mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:97/458)

Lasagne z mięsem mielonym 378

pieczarek. Podsmażać, aż pieczarki puszczą wodę. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy pieczarki puszczą wodę dodać mięso mielone, przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką, chili, tabasco i podsmażać, aż mięso będzie zarumienione. Do zarumienionego mięsa z warzywami dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy, przykryć patelnię pokrywką i dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Sos beszamel(...)Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Lasagne układać warstwami:  Warstwa beszamelu (około 0,5 cm); Płaty makaronu; Farsz z mięsa mielonego; Starta mozzarella; Warstwa beszamelu (około 0,5 cm); Płaty makaronu; Farsz z mięsa mielonego; Starta mozzarella. Warstwy układać, aż do ukończenia składników. Wierzchnią warstwę powinna stanowić starta mozzarella

Gospodyni Miejska
Pilaw z marchewką, kukurydzą i mięsem mielonym 218

Pilaw to potrawa przygotowywana z ryżu, warzyw jak i mięsa. W oryginalnych przepisach używa się baraniny lub mięsa z ryb, a całe danie jest dosyć ostre w smaku.  Do tego dania użyłam mięsa wieprzowo-wołowego, które idealnie skomponowało się z ugotowanym ryżem, marchewką i kukurydzą. Ponadto pilaw to pomysł na szybkie i bardzo sycące danie obiadowe.  Składniki(...)cienkie słupki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Do garnka/patelni wlać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulę oraz marchewkę. Gdy całość lekko się zeszkli to dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryka. Gdy mięso zmieni kolor to wsypać ryż, dodać kukurydzę i wlać wodę. Całość dusić na małym ogniu. Co jakiś czas masę należy

Ugotować
WIOSENNA BOTWINKA NA WĘDZONCE, Z ORKISZOWYM MAKARONEM 220

miękkości. Składniki: - 2 pęczki botwiny (młode buraczki razem z liśćmi) - 150g warzyw: marchew, pietruszka, por (u mnie włoszczyzna słupki) - 700ml wywaru od parzenia wędzonej szynki - 2 liście laurowe - 6 kulek ziela angielskiego - zakwas buraczany lub cytryna lub ocet do zakwaszenia naszej zupy - sól i świeżo mielony pieprz - kwaśna lub słodka śmietanka (nie trzeba) - 130-150g makaronu (u mnie(...)mamy wywaru), dodajemy włoszczyznę - słupki lub starte warzywa na grubej tarce i gotujemy ok.5 minut. Do podgotowanych buraków dodajemy pokrojone łodyżki, liście laurowe oraz ziele angielskie i gotujemy dalsze 10 minut. Uzupełniamy gorącą wodą. Następnie dodajemy pokrojone liście. Gotujemy 5 minut, dorzucamy makaron i zagotowujemy, gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Zakwaszamy zakwasem buraczanym (idealnie się

Smaczne Zdrowe
SAŁATKA JARZYNOWA, NASZA ULUBIONA ORAZ SPOSÓB NA DŁUŻSZĄ ŚWIEŻOŚĆ 202

dużo pietruszki, marchewki, ogórków i jajek. Ma także bardzo wyrazisty, konkretny, lekko pikantny smak. Warzywa na sałatkę gotuję już obrane, dodaję do nich natkę, liście pora i selera naciowego. Warzywa mają smak rosołowy, a ja mam dodatkowo bulion, który wykorzystuję jako bazę do zup. Taki bulion jest również pyszny do wypicia sam. Jeśli nie macie jeszcze swojej ulubionej wersji sałatki(...)słoika musztardy sarepskiej - 1 pełna łyżeczka musztardy dijon - ok.400g dobrego majonezu (lub dowolnie) - sól i świeżo mielony pieprz do smaku   dodatkowo: - 2 łodygi selera - kawałek zielonej części pora - kilka gałązek natki pietruszki - sól Obrane warzywa wkładam do garnka (na dnie układam korzeń pietruszki, na nim marchew). Dodaję łodygi selera, zielone liście pora, gałązki natki pietruszki, zalewam wodą źródlaną

