zapiekanek. I jestem pewna, że będzie smakować każdemu. Wielbiciele mięsa mogą przygotować wersję z sosem pomidorowym i mięsem mielonym. Zapraszam!!! Składniki na ok. 20 rurek : Farsz: 0,5 kg szpinaku ( mrożonego ), 3 ząbki czosnku, garść żółtego sera startego na grubych oczkach, sól, pieprz, 2 łyżki masła, Sos beszamelowy: 3 łyżki masła, 2 czubate łyżki mąki pszennej
Passion of Cookingrosołu z kurczaka 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła 2 łyżki oliwy extra vergine Lidl 50 g sera cheddar lub parmezan 1 łyżka przyprawy aglio olio e chili Lidl sól morska do smaku pieprz świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Fileta myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, oprószamy solą oraz ziołami włoskimi do smaku, przesmażamy
Wanilia i Kardamoncukinie okrągłe 300 g mięsa mielonego sól pieprz majeranek pół łyżeczki suszonych pomidorów 1 pomidor 2 ząbki czosnku pół cebuli 100 g żółtego sera tłuszcz do smażenia Cukinie umyć, odciąć korzonek tworząc przykryweczkę. Wydrążyć cukinie. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, przyrumienić cebulę i czosnek, dodać mięso , smażyć i rozdzielać na drobniejsze kawałeczki, następnie dodać połowę wydrążonej cukinii , posiekanej uprzednio
Gotowanie jest łatwepszennej - szklanka mleka - pół kostki masła - średnie cebule - 20-30 g szynki lub boczku wędzonego chudego - garść natki pietruszki - pieprz mielony (szczypta) Do "wykończenia" dania przygotuj na dwie porcje 1 pomidor , 3 łyżki masła, może być klarowane i ser parmezan do posypania. Bułki pokrój w nie wielką kostkę. Przesusz je przez noc w misce. Po tym czasie wlej
Pasje Jolkizimne masło – 100 g* sól – 1 szczypta* śmietana 18% gęsta – 3 łyżkiFARSZ:* mięso mielone – 400 g* czosnek – 3 ząbki* cebula – 2 szt* marchew – 2 szt* mleko – 200 ml* jajko – 2 szt* ser żółty – 100 g* sól* pieprz* paprykaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :CIASTO :Z mąki , masła , śmietany i szczypty soli zagniatamy
Ostra na SłodkoSkładniki - 1 opakowanie makaronu cannelloni - 50 dag mięsa mielonego - 2 ząbki czosnku - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka groszku konserwowego - 1 gotowy sos boloński - 20 dag żółtego sera - sól, pieprz ziołowy - zioła prowansalskie - olej Wykonanie Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojony czosnek. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do mięsa razem z sosem bolońskim. Doprawić
Świat Smakusezamu i maku. Piec około 15-17 minut w temp. 200st. Nadzienie: 1/2 kg mielonej wieprzowiny, sól, pieprz, jajko, 5 łyżek bułki tartej, łyżeczka przyprawy do chili con carne, sałata, pomidor, ogórek, ser. Mięso urobić z jajkiem, 2 łyżkami bułki tartej, solą, pieprzem i przyprawą do chili con carne
Z miłości do słodkościwiększych ilościach i zamrażam ( np. kotlety mielone).Wynalazłam w zakamarkach szuflady zamrażarki ostatnie 2 malutkie kotleciki mielone. Doskonale nadały się jako nadzienie do wydrążonego ogórka ( ugotowanego na parze). Zrobiłam do tego sos pomidorowy z serami. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniprzy tym jaki pyszny :) SKŁADNIKI ( 1 porcja) 1 burak 1 mandarynka 1 łyżka sera feta 1 łyżka prażonych orzechów (u mnie laskowe, włoskie i płatki migdałów) 2 garści roszponki dodatkowo 2 łyżki soli gruboziarnistej 3 łyżki octu balsamicznego 1/2 łyżki masła 1/2 łyżeczki galangalu mielonego lub sproszkowanego imbiru (można pominąć) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na blaszcze ułożyć spory kawałek foli aluminiowej(...)buraczki i sprawić, że będą lśniące. Dodajemy mielony galangal/ imbir i mieszamy. Po chwili wlewamy ocet balsamiczny i trzymamy na ogniu kilka minut do momentu aż ocet balsamiczny się zredukuje, a powstały syrop oblepi buraczki. Zdejmujemy z ognnia. Na talerzu ukłdamy roszponkę, kawałki buraczków i cząstki mandarynki. Całość posypujemy pokruszonym serem feta oraz prażonymi orzechami. Smacznego
