mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:485/1172)

Gulasz wieprzowy pod pierzynką 208

pieprzu liść laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem około 1h na małym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać. Kiedy mięso będzie już miękkie przełożyć do naczynia żaroodpornego i nakryć ciastem. Można wyciąć wzorki z ciasta, żeby ładnie wyglądało. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż ciasto będzie rumiane. gulasz wieprzowy pod pierzynką

O kuchni z uczuciem
Wolno pieczona łopatka wieprzowa 179

misce i z akryć naczynie folią spożywczą. Wstawić do lodówki na       min 12h. 6. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego. 7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 240 ºC w funkcji góra-dół i piec 20 min. 8. Zmniejszyć temperaturę do 120 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 3 godzin. 9. Po upieczeniu odstawić łopatkę

Atlas Smaków
Soczysty pieczony schab 207

nacięcia wypełnić czosnkiem pokrojonym w słupki. 4.  Zakrywamy naczynie folią spożywczą i wstawiamy o lodówki na 12h. 5. Mięso przełożyć do rękawa i zamknąć klipsami.  6. Folię pare razy ponacinać nożem aby była możliwość usuwania pary podczas pieczenia. 7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec

Atlas Smaków
Fit sałatka z kurczakiem w sezamie 453

następnie mieszamy z przyprawami i odstawiamy żeby trochę nimi nasiąknął (ja nie miałam na to czasu, ale lepiej jest przygotować mięso wcześniej) Jajko mieszamy z jogurtem i sezamem i w tej mieszaninie obtaczamy kurczaka. Paski układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 minut. Sałata: 2 garście rukoli kilka oliwiek (u mnie

Cynamonowe szczęście
Cannelloni Z Mięsem Mielonym I Beszamelem 204

wtedy zaczynamy powoli wlewać mleko, cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką. 4. Napełniamy rurki mięsem i układamy w naczyniu żaroodpornym które wcześniej wysmarowaliśmy masłem (jeśli nie mamy naczynia żaroodpornego możemy użyć blaszki do pieczenia) Do napełniania najlepiej używać długiej łyżki, a dolny otwór zatkać np. wewnętrzną strona dłoni-a od góry możemy nakładać farsz

Gotowanie...to proste !
Szynka gotowana 201

talerz i odstaw do lekkiego przestygnięcia. Letnią szynkę natrzyj pozostałymi przyprawami, tj. musztardą, miodem i brązowym cukrem. Tak przygotowane mięso przełóż na blachę (do brytfanny lub naczynia żaroodpornego) i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C. Całość piecz przez 15 minut. Szynka będzie gotowa, gdy jej skórka ładnie się przyrumieni. Tak przygotowaną szynkę gotowaną podawaj np. z sosem wiosennym

blog.moje-pasje.info
Pęczak znakomity 177

cukru i dwa wyciśnięte ząbki czosnku. Danie gotowe ☺ Możemy tak przyrządzoną kaszę jeść jako samodzielne danie lub z dodatkiem pieczonego kurczaka lub ryby. Można również potraktować ten przepis jako bazę i stosować dowolne dodatki w postaci warzyw, ryb, mięsa i wędlin

Kulinarne przemyslenia
Kaczka pieczona 176

Mięso z kaczki nie należy do nisko kalorycznych, ale za to jaki wspaniały ma smak! Bardzo popularnym sposobem jest pieczenie kaczki z owocami: jabłkami, pomarańczami czy też z żurawiną. Ja tym razem proponuje przepis na kaczkę po staropolsku pieczoną z ziemniakami i cebulą. Składniki: - wypatroszona kaczka ( u mnie waga wynosiła 1,5 kg ) -ziemniaki, ilość wg.uznania -kilka cebul -majeranek

Kulinarne przemyslenia
Hamburger w tortilli 171

łyżki bułki tartej sól, pieprz Dodatkowo: 5 tortilli sos tzatziki keczup ogórki papryka sałata 1. Cebulę drobno siekamy. Łączymy z mięsem mielonym, przyprawami, jajkiem i bułką tartą. Formujemy kotlety o wadze około 100g. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut. 2.  Tortille składamy na pół, smarujemy sosem tzatziki, układamy: sałatę, kotlet

Szefowa kuchni
Papryka faszerowana 156

dodajmy do mięska ,oraz kukurydzę i jajka i wszystko dokładnie mieszamy . Paprykę myjemy i wycinamy gniazda nasienne i wykładamy mięso mielone do środka papryk i wszystkie razem obwijamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160 stopni i pieczemy około 1 godziny i 20 minut i gotowe

Mój Smak
Krążki papryki zapiekane z mięsem mielonym 289

szklance wrzącej wody. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pomidorki drobno pokroić. Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Następnie do mięsa dodać cebulę, pomidorki i ryż. Całość wymieszać. Krążki papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie wyłożyć farsz. Przygotowane papryki piec bez przykrycia w 195ºC przez około 40-45 minut (10 minut przed końcem pieczenia, na każdy kawałek papryki położyć połowę

Ugotować
Pikantny kurczak a'la KFC 471

talerze i jedne głęboki. W głębokim mieszamy jajka, na jeden duży talerz wysypujemy mąkę ziemniaczaną na drugi pogniecione. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w następujący sposób: mąka ziemniaczana, jajko, płatki owsiane. Gotowe kawałki kurczaka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, opcjonalnie możemy ją spryskać delikatnie olejem (ja ostatnio nabyłam mate silikonową do piekarnika w Ikei). Wierzch każdego kawałka kurczaka posypujemy

Piekielna Kuchnia Pati
Rolada mięsna z jajkiem 197

Zrobić farsz: ugotowane jajka pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem i siekaną pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na mięso, zostawiając jednocześnie jeden brzeg bez farszu. Roladę zwinąć, kończąc brzegiem bez farszu. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczeniaPiec 1 godzinę w temp. 180 st. C. 6. Można podać na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapki

Kuchnia domowa Ani
Filet z piersi kurczaka, pieczony w rękawie 186

łyżeczka miodu, łyżeczka oleju i szczypta słodkiej papryki Składniki solanki mieszamy i na 24 godziny  wkładamy do niej filety. Mięso płuczemy bieżącą, zimna wodą i osuszamy. Miód, olej i paprykę mieszamy i smarujemy filety. Wkładamy do rękawów do pieczenia, zawiązujemy, nakłuwamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 40 minut. Na 10 minut przed upływem

Maminek kulinarny