Smaczne Zdrowe
Zupa curry z czerwonej soczewicy 144

świeżo mielony czarny pieprz - natka pietruszki                                    - sól himalajska Wykonanie: - Na odrobinie oliwy podsmażyć posiekany czosnek - Dodać pomidory, 1 szklankę wody, curry, sambal oelek, cukier(...)garnka - Gotować na małym ogniu przez 5 minut - Ziemniaka i marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę - Warzywa dodać do soczewicy, gotować przez kolejne 10 minut - Dodać oliwę, wymieszać i przełożyć na talerz - Zupę posypać posiekaną natką i świeżo mielonym pieprzem. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
Czekoladowe ciasto z cukinią 151

goscic,ale tylko w kuchni i na stole,bo na blogu ustepuje miejca innym sezonowym warzywom .Zapraszam do przepisu. Skladniki na keksowke dl.30 cm:1 zielona cukinia ( startej mialam okolo 350g)250 g maki1 lyzeczka sody oczyszczonej2 lyzeczki proszku do pieczeniaszczypta cynamonu200 g mielonych orzechow laskowych lub mielonych migdalow3 jajka M150 ml oleju250 g cukru6o-100 g posiekanej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
elti pide - turecka pizza 157

świeżych warzyw. Wyszło tak pysznie, że ach! składniki: ciasto: 1 szkl mąki pszennej 1/2 szkl ciepłej wody 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki soli nadzienie: 300 g mielonej wołowiny 100 g pieczarek cebula 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego (użyłam domowego keczupu ) 1/2 pęczka natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz, mielony kminek, gałka muszkatołowa, cynamon, mielona papryka, mielone chili, kardamon, curry salsa: pomidor 1/2 pęczka rzodkiewek 1/2 ogórka szklarniowego cebula ze szczypiorem 2 łyżki oliwy łyżeczka soku z cytryny szczypta soli i pieprzu Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, oliwę i drożdże. Wyrobić ciasto, w razie potrzeby podsypując jeszcze

6niebo
Paprykarz z tuńczykiem 161

ziela angielskiego szklanka  passaty pomidorowej 1 łyżeczki papryki słodkiej szczypta papryki ostrej szczypta cynamonu i mielonych goździków szczypta lubczyku 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz /do smaku 150  ryżu pełnoziarnistego  mała puszka tuńczyka w sosie własnym Wykonanie: -Umyte warzywa obrać, cebulę i paprykę  pokroić w  kostkę , marchew i seler  zetrzeć na tarce

Zakamarki mojej kuchni
wegańska rozgrzewająca potrawka pomidorowa 210

odmian fasoli z puszki (użyłam takiej - KLIK , w składzie fasola jaś, biała, czerwona i ciecierzyca - można użyć ulubionych warzyw strączkowych :)) ~3 średnie pieczarki ~150g cukinii ~100g papryki (użyłam czerwonej) ~200g passaty pomidorowej ~przyprawy - u mnie: pomidor-czosnek-bazylia , kozieradka mielona , nasi goreng , pieprz ziołowy, sól, asafetyda , kmin rzymski , harrisa i papryka słodka ; jeśli Wasza passata jest kwaśna można dodać(...)pietruszki do podania Cukinię, paprykę i pieczarki kroimy, a następnie podduszamy na patelni z małym dodatkiem soli i oleju. W garnku mieszamy passatę i mieszankę fasoli, gotujemy. Dodajemy podduszone warzywa (powinny być miękkie) i doprawiamy do smaku. Przekładamy potrawkę do misek/głębokich talerzy, posypujemy natką z pietruszki i podajemy. Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
PLACUSZKI Z CUKINII I BAKŁAŻANA, Z DODATKIEM PEŁNOZIARNISTEJ ORKISZOWEJ MĄKI 559

ok.300g jogurtu naturalnego - 2 duże, zmiażdżone ząbki czosnku - 1 łyżka dobrego majonezu (można pominąć) - 1/2 pęczka koperku - sól i świeżo mielony pieprz Cukinie i bakłażana umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zasypać warzywa  1/2 łyżeczki soli i odstawić na kilka minut aż puszczą sok, który należy odlać. Następnie dodać jajko i zamieszać

