mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:486/1172)

Zyczenia i Zapiekanka pieczarkowa z kaszy i mięsa mielonego z czerwonym akcentem 219

minuty. Następnie dorzucamy mięso i smażymy ok. 15 minut żeby się lekko zrumieniło. Kaszę dorzucamy do rondla i łączymy z mięsem. Doprawiamy. Mieszankę przekładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy mieszanką startych serów. Przykrywamy folia aluminiową. i wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 st.C. Po 20 minutach zdejmujemy folię i dopiekamy pod grillem aż ser się zrumieni

Dzieje kuchennej Wiewióry
Morszczuk smażony (w kawałkach) podany ze szpinakiem i pomarańczą 201

jakoś nigdy w życiu nie spotkałam się z solirodem) i podać na piątkowy obiad. Smażony morszczuk jest bardzo smaczny. Mięso z tej ryby jest delikatne i białe. Smażonego morszczuka możecie podać ze świeżym szpinakiem i pomarańczą lub z pieczonymi ziemniakami .  Składniki na porcję dla 2 osób: 1 filet z morszczuka (ze skórą; wagowo ok. 0,5 kg) sól

Ugotować
karkówka zapiekana w majonezie i kethupie 190

karkówki. Do naczynia żaroodpornego włożyłam część podsmażonej cebulki, na niej ułożyłam karkówkę. Każdy plaster mięsa posmarowałam majonezem i oblałam kethupem. Czynność powtórzyłam. Wierzch posypałam resztą cebuli i żółtym serem. Wlałam 1/2 szklanki wody. Piekłam w temp. 190 stopni przez 1 godzinę. Podawałam z pieczonymi ziemniakami

Darcia w kuchni
Cukinia – warzywo do wszystkiego – pasztet 209

ziarenka smaku 1/2 szklanki oleju 1 szklanka bułki tartej 3 jajka dodatkowo dodałam (poza podstawowym przepisem) - (można pominąć) 2 garści mięsa mielonego łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka curry Do dzieła!!! Wszystkie składniki łączymy - dokładnie mieszamy i wykładamy do formy - ja piekłam w keksówce jednak polecam płaską szeroka formę - wtedy pasztet będzie ładnie się kroił - mój nie wyszedł zwarty nadawał się tylko

sierotka maRysia w kuchni
Miód pitny - dwójniak maliniak 205

świetnie ten trunek będzie komponował się przede wszystkim z kaczką ale także i wieprzowiną (np. z żeberkami, golonką). Rzeczową kaczkę piekłbym w piekarniku, a pod koniec pichcenia rozprowadziłbym miód pitny połączony z sokiem z cytryny albo pomarańczy po powierzchni mięsa. Tak kilkakrotnie polewałbym ptaszysko aby cukry skarmelizowały się, tworząc tym samym chrupką skorupkę na powierzchni. Miodu pitnego użyłbym także

Right Behind The Kitchen
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ KUS KUS 222

nieduże kawałki, zależy od wielkości jakiej będą szaszłyki. Przyprawiłam i polałam oliwą. Odstawiłam na około 2-3 godziny aby mięso i warzywa się zamarynowały i przeszły smakiem przypraw. Następnie naprzemiennie nadziewałam składniki na patyczki do szaszłyków. Można je piec na grillu bądź na patelni grillowej. Gotowe do jedzenia wyglądają jak poniżej. Idealnie pasuje do nich kasza kus kus Składniki: pomidory

potrawyregionalne
KURCZAK Z FENKUŁEM WARZYWAMI I KASZĄ BULGUR 204

wsypałam kapary. Wyjęłam warzywa a w garnku usmażyłam na złoty kolor kurczaka. Jeśli lubicie chutney z mango możecie pod koniec pieczenia udek dodać łyżkę albo dwie. Daje ono fajny słodko-ostry smak. Pozostało już tylko dodać warzywa do mięsa. Przed podaniem przygotowałam kaszę bulgur.   Wystarczy ją zalać wrzątkiem w proporcjach mniej więcej  1:2, przykryć i odstawić

potrawyregionalne
Eskalopki ze schabem i suszonymi śliwkami 210

marynatą musztardową. Na wierzch mięsa wysypałem pokrojone w plasterki suszone śliwki. Brzegi ciasta posmarowałem rozmąconym jajkiem, a następnie wszystkie kawałki mięsa przykryłem pozostałymi kawałkami ciasta francuskiego, dokładnie sklejając brzegi. Wszystkie eskalopki z wierzchu również posmarowałem rozmąconym jajkiem, a następnie piekłem je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni z włączonym termoobiegiem przez 20 minut. Na talerze wyłożyłem sałatę i pokrojone

