mielone - 47549 przepisów (strona:2254/3170)

1465.Gulasz radomski 353

zieleniny, może być wieszana (natka pietruszki, bazylia, oregano, majeranek, szczypiorek) sok z 1/2 cytryny zioła prowansalskie 1 1/2 szklanki rosołu z kostki (grzybowy, warzywny, drobiowy)  sól pieprz lub mielona ostra papryka albo  pieprz cayenne  2 łyżki margaryny łub oliwy albo oleju  2-3 łyżki przesianej mąki Mięso skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą, pieprzem

Moje domowe kucharzenie
Pojemniki Sistema Microwave 248

np.jakąś zupkę , bigos itp. w talerzu czy kubku zamrozić..i w każdej chwili możemy ją odgrzać w mikrofalówce... Pojemnik   możemy również wykorzystać do odmrażania np. mięsa mielonego .   Pojemnik  -parowar  jest przystosowany do gotowania na parze..ja jak na razie "parowałam" klopsiki [ przepis wkrótce na blogu]..i jestem bardzo zadowolona.. Z czystym

Moje domowe kucharzenie
Kawowe muffinki z cynamonem i orzechami 243

mleka 120 g rozpuszczonego masła, wystudzonego 1 jajko 350 g maki pszennej 150 g cukru  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy espresso 1 łyżeczka mielonej kawy (nierozpuszczalnej) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cynamonu 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej, grubo pokrojonej  [ dałam garść orzechów włoskich Kresto] Piekarnik rozgrzać do 190°C.Osobno wymieszać składniki

Moje domowe kucharzenie
Zapiekanka makaronowa 300

szklanki gęstej śmietany  1 łyżka oleju  duża garść posiekanej zieleniny (bazylia, natka pietruszki, tymianek, oregano, majeranek)  garść startego sera żółtego (parmezan, oscypek)  sól, mielona ostra papryka Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody z łyżką oleju. Dokładnie odcedzić i wymieszać z łyżką margaryny. Cebulę drobno posiekać, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w makaronik

Moje domowe kucharzenie
Pasta z wędzonej ryby i marchewki 275

ważyłam ani ryby ani marchewki.. 125 g śledzia wędzonego [ dałam makrelę wędzoną] 250 g marchewki 1  łyżka  różowego pieprzu 1 ząbek czosnku czarny pieprz mielony [ dałam  pfeffer gold ] Marchew obrać i umyć, pokroić w plasterki.Czosnek obrać . W rondlu zagotować 1/2 l wody, wrzucić marchew i czosnek, dodałam dodatkowo sól i trochę wegety .Gotować na wolnym

Moje domowe kucharzenie
Schabowy..pachnący czosnkiem 226

Skład  soli czosnkowej :  sól kuchenna, czosnek granulowany, ekstrakt czosnku Zastosowanie :  do nacierania i marynowania mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup, sosów, steków, kotletów, mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z grzybów oraz serów

Moje domowe kucharzenie
Helio Natura 171

organizmie. Dodane do porannej owsianki sycą i oczyszczają organizm ze złogów i toksyn. Rodzynki wykorzystałam do : Chelsea buns Śliwki wykorzystałam do : Mufinki ZPolędwica z suszonymi owocami Zrazy z mięsa mielonego w skórkach drobiowych Morele  wykorzystałam do: Gulasz wieprzowy Polędwica z suszonymi owocami

Moje domowe kucharzenie
Sernik jabłkowy z sosem 216

średnicy 29 cm): 1 szkl. herbatników 1 szk. biszkoptów  120 g masła 1 - 2 łyżki jasnego dżemu ½ łyżeczki cynamonu Składniki masy serowo - jabłkowej : 1 kg twarogu półtłustego podwójnie mielonego 150 - 200 g masła 1¼ - 1½ szkl.cukru 5 jajek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe na ½ l mleka 2 - 3 jabłka (ok. 400g)  dodatkowo: dowolny sos Wykonanie spodu

Moje domowe kucharzenie
Ptyś 271

ciasto nie było szare..   Składniki na Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl.cukru 1/2 szkl.mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Składniki na krem ptysiowy 1/2 kg sera mielonego białego [ dałam serki waniliowe ] 3/4 szkl.cukru pudru [ dałam mniej] 2 jednakowe galaretki  2 opakowania bitej śmietany w proszku "Śnieżka 1 szkl.mleka   Dodatkowo: herbatniki kolorowe cukierki [ u mnie

Moje domowe kucharzenie
Tureckie bułeczki-Wypiekanie na śniadanie 243

drożdżami, dolać  mleko.Wymieszać, wyrobić rzadkie ciasto. Zostawić na 45-60 minut. Następnie  do zaczynu dodać: 215 g białej pszennej mąki chlebowej [ dałam zwykłą pszenną] 20 g mielonych migdałów 25 g ciemnego słodu 15 g ciemnego muscovado [ dałam taki cukier] 1 łyżeczka soli 50 g stopionego masła 50 g melasy 1 jajko 100 g rodzynek  [ dałam

Moje domowe kucharzenie
Kolorowy przekładaniec -ciasto z olejem rzepakowym 225

omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni. 6 jajek 18 dkg margaryny 2 szkl.mąki 1,5 szkl.cukru 1 szkl..oleju rzepakowego 1 szkl.maku [ dałam mak mielony Kresto] 3 łyżki kakao 3 łyżki pokruszonych płatków migdałowych 1 kisiel   Wodzisław   2 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem.Cały czas ucierając dodawać

Moje domowe kucharzenie
Sernik truskawkowy na zimno 250

minut. Wyjąć z blaszki i pozostawić do wystygnięcia. Krem twarogowo-truskawkowy 2 czubate łyżki żelatyny  400 ml 36% śmietany 8-10 łyżek cukru pudru  80 dag twarogu mielonego 30 dkg truskawek Dodatkowo kilka truskawek galaretka [ u mnie pomarańczowa]  Żelatynę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić  z cukrem, po łyżce dodawać twaróg, a gdy masa

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka z tahini! Test. 200

przyjemności ;) Składniki na ciasteczka: 2 szklanki mąki tortowej 0,5 kostki margaryny 1/2 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko 4 łyżki pasty tahini ciemnej 1/2 łyżeczki cynamonu mielonego Można dodać 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, ale nie jest to konieczne (ja nie dodawałam) Zagniatamy ciasto, które nie powinno się kleić za bardzo do rąk. Z ciasta

Emcia Pichci
Tarta z rabarbarem z kruszonką owsiano-migdałową! 189

Margarynę, jajko, cukier waniliowy, zwykły cukier mieszamy i ugniatamy ciasto. Od ciasta odrywamy 1/4 i zostawiamy w misce. Pozostałe ciasto wkładamy do formy (wysmarowanej margaryną i obsypanej otrębami pszennymi mielonymi) i ugniatamy tak aby ładnie przylegało. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180C i pieczemy przez 10 minut. Po wyciągnięciu układamy rabarbar (bez soku). Z pozostałego ciasta robimy kruszonkę - dodajemy

Emcia Pichci