Smaczne Zdrowe
Zupa gulaszowa na winie 142

Bardzo pożywna zupa z mięsem wieprzowym i warzywami, przygotowana na winnym wywarze. Składniki: 50 dag mięsa wieprzowego 2 cebule 2 pomidory 4 ziemniaki 1 marchewka 1 papryka czerwona 2 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 3 szklanki bulionu warzywnego 2 szklanki czerwonego wina ½ łyżeczki kminku ½ łyżeczki majeranku 4 łyżki śmietany Sól do smaku Wykonanie: Mięso(...)czosnkiem. Rozgrzać smalec, obsmażyć mięso, włożyć cebulę i dalej smażyć. Posypać mieloną papryką, wlać bulion i wino. Dodać majeranek, kminek i gotować na wolnym ogniu około 45 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Paprykę i ziemniaki również pokroić razem z marchewka. Przygotowane warzywa wrzucić do zupy i gotować następne 25 minut. Zupę doprawić do smaku

Tradycyjna Kuchnia
Prosta zapiekanka ziemniaczana z mięsem, śmietanką, chili i ziołami 187

będzie idealnym posiłkiem weekendowym. Niewiele tu pracy jeśli mamy robota kuchennego, który za nas cieniutko pokroi ziemniaki, w przeciwnym razie można się nieco zmęczyć korzystając z obieraczki do warzyw. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  1,5 h Ilość porcji(...)duża cebula ª       ok. 100 g pieczarek     ª       500g mięsa mielonego (ja użyłam z szynki) ª       mała śmietanka 12% (słodka) ª       1 szklanka białego wina ª       sól i pieprz

Bazując na smaku
Mielone pałeczki z groszkiem cukrowym 128

Takie mielone wymyśliłam sobie kiedyś i to był dobry pomysł. Przez nadzienie w postaci groszku cukrowego kotlety są soczyste i ładnie wyglądają. Nawet dzieciaczki

Moje Małe Czarowanie
Pasztet drobiowy z rosołu 147

łyżki bułki tartej 2 łyżki świeżej natki pietruszki Sól Pieprz Mięso dokładnie oddzielamy od kości, przekładamy do miski. Dodajemy ugotowane warzywa: seler, pietruszkę i marchewkę. Cebulę oraz czosnek kroimy na mniejsze kawałki. Całość dokładnie blendujemy lub mielimy przez maszynkę. Do masy wbijamy jajko, dodajemy natkę pietruszki, bułkę tartą oraz sól, pieprz i przyprawę uniwersalną. Całość ponownie blendujemy tak aby masa

VioletoweKucharzenie
Pikantna zupa pomidorowa z pulpetami 139

wykonania: Do dużego garnka wkładamy marchew, pietruszkę, selera i 1 cebulę. Zalewamy 2 litrami wody i gotujemy wywar warzywny. W międzyczasie mielimy mięso. Dodajemy do niego bułkę tartą, sól i pieprz. Mieszamy i formujemy małe kulki. Odławiamy warzywa z wywaru i wrzucamy kulki mięsne. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat i przecier pomidorowy. Gotujemy na średnim ogniu. Na patelni rozgrzewamy olej

Qchnia po prostu
KECZUP Z CUKINII 132

szkl cukru 1 szkl octu 1 łyżka pieprzu czarnego mielonego 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1 łyżka papryki ostrej mielonej 400 g koncentratu pomidorowego Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa posolić i odstawić na 3 godziny. Po upływie danego czasu dodać cukier i gotować 30 minut. Następnie dodać resztę składników