Wyprawy kulinarne
Schab zapiekany z warzywami w sosie śmietanowo-musztardowym 338

ziemniaki, a na wierzch wykładamy cebulę z pieczarkami. Śmietany, jajko, łyżeczkę musztardy i przyprawy mieszamy ze sobą i sosem polewamy mięso. Schab zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 60 minut (najpierw pod przykryciem, na jakieś 20 minut przed końcem pieczenia, zdejmujemy pokrywkę

e-PrzepisyKulinarne
Złoty kurczak 205

cebule pokrojone w półtalarki. Po 3 minutach obsypujemy cebulę kurkumą. Podsmażamy jeszcze ją 2 minuty. Cebulę przekładam do naczynia z mięsem. Pomiędzy kawałki kurczaka wkładamy oliwki, ząbki czosnku oraz cytrynę pokrojoną w półplasterki (nie obraną). Całość posypujemy brązowym cukrem. Pieczemy pod przykryciem w temp. 150 stopni C około

Pobite gary Barbary
Soczysty kurczak a'la Michael 163

kilka kawałków (wedle uznania). Obsypać dokładnie kawałki piersi wymieszanymi przyprawami oraz natrzeć czosnkiem. Odstawić na ok. godzinę, żeby mięso mogło nasiąknąć przyprawami. Na blaszkę rozwinąć  folię aluminiową, na nią ułożyć kawałki kurczaka i przykryć je szczelnie. Następnie piec w temp. ok 180 C przez 35 minut. (temperatura i czas zależy od piekarnika) Można podać z ziemniakami lub ryżem

The Sweet Damsel
Obiad po persku 340

oliwę, jogurt, szafran, kurkumę, czarny i kajeński pieprz oraz sól. Wymieszaj marynatę i dodaj pałki kurczaka, wymieszaj tak aby całe mięso było pokryte marynatą. Odstaw na godzinę lub marynuj przez noc. Zamieszaj ras podczas marynowania. Marynowane pałki z kurczaka piecz w piekarniku nastawionym na 200ºC przez 45 minut. Po połowie czasu odwróć pałki.Pod koniec pieczenia możesz podkręcić piekarnik

codojedzenia
Sałatka z kurczakiem i brązową ciecierzycą 257

prowansalskich szczypta suszonej kolendry szczypta cząbru sól Pierś z kurczaka marynujemy w ostrej papryce, ziołach prowansalskich, kolendrze, cząbrze i soli. Mięso dokładnie nacieramy i wstawiamy do lodówki na dwie godziny. Kurczaka można zamarynować dzień wcześniej - będzie bardziej aromatyczny. Pierś pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Ciecierzycę płuczemy z zalewy i ostawiamy. Szalotki

My Chcemy Jeść
Zapiekanka gyros po mojemu 252

całość "odpoczęła". Zamiast mieszać wszystkie składniki możemy ułożyć je warstwowo: 1) Ryż z majonezem i keczupem 2) Warzywa 3) Mięso 4) Ryż z majonezem i keczupem 5) Ser żółty  Uwaga: Nam zapiekanka najbardziej smakuje na drugi dzień. Wtedy piekę ją pod przykryciem bez dodatku sera, a na drugi dzień posypuję serem i odgrzewam w piekarniku lub w mikrofalówce

Kto ugości moich gości?
Pastitsio 195

zgęstnieje. Wysokie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Wyłożyć do niego połowę makaronu, na makaron wyłożyć mięso mielone, a na mięso dać resztę makaronu. Całość zalać sosem beszamelowym. Na wierchu ułożyć plasterki pomidora, posypać oregano i startym żółtym serem. Piec, nie przykrywając naczynia przez około 35-45 minut w temperaturze 180 0 C, do zrumienienia. Po upieczeniu i wyjęciu zapiekanki z piekarnika

In my kitchen