimi, chilli, papryką słodką i wędzoną. Wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać wrzucić mięso, smażyć tak długo aż mięso straci kolor surowizny. Następnie wrzucić czerwoną cebulę i pieczarki pokrojoną w piórka. Smażyć kolejne 2 minuty, co chwilkę mieszając. Wlać wodę, dodać fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki. Obsypać suszonym tymiankiem(...)minut. Dodać ugotowane ziemniaki, groszek strączkowy, kapustę.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220-240 C na 10 minut. Wyjąć patelnię i obsypać serem. Wstawić patelnię ponownie do piekarnika i piec tak długo aż ser się roztopi. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Pasztet pieczony z mięsa z rosołu-pychotka! 329

macie w rosole) 3 jajka 25 dag wątróbki drobiowej 1 cebula ząbek czosnku łyżeczka suszonego lubczyku(lub inne zioła) 4 łyżki bułki tartej sól pieprz łyżka masła Przygotowanie: Mięso z rosołu(bez kości i chrząstek )razem z warzywami z rosołu,dodajemy czosnek i  rozdrabniamy w blenderze . Wątróbkę kroimy w kawałki i smażymy z cebulką na maśle,studzimy i rozdrabniamy(...)masy mięsno-warzywnej,dodajemy również bułkę tartą i jajka,zioła i wszystko razem dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Przekładamy do keksówki 10x25 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez 70 min Smacznego

Swojskie jedzonko
Papryka nadziewana kaszą gryczaną,oscypkiem, mięsem i cukinią 221

pomodoro rustica- do zapiekania trochę suchego oregano i świeże listki bazylii Mięso mielone podduś na odrobinie oliwy z oliwek. Przełóż do miski. Ugotowaną i zimną kaszę gryczaną wsyp do mięsa, dodaj startą cukinię. Wymieszaj , dosmacz solą i pieprzem. Trzeba uważać na sól, gdyż oscypki są słone. Zetrzyj oscypki na dużych oczkach. Dołóż do całości, wymieszaj. Dosmacz przyprawami jakie lubisz. Nadziewaj(...)palcami farsz. Papryki "zamknij" odkrojoną końcówką z "antenką". Przełóż do naczynia do zapiekania. W misce rozrób sos pomidorowy z oliwą z oliwek, oregano i bazylią.  Zalej nim paprykę. Piecz najpierw pod przykryciem około pół godziny, następnie odkryj i zapiekaj około 15 minut . Podawaj na ciepło lub na zimno! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Pasztet z łopatki i wątroby 221

cynamonu 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Szczypta tabasco lub cayenne około 250 gr. bekonu w plastrach Wykonanie Zmielić łopatkę przez maszynkę do mięsa na drobnym oczkach. Do blendera wlać brandy ,wrzucić czosnek,pietruszkę,cebulę szalotkę,imbir,goździki cynamon i gałkę muszkatołową. Dodać pokrojoną wątróbkę i zmiksować całość. Doprawić solą i pieprzem, dodać odrobinę(...)łopatkę połączyć z masą zmiksowana .Całość dokładnie wymieszać. Do formy przełożyć gotową masę ,przykryć plastrami bekonu. Umieścić formę w większym naczyniu żaroodpornym wypełnionym wodą do połowy formy z pasztetem .Piec w kąpieli wodnej w 180 ° C przez około 1 1/2 godziny. Schłodzić pasztet pod ciężarem Aby to zrobić, położyć kawałek woskowanego papieru lub folii aluminiowej nad pasztetem i ustaw

w mojej kuchni
Mega kotlety a’la gołąbki 153

false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy, sparzamy. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni przysmażamy drobno pokrojony boczek, dodajemy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Mieszamy w misce z ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiamy farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tarką i dokładnie wyrabiamy. Z farszu formujemy kotlety, podsmażamy na rozgrzanym oleju(...)Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sos: Posiekaną cebulę szklimy na oleju, zalewamy bulionem i dusimy przez kilkanaście minut na wolnym ogniu. Zestawiamy z ognia i miksujemy. Sosem zalewamy kotlety i pieczemy pod przykryciem ok. 30 min. w temp. 180°C st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Gołąbki Babci z Farszem Wieprzowo-Wołowym, Ryżem i Kaszą - przepis podstawowy 282

osolonym wrzątku. Ryż oraz kasza powinny być al dente. Następnie odcedzamy, przykrywamy pokrywk ą i tak pozostawiamy na kolejne ok. 15 minut. Kasze z ryżem łączymy z przesmażonym mięsem i dokładnie mieszamy. Studzimy. Na środek każdego liścia kapusty wykładamy przygotowany farsz (po ok. 2-3 łyżki) i zawijamy boki a następnie rolujemy (podobnie jak krokiety) tworząc kształt "gołąbka". Dno naczynia(...)kapusty (które okazały się zbyt małe na gołąbki lub porwały się podczas gotowania). Następnie gołąbki ciasno układamy w naczyniu. Wszystko podlewamy lekko osoloną wodą, zamykamy  i umieszczamy w piecu nagrzanym do temperatury ok. 200 stopni. Możemy także gołąbki umieścić w dużym garnku, zalać wodą i dusić na kuchence. Gołąbki dusimy ponad godzinę, a nawet dłużej. Kapusta ma być miękka