Pieguskowa Kuchnia
MAKARON Z ZIELONĄ PAPRYKĄ I BIAŁĄ FASOLĄ 184

Poniedziałek.  Początek tygodnia zaczynam od dania, które mogę szybko przygotować. F asolę oczywiście warto ugotować dzień wcześniej.  Warzywa i makaron proponuję w wersji al dente. Jedyne przyprawy to pieprz i sól morska, świeżo mielone. Kilka składników, minimum przypraw, a dom wypełni się aromatem pobudzającym kubki smakowe... :) SKŁADNIKI (2-3 porcje): około 1 szklanki białej fasoli (wcześniej

wege i kropka
Rosół wołowy inaczej 165

dużego garnka wlewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy na niej posiekane w plasterki ząbki czosnku i cebulę pokrojona w kostkę. Gdy warzywa się przesmaża dodajemy posiekane w sporą kostkę mięso, marchew oraz pietruszkę. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podlewamy bulionem, dokładamy 3-4 listki laurowe oraz kilka ziaren ziela angielskiego i zmniejszamy moc kuchenki. Dusimy pod przykryciem

Pyry na Gaz
Krem marchewkowy 143

warzywa oraz łyżeczkę słodkiej papryki. Przesmażyć około 5 minut a następnie podlać bulionem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości warzyw. Całość zmiksować na gładki krem z dodatkiem 200ml mleka. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwować z odrobina oliwy z oliwek (może być aromatyzowana), płatkami parmezanu, czarnuszką i/lub zieleniną

Pyry na Gaz
Kotlety mielone z marchewką 135

Smaczny pomysł na przemycenie warzyw dla dziecka. Są tak dobre, że nie tylko dzieci będą je wcinać. Dzięki dodatkowi marchewki mielone są delikatne. Składniki: 250 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 spora marchewka 1/2 cebuli czerwonej 2 ząbki czosnku 1 łyżka kaszy manny 1 płaska łyżka mieszanki ziół bez soli 1 jajko 1 łyżka bułki tartej

słodkie i nie tylko historie kulinarne
LETNIA SAŁATKA Z PAPRYKOWYM KUSKUSEM, WARZYWAMI I OGÓRKOWYM KWIATUSZKIEM 151

Sposób przygotowania: 1. Kaszę kuskus umieścic w rondelku i zalać wodą. Dodać sól i mieloną paprykę. Wymieszać i gotować według wskazań na opakowaniu (u mnie ok. 4 minut). Odstawić.  2. Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Papryki pokroić w drobną kostkę a ogórka w plastry

Kuchnia Paulettes
Tagliatelle z cukinii z sosem tuńczykowo - pomidorowym 242

łyżeczka ziół prowansalskich  garść świeżej bazylii  sos tabasco lub mielona papryka chilii  sól i pieprz grubo mielony do smaku oliwa ser grana padano  Przygotowanie : Cukinie dobrze myjemy i za pomocą obieraczki do warzyw wycinamy jak najdłuższe wstążki. Tak przygotowany "makaron" gotujemy na parze przez ok 8 min w zależności od temperatury, możemy w połowie

Niezły Młynek
Czebureki z mięsem 197

Dzisiaj na Dzień Matki proponuję pyszne czebureki. Mamom życzę wszystkiego co najlepsze w życiu. Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Są to pierogi z ciasta

Moje Małe Czarowanie
Sałatka jarzynowa 200

jabłko 1 puszka groszku konserwowego (400 g) 5 ogórków kiszonych  1 średnia cebula 2-4 łyżki majonezu sól, pieprz czarny mielony Przygotowanie: Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera oczyszczamy (ale nie obieramy) i gotujemy w do miękkości. Warzywa powinny być jędrne, nie można ich przegotować, bo sałatka będzie wodnista. Idealnym wyjściem jest - jeżeli mamy taką możliwość - ugotowanie warzyw

bistro mama
Pasztet z kury/koguta 235

łyżka smalcu (czubata) 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej majeranek pieprz ziołowy i naturalny sól Opcjonalnie:  2 szczypty mielonych liści laurowych zioła Ojca Mateusza    Kurę/koguta włożyć do garnka z osoloną wodą. Dodać obrane warzywa (w całości), liście laurowe i ziele angielskie. Całość gotować (pod przykryciem) na małym ogniu do miękkości. Po tym czasie mięso