DefinicjaSmakuczerwona papryka, 4 plastry sera scamorza (o grubości ok. 2 cm), 4 płaskie łyżki startego parmezanu, 1 mała sałata rzymska mini oraz: płatki chili świeżo mielone, pieprz czarny świeżo mielony, olej rzepakowy, sól, szczypiorek, listki świeżej mięty, sos majonezowy: ziołowy i curry. Przygotowanie: Przygotowujemy wszystkie warzywa: myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem, obieramy tylko cebule i kroimy. Cukinię kroimy(...)cukinię grillujemy bardzo krótko, ponieważ jest bardzo cienka. Bułki przekrawamy na połowę i krótko podpiekamy z dwóch str. na grillu. Kiedy mięso i warzywa będą gotowe, na ruszt dajemy ser scamorza, grillujemy tylko z jednej strony. Składamy cheeseburgery: Dolną część bułki smarujemy sosem curry, doprawiamy pieprzem, nakładamy cukinie, ser scamorza stroną grillowaną do dołu, na wierzch sera krążek mięsny, który
Moniki SmakołykiLazanii robiłam z fixu, a makaron używałam gotowy, ale stwierdziłam, że najlepiej ją zrobić samemu i od tamtego czasu robię ją według poniższej receptury :) Składniki: 1kg mięsa mielonego (np. karkówki lub łopatki, ale może też być inne) 3 łyżki oleju ¾ szklanki wody 3 ½ łyżki przecieru pomidorowego 1 duża cebula 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka Gyrosu ½ łyżeczki pieprzu Cayenne(...)łyżeczka soli ½ szklanki wody 1 czubata łyżka mąki Dodatkowo: 3 - 4 łyżki oleju 300 – 400g Sera Gouda Około 180ml śmietany Makaron: 4 jajka Ok. 3 szklanki mąki Ok. ½ łyżeczki soli Olej wlewamy do patelni lub rondla, gdy jest już gorący wrzucamy na niego mięso mielone i smażymy, co pewien czas mieszając przez około 10 minut. Następnie dodajemy wodę
Smakowy Rajidealnie pasuje do niego sos pomidorowy. Składniki: – 1/2 kapusty białej, ok. 1,5 kg – 8 liści kapusty włoskiej – 200 g grochu żółtego – 100 g sera żółtego – 2 cebule – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki oliwy – 4 jajka – 4 łyżki bułki tartej – 1 łyżeczka majeranku – 1/3 łyżeczki kminku(...)pokrojoną cebulę w półkrążki, następnie dodać posiekany czosnek. – W maszynce do mielenia mięsa zmielić kapustę, groch i cebulę z czosnkiem. – Do kapuścianej masy dodać jajka, bułkę tartą i starty na grubej tarce żółty ser. – Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. – Małą okrągłą tortownicę o średnicy
To co kochampomidorowy cebula czerwona dwa ząbki czosnku 500 gram mięsa mielonego wieprzowego passata pomidorowa pół czerwonej papryka sól pieprz bazylia, oregano łyżka oliwy z oliwek papryczka chili 3. Poza tym potrzebujemy dwa duże opakowania krakersów zwykłych lub cebulowych 300 gram sera startego tłuszcz do wysmarowania formy Zacznijmy od przygotowania sosu beszamelowego. W rondelku rozgrzewamy masło(...)solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i gotowe. Odstawiamy sos i zajmujemy się sosem pomidorowym. Siekamy drobno cebulkę i czosnek, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy przez chwilę, dodajemy mięso mielone i intensywnie mieszamy całość aż mięso się usmaży. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i papryczkę chili . Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę by się spokojnie dusiło
Mango Papaja