Słodka Strona
Zapiekanka makaronowa z cukinią i pomidorem 240

żółty szczypta ostrej papryki   zioła prowansalskie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oliwie, gdy zmięknie dodajemy mięso mielone, doprawiamy, pod koniec pokrojona w kostkę kiełbasę oraz koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę podsmażyć. Połowę makaronu wykładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na makaron wykładamy połowę farszu mięsnego, posypujemy ziołami prowansalskimi, pieprzem, papryką(...)Pomidory oraz cukinię kroimy w krążki. Warzywa układamy na przemian na wierzchu zapiekanki, doprawiamy.  W misce mieszamy śmietanę, jajka, sól, pieprz, zioła. Sos równomiernie wylewamy na warzywa. Piec 30 min w 180 st, ok 10 min przed wyłączeniem piekarnika kładziemy na wierzch plastry sera. Smacznego

Gotuj z Agnes
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i jajkami. 337

piórka.Na patelni rozpuszczamy masło, przekładamy cebulę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy pokrojone piersi z kurczaka, oprószamy solą, pieprzem i szczyptą chili do smaku.Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.   Makaron gotujemy w osolonej wodzie all dente. Przekładamy na sitko i przelewamy zimną woda. Do makaronu dodajemy usmażonego kurczaka, roztrzepane jajka ze śmietanką, mieszamy przyprawiamy ewentualnie do smaku(...)lubicie na ostro możecie dodać kawałeczek pokrojonej papryczki chili. Wszystko mieszamy dodajemy 1 szklankę startego sera i jeszcze raz dobrze mieszamy. Blaszkę lub naczynie żaroodporne smarujemy masłem przekładamy makaron. Pieczemy w temperaturze 190 stopni około 20 minut następnie wierzch posypujemy resztą sera i zapiekamy jeszcze około 15 minut.Zapiekanka ma być rumiana. Podajemy z dowolnym sosem lub ketchupem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Szynka wieprzowa (kulka) peklowana, pieczona w piekarniku 256

domowa wędlina. Za każdym razem, kiedy przygotowuję coś nowego do pieczywa, szukam nowych smaków, żeby   urozmaicić te domowe wędliny. Dzisiaj mam dla Was nowy przepis na szynkę peklowaną, pieczoną    w piekarniku. Udało mi się kupić ładną, zgrabną szynkę kulkę o wadze 1,30 kg. Pomyślałam, że doskonale sprawdzi się w moim przepisie jako domowa wędlina(...)kulki ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu czarnego 2 listki laurowe ½ łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego 1 l przegotowanej, wystudzonej wody 50 g soli   peklowej       Wykonanie: Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Nakłułam nakłuwaczem do mięsa w kilku miejscach. To pozwoli marynacie dotrzeć do wnętrza szynki. Ziele angielskie, pieprz w ziarenkach i listki laurowe rozgniotłam w moździerzu

Kuchnia u Krysi
Kotlety "słoneczne" 257

piersi z kurczaka puszka ananasa kilka plasterków żółtego sera jajko bułka tarta sól, pieprz tłuszcz do usmażenia kotletów, np. olej/masło klarowane Piersi z kurczaka* rozbić (najlepiej mięso nakryć folią przezroczystą, aby nie przykleiło się do tłuczka), przyprawić solą oraz pieprzem. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Jajko wbić do głębokiego talerzyka, roztrzepać i przyprawić solą oraz pieprzem. Na drugi(...)bułkę tartę. Piersi z kurczaka obtaczać w jajku, a następnie bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przesmażyć kotlety drobiowe. Smażyć na średnim ogniu. Podpieczone kotlety ułożyć na blaszce do pieczenia. Następnie ułożyć po połowie plasterka żółtego sera i krążku ananasa. Przygotowane kotlety wstawić do rozgrzanego do 180°C piekarnika. Piec tak długo, aż ser się rozpuści. Świetnie smakują podane

Ugotować
pieczeń z łopatki z czosnkiem niedźwiedzim i na ciepło i na zimno... 235

szklanki, olej 1 łyżka, bułka tarta - ile potrzeba łopatkę zmielić w maszynce do mięsa, bułki namoczyć w wodzie i po nasiąknięciu odcisnąć je z wody i dodać do mięsa, dodac papryki, czosnek niedźwiedzi, kucharka, pieprz mielony, wsypać tartą bułkę, pokrojoną w kostkę cebulę dobrze wszystko wyrobić na jednolitą klejącą masę keksówka 30 cm, wysmarować olejem, posypać tartą bułką i nałożyć(...)dobrze ubić aby powietrza nie było w masie, nożem maczanym w wodzie ponacinać skosy na wierzchu i obsypać tartą bułką piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec 55 minut, następnie na termoobiegu piec z 7-10 minut i wyjąć blaszkę z piekarnika - pieczeń jest smaczna i na obiad z sosem jaki się lubi i na zimno

W Mojej Kuchni Lubię
Prosty pszenny chleb drożdżowy z serem 238

Chleb z serem - coś banalnego i często goszczącego na polskich stołach. W naszym domu coraz mniej wędlin i mięsa, a coraz więcej serów. Klasyczna i nudna kanapka nie zachwyca już. W poszukiwaniu czegoś co ją zastąpi, zupełnie przypadkowo wyszedł mi taki oto pszenny chleb upieczony z żółtym serem. Chleb przypomina strukturą tostowy, jest delikatny, miękki(...)którzy nie pieką pieczywa codziennie. Składniki: 220 g mąki (najlepiej typ 750) - to jest około 1 i 1/3 szklanki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 150 ml ciepłej wody (nie może być gorąca) 4 g suchych drożdży (1/2 saszetki) 2 łyżki oliwy  100-120 g twardego żółtego sera dodatkowo: oliwa do polania chleba przed pieczeniem Ser zetrzeć na jarzynowej

Codzienna kuchnia niecodzienna
40 pomysłów na letnie obiady 224

cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Pierożki z kurczakiem, cukinią(...)czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i serem gorgonzola Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Ziołowe spaghetti

Moja smaczna kuchnia