Di gotuje
szybka, smaczna zupa warzywna na maśle i śmietanie... 215

Składniki: woda 2,5 litra, warzywa mrożone 2 torebki/zupa wiosenna, ziemniaki 6 sztuk, masło 2 łyzki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana gęsta 150 ml, mąka pszenna 2 łyżki, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka ziemniaki obrane pokrojone w kostkę zalać wodą i zagotować, gotowac z 10 minut następnie wsypać mrożonki "zupa wiosenna", zagotować, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe burgery 154

Domowe burgery i wyżerka taka że teraz muszę pobiegać aby to spalić. Burgery są pyszne, no te domowe o innych nawet nie mówię. Kotlety robi się

Moje Małe Czarowanie
Adżika czyli pasta paprykowo-pomidorowa 206

słodkiej papryki wędzonej (opcjonalnie) odrobina pieprzu do smaku Pomidory myjemy, paprykę i chili myjemy, pozbawiamy ogonków, cebulę i marchew obieramy. Następnie warzywa te koimy na mniejsze kawałki (pomidory ze skórą i gniazdami nasiennymi, paprykę z pestkami) i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Przekładamy do dużego grnka, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia przez

Zawsze głodna!
Krokiety z mięsem 197

cebula sól pieprz czarny pieprz ziołowy jajko olej bułka tarta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Usmażyć naleśniki. Przygotować farsz - mięsa i gotowane warzywa przepuścić przez maszynkę do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do mielonego mięsa. Wszystko wymieszać, doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Gotowy farsz ułożyć na naleśniku, naleśnik zwinąć zawijając brzegi do środka. Obtoczyć

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kociołek sytości 173

Mamy bób świeży , mam też bób suszony. Z jego udziałem zrobiłam już pyszną pastę do chleba [ klik ] a dzisiaj proponuję dołożyć go do kociołka, będzie pysznie

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka z mięsem z indyka! 238

kupcie udziec z indyka i za pomocą maszynki zmielcie na mielone z indyka, możecie też kupić gotowe mięso mielone z indyka. Użyjcie znacznie mniej sera żółtego, ja ścieram tylko na sam wierzch, dodajcie dużo warzyw, pomidory są na prawdę niskokaloryczne, a smakują obłędnie. Dla zaostrzenia smaku dodajcie szynki wędzonej surowej, sporą ilość świeżych ziół, a zamiast

SMYKWKUCHNI
Kalafior pieczony pod kokosową kruszonką 189

Kalafior pieczony w piekarniku z jarmużem i szalotką pod pyszną kokosową kruszonką to wspaniały dodatek do obiadu. Towarzystwo żurawiny nadaje  daniu lekko słodki posmak, który

Kolizje Smaków
Makaronowa Zapiekanka Meksykańska 142

ząbki czosnku 250 g makaronu tarty ser sól, pieprz Zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać wyciśnięty czosnek a następnie mięso mielone. Obsmażyć ze wszystkich stron, w międzyczasie doprawić solą, pieprzem,  ostrą papryką i ogórkami,dodać meksykańskie warzywa i pomidory z puszki.Gotować przez około 15 minut aż sos pomidorowy zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem

