minutach ziemniaki ponownie polać roztopionym masłem. Można też delikatne pooddzielać plastry o ile są nadal posklejane. Piec kolejne 30 do 40 minut, do czasu aż ziemniaki będą miękkie a skórki ładnie przypieczone. Podawać jako dodatek do mięsa. Smacznego
Stare GaryLekko rozbić ręką i porozkładać na kapuście. W szklance wymieszać ze sobą koncentrat pomidorowy i ketchup i wylać na mięso. Na sam wierzch poukładać resztę ziemniaków. Posypać przyprawą do ziemniaków. Wierzch naczynia przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika, piec około 1 godz. w temp. 180C. Chwilę przed wyjęciem zdjąć folię. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.lodówki. Cebulę kroimy w piórka, marchewki oraz pieczarki w plasterki, seler w kosteczkę. W naczyniu układamy mięso przekładając je cebulą, marchewką i selerem. Pieczarki rozkładamy na wierzchu. Całość przyprawiamy przyprawą uniwersalną i skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny
VioletoweKucharzeniemakaron. Autor jest mistrzem nowoczesnej kuchni włoskiej. Ja akurat ta kuchnię uwielbiam :) Podział : zupy i przystawki, kurczaki, mięso, ryby i owoce morza, dania makaronowe, warzywa, desery. Pierwszy działa zupy zaczyna jedna z moich ulubionych: zupa pomidorowa z pieczoną papryką :)).Oprócz tego w książce możemy znaleźć wiele cennych porad autora np. przedstawia nam proste metody ułatwiające gotowanie, doradza
kruche babeczkiminuty , tylko tyle żeby się lekko ścięła z wierzchu . Mięso drobiowe obieramy z kości , przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach razem ze skórą , warzywami i wieprzowiną . Następnie całość przekładamy do malaksera , dodajemy wątróbkę , sos powstały przy pieczeniu , przyprawy ,wyciśnięty praską czosnek , miód , sól do smaku i miksujemy na gładką masę . Podczas miksowania wbijamy jedno jajko . W przesmarowanej olejem
Ogrodnik w podróżyzatopione w tłuszczu. Mięso do rillettes nie powinno być zmielone tylko rozgniecione, aby zachowały się włókna. Dzięki długiemu gotowaniu mięso można z łatwością rozgnieść widelcem. Do rillettes oprócz wieprzowiny dokładam kaczy tłuszcz, który wytapia się w dużych ilościach podczas pieczenia kaczki . Rillettes nie tylko dobrze smakuje, ale też - dzięki dużej ilości przypraw - wspaniale pachnie. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarneniebo w gębie :) kto spróbuje napewno nie pożałuje. Blacha znika w mgnieniu oka. Nawet kochany małżonek mając do wyboru mięso a sernik wybiera ten sernik. Składniki ciasto 3 szklanki maki 1 kostka margaryny 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru Składniki masa serowa 1 kg sera białego w wiaderku u mnie President 2 całe jajka 2 budynie
Piekielna Kuchnia PatiPaprykę pokroić w grubszą kostkę. Pieczarki umyć w całości przełożyć do cebuli, udusić, doprawić wegetą, solą i pieprzem, ostudzić. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, papryką, jajkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać kurczaka a następnie zszyć wykałaczkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h. Można podawać na ciepło jak i na zimno
Darcia w kuchnicukierniczego lub szklanki, każdy kawałek posmarować roztopionym masłem z obydwu stron, włożyć do metalowej formy na muffiny formując koszyczek. Piec w 200 stopniach kilka minut (do zrumienienia). Serek wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny, cebulą, ogórkiem i przyprawami. Dodać mięso ryby rozdrobnione widelcem (bez ości i skóry), wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku. Słonecznik uprażyć na suchej patelni
SzczyptaSmaQłyzki Inne składniki: liść laurowy ziele angielskie piersi kurczaka ;p Wykonanie: Łączymy ze sobą składniki maceraty i obtaczamy mięso. Wlewamy do tego kubek jogurtu i zostawiamy na noc. Rano dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość wstawiamy do pieca 180 stopni na okolo 1h Uwaga : przy pieczeniu całość należy podlewac jogurtem
Lubczyk i Wanilialodówki. Sos: Na patelni karmelizujemy cukier. Dodajemy miód i owoce. Gotujemy aż owoce się rozpadną, a sos zredukuje. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju po 1 minucie na każdej stronie. Następnie przekładamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy na 10 minut, żeby odpoczęło. Po tym czasie
Czerwona Porzeczkapatelni grillowej. Owinięte wędzonym boczkiem nabierają niezwykłego aromatu i smakują niezwykle. Lubicie takie połączenia smakowe czyli owoce z mięsem lub odwrotnie? Ja bardzo więc namawiam Was bardzo do przygotowania takiej sałatki i oczywiście do grillowania owoców. A takie pieczone w boczku brzoskwinie czy np. kawałki ananasa z rusztu możecie też podać jako samodzielną przekąskę albo dodatek do deski
Smaczna Pyzakroimy i usuwamy gniazda nasienne, przyprawiamy majerankiem. Jabłkami obkładamy gęś. Pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut lub dłużej. Pieczemy w piekarniku 185 -190 o C, czas w zależności od wagi 1kg = 1 godzina. Podpiekamy z jednej strony, obracamy mięso, podpiekamy z drugiej strony. Na pozostały czas przykrywamy folią aluminiową. SMACZNEGO
Smaki Ewyobiadem jest trochę pracy, bo trzeba najpierw ugotować ziemniaki, podsmażyć mięso i warzywa. Następnie upiec w piekarniku. Zapewniam jednak, że ten wysiłek się opłaci :) jeżeli nie mieliście jeszcze okazji jeść pieczonej cebuli i czosnku to koniecznie musicie spróbować! Składniki na 2 porcje: z przepisu Krew i mleko 4 podudzia z kurczaka 8 małych ziemniaków 4 pietruszki 4 marchewki
Moja Galeria Smaku