MarciochaKucharzy
Chow mein z mięsem mielonym i warzywami 237

oznacza smażony makaron.   Danie składa się z samego makaronu z przyprawami lub z dodatkiem warzyw albo mięsa. Wariacji tego dania jest wiele, a ja poniżej przedstawiam swoją na bazie mięsa mielonego oraz marchewki i kukurydzy. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego papryka mielona 2 marchewki 1/2 puszki kukurydzy  sól pieprz 1/2 łyżeczki cynamonu  olej makaron chiński(...)łyżka octu ryżowego (lub octu jabłkowego)  1-2 łyżki oleju 1 cm kawałek imbiru 1-2 ząbki czosnku cynamon (ilość według uznania) anyż (ilość według uznania) goździki mielone (ilość według uznania) ostra papryka w proszku (opcjonalnie) ok.1 łyżka cukru lub miodu sól (opcjonalnie) skrobia ziemniaczana (opcjonalnie) WYKONANIE Kroimy marchewki na paseczki i odkładamy na później.  Mięso

Zofiana
Cukinia nadziewana mięsem mielonym z parowaru 279

Od kilku dni przymierzałem się, żeby zrobić danie z cukinii i mięsa mielonego. W końcu się udało :) Doszły do tego jeszcze pieczarki. Przeważnie kupuje je

Parowar Faceta
Krem z pieczonej papryki z domowymi zacierkami 178

Jak robi się zacierki pokazała mi pierwszy raz mama. Dawniej myślałam, że to zwyczajne lane kluski, ale robi się je podobnie jak kruszonkę do

Bon Appetit Małgorzaty
Śledź w marynacie 211

jedna marchewka, pietruszka, kawałek selera- 2 większe cebule- 3 łyżeczki soli- 2 łyżeczki cukru - czubate- szczypta suszonego lubczyku, bazylii,pietruszki, rozmarynu- łyżeczka pieprzu czarnego w ziarnach- łyżeczka kolendry nie mielonej- 6-8 kulek ziela angielskiego oraz 5-6 liści laurowych- 3 łyżeczki czubate koncentratu pomidorowegoWarzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę pokrój w cienkie piórka. Zagotuj wodę(...)Rozgrzej porządnie olej i smaż rybę na złoty kolor z obu stron. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Gdy ryba również trochę przestygnie, poukładaj śledzie w naczyniu, przekładając ją warzywami z marynaty, a na koniec zalej nią ryby.Odstaw do całkowitego ostygnięcia, po czym przechowuj w lodówce około 3-4 dni i po tym czasie zajadaj. SMACZNEGO.Zamiast wina możesz użyć ocet

Pasje Jolki
Conchiglioni z parowaru 393

Około miesiąc szukałem tego makaronu i nigdzie gdzie robiłem zakupy go nie było. Aż kilka dni temu, byłem w pewnym hipermarkecie i jak to zwykle robię

Parowar Faceta
Warzywa glazurowane podane na rukoli z fetą 177

naczyniu znajdowała się odrobina wody, dodajemy cukier, ocet balsamiczny i podgrzewamy stale mieszając. Na talerzu układamy rukolę oraz przygotowane w glazurze warzywa. Na wierzch kruszymy ser feta, który wspaniale uzupełnia smak dania. Danie możemy dodatkowo doprawić świeżo mielonym pieprzem. Smacznego

Taste Of My Day
Sałatka z pieczonej papryki z kozim serem 182

obieramy ją ze skórki i pozbywamy się gniazd nasiennych. Kroimy w paski i układamy na talerzu naprzemiennie kolorami.  Następnie warzywa posypujemy serem (ja użyłam sera feta, który znalazłam w lodówce).  Skrapiamy oliwą, octem balsamicznym, świeżo mielonym pieprzem i solą.  Smacznego

Taste Of My Day
Aromatyczne suszone jabłka 191

robię z nich doskonałą  domowa przyprawę vegetę , bez sztucznych dodatków ani zbędnych konserwantów, idealną do zup, duszonych warzyw  czy mięs. Przestałam już kupować sklepowe "jarzynki". Aromatyczne suszone jabłka Składniki: 1000 g jabłek cynamon mielone goździki Wykonanie: Jabłka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i kroimy w cienkie plasterki o grubości maksimum 3 mm. Jabłek nie obieramy

Kulinarne przygody Gatity